İstifa edip kendi işimi kurmak istiyorum,yorum ve desteğinize ihtiyacım var

melek2006

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
3
0
36
Ankara
Merhaba hanımlar.Ben 38 yaşında, iki çocuk annesi bir bayanım.Benim sizlerin yorumlarınıza ihtiyacım var.Paylaşmak istediğim konuyu özetleyeyim.Ben 13 yıldır iyi bir kamu kurumunda memurum.Ama artık çok çok bunaldım.Gereksiz kuralları olan, çalışanlarına lüzümsuz olarak baskı uygulayan bir kurum.Bunların üzerine birde uyumsuz çalışma arkadaşlarına denk geldim anlayın artık halimi.İki yıl önce artık öyle bunalmıştım ki kaygı bozukluğu teşhisi kondu ve altı ay ilaç tedavisi gördüm.Şimdi iyiyim çok şükür ama kurumdan soğudum, yaptığım işten soğudum artık işe zorla gidiyorum.Tabi yıllar içerisinde şunuda anladım yaptığım iş bana göre değil.Her insanın bir karakteri var ve yaptığım iş benim karakterime uygun değil.Yada bu yıpranmalar beni böyle düşünmeye zorladı bilemiyorum,aklım çok karışık.Sonuç olarak artık işime kendimi veremiyorum ve zorla işe gidiyorum. Benim fikrinizi almak istediğim konu şu:Ben istifa etmek istiyorum artık ve kendi işimi yapmak istiyorum.Öyle fazla bir sermayem yok ama çorap-çamaşır üzerine kendi dükkanımı açmak istiyorum.Size çevremden gelen tepkileri sıralayayım;
1-O kadar okuyup meslek sahibi oldun,emeklerine yazık.
2-Onüç yıldır emek veriyorsun emekliliğini bekle.
3-İyi bir maaştan olacaksın nasıl geçineceksin?,çocukların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksın? (eşimde memur)tek maaşla geçinebilecekmisiniz?
4-Yarın birgün eşine bir şey olursa ortada kalırsın.
5-Açacağın iş tutmazsa ne yapacaksın?
6-Gelirinizin düşmesi ile başka huzursuzluklar ortaya çıkabilir.
7-İlerde maddi anlamda çocukların isteklerini yerine getiremez isen ne hissedeceksin?
Evet tepkiler bunlar.Eşimi sorarsanız o beni sonuna kadar destekliyor.Çünkü yıllardır oda benimle yıprandı.Ben biraz hassas bir insanım,işteki sorun işte kalır olayını yıllarca yapamadım.Son zamanlarda yansıtmamaya çalışıyorum.Bu dönem çocuklarımla da doğru dürüst ilgilenemedim.Eşim artık beni mutlu bir insan,anne ve eş olarak görmek istediğini söylüyor.Bende artık huzurlu bir hayat istiyorum ve çocuklarımla doya doya ilgilenmek istiyorum.Bende çalıştığım için gelirimiz iyi ama benim sıkıntılarım yüzünden huzurumuz yok,çünkü ben mutsuzum dolayısıyla sevenlerimde mutsuz.Ben annemi, annem daha kırk yaşında iken kaybettim.O yüzden bana göre hayat çok kısa ve her insanın mutlu olmaya hakkı var.Bence insanlar imkanları dahilinde, huzurlu olacaklarını düşündükleri şekilde hayatlarını yönlendirmeye çalışmalıdır. Bu dükkan işini yapabileceğimi düşünüyorum.Evet şimdi sıra sizde,lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın.Şimdiden teşekkürler.Hoşçakalın.

Evinizi maddi yönden geçindiren kişiler siz ve eşiniz değil mi? o vakit neden başkaların söylediklerine takılıp kalıyorsunuz.
Genel anlamda, ülkemizin geçim koşullarını düşününce bu tür sorgulamaya çekilmeniz gayet normal fakat kendiniz bu işi yapabileceğinize inanıyosunuz, eşiniz sonuna kadar arkanızda eee gerekli sermayeniz de var ki böyle birşey aklınıza düşmüş, daha ne duruyorsunuz. Her ne kadar 13 yıl geçirmiş de olsanız, herkesin sabrının bir sınırı vardır. Kendinizi o işe muhtaçmış gibi hissetmeyin. Evet sizin bir işe, maddi yönden bir kazanca ihtiyacınız var ama hiç kimseye veya hiç bir kuruma muhtaç değilsiniz, bunu unutmayın. Demek ki buraya kadarmış deyin ve huzurlu, mutlu olabileceğiniz şeyi yapmaya çalışın. En yakınlarınızdan gerekli desteği şimdiden görmüşsünüz gerisi kolay. Hem kendinizin hem de ailenizin güvenini boşa çıkarmayın. Rayları yerine oturtana kadar mutlaka engebeli bir süreciniz olacaktır, ama merak etmeyin zamanla o dengeyi de tutturursunuz.

