• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmediğimizi düşünmeye başladım ):

Onlar benim ailem tabiki söylerim mi dedi sana...

Hımmm.. o zaman eşin de sütten çıkmış ak kaşık değilmiş yani yasakkelime

O zaman hiçbirşey yapma sen de bırak böyle kalsın.

Hatasını anlasın bakalım eşin.

Sen de yıpratma kendini hadi ama...

Çocuk içn daha erken demişsin de kaç yıllık evlisin ve yaşın kaç ki.

13,5 aylık evlıyız ve 30 yasındayım. Bızım farklı sorunlarımız vardı, son gunlerde ıyı gıdıyorduk, pazar gunude bebek kararı almsıtık. Fakat dıger forumu bılen bazı arkadaslar erken oldugunu ıfade ederken, ben kararsız kalmıstım.

Bugun sanırım kararımı verdım. Bebek ıcın erken... Yasımı ele alırsak elbet gec. Ama esım kalkıpta en ufak bır sorunda 'onlar benım aılem' dıyıp, benı dıslarsa ben bu sekılde dusunmeye devam ederım...

Tamam, pekı ben alınmakta haklı mıyım? Bu konuda da mı abartılı davranmısım.

Olayı oldugu gıbı yazdım. Evımın tadını cıkarmak ıstıyorum derken kı nıeytımı de. Hem kac kere onalra da dedım, burada mutluyum, huzurluyum ama yenı bır evın tadını cıkarmak ıstıyorum dıye. Onlarda her defasında bana hak verdıler...

Bence, sen evimin tadını çıkarmak istiyorum dediğinde, görümcede acaba burada sıkıldı mı diye düşünebilirdi. Ama o gerçekten yeni evine gitme heyecanını yaşadığını düşünmüş ve hayırlı olsun demiş. Ne o sıkıldın mı da diyebilirdi. Ve bence sende ki bu heyecanı ve istediği de çok normal görerek, kayınvalidenler gittiği için, sizi de kardeşi için, daha fazla orada oturmak zorunda bırakmamak adına da, çocuklar benim yanıma kalır, siz işlerinizi uzatmayın, biran önce evinize yerleşin, tadını çıkarın diye düşünmüş olabilir. Tamamen sizi düşündüğü için olabilir. Tabi mimikler ,ses tonu, önemli birşeyleri söylerken. Ama ben yine de kötü bir cümle ve tavır göremedim. Beraber oturmanın verdiği sıkıntılardan dolayı, böyle hissetmiş olabilirsin. Senin hissettiklerin normal, ama onlar öyle düşünerek söylememiş olabilirler, tamamen iyi niyetle, burada zorunlu olarak takılıp kalmasınlar, biran önce evlerine gitsinler, rahat etsinler, demiş olabilirler.

Küçük kardeşin tavrındansa şunu çıkardım ben. Abimler ne zaman gidecek, biz de ablamda mı kalacağız, derken, abimler biran önce gitse anlamı çıkarmadım ben. Duygu cümlesi değil, soru cümlesi olarak algıladım ben. Ne zaman gidecekler, yaşasın biz de bu durumda ablamda kalabiliriz, duygusu çıkardım. Yani ablasında vakit geçirme, ablasıyle zaman geçirme, değişiklik, gibi algıladım. Bu durumda sizin ne zaman gideceğinizi sorgulamak istemiş olabilir. Diğer bir öyle bir böyle olmasınıda, sanırım yaşı küçük, bu yaşlarda özellikle insanın birgünü birgününü tutmayabilir.

İyi düşünmen için en azından elinde nedenlerin var, bu zamana kadar iyi şeyler yaşamışsınız, belli ki seni üzmemişler şimdiye kadar. O yüzden iyi algılamakta fayda var.

Eşinin gidip görümcene sorması evet iyi olmamış. Hiç olayı o tarafa yansıtmaması iyi olurdu. Ama direk suçlamaktansa eşinde şunuda sorgulamanı ve anlamı isterim ben. Bunu karşı tarafa söylerken, gerçekten olayı anlamak, bu olayda senin tarafında olmak içinde , iletmişte olabilir. Yani , karşı taraftan onay almak, sorgulamak, senden şüphelenmek olarak bakma şimdilik olaya. Sonuçta evet sen eşisin, sana güvenmeli ama yanlışta algılamış olabilirsin olayı, bir de karşı tarafa sormak gereği hissetmiş olabilir. Çünkü bir olayla ilgili karar vermek için, her iki tarafıda dinlemek ve değerlendirmek gerekir. O da kendince, istenmedikleri endişesine kapılmış olabilir ayrıca, sonuçta seni üzdüğü kadar, eşinide istenmeme duygusu o kadar üzer. Ben de kesinlikle bu tarz olayların karşı tarafa yansıtılmamasından yanayım, ama eşini dinle derim yine de.

bence takma kafana dediğin gibi evinin tadını çıkart bence görümcen yarın evde kal dedi çünkü senin onlardan sıkıldığını düşündü evimin tadını çıkartmak istiyorum dediğin için seni daha fazla tutmak istemedi

Tiryandafila, yorumun ıcın tesekkur ederım.

