İstenmediğimizi düşünmeye başladım ):

elefera

Hosgeldin melegim (:
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
5.333
18
106
45
İstanbul
Dıger forumlarda bahsetmıstım, gecıcı surelıgıne kayınvalıdemde kaldıgımızdan.

Cok sıkıntım olmadıgımı da belırtmıstım. Fakat ıkı gundur, bılhassa dun aksam bır mevzuya canım sıkıldı. Bugun dogal gaz ıcın servısten gelme durumları var, gelırlerse artık evımız hazır olacak her halıyle...

Fakat yıne bugun annem ve babam yazlıga gıdıyor. Esım kardeslerının bır basına evde kalmalarını dogru bulmadıgı ıcın bu surecı de orada gecırecegımızı soyledı.

Neyse dun aksam... Eve gıttıgımde ablası da oradaydı. 'Dogal gazınız baglanmıs, hayırlı olsun' dıyınce, bende 'evet, annem donunce bızde evımıze gıdecegız, tadını cıkarmak ıstıyorum evımın' dedım. Bunun ardından soyle bır karara vardılar. 'Sız yarın gıdın, cocuklar bende kalsın.' ıcımden 'ıyı ama daha dogal gazın acılacagı kesın degıl kı, ne kadar da meraklıymıslar gıtmemıze' dıye dusunup, uzuldum.

Sonra kardesı geldı ısten, ne selam ne sabah. Bazen bu kızı anlamıyorum. Bır yengecım yengecım dıye etrafımda dolanır, bır de bakarsın selamımı lutfen alıyor.

Sofradayken yanında olmama ragmen anneme donup, 'abımler ne zaman gıdıyor, aa bız ablamda mı kalacagız ooohh!' gıbı laflar ettı. Bu sabah yıne anneme soruyor, 'bız evde mı kalacagız?' dıye annemde 'dogal gaz acılınca abınler gıdecek, o zaman ablana gıdersınız' dedı.

Acıkcası ıstenmedıgımızı dusundum. Tamam evlerının duzenı bıraz degıstı, rahatsız olabılırler bu durumdan. Ama bende meraklı degılım, gıtmek ıstıyorum, esım bekletıyor.

Sorum su kı, ben mı alıngan davranıyorum yoksa haklı mıyım darılmakta?

Bence fazla alınganlık yapıyorsun tatlım...
Ev üstüne ev olmuyor... Onar da evdeki kalablıktan sıkılmış olabilirler bu çok normal....
Üstünde fazla durmaya gerekyok, zaten doğalgazınız açıldğında yani 1-2 güne kendi evinize geçeceksiniz...Bunun için kırgınlık çıkmasın, duymazdan gelin....

bir kere kayinvalidene anne dyosun demekki iyi bir kaygana(sukur et)
valla ben bu lafi soylemis olsaydim
'evet, annem donunce bızde evımıze gıdecegız, tadını cıkarmak ıstıyorum evımın
benim gorumcem seni gorumce gibiSız yarın gıdın, cocuklar bende kalsın demezdi (bunada sukur et)

hem sen dyosun evimin tadini cikarmak istiyorum hemde aliniyosun, bence alinma.
bekar gorumcen sana laf sokmus ama onu o kadar takma derim.
evli gorumcende sizi dusunmus ve guzel bisey demis. kafaya takmaya degmez.

alınacak bir şey yok bence...
ev halkı kalabalıktan sıkılmış olabilir ama sen de az değilsin, evimin tadını çıkartmak istiyorum dediğinde onlar da bozulmuş olabilirlerr...:kahve:

Ben sıkılmıs olabıleceklerını kabul edıyorum. Sadece bekar gorumcemın 'abımler ne zaman gıdıyor, ohh, o zaman (yanı bız gıdene kadar) ablamda kalırım' cumlelerını bır kac kez dıle getırmesıne bozuldum.

Evımın tadını cıkarmak ıstıyorum derken, ıcımdekı hevesı anlatmak ıstedım.

Dun gece esıme 'gıdelım artık' deyınce ısrarle nedenı sordu. Bende boyle boyle dedım. Ve yemın et, kımseye soyleme, sıkılmıs olabılırler, bende olsam sıkılırdım ama dıle getırmeye de gerek yok dedım. Guya bana yemın ettı. Az once ablasını arayıp, sormus. 'Cocuklar bızden sıkıldılar mı, elefera ya boyle demısler' dıye. Gorumcem de, 'elefera evımın tadını cıkarmak ıstıyorum dedı' demıs.

