İşten çıkarılma ve eşimin 1900 tl alip işyerine verme saçmalığı

Değişik bir uygulama

Tazminat hesaplanır diyelim 30 bin

Sonra düşünecek bi şey varsa düşülür

Ki.dusulecek ne var orasını da anlamadim

Yıllık 15 gün izin var. Bir yıl içerisinde izin hakkını kullandıysa bu 15 günden düşer. Bunun üzerine çıkarsa bir sonraki yıldan alınır vs vs

Eşin rahat 15 günden fazla mi izin kullandı
Evet canim baya kullandi ve biz çalışabilir raporu alıyoduk ben hamileyken götürdüğünde hani hastanede oldugumuzu bilsin sıkıntı olmasın diye ve onlarda hep borca girmiş.

o kadr calistizm farkli yerlerde otle bisey gormedim markete falan calisiyorsa orda kasa acigi vfalan varsa is yerine veriyorlatvboyoe biiyorum

Evet canim baya kullandi ve biz çalışabilir raporu alıyoduk ben hamileyken götürdüğünde hani hastanede oldugumuzu bilsin sıkıntı olmasın diye ve onlarda hep borca girmiş.

Ozaman aklıma şöyle birşey geldi.
Eşinizin tlfla konuşmasından ötürü işten çıkarmışlar ya. Kamera kayıtları ve şahitlerde varmış.
Eşiniz kusurlu olduğu için işyeri tazminat ödemeyecek ve içeri olan borcunu da kurtarabilmek için borcu ödersen tazminat alabilirsin demiş olabilir mi? Aslında şuan eşiniz borcunu kapadı ve tazminat vermicekler belki de.
Ay bilemedim valla hertürlüsü saçma. İnşallah yanılırızda tazminatta işsizlik maaşıda alır.

Hanımefendi, adam bakkalda değil fabrikada çalışıyomuş. Bu anlattıkları malesef olamaz.
Bizi dinlemesin gidip bir mali müşavire durumu anlatıp sorsun bakalım doğrumuymuş değilmiymiş.
Bu kanunlar boşuna mı var. Ozaman biz yıllardır işimizi yanlış yapmışız sizin deyiminizle.

halen ısrar ediyorsunuz illa erkek bişey karıştıracak diye bakıyorsunuz.
o zaman niye evleniyor buradaki kadınlar halen anlamadım.

halen ısrar ediyorsunuz illa erkek bişey karıştıracak diye bakıyorsunuz.
o zaman niye evleniyor buradaki kadınlar halen anlamadım.
Yoo illa erkekler birşey karıştırmıyo. Her erkekten bahsetmiyoruz burda konu sahibinin eşinin söylediklerinden bahsediyoruz. Öyle anlatıldığı gibi olmuyo bu işler malesef. Herşeyin bi kuralı kanunu var.

Yoo illa erkekler birşey karıştırmıyo. Her erkekten bahsetmiyoruz burda konu sahibinin eşinin söylediklerinden bahsediyoruz. Öyle anlatıldığı gibi olmuyo bu işler malesef. Herşeyin bi kuralı kanunu var.

ülkede hangi iş kanuna kitaba göre işliyor?
isveç değil burası sanki her şey çok düzgünmüş de bir sorun burada varmış gibi bakmayın.

valla hayatımda ilk kez duydum gitmediği günler için para vereni. gidilmeyen günler için ya yıllık izinden düşülür yada izni yoksa maaşında kesilir. müdür yanımda aradı demişsiniz ama gene de inanmayın derim. çünkü böyle bir uygulama olması saçmanın da ötesi. üstelik kanunlar bu derece işçiyi korurken.

ülkede hangi iş kanuna kitaba göre işliyor?
isveç değil burası sanki her şey çok düzgünmüş de bir sorun burada varmış gibi bakmayın.

7 sayfalık yorumlarda bi sizsiniz bunu savunan farkındamısınız. Siz doğrusunuz biz yanlış.
Tamam.

Ozaman aklıma şöyle birşey geldi.
Eşinizin tlfla konuşmasından ötürü işten çıkarmışlar ya. Kamera kayıtları ve şahitlerde varmış.
Eşiniz kusurlu olduğu için işyeri tazminat ödemeyecek ve içeri olan borcunu da kurtarabilmek için borcu ödersen tazminat alabilirsin demiş olabilir mi? Aslında şuan eşiniz borcunu kapadı ve tazminat vermicekler belki de.
Ay bilemedim valla hertürlüsü saçma. İnşallah yanılırızda tazminatta işsizlik maaşıda alır.

Bak bu çok mantıklı geldi bana

7 sayfalık yorumlarda bi sizsiniz bunu savunan farkındamısınız. Siz doğrusunuz biz yanlış.
Tamam.

çoğunluğun her zaman doğru olmadığını biraz tarih okursanız anlarsınız.
iş hayatını tam idrak edememişsiniz demek ki her zaman kanuna kurala göre uygulama bekliyorsunuz. olmuyor işte.

kime çalışabilir raporu alıyordunuz ? eşiniz sizi hastaneye götürdü diye ona rapor mu aldınız ? bence sizin konunuzda bize anlatmadığınız kısımlar var.. yada eşiniz size birşeyleri anlatmamış.
yıllık iznini bitirdiyse bir sonraki senenin hakkından kullanılır. diyelim onu tüketti, gitmediği günler maaşından zaten kesilir. yani ben gitmedim diyip çalışan borçlanıp elden para vermez.

bence eşiniz işi aksatarak haklı sebeple işten çıkarıldı, şirketten borç almıştı. bakın izin sebebiyle değil, avans kullandı diyorum. haklı çıkarıldığı için de tazminat alamayacak ve şirketten aldığı borcu ödemesi gerekti.

keza sürekli telefon kullanması vs işi sekteye uğrattığı ispatlı ise tazminat alamaması da normal.