Esnaf olunca doya doya cocuklarınla ilgilenebileceğini düşünüyorsan cok yanılıyorsun. Daha fazla stres, daha fazla iş kaygısı, var olan düzeninin bozulması ve onun getireceği sıkıntı....

Tayin isteyin eğer cakılı kadro değilseniz. Tabi ki calıstıgın iste mutlu olmak cok önemli ama bu tarz bir baslangıc sizi daha cok üzecek...

valla canım, kendi işini kurmak istemen çok güzel, bence önce bu konuda yetkin kişilere danışmalısın, dükkanı nerde açcasın, açacağın yerdeki dükkanların kiraları ne kadar, müşteri potansiyeli var mı, vergisi algısı, belediyesi, bir ton ödemesi var, ilk etapta vereceklerin ayrı düzenli vereceklerin ayrı
bu iş için ne kadar kredi çekceksin, daha ziyade gerekli kredileri bankadan alabilecek misin, ne kadar sürede, krediyi kapatıp kara geçceksin
tek mi olcaksın, ortağın olacak mı,
daha önce benzer bi iş tecruben var mı yakınlarından ya da öğrencilik yıllarından
tüm bu ve benzeri soruları yaz bi kağıda, altlarınada araştırmalarından sonra sonuçlarını yaz, sonra karar ver.

mantıklı gelmezse, başka ne iş kurabilirim diye düşün onlara da aynı şeyleri yap, hangisi karlı, mantıklı mı ölç biç

eğer vazgeçersen, yer değiştirmenin yollarını zorla memuriyette

Son düzenleme:
Kesinlikle bir işte mutlu değilseniz mutlaka istediğiniz işi yapmaya çalışın. Ama Şu sıralar piyasa koşulları çok tehlikeli. Krizin geleceğini haber veren bir hükümetimiz var. Krizin teğet geçtiğini söylediler öncesinde şimdi de kriz gümbür gümbür geliyor. Küçük esnafın hali zaten ortada. Nacizane tavsiyem biraz daha sabretmenizdir. Piyasalar biraz durulsun neyin ne olduğunu görün ondan sonra karar verin.

Ben sadece kendi işiniz konusunda şunu söyleyeceğim; malesef işinizin başında durmak için daha çok çalışıyorsunuz.

Sonra yeri gelir iş yaparsınız,yeri gelir bir çorap dahi satamazsınız. Bunların hepsini dikkate alın.

Dükkan sizinse tamam sorun yok, ama birde kira ödeyecekseniz "gelir/satış" stresi alıp başını gidecek.

Benim tavsiyem; istemediğiniz bir işte tabiki mecbur olmadıkça çalışmamanız.

Ama bence istifadan sonra biraz dinlenin ve kendinizi dinleyin.

Gerçekten ne istiyorsunuz, elinizdekiler neler, imkanlarınız nedir,ilginiz neler bütün bunları ortaya koyup o şekilde karar verin.

Memurluktan ayrılınca tekrar dönüş var ayrıldığın kontenjan da boşluk varsa eğer.
Memurluk garanti olduğu için insanların önyargılı yaklaşması normal ama bu senin hayatın kimin ne söylediği umurunda olmasın.
Ama bir işe girişmeden önce iyi bir plan yapmalısın önce yapacağın işin ortamını hazırla araştır. KOSGEB in eğitimleri oluyor onlara gidebilirsin.

piyasa vıcır vıcır. avmler esnafı yok etti.. var olan esnaf canhıraş çalışıyor, anca geçimini temin ediyor..

