İsteksizlik,halsizlik,enerjisizlik,hep uyuma isteği

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.092
158
40
Hiç bişi yapasım yok halin yok bezgin bekir gibiyim.bir haftadır özellikle.lisede böyleydim en son.yıne basladı.dr a gitsem bişiyin yok kansızsın dicek.ama gözlerim yanıyo kıpkırmızı ve hiç halim yok.:KK51:dısarı bile çıkasım yok

Bence tüm değerlerinize baktırmanın zamanı gelmiş. Benim demir eksikliğim, kansızlığım varken ki hala var gerçi, aynen böyleydim :KK51: Ama şu an sadece kansızlık var yine de kötü hissetmiyorum.

Hem değerlerinize baktırın, hem de belki son zamanlarda fazla yorulmuşsunuzdur, ruh hali düşüklüğü yaşıyor olabilirsiniz.
Hepimize zaman zaman olur, gelir geçer. Bazen annemizi bile görmek istemeyiz, yalnız kalıp sadece uyumak isteriz.
Her zaman oluyorsa bu bir sorundur, nadiren oluyorsa kafanıza çok takmayın.
Belki de demir ve vitamin eksikliğinden de olabilir bu yorgunluk, dediğim gibi değerlerinize baktırın.

1. Değerlerinize baktırın
2. hava değişimleri sonbahar malum
3. psikolojik yorgunluk olabilir.

Geçmiş olsun tiroidin ve şekerine baktırmanı öneririm.genelde bu tür şikayetler bu hastalıkların habercisi oluyor .dahiliye doktoruna git ve tiroid ve şeker testi iste bence ailende bu hastalıklara sahip biri varsa sendede olma olasılığı yüksek oluyor .bende çok yorgun oluyordum sabah bile yataktan yorgun kalkardım ve bu yaz tiroid hastası olduğumu öğrendim

Hiç bişi yapasım yok halin yok bezgin bekir gibiyim.bir haftadır özellikle.lisede böyleydim en son.yıne basladı.dr a gitsem bişiyin yok kansızsın dicek.ama gözlerim yanıyo kıpkırmızı ve hiç halim yok.:KK51:dısarı bile çıkasım yok
Moralinizi bozmak istemem ama benim de şikayetlerim böyle başladı ne tahliller yaptırdımm birsürü kan ilacı kullandım.. Son çareyi psikiyatristte buldum bazen mevsimsel depresyon bile olabiliyor ben de bipolar bozukluk var depresyondan farklı biraz ama bi psikiyatriste görünmeni tavsiye ederim

Kansızlık dışında anlattıklarınız psikolojik belirtilerdir. Aynı sorunları bende yaşadım. Bence de bir psikiyatriste görünmelisin.

Mevsim geçişinden dolayı olabilir mi
Bence herkes boyle bir donem yaşar hayatında
Bitmek bilmezse asıl sorun

Ben ayni sikayetlerle gitmistim direk depresyondasin demisti verdigi ilaclari ikinci aydan sonra kullanmadim cok sukur olmedim gayette iyiyim

Al benden de o kadar. Bide üstüne kilo aldım ben.

Tesekkür ederim arkadaslar.kan tahlili yaptırayım ama kesin demir eksik çıkacak.demir hapı alınca da kilo alıyorum istemiyorummm benim demir depo arım boşalıyo bi kere dr sen çok kanamalı bi kaza vs mi geçirdin demişti.kilo alınca halim vaktim yerine geliyo ama bu seferde psikolojim bozuluyo.pora gıdeyım dıye dusundum.en iyi çözüm bu gibş

benim hamilelik belirtilerim bunlar :KK48: hamileyken gunde 15 saat uyudugumu bilirim,isyerinde dahi kafam klavyeye duserdi..
var mi boyle bi ihtimal sizde :anneadayı:

Demir eksikliginiz varsa demir hapi almak zorunda degilsiniz ;)
Once doktora gidip hangi degerlerinizde sorun var baktirin. Sonra buraya yazin, ben size tavsiye verebilirim.
Demir eksikligiyse eger; pekcok sebze ve meyvede demir bol. Bazilari soyle; ceviz (gunde bir avuc yiyin mutlaka), kuzu eti (haftada iki kez yiyin. dana eti yerine tercih edin), her turlu baklagil (fasulye, barbunya, bezelye, soya fasulyesi, nohut vs. haftada en az iki kere de bunlardan yiyin), her sabah iki yemek kasigi pekmez icin ;), ekmegi de cavdar ekmegi yiyin ;) hem kilo almazsiniz hem de tum kan degerleriniz kendine gelir.
Kendi recetem bu; yillardir hicbir kan degerim dusmedi (bende de benzer belirtiler vardi, dusuk iyi kolesterol degeri cikmisti, bu diyeti yaptigimdan beri -yaklasik 6 yildir- hicbir sorunum kalmadi ;)).
Sevgiyle..

Kansizlik ve demir eksikligi bende de var. Sabah yataktan zor kalkiyorum. Git bir doktora mutlaka. Hafife alinacak durumlar degiller. Ilac kullanirken dengeli beslenirsen kilo almazsin.

Onun haricinde ruhsal yorgunlukta olabilir seninki. Kendini motive edecek bir seyler bul. Insana acaip enerji veriyor boyle hobiler ugraslar.

Back
X