işte size eğlenceli bir soru. Bakalım bilebilecek misiniz?

342013

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
402
2
0
İstanbul
İşte, size eğlenceli bir soru. Bakalım bilebilecek misiniz?
Bir adam, gökdelende 25.katta oturuyormuş. Bu adam her gün evine çıkarken önce 13. kata kadar asansörle, sonra da 25. kata kadar yürüyerek çıkıyormuş. Acaba neden?

pis seni hemen niye bildin:1: azıcık sabretseydin :4: cadı kız tamam bir soru daha bil bakalım hadi:24:

Babası, çocuğunun her doğum gününde evdeki kumbaraya 1 TL atar. Çocuk 12 yaşına geldiğinde kumbarayı açarlar. Kumbaradan 3 TL çıkar. Üstelik kumbara daha önce hiç açılmamıştır. Peki, bu nasıl olmuştur? Açıklayabilir misiniz?

pis seni hemen niye bildin:1: azıcık sabretseydin :4: cadı kız tamam bir soru daha bil bakalım hadi:24:

Babası, çocuğunun her doğum gününde evdeki kumbaraya 1 TL atar. Çocuk 12 yaşına geldiğinde kumbarayı açarlar. Kumbaradan 3 TL çıkar. Üstelik kumbara daha önce hiç açılmamıştır. Peki, bu nasıl olmuştur? Açıklayabilir misiniz?

çocuk 29 martta doğmuş
e martta 4 senede bir 29 çekiyor
haliyle 3 tl çıkıyor :))

çocuk 29 martta doğmuş
e martta 4 senede bir 29 çekiyor
haliyle 3 tl çıkıyor :))

sana kocaman bir aferim :46::46::46::46:

yeni sorum hadi bakalım bunu bulun

Sudan bahaneler üretip tavan arasına çıkmak istemiyorudu. Oysaki tavanımız sürekli akıyor, gittikçe de daha kötü görünüyordu. Annemin roman yazmak için kullandığı kâğıtlar da mahvolmuştu. O ise bu konuyu önemsemiyor, konudan konuya atlayıp duruyordu. Gitmemiz gerektiğini söylediğimde olmuşla bitmişe çare yok, dedi.
Yukarıdaki paragrafta şehir ve ülke adları gizlenmiştir. Bunları bulabilir misiniz?

sana kocaman bir aferim :46::46::46::46:

yeni sorum hadi bakalım bunu bulun

Sudan bahaneler üretip tavan arasına çıkmak istemiyorudu. Oysaki tavanımız sürekli akıyor, gittikçe de daha kötü görünüyordu. Annemin roman yazmak için kullandığı kâğıtlar da mahvolmuştu. O ise bu konuyu önemsemiyor, konudan konuya atlayıp duruyordu. Gitmemiz gerektiğini söylediğimde olmuşla bitmişe çare yok, dedi.
Yukarıdaki paragrafta şehir ve ülke adları gizlenmiştir. Bunları bulabilir misiniz?

ülke sudan da biri ( kelimeleri birleşik alabiliyormuyuz)

Sudan bahaneler üretip tavan arasına çıkmak istemiyorudu.Oysaki tavanımız sürekli akıyor, gittikçe de daha kötü görünüyordu. Annemin roman yazmak için kullandığı kâğıtlar da mahvolmuştu. O ise bu konuyu önemsemiyor, konudan konuya atlayıp duruyordu. Gitmemiz gerektiğini söylediğimde olmuşla bitmişe çare yok, dedi.
bu kadar sanırım

biri van ..............

yada muşş............

ülkeleri arkadaşlar yazmışlar sudan ve romanya şehirde van gibi geldi bana

evet muş'ta varmış ben muş'u kaçırmışım
bakalım doğrumuyMUŞ :40:

şehir olarak van ve muş buldum :27:

cevaplarınız için tşkkrlr
yeni bir soru daha

1 < X < Y < X+Y < 100 ve X ile Y tam sayılardır.

Bu bilgilere sahip olan iki zeki matematikçiden birine toplamları, diğerine ise çarpımları söyleniyor.

Ve aralarında şu muhabbet geçiyor.

Çarpımları söylenen: Ben bu sayıları bulamadım.

Toplamları söylenen: Bulamayacağını biliyordum.

Çarpımları söylenen: Bu durumda bu sayıları buldum.

Toplamları söylenen: O halde ben de buldum.

Bu sayılar kaçtır?

cevaplarınız için tşkkrlr
yeni bir soru daha

1 < X < Y < X+Y < 100 ve X ile Y tam sayılardır.

Bu bilgilere sahip olan iki zeki matematikçiden birine toplamları, diğerine ise çarpımları söyleniyor.

Ve aralarında şu muhabbet geçiyor.

Çarpımları söylenen: Ben bu sayıları bulamadım.

Toplamları söylenen: Bulamayacağını biliyordum.

Çarpımları söylenen: Bu durumda bu sayıları buldum.

Toplamları söylenen: O halde ben de buldum.

Bu sayılar kaçtır?

:1: nerden buluyorsun bunları

Son düzenleme:
Back
X