Söz/nişan takı

Erkek tarafi ne takabiliyorsa onu taksın. Onlar takacakken yok yok gerek yok masraf olmasın vs demeyin ama takamayacakları gücünün yetmeyeceği şeyleri de istemeyin. Gönülsüz yapılan şeyden hayır gelmez milletin ne dediğine çok takılmayın. Bir de siz bu konuları konuşup yüz göz olmayın bence büyükler konuşsun.
Erkek tarafi ne takabiliyorsa onu taksın. Onlar takacakken yok yok gerek yok masraf olmasın vs demeyin ama takamayacakları gücünün yetmeyeceği şeyleri de istemeyin. Gönülsüz yapılan şeyden hayır gelmez milletin ne dediğine çok takılmayın. Bir de siz bu konuları konuşup yüz göz olmayın bence büyükler konuşsun.

Doğru söylüyorsunuz. Takabilecek durumları varsa takmalarına bir şey dememek, güçlerinden fazlasını istememek ve bu konularda şunu isterim bunu isterim dememek en doğrusu ve etiği. Teşekkür ederim. 🙏🏻🌸

Hanımlar selam,

benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
Bu zamanda evlenmek çok zor allah yardımcınız olsun
Yinede ekonomi belli karşı tarafın durumunuda az çok biliyorsan damat evi kendinemi almış? sizmi oturacaksınız? yani bu zamanda bu bile başarı gerekirse idare et çok darlayan olursa ev aldık zaman kötü dersin iki taraf ta çok sıkıntıya girmeden gösterilten uzak mütevazi birşeyler yapabilirsiniz altına falan çok takılma ...

Evlenırken kimseye bu konuşmaları yapmasına müsade etmemiştim. Eşime ne birikim yapıldıysa o takılır bana söylemene gerek yok demiştim. Ailem zaten asla sormadı bile. Utanç verici

Madem aileniz illa bir şey takılsın diyor, karşı taraf ise takamayız diyor, o zaman şöyle olur: sevgiliniz gider bankadan kredi çeker, size onunla altın alır takar. Düğünden sonra da, eşinizin borcu varken herhalde kolunuzda bileziklerle oturacak haliniz yok. Eşinizle birlikte o takıları geri bozdurur, kredi borcunu ödersiniz.

Harika bir tiyatro dimi?
Durumu olmayan adamdan takı istemenin başka yolu yok.

Hanımlar selam,

benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
Buradan genç arkadaşlara sesleniyorum.Bilge kadınlar ve bilge adamlar ile evlenin !!!
Hanımlar selam,

Buradan genç arkadaşlara sesleniyorum.Bilge kadınlar ve bilge adamlar ile evlenin !!! ve bu insanlardan üreyin .

Buradan genç arkadaşlara sesleniyorum.Bilge kadınlar ve bilge adamlar ile evlenin !!!

Buradan genç arkadaşlara sesleniyorum.Bilge kadınlar ve bilge adamlar ile evlenin !!! ve bu insanlardan üreyin .
Buradan genç arkadaşlara sesleniyorum hem Bilge hem zengin adamla evlenin.😂

Ben bir kadın olarak, hemcinslerimin kendilerine değer biçmesine ve bunu utanmadan istemelerine çok üzülüyorum,
anne babanız evlenme yanlış dese seviyorum diye diretir evlenirsiniz, sevgiliniz onu giyme bunu yapma şuraya gitme dese
yine seviyorum der kabul edersiniz ama iş altına paraya eşyaya gelince seviyorum ve zora sokmak istemiyorum diyemiyorsunuz nedense.
Bu yüzdendir ki böyle insanların ne sevgisi ne aşkı hiç bir zaman samimi gelmiyor bana, daha evlenmeden altın için ailecek kavgaya tutuşmuşsunuz, o iş olmaz bu kafayla hiç bir iş olmaz gerçi.

Back
X