İstemeyerek okuduğum bölümüm

İlahiyat okumadığın için mi çok pişman olacakmışsın.. Bence mezun ol, bi daha oku istediğin bölümü.

Hayır aramadım hiç aklıma gelmedi daha doğrusu bilmiyordum arayabilecegimi

Yarin ilk is gecmek istedigin fakultenin ogrenci islerini ara,gitme imkanin varsa gdip yuz yuze de gorusebilirsin onlar sana ne yapman gerektigini soyler .
Yaniliyo olabilirim ama her fakulte kontenjaninin belli bi orani kadar merkezi puanla yatay gecis icin kontenjan acmak zorunda,ozel universiteler de dahil.

Öğretmenlik yada akademik olarak devam etme isteğim vardı

din kutluru ogretmeni olan cok arkadasim var, kadrolarida var baya sanirim.
ayni sekilde akademik kariyer yapan bircok kisi tanidim,
dinler tarihi alani var bunla ilgili biseyler yapabilirsin sanirim.

tarihten atanman çok zor ama ilahiyatta rahat atanırsın.amacın öğretmenlikse ilahiyat daha mantıklı.tarihi ille de istiyorsan açık öğretimden de okuyabilirsin.

Tarih mezunu nice insanlar işsiz takılırken sana canı gönülden git oku diyemiyorum , hele ki akademik kariyer olayının bile torpille oldugu şu devirde çok zorluk çekersin, üstüne ailen tarihe geçtiğin için her defasında başına kakar , bu bölümde de mutsuzsun bitirsen bile ne işini gördüğün insanlara zerre faydan olur ne kendine.. ben iki yolun sonunuda iyi görmedim, ben olsam başka alternatif düşünürdüm.

Yarin ilk is gecmek istedigin fakultenin ogrenci islerini ara,gitme imkanin varsa gdip yuz yuze de gorusebilirsin onlar sana ne yapman gerektigini soyler .
Yaniliyo olabilirim ama her fakulte kontenjaninin belli bi orani kadar merkezi puanla yatay gecis icin kontenjan acmak zorunda,ozel universiteler de dahil.
Teşekkürler yarın mutlaka gideceğim

Sinavsiz 2. Univ. Kapsaminda tarih okuyabilirsin auzef e bir goz at. Bu arada tarih bitecek formasyon alinacak, kpss de puanlari surekli yukseliyor en son 82 ile aldi sanirim 4 yil sonra ne olur kimbilir. Tek basina tarih e bel baglama yani.

tarihten atanman çok zor ama ilahiyatta rahat atanırsın.amacın öğretmenlikse ilahiyat daha mantıklı.tarihi ille de istiyorsan açık öğretimden de okuyabilirsin.
Hazırlık sınıfını geçebilecek gibi gorunmuyorum suan sorun bu aslında gecebilirsem bitiririm bi şekilde mutlaka ama kalırsam ve bölüm degistiremezsem sıkıntı olacak

İlahiyat mezunları tarih mezunlarından kolay iş buluyo.
Tarih okuyup napcaksın iş yok para yok.

tarih kolay bi bolum degil ki. ilahiyati hoplaya ziplaya okursunuz tarih ve edebiyatin yanında

İnsanın okuduğu bölümü sevmesi çok önemli ve çok güzel. İlahiyatta işin garanti ama açıkçası kendimi senin yerine koydum, herhalde ilahiyatı da sırf iş imkanı var diye mutlu mesut okuyamazdım herhalde. Çünkü bazı şeyleri bana taban tabana zıt. Öte yandan iş imkanı oldukça düşük olan Tarih bölümü de bana iç açıcı gelmedi.

Tarih mezunu nice insanlar işsiz takılırken sana canı gönülden git oku diyemiyorum , hele ki akademik kariyer olayının bile torpille oldugu şu devirde çok zorluk çekersin, üstüne ailen tarihe geçtiğin için her defasında başına kakar , bu bölümde de mutsuzsun bitirsen bile ne işini gördüğün insanlara zerre faydan olur ne kendine.. ben iki yolun sonunuda iyi görmedim, ben olsam başka alternatif düşünürdüm.
Puan türüm ts olduğu için pek seçeneğim yok tekrar sinava girecek olursam tm yle yerleşirim tm çıkışlıyım çünkü

sevmeyen ilahiyat okumamalı bence.
değiştir bölümünü bana kalırsa.

Açık öğretim den tarih okuyun hiç fark yokki orgunden. Açıkçası tarih okuduğunuzda da ilerisi pek parlak gözükmüyor. Hem sevdiğiniz bölüm olur.
Hazırlık biraz gayret ederseniz olur. Tarihten daha zor olduğunu dusunmuyorum açıkçası.

Tarih sevdası olan ne yapar eder iş bulur, ömrü boyunca da güzel güzel çalışır. Bahane bunlar... İlahiyat iyiymiş güzelmiş miş miş... Sevdiğin mesleği yap arkadaşım.

tarih okusan iyi hoş da ya okuyunca onu da sevmezsen

kendin demişsin ya maymun iştahlıyım diye

okuyunca İlber Ortaylı olunmuyor direkt

ama bizim ülkede üniversite eğitimi sıkıntılı esasen üniversite meslek okulu değildir araştırma bilgi edinme yeridir ama hepimiz meslek okulu gözü ile okuduk yüksek lisans yaparken esas bölümümü gördüm, öğrendim, içselleştirdim

çalışma hayatı okuldan tamamen farklı zaten

bak 36 yaşındayım YGS ye girdim LYS ye de gireceğim bakalım becerebilirsem tekrar okuyacağım

çok da geçerli bir mesleğim var, severek yapıyorum ama hep okul bitirmeye geçmeye endeksli okudum şimdi de kendimi geliştirmeye endeksli okuyayım nasıl bakayım diyorum

istemedğin blümü okumanın verdiği acıyı iyi bilirim mutsuzlğda.gerçekten sevdiğiniz bölüm neyse hergun hangi meslekte işe giderken mutlu olucaksan ve topluma faydalı olucaksan o yolda ılerlemnı tavsye ederm

Back
X