istediğim sadece birkaç rahatlatıcı mesaj

guzguluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
81
0
26
Ankara
merhabalar.6 ay önce küçük bir ameliyat geçirdim ve bünyem zayıf olduğu için henüz yeni yeni düzeliyorum.ameliyat başarılı geçti fakat bende ruhsal olarak çöküntü yarattı resmen.sağ ve sol kulağımın üst kısmında sürekli bir iğne batması, gerilme baskı gibi şeyler hissedince doktora gittim tomografi çekildi ve temiz çıktı.stresten sıkıntıdan uzak dur dedi.sonra birkaç kez bayılmalarım oldu ve bir sonraki gidişimde ise b12 eksikliği teşhisi konuldu.her ay iğne vuruluyorum.ve bununla birlikte psikolojık tedavi görüyorum obsesif hastasıyım ilaç kullanıyorum.birçok şey üst üste geldi yani..

neyse beni sıkıntıya düşüren ve psikolojımi bozan şeye gelelim.aklıma sürekli kötü şeyler geliyor ve buna engel olamıyorum.başıma ufak bir ağrı giriyor ''olamaz,yoksa bu kötü bir hastalığın belirtisi mi, ölecek miyim gibi saçma sapan düşünceler geliyor.hastalık hastası oldum yani.ameliyattan önce böyle değildim, hayatı neredeyse dalgaya alan bir kişiydim.ama artık sürekli diken üstündeyim.çok boş kaldığımdan mıdır nedir aklıma saçma sapan düşünceler geliyor.bunu engelleyememek de beni mahvediyor.

sizlere sorum şu: beynimde hissettiğim bu batmalar,ağrı gibi ama daha çok böyle gerilme sıkışma gibi durumlar b12 eksikliği olan arkadaşlarda oluyor mu ? tomografi çektirmeme rağmen resmen 3 aydır beynimde tümor var diye dolaştım.b12 eksikliği teşhisi koyan doktor evet böyle durumlar görülebilir dedi vitaminsizlikte. ama böyle bir türlü ikna olamıyorum, kötü düşüncelere yöneliyorum sürekli.istediğim sadece bu tür sıkıntıları yaşamış olan arkadaşlardan birkaç teselli edici cümle.şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar.6 ay önce küçük bir ameliyat geçirdim ve bünyem zayıf olduğu için henüz yeni yeni düzeliyorum.ameliyat başarılı geçti fakat bende ruhsal olarak çöküntü yarattı resmen.sağ ve sol kulağımın üst kısmında sürekli bir iğne batması, gerilme baskı gibi şeyler hissedince doktora gittim tomografi çekildi ve temiz çıktı.stresten sıkıntıdan uzak dur dedi.sonra birkaç kez bayılmalarım oldu ve bir sonraki gidişimde ise b12 eksikliği teşhisi konuldu.her ay iğne vuruluyorum.ve bununla birlikte psikolojık tedavi görüyorum obsesif hastasıyım ilaç kullanıyorum.birçok şey üst üste geldi yani..

neyse beni sıkıntıya düşüren ve psikolojımi bozan şeye gelelim.aklıma sürekli kötü şeyler geliyor ve buna engel olamıyorum.başıma ufak bir ağrı giriyor ''olamaz,yoksa bu kötü bir hastalığın belirtisi mi, ölecek miyim gibi saçma sapan düşünceler geliyor.hastalık hastası oldum yani.ameliyattan önce böyle değildim, hayatı neredeyse dalgaya alan bir kişiydim.ama artık sürekli diken üstündeyim.çok boş kaldığımdan mıdır nedir aklıma saçma sapan düşünceler geliyor.bunu engelleyememek de beni mahvediyor.