Merhaba,
Bende özel şirkette muhasebe*insan kaynakları departmanında çalışıyorum.
Evet kanunu herkes biliyor ama uygulayan yer çok az,üstelik biz 1000 kişi çalışıyoruz küçük bir işletme de değiliz.
Mesela bizde de yıllık izni biten kişiye eksiden kullandırıyoruz eğer uzun yıllar çalışan biriyse.
Yeni izni hakettiğinde direk eksi yıllık izni doluyor ya da işten ayrılırsa o ay ki çalışmışlığından ya da tazminatından kesiyoruz.
Yani her şirket kanunlara harfiyen uymuyor.
Mesela kanunlar var diyorsunuz ya şunu tamamen örnek olarak veriyorum.Biz mesela asla elden ödeme almıyoruz ya da vermiyoruz ama farklı firmalarda sırf sigorta fazla ödenmesin diye mesailerin elden ödendiğini bankaya yatmağını biliyorum ki bu firmalar herkesin bildiği tanınan firmalar.
O yüzden eşinizin söyledikleri doğru olabilir,şirketi farklı yöntemle çalışıyor olabilir ki güveniyorsanız eşinize gerisini aranız ki samimiyetle çözebilirsiniz.

kime çalışabilir raporu alıyordunuz ? eşiniz sizi hastaneye götürdü diye ona rapor mu aldınız ? bence sizin konunuzda bize anlatmadığınız kısımlar var.. yada eşiniz size birşeyleri anlatmamış.
yıllık iznini bitirdiyse bir sonraki senenin hakkından kullanılır. diyelim onu tüketti, gitmediği günler maaşından zaten kesilir. yani ben gitmedim diyip çalışan borçlanıp elden para vermez.

bence eşiniz işi aksatarak haklı sebeple işten çıkarıldı, şirketten borç almıştı. bakın izin sebebiyle değil, avans kullandı diyorum. haklı çıkarıldığı için de tazminat alamayacak ve şirketten aldığı borcu ödemesi gerekti.

keza sürekli telefon kullanması vs işi sekteye uğrattığı ispatlı ise tazminat alamaması da normal.
Ay o iş başı raporuydu çokkk pardon. Yanlış hatırladım. Doktordan rica ediyordum eşimin burada oldugunu patron bilmesi için. O şekilde veriyordu bu saatlerde bu gebe kontrole geldi diye . Uzak oldugu içinde eşimle gidiyoduk

Ay o iş başı raporuydu çokkk pardon. Yanlış hatırladım. Doktordan rica ediyordum eşimin burada oldugunu patron bilmesi için. O şekilde veriyordu bu saatlerde bu gebe kontrole geldi diye . Uzak oldugu içinde eşimle gidiyoduk

çalıştığı yer kurumsal mı değil mi bilemiyorum. kurallara riayet kısmını da bilemiyorum ancak yazdığım mesajın arkasındayım. muhtemelen eşiniz avans kullandı ve tazminat vermeyecekleri için onu ödemesi gerekti. tazminat alabilse ondan kesilirdi.

Hiç böyle bir uygulama duymadım. Herkes yazmış aynı şeyleri tekrar yazmayayim ama müdürün arayıp bunu söylemesi bile saçma. Eşin aratmış gibi, yani arayan müdür müydü acaba sahiden. Böyle bir prosedür yok. Her yerde farklı oluyor demek ki denecek bir konu değil bu. Kuralı kanunu var ve her yerde ona göre işlemek zorunda. Eşiniz o tazminatı alırsa buraya yazın mutlaka. Inşallah siz haklı çıkarsınız yanılmayi çok isterim

Bak bu çok mantıklı geldi bana
Eşimle adamin konusmalarini telefonundaki kayittan tekrar dinledik kızlar. eşim dediki ben hazir elimdeki parayi verdim hani tazminattan düşme gibi seçenek olsaydı sıkışmazdım maddi olarak gibisinden bişeyler dedi. Konuyu açmak için. Adamda "yok onu bi şekilde alacaktık yani o zamanda tazminattan vermiş olacaktın, acıkcası bende kafadan salliyorum şuan öyle bi seçenek varmiydi bilmiyorum oturup öyle konuştuk bi şekilde verecektin zaten öyle almış olduk"diyor. Bence de tazminat vermiycek bunlar. Valla hiç anlamadığım işler iyice kafam karıştı. Whatsapptan da baktığımda müdür yani o kişi. Sesinide duydum daha önce.. bilemedim ki

Merry87 Merry87
saksidegilim saksidegilim

Eşimle adamin konusmalarini telefonundaki kayittan tekrar dinledik kızlar. eşim dediki ben hazir elimdeki parayi verdim hani tazminattan düşme gibi seçenek olsaydı sıkışmazdım maddi olarak gibisinden bişeyler dedi. Konuyu açmak için. Adamda "yok onu bi şekilde alacaktık yani o zamanda tazminattan vermiş olacaktın, acıkcası bende kafadan salliyorum şuan öyle bi seçenek varmiydi bilmiyorum oturup öyle konuştuk bi şekilde verecektin zaten öyle almış olduk"diyor. Bence de tazminat vermiycek bunlar. Valla hiç anlamadığım işler iyice kafam karıştı. Whatsapptan da baktığımda müdür yani o kişi. Sesinide duydum daha önce.. bilemedim ki

Merry87 Merry87
saksidegilim saksidegilim

Tamda dediğimiz gibi tazminat vermemek için içeri olan borcunu kurtarmış bence patron.
Yine de diyorum ya inşallah yanılırız da alır tazminatını yoksa şuan zaten herkes çok sıkıntıda

Back
X