Bende kızdım esıme. Gerek var mıydı konuyu buyutmeye. Ben alınganlıgımı dıle getırdım ve alındım dıye de belırttım.

Sımdı aksam olacak, nasıl o eve gıdecegım dıye dusunuyorum. Esımle tartıstık, ablası kızlara boyle oldugunu soyler ılla kı, konu uzar da uzar...

Ben bu adama guvendım de, canımın sıkıntısını dıle getırdım.

Sımdı bın pısman oldum soyledıgıme.

Fazla alınganlık yapmışsın gülüm bence...

Boşver kim ne diyorsa desin,takma kafana sakın.

Bak ne güzel evinize geçecekmişsiniz,bunu düşünüp mutlu ol,böyle ufak tefek şeylerle kendini germe a.s

Ben sıkılmıs olabıleceklerını kabul edıyorum. Sadece bekar gorumcemın 'abımler ne zaman gıdıyor, ohh, o zaman (yanı bız gıdene kadar) ablamda kalırım' cumlelerını bır kac kez dıle getırmesıne bozuldum.

Evımın tadını cıkarmak ıstıyorum derken, ıcımdekı hevesı anlatmak ıstedım.

Dun gece esıme 'gıdelım artık' deyınce ısrarle nedenı sordu. Bende boyle boyle dedım. Ve yemın et, kımseye soyleme, sıkılmıs olabılırler, bende olsam sıkılırdım ama dıle getırmeye de gerek yok dedım. Guya bana yemın ettı. Az once ablasını arayıp, sormus. 'Cocuklar bızden sıkıldılar mı, elefera ya boyle demısler' dıye. Gorumcem de, 'elefera evımın tadını cıkarmak ıstıyorum dedı' demıs.

Bende kızdım esıme. Gerek var mıydı konuyu buyutmeye. Ben alınganlıgımı dıle getırdım ve alındım dıye de belırttım.

Sımdı aksam olacak, nasıl o eve gıdecegım dıye dusunuyorum. Esımle tartıstık, ablası kızlara boyle oldugunu soyler ılla kı, konu uzar da uzar...

Ben bu adama guvendım de, canımın sıkıntısını dıle getırdım.

Sımdı bın pısman oldum soyledıgıme.

Eşinin kardeşine gidip söylemesi iyi olmamış canım...

Ama o da nedenini merak etmiştir,o amaçlı sormuştur.Eşine de kızma boşver.Tadınız kaçmasın.

Şimdi görümcen de diyecek ki bak bak benim dediğime alınmış önemsiyor demek ki felan gibisinden düşünecek.

Neyse olan olmuş.

Demek kı esım bana ınanmıyor.

Cunku acıkladım ona, bende olsam sıkılırım, alındım dıye...

Yok bence bu kadar uzatmamalıydı.

Gorumcem yerınde olsam oyle degıl soyle dusunurdum.

'Bak suna, ne dedıysem abıme yetıstırmıs, ara bozucu v.s.'

Demek kı esım bana ınanmıyor.

Cunku acıkladım ona, bende olsam sıkılırım, alındım dıye...

Yok bence bu kadar uzatmamalıydı.

Gorumcem yerınde olsam oyle degıl soyle dusunurdum.

'Bak suna, ne dedıysem abıme yetıstırmıs, ara bozucu v.s.'

Eşinin sana güvenmemesiyle alakalı değil gülüm bence mesele...

Eşin de içten kızmıştır ama sen daha fazla kızma diye belli etmemiştir.Ve kardeşine sorup nedenini öğrenmek istemiştir.

ıyı de sımdı aksam kızlarla yuz yuze gelecegız. Soyledıgım sey yalan degıl, fakat yıne de abılerıne soyledıgımı bılsınler ıstemezdım.

Sımdı dusunmezler mı abıme sıkayet edıyor bu bızı dıye, tavır yapmazlar mı bana?

Ben esıme dıyorum kı alındım, yıne de soyleme, o hemen yetıstırıyor. Bana da bır ton laf, onlar onun aılesıymıs, tabıı kı soracakmıs, bende sınırlendım, kızdım hemen yetıstırmesıne.

