• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isteme nişan ikram

within

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
718
233
323
Merhabalar ,yakın zamanda isteme nişan bir arada evde aile arasında olacak ,yakın zamanda erkek arkadaşım annesini kaybetti o yüzden oldukça sade olacak hersey , onlar gelirken çikolata çiçek getirirler ben bir pasta yaptırsam kahve faslindan sonra pasta ve meşrubat yeter mi bir şeyler ikram etmek gerek mi başka?

Merhabalar ,yakın zamanda isteme nişan bir arada evde aile arasında olacak ,yakın zamanda erkek arkadaşım annesini kaybetti o yüzden oldukça sade olacak hersey , onlar gelirken çikolata çiçek getirirler ben bir pasta yaptırsam kahve faslindan sonra pasta ve meşrubat yeter mi bir şeyler ikram etmek gerek mi başka?
Merhaba öncelikle hem hayırlı olsun hem de sevgilinin başı sağ olsun 🙏
Kalabalık mı olacak kaç kişisiniz ve yeme içme kültürü herkeste farklı benim kız istemem evde nişanım salondaydı evde şöyle bi tabak hazırlamıştık 15-20 kişi vardı

Eklentiler

• IMG_1271.webp
    IMG_1271.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 39
Çok teşekkür ederim saolun🙏yani sadece pasta olmaz diyorsunuz 😊15 kişi civari sadece aile olacak evde organizasyonsuz vs

Çok teşekkür ederim saolun🙏yani sadece pasta olmaz diyorsunuz 😊15 kişi civari sadece aile olacak evde organizasyonsuz vs
Yani biz böyle uygun görmüştük siz isterseniz pasta ikram edebilirsiniz ben yaptığımı söyleyip fikir olsun istedim ☺

Nişanın sade olması, ikram olarak sadece pasta olmasını gerektirmiyor.

Nişanın hangi saatte yapılacağı, gelecekleri mesafe, ister istemez trafikte vakit geçirme ihtimallerini gözönünde bulundurun.
Hani karın doyurma düşünülmez belki lakin sadece kahve, çikolata, pasta da insanları bayabilir
Çeşidi çok abartmadan salata, sarma, börek veya poğaça, belki bir çeşit tatlı kurabiye olarak çeşitlendirilebilir.

Sizce sadece pasta olur mu millete laf söyletmeye meraklısınız sanırım 15 kişi çok değil gün menüsü yapın sarma pasta poğaça börek kurabiye salata mini pide vs yapın mutlaka bir sürü örnek var

Bizde tek kişilik pastalar yaptırmıştık veya siz kare ya da diktöetgen şekilde yaptırıp dilimleyebilirsiniz servis etmesi kolay olur. Yanına da yaprak sarması,mini poğaça (sakallı olabilir) kurabiye falan ikram edebilirsiniz sanki. Yanıda da çay vardı. Pasta ve meşrubat özensiz gibi geldi ama siz bilirsiniz yine de. Ortam neyi kaldırır,aile kaç kişi falan siz daha iyi bilirsiniz

pasta ve mesrubat cok tatli olur , dengelemek icin tuzlu iki sey de koysaniz yeter. pogaca ve sarma gibi
ya da patates salatasi...

Imkan varsa bir kac ikramlık daha hazirlarsaniz daha iyi olur görüşüm bu yönde. Dediginiz gibi de olur ama biraz fazla sade olur. Kurabiye kek pogaca gibi ikramliklar olursa pastayla beraber daha guzel olur

Sadece pasta olmasi gercekten cok zayif duruyor. Yanina bir borek, bi pogaca, salatamsi bisi, yani ne bileyim en azindan bir gün tabagi tarzinda bir sey olursa cok daha iyi olur. Biz sehir disindan katildigimiz bir isteme-nisanda dediginiz gibi yalnizca pasta ikram edilmisti, yanina bi patates salatasi, bi yufka boregi yapamamislarmi diye dusunmustum, aradan yillar gecti hala bu sekilde aklimda kaldi :)

Haklısınız tabii ki , imkan var maddi olarak.ama sadece aile üyeleri ve aile dostu bir aile olacak .yaşıtım veya arkadaşım yok maalesef hepsi şehir dışında, ve o gün çoğu şey bana kalacak ikram sunum vs vs o yüzden böyle düşünmüştüm 😌😌

Back
X