• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme söz nişan kına düğün

schlalle

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
398
245
53
Selam kızlar, ben oldum olası bu isteme söz nişan vs. Olaylarına çok uzağım bana çok angarya geliyor . Tamam evlenmek istiyor muyum evet, ama sırf bu bir sürü gereksiz tantana yüzünden kaçıyorum. Gelse ailesiyle beraber, benim ailemle tanışsa bir yüzük taksak , bir kaç ay sonra da bir nikah patlattık mı oh ne güzel. Ama yoooookkk öyle değil maalesef . Benim ailemden akrabalarımdan yana da hiç sıkıntı yok onlarda benle aynı kafadalar . Ama elin oğlu illa şatafat istiyor ben istemiyorum sırf bu yüzden evlenme hevesim kaçıyor, ben ne yapsam da damat adayını ikna etsem sizce? Bu arada hemen değil 1 yıl sonra için düşünüyorum.

o da evlencek ve onun da bi ailesi var. isteklerin de oyle her ailenin kabul etcegi istekler degil. saygi duymalisin. orta yolu bulmalisiniz.

Dugun nisan ikiniz icin maalesef, siz nasil hayallerinizi yasamak istiyorsunuz damadin da bunu istemeye hakkı var.biraz siz biraz o feragat eder kendinden olur biter.

Bende her şeyin edebiyle fazla abartmadan yapılması taraftarıyım . Konuşularak halledilecek şeyler bunlar bence .

Orta yolu bulabilirsiniz. Nişan yapmadan küçuk bir kina gecesi ardindan nikah olabilir mesela.

Nişan nasılsa sana ait evinde yaparsın aile arasında.Düğünü illa şatafatlı istiyolarsa bırak yapsınlar zaten 4 saat sürüyo ve zaman nasıl geçiyo anlamıcaksın.

Selam kızlar, ben oldum olası bu isteme söz nişan vs. Olaylarına çok uzağım bana çok angarya geliyor . Tamam evlenmek istiyor muyum evet, ama sırf bu bir sürü gereksiz tantana yüzünden kaçıyorum. Gelse ailesiyle beraber, benim ailemle tanışsa bir yüzük taksak , bir kaç ay sonra da bir nikah patlattık mı oh ne güzel. Ama yoooookkk öyle değil maalesef . Benim ailemden akrabalarımdan yana da hiç sıkıntı yok onlarda benle aynı kafadalar . Ama elin oğlu illa şatafat istiyor ben istemiyorum sırf bu yüzden evlenme hevesim kaçıyor, ben ne yapsam da damat adayını ikna etsem sizce? Bu arada hemen değil 1 yıl sonra için düşünüyorum.
Biz senin dediğin gibi evlendik
Bizde adet böyle de. Nişana istemeye erkek tarafı ne karısır ya

Tam benlık konu bende bunu düşünüyorum hep.

Biz tam olarak böyle yaptık, ben kendimi bildim bileli isteme söz nişan kına vs istemiyordum, eşimde aynı fikirdeydi.
Benim ailemde yok birde, yani beni benden mi isteyecekler.

Neyse evlenmeye karar verdik ama bodozlama girdik olaya, dedik bir nikah yaparız ilk dans olur hafif müzikler kokteyl olsun bu kadar.

Eşimin ailesi, daha doğrusu annesi başladı bir ağlama bir yaygara vay elalem ne der oğlumun düğünü olmasın mı benimde hayallerim var bilmem ne..

Bizde dedik tamam, isteme söz nişan kına yapmayız, düğün yaparız. Düğünden 3-4 gün önce bile hala kına kına diye sıkıştırıyorlardı. Ben tepkimi çok net koydum, kına kızın işidir yapmıyorum isterseniz siz oğlunuza kendi evinizde yapın dedim. Böyle olunca herkes sustu tabi. Küçük 100 kişilik bir kır bahçesinde canlı orkestra ile kokteyl düğün yaptık bu kadar.