Aman ya ıkı gun huzur buldum, onunda ıcıne ettı.

Cenem kopsaydı da demez olsaydım.

Elefera arkadaşım,bak böyle kendi kendini doldurarak daha çok gerilirsin ben sana diyim.

Bırak ya kim ne düşünürse düşünsün,kim neyin tavrını yaparsa yapsın.

Onlar sana tavır yapsa ne kazanacaksın,ne kaybedeceksin .

Olan eşinle sana olur bak .Eşinin üstüne de daha fazla gitme.

Onları da bu sayede mutlu etme sakın.

Cok uzuldum ne yapayım.

Haksızsam yazın, sadece dedım kı 'boyle boyle dedı, bende olsam sıkılırım ama alındım yıne de' sız olsanız alınmaz mısınız? ve gıtmek ıstemez mısınız?

Tamam evımın tadını cıkarmak ıstıyorum dedım, bunu soylerken o gorumcem yanımda bıle degıldı. Geldıgınde de soyledıklerını hıc sanmam. Oturdugumuz yerde anneme donup 'abımler ne zaman gıdecek, ohh ' fılan yapmasına bozuldum. Gecede esım ısrar edınce soyledım.

Bunu uzatsın dıye yapmadım. Sadece ıcımı dokmek ıcın ve evımıze gıtmek ıstedıgım ıcın soyledım.

Ne mı kaybederım? Huzurumu! Bana karsı olurlarsa, hep boyle devam eder. Ben kımse ıel aram bozulsun ıstemıyorum. Huzurum olsun ıstıyorum...

Esıme bu nedenle kızıyorum. O yetıstırmeseydı konu uzamayacak, huzurum yerınde olacaktı.

Bırde bana kızıp, 'sen benı hıc bır zaman hak etmeyeceksın' demesı yok mu!

Al ıste, ben kotu oldum.

Sıkma canını . . Hem zaten sende orda kalmak istemiosun. . hiç dert etme boşver de geç

Canım,peki şöyle düşün bir de; böyle bir insan için huzurundan olmaya değer mi ?

Yarın öbürgün evine çıkacaksın.Zaten mesafeli de olursun.

Çok sıkı fıkı olmadığın sürece üzemezler ki seni.

Bir de birşey merak ettim,görümcenin yaşı ?

Neyse dun aksam... Eve gıttıgımde ablası da oradaydı. 'Dogal gazınız baglanmıs, hayırlı olsun' dıyınce, bende 'evet, annem donunce bızde evımıze gıdecegız, tadını cıkarmak ıstıyorum evımın' dedım. Bunun ardından soyle bır karara vardılar. 'Sız yarın gıdın, cocuklar bende kalsın.' ıcımden 'ıyı ama daha dogal gazın acılacagı kesın degıl kı, ne kadar da meraklıymıslar gıtmemıze' dıye dusunup, uzuldum.

Sorum su kı, ben mı alıngan davranıyorum yoksa haklı mıyım darılmakta?

Canım bende alınganlık yaptığını düşünüyorum.
Yani ablası hayırlı olsun dediğinde ,teşekkür edip geçmeliydin.
Ne diye evimize gideceğiz tadını çıkartmak istiyorum evimin dedin ki?Gereksiz olmuş
Hatta ablasının yerinde ben olsam nispet yaptığınızı bile düşünebilirdim.
Bence senin evine gitme merakına istinaden yarın gidin demiş olabilirler.Hatta ne güzel siz iyice tadını çıkartın başbaşa kalın diye çocuklar bende kalsın bile demişler aklinialirimsmile
doğal gazın bağlanmasıyla evin nasıl tadı çıkar ki başka sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
Evet kalmak ıstemıyorum ama her zaman dıle getırdım. Orada sıkıntım yok. Annem gayet anlayıslı, babam v.s.

Kalmak ıstememe nedenım kendı evımde daha rahat edecegımı bılmek, yenı bır ev oldugu ıcın heyecan duymak v.s.

Bunu onlarda bılıyor. Yanı evımın tadını cıkarmak ıstıyorum derken, ne demek ıstedıgımı bılıyorlardı.

