İstemeden hamile kalmak :((

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
konuyu doğru yere açmadıysam özür dilerim,çok kötüyüm ne yapacağımı bilemiyorum.
1,5 yıllık evliyim çocuk asla düşünmüyordum önlemimmi alıyordum nasıl oldu anlayamadım.saatlerdir ağlıyorum.adetim 15 gün gecikti ve sabah test yaptım pozitif çıktı .
çok korkuyorum o kadar korkuyorum ki kelimelerle ifade edemem ben iğneden doktordan çok korkarım bayılırım bile nasıl doğum yapcam hamile hamile nasıl çalışcam bir bebeği büyütecek maddi manevi sorumluluk hissedemiyorum kendimde...
aldırmak gibi bir seyi de asla düşünemem.lütfen bana dua edin
moral verin nasıl başa çıkcam ben bu durumla.......

Günaydın canım
ben de hamile olduğumu öğrendiğimde seninle aynı duyguları paylaştım, korktum.. Ama bunlar zamanla yerini mutluluğa bırakıyor.. eşinle paylaştın mı bu haberi, onun tepkisi nasıldı? birlikte büyüteceksiniz bu minik mucizeyi, belki o sana biraz olsun moral verir.. inan korkulacak hiç bişey yok, zamanla öyle cesaretleniyosun ki, ne olursa olsun her şeyin altından kalkabileceğini düşündüren bi güç veriyo Allah.. Şimdi çok yeni, onun hareketlerini hissetmeye başladığında bütün olumsuz düşüncelerin kaybolacak canım merak etme.. üstelik doğum da korkulacak bişey değil, eğer acıya dayanamam diyosan sezaryen olursun, göz açıp kapayana kadar alırsın bebişini kucağına hayırlısıyla.. dualarım seninle tatlım, üzme kendini, bu çok güzel bi haber aslında..

Günaydın canım
ben de hamile olduğumu öğrendiğimde seninle aynı duyguları paylaştım, korktum.. Ama bunlar zamanla yerini mutluluğa bırakıyor.. eşinle paylaştın mı bu haberi, onun tepkisi nasıldı? birlikte büyüteceksiniz bu minik mucizeyi, belki o sana biraz olsun moral verir.. inan korkulacak hiç bişey yok, zamanla öyle cesaretleniyosun ki, ne olursa olsun her şeyin altından kalkabileceğini düşündüren bi güç veriyo Allah.. Şimdi çok yeni, onun hareketlerini hissetmeye başladığında bütün olumsuz düşüncelerin kaybolacak canım merak etme.. üstelik doğum da korkulacak bişey değil, eğer acıya dayanamam diyosan sezaryen olursun, göz açıp kapayana kadar alırsın bebişini kucağına hayırlısıyla.. dualarım seninle tatlım, üzme kendini, bu çok güzel bi haber aslında..

mesajin için çok teşekkür ederim eşim mutluluktan uçuyor sanki o zaten hep istiyordu ama benim hazır olmamı bekliyordu.İnş dediğin gibi olur alışırım başarırırım sağlıklı ve hayırlı olur

canım çok değil bir kaç gün önce buralarda bir yerde benzer hatta aynı konuyu görmüştüm . acaba aynı kişinin yazısını mı okuyorum diye kontrol ettim. o arkadaş da aynı şeyleri yazmış ona cevap yazanlardan biri de bir sene sonra aynı yeri bir daha okuduğunda o korkularının, düşüncelerinin ne kadar saçma olduğunu anlayacak yazdıklarına kendin güleceksin tarzında bir şeyler yazmıştı .. hamile arkadaş sağolsun topiğini bırakmamış son sayfalarda artık doğum yaptığını ve dedikleri gibi ilk yazdıklarını tekrar okuyunca ne kadar değiştiğini kendisinin de farkettiğini yazmıştı.
sen de öyle olacaksın canım bir sene sonra bu yazdıklarını bakıp "amma da saçmalamışım" iyi ki doğurmuşum bu meleği diyeceksin...
ben de bir anneyim hem de çalışan bir anneyim . tüm zorluklarına rağmen iyi ki doğurmuşum diyorum. bütün yaptığı yaramazlıkların arkasından size sarılıp da "seni çok seviyorum annecim" diyen birinin verdiği duygu inanın hiçbir vermiyor...
Rabbim kimsenin kucağını çocuksuz bırakmasın....

kendi topiğinin az aşağısına in orada senin başlığına benzer bir başlık okuyacaksın , topik sahibi de hera42 .... orayı lütfen oku canım...