Aman yapılsın ne olacak Allah aşkına . Eğer karşında işte kıyafet takı vs alırken cimri olmazlarsa eşyada filan neyse işte . O zaman çok keyifli oluyor şahsen bende öyle oldu gayet keyif aldım yaşadıklarımdan. Hatta şahane bir kına organize etmiştim . Salondaki adam bile siz neler planladığınız böyle diye şok geçirmişti . Ama dedem düğünden 15 gün önce vefat etti toplum baskısı ile ağlaya ağlaya kınayı iptal ettim . Şimdi birisinin böyle organizasyonlu kaliteli yapılmış Kınasına gidince canım yanıyor . Resimlere bakıp mutlu olursunuz ilerde . Çünkü bir daha aynı şeyler yapılmıyor hayatta bir kere olunca tadını çıkartmak lazım

Merhaba canım. Seni gayet iyi anlıyorum. Ben bu yaz evlendim. Benim evlilik sürecim çok stresli geçti. Ve açıkçası pozitif anı bırakmadı bende. Sözlendikten sonra ailem eşimle görüşmeme bırakmıyordu. Nişanı Babam kafasına göre yer tuttu. Çok seviyorum onu ve çok cömert ama istemediğim 250 kişilik (aperitif alkol yemek tatlıyla ve takısız) bir nişan yaptı. Ondan sonra kına aynı şekilde. Ben organize etmedim. 700 kişi istemediğim şekilde oldu. En son da 600 kişilik düğün yaptık. Hepsi bir yıl sürdü ve mahv olduk eşimle. Anne Babaların isteklerini anlayabiliyorum. Fakat Babam çok para harcamasına rağmen (bu arada eşimin Babasından 3 kat daha fazla diyebilirim..) bir kez olsun benim ve eşim ne istediğimizi sormadı. Ve ben dvd leri bile izlemedim ve izlemek istemiyorum o kadar ki eşimle tartışmalara sebep oldu çünkü o küçük ve zarif nişan kına düğün hayal etmişti ve ona da hiç sorulmadı.
Velhassıl şunu söylemek isterim: hazır olman çok önemli. Elbette Anne Baba çok değerli ve onları mutlu etmek de güzel, fakat herşeyden önce sizin istediğiniz gibi olsun. Küçük bir kutlama istiyorsan sevgilin de aynı şekilde istiyorsa o zaman o şekilde yapın. Ben hep Anne Babamı mutlu etmek işin sustum ve şimdi hatırladığımda ağladığım bile oluyor.

Merhaba canım. Seni gayet iyi anlıyorum. Ben bu yaz evlendim. Benim evlilik sürecim çok stresli geçti. Ve açıkçası pozitif anı bırakmadı bende. Sözlendikten sonra ailem eşimle görüşmeme bırakmıyordu. Nişanı Babam kafasına göre yer tuttu. Çok seviyorum onu ve çok cömert ama istemediğim 250 kişilik (aperitif alkol yemek tatlıyla ve takısız) bir nişan yaptı. Ondan sonra kına aynı şekilde. Ben organize etmedim. 700 kişi istemediğim şekilde oldu. En son da 600 kişilik düğün yaptık. Hepsi bir yıl sürdü ve mahv olduk eşimle. Anne Babaların isteklerini anlayabiliyorum. Fakat Babam çok para harcamasına rağmen (bu arada eşimin Babasından 3 kat daha fazla diyebilirim..) bir kez olsun benim ve eşim ne istediğimizi sormadı. Ve ben dvd leri bile izlemedim ve izlemek istemiyorum o kadar ki eşimle tartışmalara sebep oldu çünkü o küçük ve zarif nişan kına düğün hayal etmişti ve ona da hiç sorulmadı.
Velhassıl şunu söylemek isterim: hazır olman çok önemli. Elbette Anne Baba çok değerli ve onları mutlu etmek de güzel, fakat herşeyden önce sizin istediğiniz gibi olsun. Küçük bir kutlama istiyorsan sevgilin de aynı şekilde istiyorsa o zaman o şekilde yapın. Ben hep Anne Babamı mutlu etmek işin sustum ve şimdi hatırladığımda ağladığım bile oluyor.
Merhaba canım , üzülme ama artık geçmiş bitmiş senin ki

Merhaba canım , üzülme ama artık geçmiş bitmiş senin ki

Öyle de insan en mutlu gününü ağlayarak hatırlamaması gerekir..ama evet haklısın üzülsen neye yarar. De sanırım beni çok etkiledi ki eskisi gibi keyifli değilim evlendiğimden beri. Çok yıprandım çok kavgalarım oldu.

Öyle de insan en mutlu gününü ağlayarak hatırlamaması gerekir..ama evet haklısın üzülsen neye yarar. De sanırım beni çok etkiledi ki eskisi gibi keyifli değilim evlendiğimden beri. Çok yıprandım çok kavgalarım oldu.
Kötü olayları unutmak tamamen bizim elimizde . Unutmaya çalış kafana takmamaya çalış canım.

Back
X