İşten ayrılmalı mıyım? Acil yardım arkadaşlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Crazypinkpink

Sen önce kendine bak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.099
756
123
Merhaba hanımlar,
7 aydır bir işyerinde çalışıyorum. O kadar sıkıldım ki fikirlere ihtiyacım var.
İşe girdiğimde aşırı soğuk bir ortamla karşılaştım özellikle eski çalışanlar çok zorladı beni göndermek için çok uğraştılar. Ayrıca patron ikinci gün masamı değiştirdi en arkada başka pc monitörleri fln olan bir yerde oturttu. Bir azarlamalar sormayın gitsin. Sonra iyi çalıştığımı görünce tavrını değiştirdi. Farkettim ki ben yanıt vermedikçe daha çok azarlıyor cavep vermeye başladım. bir günse fena tartıştık herşeye yanıtını verdim sonunda özür diledi falan
ama inanın patron o kadar yoruyor ki bugün başka birisinin hatası yüzünden geldi bana kızdı ben de yine yanıt verdim çekti gitti ama o kadar yoruldum ki
patrona açıkça terslendiğim için personel de şokta zaten baştan beri istemedikleri için beni alttan devamlı bir iğneleyici sözler imalar yapıyorlar
şimdi bugüne kadar işe dayanmamın nedeni kurs taksitlerimdi, taksitlerim bitti yani aşırı bir zorunluluğum yok
ama yaşın 29 iş bulmam bundan zor oluyor. sizce ayrılmalı mıyım?

Bir arkadaşım bahsettiğiniz gibi bir ortamda 10 ay kadar çalıştı ve en son başka bir iş bulup istifa etti. İşe girdiğinde gayet neşeli esprili güleryüzlü bir insandı ve 10 boyunca o iş yeri bütün enerjisini sömürmüştü. Görsen o enerjik insan gitmiş boynu bükük bi yetim gelmişti yerine sanki. İstifa ettiği gün yeniden doğdum sanki demişti sanki hiç yaşamamışım gibi son 10 ayı eski neşesine donmuştu. İnanın çok etkiliyor insanı. Yeni bir iş bulmadan çıkmayın derim. Önce iş araştırın görüşmelere gidin falan sonra illa ki bulursunuz bi iş, basın istifayı çıkın

Olumsuz bir ortamda devam etmek sağlığımı etkiledi olumsuz devam edemedim ayrıldım.Şimdi is arıyorum ihtiyacım da var ama hergün düşünmekten beynimi yedim baktım olmuyor ayrıldım

ne kadar maaş alıyorsunuz bilmiyorum ama eğer maddi olarak başka işyerinden benzeri maaş alacaksanız da şansınızı deneyin bir iş bulmadan ayrılmayın en azından..
bu devirde her işte sıkıntı var ben memurum sıkıntılarım bana yeter ama eşim özelde ondan biliyorum özel sektör de çok çok zor anlayabiliyorum.. yani sıkıntısız iş yok gibi geliyor bana..
Allah yardımcınız olsun..

İş arıyor musunuz peki? En mantıklısı yeni bir iş bulunca ayrılmak ama dayanamayacak durumdaysanız ayrılın. Hiçbir şey psikolojinizi bozduğunuzda değmez madem o kadar zorunluluk yok. Ama direkt ayrılırsanız da bir süre işsiz kalma psikolojisini de yaşama ihtimali var tabi.

Yeni bir is bakinip oyle cikin bence simdi cikacaksaniz. Az daha dayanabilirim derseniz 1 seneye tamamlayin kendinizi attirin, tazminatinizi alir cikarsiniz bir guzel:ıslık:

