İşten çıkıyorum

30 bine iç mimarlık yapıyorum. Geçen ay konuştum patronla “ sana maximum 35 yaparım çünkü her ay çizim işimiz olmuyor yeri geliyor ofiste boş oturuyoruz demişti.” Ama yeni ustalar aldılar. Yani verecek parası var ki ustalar alıyor. Bugün yakın olduğum usta var ağzından laf aldım benden önceki mimar kıza 1 sene önce 50 bin veriyolarmış. Ve o kızla patron kadın baya yakın arkadaşlarmış. Zaten geldiğimden beri hep o kızı anlatıyor bana çok yakındık birbimizin evine giderdik vs. Kızın kocası da doktor durumu iyidi arabası vs. Bana hep onun arabası vardı sende araba al diyodu patron. Şimdi zoruma giden o kıza verip bana vermemesi ve kızın çizimleri de gördüm sketchup normal çizimler aynı seviyeyiz
30 bine iç mimarlık yapıyorum. Geçen ay konuştum patronla “ sana maximum 35 yaparım çünkü her ay çizim işimiz olmuyor yeri geliyor ofiste boş oturuyoruz demişti.” Ama yeni ustalar aldılar. Yani verecek parası var ki ustalar alıyor. Bugün yakın olduğum usta var ağzından laf aldım benden önceki mimar kıza 1 sene önce 50 bin veriyolarmış. Ve o kızla patron kadın baya yakın arkadaşlarmış. Zaten geldiğimden beri hep o kızı anlatıyor bana çok yakındık birbimizin evine giderdik vs. Kızın kocası da doktor durumu iyidi arabası vs. Bana hep onun arabası vardı sende araba al diyodu patron. Şimdi zoruma giden o kıza verip bana vermemesi ve kızın çizimleri de gördüm sketchup normal çizimler aynı seviyeyiz
Çıktın mı şeyma. Umarım çıkmışsındır da güncellemedir bu açtığın konu. Çık dedik sana milyon kez iş bul çık şurdan dedik bir sürü laf ettik konuştuk tartıştık. Ya kal kabul et dedik ya çık boşver dedik. Ne yaptın anlat bakalım.

Offfff bu hafta çıktın mı diye merak ediyorduk zaten.

Tamam da o kadın hem tanıdıkmış hem kocası doktormuş , tanıdığa torpil + kocan kadar konuş ülkesiyiz.

Az bile veriyorlarmış. Acı gerçekler.

Sen kendini kimlerle mukayese ediyorsun İbrahim ?
patriarka/ataerkiye bu kadar hizmet eden boyun eğici bir yorum daha okumamıştım. kocalar kadar konuşulacaksa bu ülkedeki kadınların yarısının susması gerekir.
oysaki kadınlar hakkını aramakla ve yıllardır susmuşluklarının hesabını sormakla meşgul. sizi de 2026 yılına davet ediyorum ama gelesiniz yok gibi.

Şeyma çok yazık etmişsin kendine. İç mimarsın ve 30 bin maaş öyle mi? İş ara, bul ve çık.

Tamam da o kadın hem tanıdıkmış hem kocası doktormuş , tanıdığa torpil + kocan kadar konuş ülkesiyiz.

Az bile veriyorlarmış. Acı gerçekler.

Sen kendini kimlerle mukayese ediyorsun İbrahim ?
Tanıdık değil orda tanışıp kaynaşmışlar

Çıktın mı şeyma. Umarım çıkmışsındır da güncellemedir bu açtığın konu. Çık dedik sana milyon kez iş bul çık şurdan dedik bir sürü laf ettik konuştuk tartıştık. Ya kal kabul et dedik ya çık boşver dedik. Ne yaptın anlat bakalım.
1 aydır iş arıyorum dönüş yok ama beklemiyicem daha fazla çıkıcam

Dalga geçiyolar benimle

Aaa! Ağzım açık kaldı. Neden, nasıl dalga geçerler seninle. Halbuki, ne kadar aklı başında bir genç kızsın. Aklı başında, çalışkan, yetenekli, 41 kere maşallahın var.