Ben zaten buyuk gorumcemın soyledıklerıne takılmadım, takılacak bır soz etmedı.

Kucuk gorumceme gelınce, ısterse benden gercekten sıkılmıs oldugu ıcın dıle getırmıs olsun, esıme haklı olabılecegını fakat sadece alındıgımı soyledım.

Benı rahatsız eden konu esımın bunu aılesıne yansıtması oldu. Eger yansıtmamıs olsaydı, aksam huzurla eve gıdecek ve belkı de tavır yapmadıgını gorecek, 'demek kı bır anlıkmıs' dıye dusunecektım. Cunku kendımı gayet ıyı tanıyan bırıyım.

Oysa sımdı eve gıttıgımde bana surat mı asacaklar, kızdılar mı bana, abılerıne yetıstırmıs gıbı mı oldum, dıye dusunerek esıme kızıyorum.

Ben konuyu cok buyutsem dıyecegım kı, esımın basının etını yedım o da ne yapsın ısın aslını ogrenmeye calıstı. Kı ısın aslını ogrenmeye calısması bana ıtımatsızlıgını gosterır.

Benım kırgınlıgım esıme su an. Benı guc durumda bırakmasına uzuluyorum...

Dıger forumdan sanırım bılıyorsun, ben artık patlayacak yer arıyorum esıme karsı. Bugun tartıstıgımızda, kendıme 'yeter artık be cekemeyecegım ben bu adamı' demem benım sonradan canımı acıttı.

Ben bu konuma mı geldım?

Sıkıldım ben, benı benımseyememesınden nefret edıyorum artık!

Ne demek onlar benım aılem? Ben neyım, ne?

Ben kırılmanı anlıyorum, dediğim gibi olayın en iyi içinde olan bilir, ses tonu mimikler, her şart olayı değiştirir.

Yalnız, onlar benim ailem, lafı genelde her erkekten duyulmuş bir cümledir. Bu seni sildiği anlamına gelmez. Olay yanlış anlamadıysam şöyle gelişmiş, sen neden karşı tarafa söyledin demişsin, o da onlar benim ailem demiş. Onlar benim ailem, tabi ki söyleyebilirim, dışarıda ki herhangi biri değil ki, konuşmaktan çekineyim ,demiş diye algıladım. Eğer böyleyse, çok ta şaşırmadım, sıkça duyduğumuz bir cümle bu.

Tabi seni karşıdakilerin gözünde, farklı bir konuma getirmiş, bunu söylerken evet seni es geçmiş, evet onun ailesi ama, sen gelinsin, onların sana bakışı ne yönde olur, bunu düşünememiş, hemen yetiştirdi diye algılanmış bile olabilir. Eşin olaya hiç senin tarafından bakmamış, kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum ben, ama düşüncesizlik etmiş. Bu durumun aradaki bağları koparacağını, senin konumunun onların gözünde değişeceğini, düşünememiş.

Her yaşanan tecrübe kalır insana. Eşin şimdiye kadar bu tarz birşey yapmamış sanırım, bundan sonra böyle birşeyin doğru olmayacağınıda anlayacaktır heralde. İkinci defa bu anlamda seni yanıltırsa, o zaman tamamen suçlu.

2 günde birşeyler değişmez elefera, sen değişti zannediyordum ama bak değişmemiş, psikolojisine giriveriyorsun hemen, ama bu tarz şeyler,düşüncesizlikler hep olacak. Hangi kadın yaşamıyor bunları, ben de yaşıyorum. Bin türlü düşüncesizlik, bunlar bitmeyecek, herşey düzeliyor dedim, bak yine bunlar oldu demek doğru değil bu anlamda bence. Hiç bitmeyecek bu yaşananlar, o sana, sen ona, yaşananların yanlış olduğunu ısrarla anlatmaya, mücadele etmeye devam edeceksiniz. Bu tarz düşüncesizlikler hep olacak, hep oluyor. Yoruluyor insan evet ama karşıdaki farklı bir insan, ömür boyu mücadele edip, uğraşmak lazım.