konuyu doğru yere açmadıysam özür dilerim,çok kötüyüm ne yapacağımı bilemiyorum.
1,5 yıllık evliyim çocuk asla düşünmüyordum önlemimmi alıyordum nasıl oldu anlayamadım.saatlerdir ağlıyorum.adetim 15 gün gecikti ve sabah test yaptım pozitif çıktı .
çok korkuyorum o kadar korkuyorum ki kelimelerle ifade edemem ben iğneden doktordan çok korkarım bayılırım bile nasıl doğum yapcam hamile hamile nasıl çalışcam bir bebeği büyütecek maddi manevi sorumluluk hissedemiyorum kendimde...
aldırmak gibi bir seyi de asla düşünemem.lütfen bana dua edin
moral verin nasıl başa çıkcam ben bu durumla.......

ah canım aynı senin gibi bir arkadaşım vardı doktordan çok korkuyordu dişçiye bile gitmezdi korkusundan adet gecikmesi yaşardı hep birgün tansiyonu düşünce doktora gitti ve hamile oldugunu ögrendi:49:aldırmayı düşündü tam 9 haftalık olmuş doktor ultrasona alalım dediğinde girmem deyip bize doktora bagırmıştı zar zor ikna ederek ultrasona girdi ve bebeginin kalbini gördü pıt pıt atıyordu aglamaya başladı şimdi 2 yaşında çooook tatlı kızı var korkma canım kucagına aldıgında iyiki dogurmusum diyeceksin emin ol:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun...

Endişelerinizi normal buluyorum,

size tavsiyem birde bebeği olmayanlar

Hamile kalamayanların topiklerine uğrayın

Ordaki arkadaşlarımızın yazdıklarını okuyunca

eminim şuanda nekadar değerli birşeye sahip olduğunuzu

ve içinizde taşıdığınızı anlayacaksınız.

Hayat ne garip.

canım onu veren rabbim her kolaylığıda verir sen ne kadar şanslıyım diye düşün istiyipte çocuk die mahvolan çocuğu olmayanlar var ( allah herkese nasip etsn inş.) onları düşün maddi açıdan benm eşim işsizdi kızımda doğduğunda şuan 2 yaşında ama manevi yöndende seni tekmelemeye başlasın bir :) sende uçucan allah yardımcın olsun canımm

kısmet olurda bebeğini kucagına alırsan diyeceksinkii...keşke daha önce yapsaydım seni..anlatılamaz muhteşem bir duygu anne olmak..1 bucuk yıl az bir süre de değil evliliğin oturmus olması için..şuandan keyif almaya calıs...düşüncelerin cok değişecek..mutluluklar..

Hayırlı olsun öncelikle.
İnsan isteyerek, karar vererek hamile kaldığı zaman bile benzer duygular
ve endişeler yaşayabiliyor gayet normal, inş zamanla şükredeceksinizdir.

hamileliğin hayırlı olsun canım..
bence hiiiç üzülme, bende ilk hamile olduğumu çok bekmediğim bir anda öğrendim ve uzun zaman sindiremedim.
ama şimdi Allaha şükrediyorum, öyle güzel öyle tatlı bir oğlum var ki:nazar:
yaşama sebebim oldu, eminm doğduğunda bebişin de senin için öyle olacak:26:

tamamen psikolojik durum bu bebeğini kucağına aldığın anda tüm duyguların değişecek hamileliğin boyunca moralini düzgün tut ki bebeğin sağlıklı doğsun dünyanın en güzel şeyi anne olmak hiç üzülme çok şanlısın olmayanları düşün allah dua et şükret..:nazar::emir_bebek:

cnm öncelikle hayırlı uğurlu olsun...

benim bebeğim yok...bir çok istiyorum bide vazgeçiyorum...böle arkadaşların bebeklerini falan sevince ay bizimde olsun diyorum..sonra senin dediğin gibi maddi olarak hazır değilim diyorum...

en son bi doktora gittim bebek için sağlıklımıyım die...bazı problemler çıktı nasıl üzüldüm anlatamam aaslında çok sityomuşumda kendime itiraf edemiyomuşum..şimdi tedavi sürecim başladı...ayrıca yukarıda bir arkadaşın dediği gibi anneler keşke daha önce doğursaydım dio hep...

bir arkadşım evlendikten 3 ay sonra hamile kaldı tüm önlemlerine rağmen..ve ikiz...çok sıkıntı çekti bebekleri erken doğduğu için..geçen ona çok güçlüymüşsün ben yapamazdım dedim...çok pişmanın 3 ay sonra olduğu için keşke hemen hamile kalsaymışım tadı çok başka yaşayınca anlayacaksın ve bu kadar beklediğin için çok pişman olacaksın dedi bana...

inş..sende hayırlısıyla alırsın kucağına tatlım

Back
X