• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten Çıkarılma

Olmasada

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
61
14
298
Eskişehir
11-09-2013 tarihinden beri çalışmakda olduğum işyerim 23-05-2013 tarihinde Sgk dan bir çıkış evrakı aylık maaş bodroları ve ibraname adı altında yazılmıs hersey vazgectigimi ve alacaklarımı aldığımı söyleyen bir dosya göndererek beni işten çıkardı..
göndermiş oldukları evrakları imzalamamı içerde kalan maaşımı ve ihbar tazminatımı o zaman yatıracaklarını söylüyorlar.
ben evrakları imzalamadım bekletiyorum.
yazılı uyarı yada ihtar gibi birşey yapılmadan direk çıkış verilmiş ve çıkış sebebi olarak 4 numaralı kod gösterilmiş.
bu evrakları imzalamamam benim için bir zarar teşkil edermi?
işe iade davası açsam sizce kazanabilirmiyim ?

11-09-2013 tarihinden beri çalışmakda olduğum işyerim 23-05-2013 tarihinde Sgk dan bir çıkış evrakı aylık maaş bodroları ve ibraname adı altında yazılmıs hersey vazgectigimi ve alacaklarımı aldığımı söyleyen bir dosya göndererek beni işten çıkardı..
göndermiş oldukları evrakları imzalamamı içerde kalan maaşımı ve ihbar tazminatımı o zaman yatıracaklarını söylüyorlar.
ben evrakları imzalamadım bekletiyorum.
yazılı uyarı yada ihtar gibi birşey yapılmadan direk çıkış verilmiş ve çıkış sebebi olarak 4 numaralı kod gösterilmiş.
bu evrakları imzalamamam benim için bir zarar teşkil edermi?
işe iade davası açsam sizce kazanabilirmiyim ?

Maaşınızı ihbar tazminatınızı almadan ibraname imzalamak doğru olmaz. Çalıştığınız yerde 30 veya üzeri işçi varsa feshin geçersizliği iddiası ile işe iade açabilirsiniz.

imzalamadım ibranameyi şimdide 3 gün işe gelmedi diye hakkımda ihtar çekiceklermiş imzalamassam böyle bir hakları varmı

Back
X