Ben cok yoruldum Tiryandafila. Dıyeceksın kı 13 ayda mı? Evet, 13 ayda. Cunku bugune dek duymadıgım hakaret kalmadı. Artık tetıkteyım. Bana hakaret edecekte, bende ona yanıt verecegım dıye... Bugun 'bıtsın artık' dedım. Allah'tan telefonu kapattıgı ana denk geldı, duymadı.

Bu konuyu anlatması bır cok kısıye basıt gelebılır. Fakat benım ıcın oldukca onemlıydı. Arada kım kıme anlık dahı olsa darılmıyor kı! Benım bır anlık alınganlıgımı boyle buyutmesıne, aılesı ıle aramıza golge dusurmesıne ne gerek vardı.

Onların ne dusundugunu bılmıyorum tabıı, fakat esım 'cocuklar bızden rahatsız mı oluyor? elefera ya boyle demısler' dıye sordugunda ablası sadece, 'o evımın tadını cıkarmak ıstedım dedı' demıs. Esım de kalkıp dıyememıs kı, 'Z... boyle demıs, onun alınganlıgı buna, senınle konustuklarına takılmamıs'

Ne oldu, aynen su: 'Elefera hem evımın tadını cıkarmak ıstıyorum' dıyor, hem de ben 'cocuklar bızde kalsın dıyınce alınıyor, ara bozucu gelın!'

Evet, aynen bu oluyor bence.

13,5 aylık evlıyız ve 30 yasındayım. Bızım farklı sorunlarımız vardı, son gunlerde ıyı gıdıyorduk, pazar gunude bebek kararı almsıtık. Fakat dıger forumu bılen bazı arkadaslar erken oldugunu ıfade ederken, ben kararsız kalmıstım.

Bugun sanırım kararımı verdım. Bebek ıcın erken... Yasımı ele alırsak elbet gec. Ama esım kalkıpta en ufak bır sorunda 'onlar benım aılem' dıyıp, benı dıslarsa ben bu sekılde dusunmeye devam ederım...

Evet yaş bakımından biraz zamanı gelmiş gibi olsa da bence tam olarak istemen gerekiyor senin de.

Biraz zaman ver istersen çocuk konusunda kendine.

ıstıyorum aslında ama esıme guvenemıyorum.

Sanırım ben kusursuz olmasa da, mutlu, tartısmaları dahı sevıyelı, hakaret ve tehdıt ıcermeyen, sıddet olmayan bır evlılık hayal edıyorum. O olmadıgı surece bebek yapma konusuna tereddutlerle yaklasacagım.

ıstıyorum aslında ama esıme guvenemıyorum.

Sanırım ben kusursuz olmasa da, mutlu, tartısmaları dahı sevıyelı, hakaret ve tehdıt ıcermeyen, sıddet olmayan bır evlılık hayal edıyorum. O olmadıgı surece bebek yapma konusuna tereddutlerle yaklasacagım.

Dediğim gibi işler rayına oturana kadar erteleyebilirsin çocuk düşüncesini.

Baska ne yapabılırım kı!

Bız kendımızı hazır edene kadar d.k. hapı yumurtalarımın hepsını oldurur, benımde hıc bebegım olmaz. Aman ne mutlu bana...

Bu konuyu biraz daha araştır canım. Bu haplar herkeste böyle bir etki yapmıyordur. Eğer normalde bu konuda bir sıkıntın yoksa, bu konuyu içinde çok ta büyütme. Benim bildiğim kadarıyla, doğum kontrol haplarının böyle bir etkisi yok.

Hazır olmadığını düşünüyorsan, kafada soru işaretleri varsa, yazdığın bir çok şeyin tekrarlanmama olasılığı olduğu gibi, tekrarlanma olasılığıda var, hatta öğrenilmiş davranışlar daha kolay tekrarlanabilir, o yüzden beklemek daha uygun olur.

Çocuk konusunu içine bu kadar dert etmeden, araştır bence biraz.

Biraz fazla detaycı ve ince fikirli bir yapınız var galiba.
Görümceleriniz tavrında büyütecek birşey yok. ınsanlar sıkılabilir. Bir de şöyle düşünün onlar iki kız kardeş, yenge ile kalmaktansa abla ile kalmak daha caziptir eminim. Kız kardeşiniz varsa siz de tahmin edersiniz.
Eşinize bahsedince eşinizin gidip anlatması kötü olmuş ma orda da artı niyet yok. O da sizin alındığınızı görümüş, kıyamamış, aklınca sizi savunmak istemiş. Ha taktik hatası yapmış, tamam.
Ama hala bu akdar uzatmayın. ZÜerinde düşünecek, eşinize kızacak, olayı sürdürecek birşey yok. Akşama herkese aynı güleryüzle konuşun, yemeğinizi yiyin ve unutun gitsin.
Bazen hayat bu akdar iredelemk için çok kısa, gerçekten. Bazı şeyleri es geçebilmek lazım. Hem bizim için hem sevdiklerimiz için hayat daha kolay olur böyle.

