- Konu Sahibi SessizveDerinden
-
Öncelikle hayırlı olsun. En mantıklısı bence de evde yapılan nişan. Şimdiki aklım olsaydı büyük nişan yapmazdım
Şimdi alyanslarınızı karşılıklı alacaksınız. Sen ona o sana. O bi de tektaşını alıcak eğer sen istersen.
Bohçalar da şöyle oluyor, kız ve erkek tarafı nişandan bir hafta sonra karşılıklı götürüyorlar. Her yerin adeti farklı olabilir bu arada. Kimileri düğüne bir hafta kala falan götürüyor. Anlaşılır o konuda.
Evde yapılabilecek birçok ikram var. İnternetten de pratik tariflere bak. Bi de pasta hazırlatırsınız
Takı da olur. Altın ya da para farketmez. Gelenler gönlünden ne koparsa takıyor.
Hepsi halledilebilecek şeyler canım, dert etme. Kendi kendine akıyor her şey, stres yapma
neden ayıp olsun ki? Orda beğendiğinizi alırken sen onun yüzüğünün fiyatını o da seninkinin fiyatını ödeyecek. Bazı kızlar yüzüğün ikisini de erkeğe aldırıyorlar ben kızıyorum. Biraz kız da taşın altına elini koymalı bence.
Haklısınız, ben o konuda ''bazı kızlar'' gibi olmamaya çalışıyorum.Ödeyeceğim elbette, usulü nedir diye kafam karışmıştı sayenizde öğrendim teşekkürederim.. :)
Merhaba kızlar.Çok yakında evde aile arası isteme+söz merasimi olacak.Daha sonradan nişan düşünmüyoruz.
Erkek arkadaşımla aynı sokakta oturuyoruz.Ailelerimiz birbirlerini tanıyor, maddi-manevi olarakta..
İki tarafında buara maddi olarak borçlarla uğraştığı dönemdeyiz.Ama artık işi ciddiye dökme zamanıda geldi diye düşünüyoruz.
Velhasıl konuya dönecek olursak deneyimi, bilgisi olanların aşağıdaki sorularıma cvp vermelerini rica ediyorum..
Şimdiden teşekkürler :)
1.) Nişan olmayacağı için böyle bir merasimde gelin veya damat adayına takı takma adeti var mıdır? Varsa neler takılır standart olarak?
2.) Yaklaşık 20 kişilik bir merasim için evde ikram için neler hazırlanabilir?
3.) Alyansı erkek tarafı mı alır ? Kıza erkek erkeğe kız mı ?
4.) Bohça olayını hemen değil de karşılıklı anlaşılıp birkaç ay sonra halletsek olur mu ?
5.) İlk bohçayı kız tarafımı erkek tarafı mı götürür ?
Şimdilik bukadar :)
Bizde yüzüğü erkek tarafı alır gelir, bana da "sen onu al, ben bunu alayım" durumu tuhaf geliyor. Birlikte gidip seçtik, erkek arkadaşım yaptırıp o gün getirecek. Bu elini taşın altına sokmamak değil ki, biz herşeyimizi ikimiz yapıyoruz, bir yüzüğün lafı olamaz aramızda. Bana düğün hediyesi aldığı gelinlik takılarımı da o gün getirecek. Biz de ona saat takacağız. Bunun dışında herhangi bir takı töreni de olmayacak.
Merhaba kızlar.Çok yakında evde aile arası isteme+söz merasimi olacak.Daha sonradan nişan düşünmüyoruz.
Erkek arkadaşımla aynı sokakta oturuyoruz.Ailelerimiz birbirlerini tanıyor, maddi-manevi olarakta..
İki tarafında buara maddi olarak borçlarla uğraştığı dönemdeyiz.Ama artık işi ciddiye dökme zamanıda geldi diye düşünüyoruz.
Velhasıl konuya dönecek olursak deneyimi, bilgisi olanların aşağıdaki sorularıma cvp vermelerini rica ediyorum..
Şimdiden teşekkürler :)
1.) Nişan olmayacağı için böyle bir merasimde gelin veya damat adayına takı takma adeti var mıdır? Varsa neler takılır standart olarak?
2.) Yaklaşık 20 kişilik bir merasim için evde ikram için neler hazırlanabilir?
3.) Alyansı erkek tarafı mı alır ? Kıza erkek erkeğe kız mı ?
4.) Bohça olayını hemen değil de karşılıklı anlaşılıp birkaç ay sonra halletsek olur mu ?
5.) İlk bohçayı kız tarafımı erkek tarafı mı götürür ?
Şimdilik bukadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?