ticaret zaten biraz temelden öğrenilecek bir iş.. memuriyet ile de taban tabana zıt.. siz gözünüzü açmışsınız; maaşlı memur olmuşsunuz.. biribirden esnaflığa adapte olmak? zor..

deseniz ki, ev tek maaşla da gül gibi geçinir gider, keyfinize göre takılın diyeceğim.. ama öyle bir durum da yok.. başlarda ciddi maddi sıkıntılar olacak.. sonra iş istediğiniz gibi gitmezse psikolojiniz alt üst olacak.. yani hayal ettiğiniz gibi çocuklarınızla daha çok ilgileneceğiniz renkli bir dünya sizi beklemez işler oturana kadar.. hatta o işler hiç bir zaman oturmaya da bilir, dediğim gibi küçük esnaf kan ağlıyor..

bence mümkünse, tayin isteyin.. mümkün değilse, işi işte bırakmayı öğrenin.. iş yerinde de insanlara odaklanmak yerine, işinize odaklanın.. insanların çoğunluğu laylaylom ortamlarda çalışıyor değil.. ama önceliğimiz ilişkiler olmuyor.. o yüzden kafamız rahat oluyor..

Ben de yaklaşık 9 sene iyi bir firmada iyi bir pozisyonda gayet iyi maaşla çalıştım....Ama o kadar bunalmıştım ki artık hiçbir şeye tahammül edemiyordum.Aslında çok rahattım kimseninde beni ezmesine vs asla izin vermedim böyle birşey olmadı.Ama iş hayatında o kadar cok sorun var ki ve yıllarca bunalmıştım artık ve işten ayrıldım..İlk zamanlar çok mutlu oldum hiç aklıma gelmiyordu sudan cıkmıs balık gibi....Sonrasında yaklasık 1 yıl kadar sonra iş aramaya başladım , çok iş buldum aslında ama hiçbir yeri beğenmiyordum.Orası uzak , şurası az maaş verir , burası profesyonel değil vs vs ... Uzun yıllar aynı yerde çalıştıktan sonra yeni bir iş gerçekten çok zor...Tabii bu sıkıntıyla ben sanırım hata yaptım dedim...Herşey iyiyken yıllarca ödenen ssk ma bile yazık ettim dedim vs. Ama aslında çok bunalmıştım orada..Neyse böyle 1 yılın ardından , ben artık başka bir yerde çalışmak istemiyorum dedim içten içe veee kendime ait bir mağaza açtım..Bayan ayakkabı ve çanta mağazası beylikdüzünde..Tam zevkime göre ürünler aldım ve onları satıyorum keyifle..Karışan görüşen yok,Hersey benim sorumluluğumda.Tabiki baya bir masraf oluyor önce söyliyim.Ama insanlar beğenerek aldıkça ürünlerimi cok hoşuma gidiyor :) Bugun tan 1,5 ay oldu.Kendi işini yapmak sermaye gerektiriyor , ilk zamanlar yani en az 6 ay sadece mağazayı açabilmek , tüm resmi masraflar,dekorasyon,mal alımı,kira bedeli bunu karsılamak lazım.Sonrasındada sattıkça cebinize birsey girmez yani daha cok mal kira vs dediğim gibi 6 ay 1 yıl bu böyle gitmeli yani kazanmasanda zarar etmeden döndürmeli kendini.İnsallah öyle olacak öyle gözüküyor bakalım...Ama hayat standardımda düşüş yok , istediğim gibi giyinip yeyip içiyorum kuaförüm vs hep dükkan kazancından :) Bana en büyük desteğide eşim verdi.İster bat ister çık ama bu istek içinde kalmasın dedi , evimede sadece 3 dakika....Ben 29 yaşındayım şimdi deniyorum..Umarım herşey iyi olur....Benim hikayem böyle.İçinde istek varsa yap , hayallerini erteleme....

memurluktan direk ticarete girmek zorlayabilir. sonuçta ayrı kulvarlar. başlamadan önce bence istediğiniz sektörde eğer çalışabileceğiniz bir yer varsa önce onların yanında biraz çalışın. bir bakın ne oluyor ne bitiyor. göründüğü gibi değildir hiçbirşey.