Tiryandafila, korkumu yenmek ıcın doktora gıtmek ıstedım , kontrol yapılsın, ıcım rahatlasın dıye ama esım gerek olmadıgını dusundu.

O soru ısaretlerı gıtmez, bılıyorum. O degısse de, ben hep bır ıhtımal verecegım ona. Yıne benı oyle ıncıtır, vurur, kufreder dıye dusunecegım... Bu ıhtımalı sılmem ıcın bana bır kac yıl lazım sanırım. Eh yaslanınca da bebege bakamam artık (:

yercekimlikaranfil, ne yazık kı oyle bır yapım var. Bunu da esım gayet ıyı bılır. buna ragmen kalktı soyledı. Ben kendı kendıme dusunur, gecıstırır, aksama mutlu mesut eve gıderdım.

Sımdı hıc gıdesım yok. Aklımda bu dusunceler varken, guler yuzlu de olamam. O zaman dusunmezler mı 'vay ıkı yuzlu, hem abımıze oyle de, hemde gel yuzumuze gul'

Ben ne dusunuyorsam, onu yansıtırım. Aksam konuyu acan olursa, ıcımdekılerı soylerım. Yoksa tek kelıme etmem.

Keske acan olsa da, bende desem boyle dedıgınız ıcın ben alındım dıye...

bence durumu fazla büyütüyorsun.. zorunlu olarak orda kalıyorsunuz.. geçici bir durum hem. insanların düzeni var tabi.. belki biraz rahatsız olabilirler ama emin ol sizin madur olmanızıda hiç istemezler... sabırlı ol.. evine dönünce sıkıntın biter nasılsa..
ayrıca d.k hapının yumurtaları öldürdüğünü de nerden çıkardın.. yanlış bilgi vermeyelim lütfen.. burayı okuyan ve araştırma yapmadan inanan çok insan var... sinirlerin bozulmuş sanırım. ama alınganlık yapma.. bunlar dert değil... Allah sağlık versin hepinize ..gerisi hallolur...

Internette okudum bende. Aslında tam tabırı yavaslatıyor ve sonra calısmaz hale getırıyor olacaktı. Bu kullanım suresıne de baglıymıs elbette. Bırde ıkı ayda bır bırakmak gerekıyormus. Ben 14 aydır aralıksız kullanıyorum, korkumu artıran bu olmustu.

Internette okudum bende. Aslında tam tabırı yavaslatıyor ve sonra calısmaz hale getırıyor olacaktı. Bu kullanım suresıne de baglıymıs elbette. Bırde ıkı ayda bır bırakmak gerekıyormus. Ben 14 aydır aralıksız kullanıyorum, korkumu artıran bu olmustu.

Benim o haplarla ilgili tam bilgim yok ,o yüzden birşey diyemem ama eğer zararı varsa dediğin gibi o zaman eşin korunsun ..

ben 4 senedir hap kullanıyorum ama 6-7 ayda 1 yada 2 ay ara veriyorum sonra tekrar devam ediyorum. doktorumda bu şekilde kullanmamı söylemişti ve arkadaşlarımın çoğu aynı şekilde kullanıyor. bilgin olsun canım

görümcelerin konusunda bişey diyemem çünkü kendi görümcemden dolayı görümcelere çok karşıyım iyiliklerinde bişey diyemem ama en udak bi yanlışında hemen cephe alırım. çünkü evlilik zamanında çok şey yaptı kayınvalidemde o yüzden yaram kanıyo hala ve geçmedi geçmezde. aramızda ne olursa olsun kötü bi olayda hemen eşime söylerim ilk benden duysun diye yoksa başka türlü anlatıyorlar ve kendilerine çeviriyorlar olan bana oluyor sonrada. bende 1 senedir herşeyi söylüyorum. ha bide şu var görümceme ve kayınvalideme cevabını hemen veririm alttan almam ve ne demişsem eşime bunlar bunlar oldu bende böyle dedim bilgin olsun ben konuyu söyleyimde başka türlü aktarılmasın diyede cümlemin sonuna eklerim bu lafı.
kafana takmamaya çalış sen evinin tadını çıkar.

Back
X