sizlere sorum şu: beynimde hissettiğim bu batmalar,ağrı gibi ama daha çok böyle gerilme sıkışma gibi durumlar b12 eksikliği olan arkadaşlarda oluyor mu ? tomografi çektirmeme rağmen resmen 3 aydır beynimde tümor var diye dolaştım.b12 eksikliği teşhisi koyan doktor evet böyle durumlar görülebilir dedi vitaminsizlikte. ama böyle bir türlü ikna olamıyorum, kötü düşüncelere yöneliyorum sürekli.istediğim sadece bu tür sıkıntıları yaşamış olan arkadaşlardan birkaç teselli edici cümle.şimdiden teşekkür ederim.

ya canım panik atak gibi bişey olabilir mi sende, gittiğin doktorlara gitmeye devam et ama psikiyatriste de görün bence

anlattığın kadarıyla psikiyatristler buna anksiyete bozukluğu diyorlar yani aşırı endişe ve kaygı hali...
bununla ilgili bir doktora gidersen hafif bir ilaçla düzeleceğini düşünüyorum...

teşekkür ederim cevaplarınız için.şuanda zaten psikiyatriye gidiyorum lustral adlı ilaç kullanıyorum.ilacın faydası olmadı diyemem ama işte yine de bu düşünceler yakamı bırakmıyor geliyor bir yerde buluyor yine beni.kullanmasam daha kötü olurdum belki de..

Son düzenleme:
ama sen kendin de çabalayacaksın yani en azından o endişe hali geldiğinde bunun gerçek olmadığını kötü bir şey olmayacağını bunun psikolojik bir şey olduğunu kendi kendine kabul ettirmeye uğraşacaksın
evet başlarda zor oluyor ama daha sonra faydası da oluyor

kendim çabalıyorum çabalamasına da bu beynimdeki ağrı beni öldürüyor resmen .birkaç saniyelik bir şey ama yine de huzursuz oluyorum.tomografi çekildi, doktor b12 eksikliğinden stresten filan dedi ama sanki başka bir şey varmış gibi geliyor bana.demir eksikliği,kansızlık şikayetleri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun!sizde de oluyor mu bu tür şeyler ??

B12 eksikliği sinir sistemini de etkiler.
Gerekli miktarda B12 almamamız durumunda sinir sistemi fonksiyonlarında bazı problemler yaşayabilirsiniz (karıncalaşma,uyuşma)
Ayrıca kırmızı kan üretimi açısından da önemli bir vitamindir.Hissettiğin ağrılar buna bağlı olabilir ama daha önemlisi stres her zaman hastalıkları tetikler.
İlaçlarını düzenli kullandığın da kısa sürece geçeceğini umuyorum.
Kendini rahatsızlıklarına odaklama,sürekli kalp atışı dinler gibi kendini dinleme.
Çok fazla boş vaktin varsa bu zamanını farklı şeylerle doldur,yeni bir hobi edin kafanı dağıt.
Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun :)

tomografide bişey çıkmadıysa hala neyi takıyorsun
vitamin eksikliği demiş işte doktor, bişeyleri kafana takmak için mantıklı gerekçen yok
bol bol fındık fıstıkta ye iyi gelir

beynini meşgul etmen gerek.
bilmiyorum çalışıyormusun ama çalışmıyorsan işe gir.
aklın işle güçle dolu oldukça bu düşüncelerden uzaklaşırsın.
kursa vs de gidebilirsin.

sağolun arkadaşlar tavsiyeleriniz için.bugün psikiyatrisle konuştum biraz olsun rahatladım ama bir sonraki randevuya kadar yine kötü olmam umarım..

beynini meşgul etmen gerek.
bilmiyorum çalışıyormusun ama çalışmıyorsan işe gir.
aklın işle güçle dolu oldukça bu düşüncelerden uzaklaşırsın.
kursa vs de gidebilirsin.

okuyorum canım üniversitedeyim sanırım biraz da bu tatil yüzünden boş kaldığım için iyice ilerledi hastalığım.ama kendime bir an önce uğraş bulsam iyi olacak.

Back
X