• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işten soğutan patronum

Aslında imkanınız olacak o kapıyı çarpıp çıkacaksınız "kapına da işine de" diyip.. Güzel kapak olurdu hadsize.

Kızım zaten ne kahrını çekiyorsun. İşin bir kaç ay sonra bitecek işten çıkacaksa höt höt ol madem. Çıkmadan 1 ay önce de ara 170 ı sigortam yatmıyor maaş zamanında alamıyoruz veya işte problem her neyse şikayet et. Gelip ottursunler. Maaş vermemezlik etmeye yemez bir tarafları o zaman

Merhaba arkadaşlar

patronumdan artık çok bunaldım. çok dengesiz. ödeme yapcaktık bugün kendi dedi çarşamba gelsinler diye. dedim ödeme günü cuma diye çıkıştı. siz dediniz çarşamba diye dedim. ben sana çarşamba da desem cuma gelcekler dedi. bu ilk değil sayısız dengesizlikleri var.
daha deminde odasına gittim. çıkarken kapıyı çektim. hatta kapansın diye uzun süre tuttum (kapısında sorun var). tekrar açılmış. bunun için telefon ediyor bana. sol yanım niye kapıyı çekmeden çıkıyosun her seferinde dedi. kapattım x bey dedim. kapınızda sorun var diyemedim teli kapattı. Odasına gidersem çekicem kapıyı açılcak yine sonra söylicem. sinir oldum. yani bi insan bu yüzden aranıp azarlanır mı ya. kapın sorunlu benle ne ilgisi var. haksız yere azar yiyorum. ya bi insan bu yüzden azarlanır mı nasıl bi ego var ya bu insanlarda anlamıyorum ben. personelini azarlamak zevk mi veriyor bu insanlara. parası var diye her haltı yapcaklarını mı sanıyorlar. parasını veriyorum istediğimi yaparım mantığı nedir? çok bunaldım gerçekten :KK43:
Maalesef yıllar önce görev yaptığım hastanenin sahibi ve baş hekimi de aynı bu şekildeydi. Hastaya indirim yapardı ağzı ile söylerdi bana da şu kadar alacaksın die. Hastadan o miktarı aldığımda kıyametleri koparırdı ben sana öyle birşey söylemedim diye.

Her sabah akşamdan kalan hesapları kendisine götürmem için daha kahvaltımı yapmadan mazlum' u getirin bana der gibi odasına çağırırdı. Her Allah' ın günü bağırıp çığırıp kahvaltımı yaptırırdı deyim yerindeyse. En sonunda da tazminatımı verdi çıkardı işten :KK70: Bunak herif

Allah kolaylık versin ne diim :S

bu patronun hayatında tazminat verdiğini ve verebileceğini sanmıyorum.
sezonluk iş kışın kapanıyor . yazın açılıyor. şefler ve müdürler var bi hala çalışıyorlar ama şeflerden bi kısmı da uzun çalıştığı halde sezon bitince çıkışı veriliyor yazın girince tekrar giriş yapıyorlar tazminat hakkı da kayboluyor diye biliyorum.(yanlışsam düzeltin) adam uyanık. 1 hafta çalışan adama para vermediği oluyor. deneme süresi diyor. ben para vermem diyor. sigortasız çalıştırıyor geç yaptırıyor. neler neler şikayet etsem kapanır mı ceza mı yer bilmiyorum.yani pislik bi yer çalışma ahlakı yok. hak yeme çok. bu ortamda çok durmak istemiyorm. açıkçası patron 2. planda kalıyo bunların yanında

Valla SGK ya şikayet ettiğinde direk kapatılır. Tabi ispat gerekir. Sen orada çalıştığını ve haksız kovulduğunu ispatla mahkemede hakkını alırsın. Korkma bunun gibi gereksizlerden.

Evet sezonluk işlerde SGK durumu nasıl işler bilmiyorum. Ama haksız yere kovulup hakkını alamadığını ispatladığın sürece kazanırsın. Bir de sigortasız çalıştırılıyormuş ya hiç düşünme SGK ya şikayet et.

Valla SGK ya şikayet ettiğinde direk kapatılır. Tabi ispat gerekir. Sen orada çalıştığını ve haksız kovulduğunu ispatla mahkemede hakkını alırsın. Korkma bunun gibi gereksizlerden.

Evet sezonluk işlerde SGK durumu nasıl işler bilmiyorum. Ama haksız yere kovulup hakkını alamadığını ispatladığın sürece kazanırsın. Bir de sigortasız çalıştırılıyormuş ya hiç düşünme SGK ya şikayet et.

sigortasız çalışan ben değilim başka çalışanlar onlarda kendi istekleriyle öyle çalışıyorlar ama yanlış işte kabul edilmemesi gerekiyor.bi de suriyeli çalıştırıyorlar kaçak yani. ben kendim çıkıcam işten onlar çıkarırlar mı bilmiyorum. henüz söylemedim ama ekim sonu herkes çıkıcak. işyeri kapanacak. geriye müdür, teknikte çalışan elemanlar kalacak. zaten benden önce benim yerime çalışan kimse kalmıoyormuş kışın, çıkıyolarmış .beni de çıkarılar diye düşünüyorum. zaten ben de çıkmak istiyorum .zaten bilerek girdim işe. tecrube kazanmak için.bakalım hayırlısı.

Back
X