ben de özel sektörde bir nevi ticaret işi yapıyorum, işin çok farklı yönleri var. Şunu söyleyeyim, özel sektör, ticaret zorluyor başta. Adapte olmak öğrenmek uzun zaman alıyor. Her halükarda kendi kısmetinizi yiyiyorsunuz ama işin öğrenene kadar da çok farklı, değişik şeylerle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. ve ne kadar rahat gibi görünse de ticaret işi, kendi işini kurmak memurluktan çok daha zordur. ayrıntısı ve teferruatı daha fazladır. bunları göz önüne alın ve çevrenizi de fazla dinlemeyin. dediğim gibi işi bilen az ve öz kişiyle konuşun daha iyi...

her gün farklı insalara laf anlatmak
aylık gelir belirsizliği
hafta sonları çalışmak
daha geç işden çıkmak
dükkan giderini bile karşılayamamak
hele ki yanında eleman çalıştırmak
esnaflık zor
genelde esnaflar memur olup gelirini giderini bilerek haftanın belli zamanlarında çalışıp senelik tatillerini yapabilmek isterler

etraftaki insanların söyledikleri şeyler aslında göz önünde bulundurmanız gereken şeyler. çünkü sırf istekli olduğunuz için bunları düşünmeden bir işe girerseniz başarısız olma ihtimaliniz çok yüksek. olumsuz ihtimallerle olumlu ihtimalleri ortaya döküp, bu işin rskleri nelerdir, hangi riskleri alabilirim, hangilerini alamam diye değerlendirmeniz gerekli. misal ilk birkaç ay iş yapamamanız durumunda dükkanı döndürebilecekmisiniz, kenarıya bunun için ayırabileceğiniz belli bir miktar var mı? yoksa eşiniz bunu karşılayabilecek durumda mı? bu en basitlerinden biri. ynı şekilde dükkana yapacağınız masraflarda var, iç dekorasyonu olsun, şirket kurma maliyeti olsun, malların maliyeti olsun...vs vs

insanın kendi işi olması güzel ama başka bir yerde çalışırken mesai bittimi kafanız rahat olur. kendi işinizde ise tüm gün düşünürsünüz. şahsen ben şartlarım uygun olsa yine de kendi işim olmasını tercih ederdim. ama dediğim gibi risklerin hangilerini göze alabileceğinizi yii düşünün ki hüsrana ve maddi kayba uğramayın.

bence istifa etmeyin yanı kendı dukkanınız olunca daha cok calışmanız gerekecek hanı bunu cocuklarına vakıt ayırmayı sölediğin için diyorum sonucta memur olunca yıllık ıznın mazeret ıznın rapor felan bısekılde ızın alabılıyorsun ama dukkan da olmuyor mağlesef işinin basında durman lazım hanı emeklı olup bu hayalınızı gercekleştırmek daha mantıklı gıbıme geldi tabı sen bılırsın

valla ben 20 li yaşlardan beri kendi işimi yapıyorum, önce başka bi işte eşimle ortaktım, şuan 3 senedir kardeşimle ortak farklı bi iş yapıyorum
bi düzen oturtursanız elemanlarınızda varsa süper bence kendi işine sahip olmak
tabii memuriyetteki gibi mesai bitiminde kafanızdaki şarteli kapatıp gidemiyorsunuz, uyumadığınız heran sürekli aklınız işte oluyor, ama olacak o kadar
sorunlarda çıkacak bol bol çıkacak hemde, ama işi seviyorsanız aşılıyo yani sorunlarda, ama sevmiyorsanız kahreder bırakırsınız o ayrı

Evet bende farkındayım,mutlaka sıkıntılar olacak,zorluklar olacak ama sevdiğim iş olacağı için katlanabilirim diye düşünüyorum.İnsan sevmediği,katlanamadığı işi yapınca en basit problem bile yıpratabiliyor.Tabi ki her insan mutlu olacağı işi yapmak ister ama maalesef imkan olmadığı için hepimiz birşeylere katlanıyoruz.Bende çabuk pes etmedim, onüç yıldır çabalıyorum,son iki yıldır başka kurumlara geçmeye çalışıyorum ama olmayınca olmuyor.Ulaşabileceğim tüm siyasilere ulaştım yine olmadı.Bende nasip kısmet değilmiş deyip peşini bıraktım artık.Şu anki işimden ve ortamımdan yaşadığım sıkıntılardan dolayı gerçekten çok soğudum ve işime adapte olmakta zorlanıyorum.Tabi ki hepinizin düşüncelerine saygı duyuyorum ama her insan kendi yaşadığını bilir ve aynı olay her insanda aynı etkiyi yaratmaz benim yaşadıklarım beni memuriyetten soğuttu maalesef.Aralıkta istifa etmeyi düşünüyorum ama o zamana kadar neler olacak,hayat ne getirecek bilemem tabiki.