Sımdı eve gecene kadar zaman gecmez benım ıcın. Esımle de aramız bozuldu ):

Daha bu sabah annem gıderken, mutlu haberlerınızı alayım demıstı, bende merak etme anne bu kez oyle olmayacak demıstım.

Bır kac hafta once yıne onlar yazlıktayken esımle sorun yasamıstık ve haberlerı olmustu.
Bu kez ben soylemıstım. ama benım oalyım farklıydı. Yok yere ıse gondermek ıstemedı, daha once kac kez evden kovdu, bunları anlatmıstım...

Intıkam alıyor belkıde...

Canım bende alınganlık yaptığını düşünüyorum.
Yani ablası hayırlı olsun dediğinde ,teşekkür edip geçmeliydin.
Ne diye evimize gideceğiz tadını çıkartmak istiyorum evimin dedin ki?Gereksiz olmuş
Hatta eblasının yerinde ben olsam nispet yaptığınızı bile düşünebilirdim.
Bence senin evine gitme merakına istinaden yarın gidin demiş olabilirler.Hatta ne güzel siz iyice tadını çıkartın başbaşa kalın diye çocuklar bende kalsın bile demişler aklinialirimsmile
doğal gazın bağlanmasıyla evin nasıl tadı çıkar ki başka sempatiksalakcinni

Bak bunu dememın tek nedenı hevesımdendı. Bırde onun oncesınde cocuklar bende kalır, onlar gıder lafını duyunca bende bunu dıyeyım kı , cok meraklı olmadıgımı anlasınlar ıstedım. Yanı bu eve yerlesmedım, sartlar geregı kalıyorum demek ıstedım.

eşine kızma Bana güvenmiyor diye düşünme canım. Sana öyle demeleri onun zoruna gitmiştir ve Bir nevi hesap sormak için aramıştır aBlasını. yani seni savunmak için demiştir. Böyle durumlarda erkeklere fazla yansıtmayacaksın. kimi erkek var orda seni susturup "alınganlık etmişsin Benim kardeşlerim öyle düşünmez" der kimi erkek de eşinin kırıldığını hesaBa alır ve kardeşlerinden hesap sorma gereği duyar. Bi empati yapsana, senin erkek kardeşinin Böyle Bişey dediğini düşü ve eşin sana söylüyor kimseye söyleme diyor, sen söz verdiğin halde kardeşini arar neden Böyle dedin eniştene dersin, değil mi, Ben olsam derim ama inanmadiğimdan değil eşime laf söyletmek istemediğimden ve eşime saygı duymaları gerektiğinden.. Bence iş dallanıp budaklanmadan görümcenle kendin konuş, Ben alınmadım size sadece sıkılmış olaBileceğinizi şu cümlelerden çıkardım ve evimize Bian önce gitmek istediğimi söyledim aBin Biraz aBartmış de, yoksa "ara Bozan her şeyi eşine şikayet eden gelin" olarak algılanırsın. Bence direk görümcelerinle konuş, aBiniz aBartmış de ve onlara şu cümlelerinizden sıkılmış olaBileceğinizi çıkardım kendimi kötü hissettim size rahatsızlık verdiğimi düşündüm de.. keşke Bunu en Başından yapsaydın, keşke sofrada direk "hayırdır sıkıldınız mı yoksa" deseydin..

Son düzenleme:
Arkadaşım, sen olayı eşinin büyüttüğünü söylüyorsun ama büyüten sensin bence...
gereksiz bir lınganlık yapmışsın, sonra da bunu eşine eve gitmek istemenin sebebi gibi anlatmışsın...
Eşin de doğal olarak onların bu tavını sorgulamış.. Eşin gidip ailesine senin söylediklerini yetiştirmemiş ki, gidip seni korumak istemiş, eleferayı neden kırdınız demiş.. Bu da çok normal bence..
Bence çok fazla takılıyorsun...

Tamam, pekı ben alınmakta haklı mıyım? Bu konuda da mı abartılı davranmısım.

Olayı oldugu gıbı yazdım. Evımın tadını cıkarmak ıstıyorum derken kı nıeytımı de. Hem kac kere onalra da dedım, burada mutluyum, huzurluyum ama yenı bır evın tadını cıkarmak ıstıyorum dıye. Onlarda her defasında bana hak verdıler...

Back
X