Neyse, neden kendin böyle firmalarla iletişime geçip, iş aramıyorsun. Öyle iş ilanlarına başvuru değil. Mesela linkedn üzerinden ulaşabilirsin firmalara. İç mimar olarak ev değil, mağaza tasarımlarında da yer alabilirsin.

Seymacigim günlerdir hepimiz Şeyma ne yaptı? Şeyma işten çıkacak mı? Çıkarsa ne zaman cikacak? Maaşına tekrar zam yapılır mı? Ustalar ne alemde? İnan bunlari düşünmekten dünyamız durmustu. Bizi aydinlattigin için teşekkür ederiz. Artık bu gece uykularimiz kaçmadan rahat rahat uyuruz.

Son düzenleme:
Ustalarda boş oturuyor mu zaman zaman?
Yani mimar olmuş kadın,kendini usta ile kıyaslıyor. Şaka gibi konu.
Yetmiyor önceki çalisan mimarı beğenmiyor falan.
Bakın siz kendi değerinizi,ederinizi kendiniz belirleyeceksiniz. Maaş beklentisi sormuşlardır ikinize de o 50 bin istemiştir yada belki biraz fazla,ortada buluşmuşlardır. Deneyimi sizden fazladır belki
Siz belki düşük söylediniz yada yapılan düşük teklifi pazarlıksız kabul ettiniz,belki is deneyiminiz yok yada daha az.
Maalesef güzel ülkemde işler boyle yuruyor. Öncekine 50 bin veriyorduk buna 60 verelim demiyorlar. Is ararken siz de beklentinizi (maas)biraz yüksek tutun,oturun konuşun biraz pazarlık yapın olabiliyorsa tabi.
Kimin ne aldığına,işe kimlerin alındığına falan da takmazsınız belki bu sayede.

Ustalarda boş oturuyor mu zaman zaman?
Yani mimar olmuş kadın,kendini usta ile kıyaslıyor. Şaka gibi konu.
Yetmiyor önceki çalisan mimarı beğenmiyor falan.
Bakın siz kendi değerinizi,ederinizi kendiniz belirleyeceksiniz. Maaş beklentisi sormuşlardır ikinize de o 50 bin istemiştir yada belki biraz fazla,ortada buluşmuşlardır. Deneyimi sizden fazladır belki
Siz belki düşük söylediniz yada yapılan düşük teklifi pazarlıksız kabul ettiniz,belki is deneyiminiz yok yada daha az.
Maalesef güzel ülkemde işler boyle yuruyor. Öncekine 50 bin veriyorduk buna 60 verelim demiyorlar. Is ararken siz de beklentinizi (maas)biraz yüksek tutun,oturun konuşun biraz pazarlık yapın olabiliyorsa tabi.
Kimin ne aldığına,işe kimlerin alındığına falan da takmazsınız belki bu sayede.
Peki sizce şu anlık ne yapayım

Aaa! Ağzım açık kaldı. Neden, nasıl dalga geçerler seninle. Halbuki, ne kadar aklı başında bir genç kızsın. Aklı başında, çalışkan, yetenekli, 41 kere maşallahın var.

Neyse, neden kendin böyle firmalarla iletişime geçip, iş aramıyorsun. Öyle iş ilanlarına başvuru değil. Mesela linkedn üzerinden ulaşabilirsin firmalara. İç mimar olarak ev değil, mağaza tasarımlarında da yer alabilirsin.
Hepsine mail atıyorum sadece ilanlara bakmıyorum

Peki sizce şu anlık ne yapayım
Iş arayın,cv bırakın ilanlara,gidip görüşün maaş konusunda da dedigim gibi ne kadar alıyorsunuz diye sorarlarsa 30 bin demeyin,40-50 bin diyebilirsiniz,biraz üzerinde vermeleri gerekir çağırmak icin.
Mesleginiz var elinizde,kendinizi doğru anlatırsanız illaki iş bulursunuz kriterlerinize uyan.

Back
X