cnm bnm calıstıgın yer senı bunaltıyor orada durmak ıstemıyorsun ama ay sonu geldıgınde maasını aldınmı ınan ınsanın butun tasası bıtıyor ben esnaf olarak sana durumumuzu anlatayım işler cok düşük halk aldıgı ıkı kurusla evını gecındırmenın faturaları odemenın derdıne dusmus buyuk sehırde merkezde buyuk bır telefoncu dukkanını ısletıyorum gunde kazancımız haftanın 5 gunu 40 50 tl belkı ınanmazsın ama boyle esım ek ıse başladı bu durumun sonu yok butun esnaf kan aglıyor parca kontor almaya geldıklerınde bıle ıkı defa dusunup en dusuk tl yukletıyor ınsanlar telefon satışları durmus vazıyette onları hıc demıyorum bır dukkanın aylık en az 2000 tl gıderı var kırası elektrık ve su tıcarethane oldumu bu mıktarlar artıyor sadece wc de cesme oldugu halde ayda 20 tl en az su gelıyor dusun artık bunun ınternetı yuemegı bagkur odemesı vergısı muhasebesı gıderler saymakla bıtmıyor ayrıca sermayenın yuklu olması gerek kı bırden eksının altına dusmeyesın elınde harcaman gereken paranın kalması da gereklı ılk ıkı ay hıc ıs yapmamayı dukkanın gıderlerını ayırıp oyle kalkışman gıbı her gun bır esnafın kapattıgını goruyorum uzuluyorum rabbım herkesın sıkıntısını gıdersın bana ve tum esnafa hayırlı işler versın senın de bu yoldakı kararında yardımcın olsun

Benim asıl ilgimi çeken şey ise çevreniz..hepsi aynı sistemde fikir sunmuş size..bir kişide çıkıp aksi bişi dememiş..
Bu arada esnaf olmak kolay değil...sigortanı kendin ödiceksin,vergisi var faturaları var girdisi çıktısı var bunun gibi bir sürü şey...
ama emekliliğinize az bişi kaldıysa eğer bence sıkın dişinizi bi yandan aylık emekli maaşınız gelirken bi yandan da istediğiniz işyerini açabilirsiniz..