Merhaba hanımlar,
7 aydır bir işyerinde çalışıyorum. O kadar sıkıldım ki fikirlere ihtiyacım var.
İşe girdiğimde aşırı soğuk bir ortamla karşılaştım özellikle eski çalışanlar çok zorladı beni göndermek için çok uğraştılar. Ayrıca patron ikinci gün masamı değiştirdi en arkada başka pc monitörleri fln olan bir yerde oturttu. Bir azarlamalar sormayın gitsin. Sonra iyi çalıştığımı görünce tavrını değiştirdi. Farkettim ki ben yanıt vermedikçe daha çok azarlıyor cavep vermeye başladım. bir günse fena tartıştık herşeye yanıtını verdim sonunda özür diledi falan
ama inanın patron o kadar yoruyor ki bugün başka birisinin hatası yüzünden geldi bana kızdı ben de yine yanıt verdim çekti gitti ama o kadar yoruldum ki
patrona açıkça terslendiğim için personel de şokta zaten baştan beri istemedikleri için beni alttan devamlı bir iğneleyici sözler imalar yapıyorlar
şimdi bugüne kadar işe dayanmamın nedeni kurs taksitlerimdi, taksitlerim bitti yani aşırı bir zorunluluğum yok
ama yaşın 29 iş bulmam bundan zor oluyor. sizce ayrılmalı mıyım?

Yas 29. Nisan ayi issizlik orani %9,3.

Yukaridaki sayilar sorar: Pardon da siz nelerden sikayet ettiginizin farkinda misiniz?

Bu yasta calisma konusunda uc durumlar yasamadikca sikayet etme luksunuz yok Hanimefendi. Sikayet ettiginiz seyler tiri viri seyler zaten: Ahmet laf sokuyor, Mehmet beni arka odaya gonderdi, Veli bana atarlaniyor. Cocuk musunuz siz? Bir de neymis, kurs taksidiniz bitmis de artik bir zorunlulugunuz yokmus. Bal gibi calisma zorunlulugunuz var. Siz kendi ayaklari uzerinde durmayi basarmasi gereken bir bireysiniz artik. Bu nedenle calisip hayatinizi kazanacaksiniz.

Zorluklara gogus germeyi ogreneceksiniz. Kendinizi daha cok gelistirip daha iyi kosullara sahip olan bir ise girmek icin cabalayacaksiniz. Otesi, berisi yok.

Yeni iş bulmadan ayrılmak çok mantıklı değil. Maddi konular insanın elini ayağını bağlıyor maalesef. Ama bence umutsuzluğa kapılmayın. bende bundan 7 ay evvelki işyerimden ayrıldım. Patron, karısı ve diğer çalışanlar canımdan bezdirdi beni 1 senede. Kaprisleri, yapılan işi bir daha yaptırmaları, eksiksiz yapılan iş için azarlamalar ve hatta aşağılamalar. Çalışanların açığımı araması, ayağımı kaydırmaya çalışmaları...Ama yukarda bir arkadaşın bahsettiği gibi inanılmaz enerjim düşmüştü, gözlerimin canlılığı bile gitmişti. K,imseyi görmek,konuşmak istemiyordum. Hergün baş ağrısıyla eve gittim 1 sene boyunca.İşten ayrıldıktan sonra ptesi günü o lanet yere gitmeyecek olarak uyandığımda inanılmaz bir hafifleme ve huzurla uyandım inanın ve 1 ay sürmeden aynı maaşa insanca çalışabileceğim bir yer buldum hala devam ediyorum. ayrıca ilk iş hayatımda da 3 sene kadar direndim çıkmadım, en sonunda her yerimi sivilce bastı egzama oldum, o yüzden ayrıldım ve ordan kurtulunca egzamam da iyileşti.
Herşey para değil, sağlığımız daha önemli. Benim gibi hastalık sahibi olmadan bir çözüm bulun durumunuza

Bencede yeni iş bulmadan çıkmamak lazım tecrübe ettim çünkü çok stresli ydi yaptığım iş ayrıldım ama bir sene olacak nerdeyse işsizim bu da beni daha çok yordu bulup ayrılmak en iyisi işsizlik çook zor

evet hanımlar bir yandan iş arayıp bulunca ayrılmak en mantıklısı
şu anda işten çıkmıycam çok canıma tak etmedikçe
Allah herkesi kötülerden korusun diyeceğim başka söz yok

Benim gibi is bulmadan çıkarsan sap gibide ortada kalırsın valla.
Acele etme bende 1.5 senenin sonunda kavga ederek çantamı alıp çıktım bir günde oluyor zaten eğer dolmuşluk varsa.

Bir yandan iş aramaya devam edin, bulabilirseniz istifa edersiniz. Bulamazsanız da eğer gerçekten çok etkileniyorsanız yine istifa edersiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X