- 13 Şubat 2013
- 386
- 153
- 63
- Konu Sahibi lavantakesesi35
Eğer herhangi bir tebligat yapılmadı ise, işyeri nişanlınız hakkında tutanak tutup iki gün işe gelmedi diye tutanak tutmuş olabilir. Ya da iş akdini feshetmek için başkaca haklı bir sebep bulmuş olabilir. Burada tüm konuşmalar farazi kalır. Dediğim gibi adli yardıma başvurabilir. Bir de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bağlı Bölge Çalışma Müdürlüklerine şikayette bulunabilir. Ancak tazminat haricinde işten çıkarılma sebebi haklı veya geçerli bir sebebe dayanmıyorsa, 30 işçiden fazla işçi çalışıyorsa iş yerinde işine iade için dava açabilir bunun sonucunda işe iadesine karar verilirse ve işe başlamasını istemezse işveren onun yerine tazminat öder. İş yerinde var olan bir yönetmelik vs. var mı bilemiyorum. İş akdi hükümlerini bilemiyorum o yüzden buradan yorum yapmak çok doğru değil.
Benim bildiğim 3 gün süre var ama zaten öle bi durum yok. Sadece saatlik olarak izin alma durumu oldu ondada tutanak tutuldu. Oda tüm gün değil dediğim gibi.
Anladım. Bu çok ince bir çizgi aslında. Yani ne tür bir iş yaptığınızı bilmiyorum ama insanlar bu ek iş olayını tamamen iyi niyeti suistimal de edebilir. Öyle yapıyorsunuz demiyorum ama iş veren böyle düşünür.
Bizim de yıllar önce burada ek iş yapan bir makine mühendisi adam vardı, “yan sanayiye gidiyorum” derdi saatlerce kaybolurdu. Meğer ortak olduğu yere gidip takılıyormuş. Bu ortaya çıktığı an çıkış verildi.
Sizin mesai saatleri dışındaymış ama iş veren bu tür durumlardan rahatsız olur. En azından tazminatı kurtarmaya çalışın. Kaç yıldır oradaydı?
15-16 Aydır aynı yerde hemen hemen.Yani dediğim gibi mesai saati dışında ve işi aksatma gibi bi durum kesinlikle yok. Elinden gelenin fazlasını yaptı hep.