Ben kırılmanı anlıyorum, dediğim gibi olayın en iyi içinde olan bilir, ses tonu mimikler, her şart olayı değiştirir.
Yalnız, onlar benim ailem, lafı genelde her erkekten duyulmuş bir cümledir. Bu seni sildiği anlamına gelmez. Olay yanlış anlamadıysam şöyle gelişmiş, sen neden karşı tarafa söyledin demişsin, o da onlar benim ailem demiş. Onlar benim ailem, tabi ki söyleyebilirim, dışarıda ki herhangi biri değil ki, konuşmaktan çekineyim ,demiş diye algıladım. Eğer böyleyse, çok ta şaşırmadım, sıkça duyduğumuz bir cümle bu.
Tabi seni karşıdakilerin gözünde, farklı bir konuma getirmiş, bunu söylerken evet seni es geçmiş, evet onun ailesi ama, sen gelinsin, onların sana bakışı ne yönde olur, bunu düşünememiş, hemen yetiştirdi diye algılanmış bile olabilir. Eşin olaya hiç senin tarafından bakmamış, kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum ben, ama düşüncesizlik etmiş. Bu durumun aradaki bağları koparacağını, senin konumunun onların gözünde değişeceğini, düşünememiş.
Her yaşanan tecrübe kalır insana. Eşin şimdiye kadar bu tarz birşey yapmamış sanırım, bundan sonra böyle birşeyin doğru olmayacağınıda anlayacaktır heralde. İkinci defa bu anlamda seni yanıltırsa, o zaman tamamen suçlu.
2 günde birşeyler değişmez elefera, sen değişti zannediyordum ama bak değişmemiş, psikolojisine giriveriyorsun hemen, ama bu tarz şeyler,düşüncesizlikler hep olacak. Hangi kadın yaşamıyor bunları, ben de yaşıyorum. Bin türlü düşüncesizlik, bunlar bitmeyecek, herşey düzeliyor dedim, bak yine bunlar oldu demek doğru değil bu anlamda bence. Hiç bitmeyecek bu yaşananlar, o sana, sen ona, yaşananların yanlış olduğunu ısrarla anlatmaya, mücadele etmeye devam edeceksiniz. Bu tarz düşüncesizlikler hep olacak, hep oluyor. Yoruluyor insan evet ama karşıdaki farklı bir insan, ömür boyu mücadele edip, uğraşmak lazım.