Istenmeyen gebelik

kocgibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2017
252
215
103
30
Merhaba korunmasiz ilişki yaşadık ertesi gün hapı kullanıyorum ve kullanırken tekrar korunmasız ilişki yaşadık reglim gecikti fakat ilaca devam ediyorum böyle bir ihtimal var mi ? Ve 1 cinsel ilişki için 1 kutu ilaçilacı bitirmek gerekiyor diye biliyor ve öyle uyguluyorum doğru mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsi derken ertesi gün hapında bildiğim kadarıyla iki tane vardır. Siz dogum kontrol hapımı kullanıyorsunuz daha önce gebeliğiniz varmı?

Hepsi derken ertesi gün hapında bildiğim kadarıyla iki tane vardır. Siz dogum kontrol hapımı kullanıyorsunuz daha önce gebeliğiniz varmı?

Eczaneden ertesi gün hapı diye almış eşim yasmin ilacın adı, hayır gebeligim yok. Yani cinsel ilişkiden sonra kutunun tamamını bitirmek gerekiyor diye duydum öyle yaptım. 1 kutu bitirdim ve 2 cinsel ilişki yaşadık reglim gecikti suan bebek dusunmuyoruz maalesef, risk varmidir acaba

Adetten sonra başlanıyor canım o ilaç,tamamı bitmesi gerekiyor. Zaten bitince bikaç gün sonra 28. Gün renglin gelir. Olsun bebişin bişey olmaz korkma bu kadar bizde olsun diye ugrasıyoruz

Adetten sonra başlanıyor canım o ilaç,tamamı bitmesi gerekiyor. Zaten bitince bikaç gün sonra 28. Gün renglin gelir. Olsun bebişin bişey olmaz korkma bu kadar bizde olsun diye ugrasıyoruz

21 yaşındayım evet :) suan dusunmuyoruz bebek imkanlar yüzünden yani korunmasiz ilişkiden sonra regliyi bekleyip oyle mi kullanmaliydim? Ben hemen başladım regl de olmadım hala? Hamilelik olur mu

Ertesi gün hapı adı üzerinde ilişkinin ertesi günü kullanılan 2 tane hap.
21'li ertesi gün hapı size mantıklı geldi mi gerçekten?

Hayır ama sonuçta bunu veren eczaci, farklı turdedir diye düşündüm suan reglimde geciktigine göre gebelik riski büyük..

Hayır ama sonuçta bunu veren eczaci, farklı turdedir diye düşündüm suan reglimde geciktigine göre gebelik riski büyük..

Doğum kontrol hapına adetken başlanır ve ilk ay tam koruma sağlanmaz.
Ki siz ayın ortasında başlamışsınız.
Hamilelik ihtimaliniz var.

Ama şu da var.
İlacı kullandığınız sürece zaten adet olmazsınız.
Ben o ilacı 7 8 sene kullandım.
Kutu bittikten 4 5 gün sonra adet oluyordum.

Ama bu hap beni korumadi değil mi ? Ben çünkü ilişki sonrası kullandım direkt. Gebeligin bazı belirtilerde var ama bakalım bugün bi test alicam hemen..

Ama bu hap beni korumadi değil mi ? Ben çünkü ilişki sonrası kullandım direkt. Gebeligin bazı belirtilerde var ama bakalım bugün bi test alicam hemen..

Koruması için adette başlayıp her gün aynı saatte kullanılmalı.
Dediğiniz şekilde tabi ki korumamıştır.

doğum kontrol hapıyla eczanelerde ertesi gğn hapı diye satılan çift tabletli haplar aynıdır içerik olarak ikiside östrojen ve bir miktar progesteron içerir. fakat dogum kontrol hapındaki miktarlar ertesi gün hapına göre daha düşüktr.bu durum da biz dogum kontrol hapını ertesi gün hapı yerine kullanacaksak -ki bu sık sık yapıır- şüpheli ilişkiden sonra ilk 24 saat için de 2tablet alınır,sonrasında 12saat sonra 2 tablet daha alınır ve koruma sağlanmış olur
siz hapı 1 tablet olarak kullandıysanız ki durum onu gösteriyor geçmiş olsun gebe kalmamanız için hiçbir sebep yok,. hap sizi korumayacaktır. eğer şanslıysanız kendiliiğinden kallmamışsınızdır.

Doğum kont hapı daha onceden kullanmaya baslanırsa koruma saglar ılıskı gunu yada sonrası alman etkı etmeyecektır bırde adetının dongusu degısecek cunkı hap kullanıyorsun kullandgn sure üçinde adet olmıcaksın hap tamamı btınce 2 3 gun ıcınde adetın gelıcektır kazayla hamıle kalırsan ılac kulllanımın bebege zararlı olabılır 10gun sora testını mutlaka yap Allah korusun ıns degılsındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…