Merhaba hanımlar.Ben 38 yaşında, iki çocuk annesi bir bayanım.Benim sizlerin yorumlarınıza ihtiyacım var.Paylaşmak istediğim konuyu özetleyeyim.Ben 13 yıldır iyi bir kamu kurumunda memurum.Ama artık çok çok bunaldım.Gereksiz kuralları olan, çalışanlarına lüzümsuz olarak baskı uygulayan bir kurum.Bunların üzerine birde uyumsuz çalışma arkadaşlarına denk geldim anlayın artık halimi.İki yıl önce artık öyle bunalmıştım ki kaygı bozukluğu teşhisi kondu ve altı ay ilaç tedavisi gördüm.Şimdi iyiyim çok şükür ama kurumdan soğudum, yaptığım işten soğudum artık işe zorla gidiyorum.Tabi yıllar içerisinde şunuda anladım yaptığım iş bana göre değil.Her insanın bir karakteri var ve yaptığım iş benim karakterime uygun değil.Yada bu yıpranmalar beni böyle düşünmeye zorladı bilemiyorum,aklım çok karışık.Sonuç olarak artık işime kendimi veremiyorum ve zorla işe gidiyorum. Benim fikrinizi almak istediğim konu şu:Ben istifa etmek istiyorum artık ve kendi işimi yapmak istiyorum.Öyle fazla bir sermayem yok ama çorap-çamaşır üzerine kendi dükkanımı açmak istiyorum.Size çevremden gelen tepkileri sıralayayım;
1-O kadar okuyup meslek sahibi oldun,emeklerine yazık.
2-Onüç yıldır emek veriyorsun emekliliğini bekle.
3-İyi bir maaştan olacaksın nasıl geçineceksin?,çocukların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksın? (eşimde memur)tek maaşla geçinebilecekmisiniz?
4-Yarın birgün eşine bir şey olursa ortada kalırsın.
5-Açacağın iş tutmazsa ne yapacaksın?
6-Gelirinizin düşmesi ile başka huzursuzluklar ortaya çıkabilir.
7-İlerde maddi anlamda çocukların isteklerini yerine getiremez isen ne hissedeceksin?
Evet tepkiler bunlar.Eşimi sorarsanız o beni sonuna kadar destekliyor.Çünkü yıllardır oda benimle yıprandı.Ben biraz hassas bir insanım,işteki sorun işte kalır olayını yıllarca yapamadım.Son zamanlarda yansıtmamaya çalışıyorum.Bu dönem çocuklarımla da doğru dürüst ilgilenemedim.Eşim artık beni mutlu bir insan,anne ve eş olarak görmek istediğini söylüyor.Bende artık huzurlu bir hayat istiyorum ve çocuklarımla doya doya ilgilenmek istiyorum.Bende çalıştığım için gelirimiz iyi ama benim sıkıntılarım yüzünden huzurumuz yok,çünkü ben mutsuzum dolayısıyla sevenlerimde mutsuz.Ben annemi, annem daha kırk yaşında iken kaybettim.O yüzden bana göre hayat çok kısa ve her insanın mutlu olmaya hakkı var.Bence insanlar imkanları dahilinde, huzurlu olacaklarını düşündükleri şekilde hayatlarını yönlendirmeye çalışmalıdır. Bu dükkan işini yapabileceğimi düşünüyorum.Evet şimdi sıra sizde,lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşın.Şimdiden teşekkürler.Hoşçakalın.

sizi olumlu yada olumsuz etkilememek adına bu konuya cevap vermekte kararsız kaldım ama işte yazıyorum...bende sizin gibi işinden zamanla bunalıp nefret edip istifa eden birisi olarak buraya iki kelime yazmak istedim.7 sene önce bende özel sektörün getirdiği bilinen sıkıntılar yüzünden(maaş azlığı,patronlara yaranamama,iş stresi,uzayan mesailer vs vs...)istifa ettim.sudan çıkmış balık gibiydim,ne yapacağımı bilmiyordum,üstelik 2 üniversite mezunuydum ve babamdan harçlıkta alamazdım.neyse birgün para sıkıntısı çekerken elimdeki kendime ait bujiterilerimi pazara götürdüm ve utana sıkıla sattım,sonra bu parayla biraz malzeme aldım biraz küpe kolye vs..yaptım derken birsüre böyle devam etti ve ben bu süreçte para bile biriktirdim,insanlar bana diplomalarını pazara as diye dalga geçiyordu.kulağımı tıkadım hepsine.neyse şimdi nemi yapıyorum,evlendim,antalya sidede eşimle birlikte bir dükkanımız var,hediyelik eşya üzerine kendi işimiz,Allaha şükür evimizi arabamızıda aldık,sıkıntımızda yok.demem o ki canım ticaret biraz cesaret ve sabır işi,belki birazda şans.başkalarının ne dediği önemli değil,kimse cebinden çıkarıpta sana para vermiyor,sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap canım,kendinde o hırsı o inancı buluyorsan yap.bana o diplomanı pazara as diye dalga geçen insanlar şimdi sürünüyor,hatta birisi bana pazardan yer almak istiyorum ne yapabilirim diye sordu geçenlerde,bundan başka ne demeli bilmiyorum.

sizi olumlu yada olumsuz etkilememek adına bu konuya cevap vermekte kararsız kaldım ama işte yazıyorum...bende sizin gibi işinden zamanla bunalıp nefret edip istifa eden birisi olarak buraya iki kelime yazmak istedim.7 sene önce bende özel sektörün getirdiği bilinen sıkıntılar yüzünden(maaş azlığı,patronlara yaranamama,iş stresi,uzayan mesailer vs vs...)istifa ettim.sudan çıkmış balık gibiydim,ne yapacağımı bilmiyordum,üstelik 2 üniversite mezunuydum ve babamdan harçlıkta alamazdım.neyse birgün para sıkıntısı çekerken elimdeki kendime ait bujiterilerimi pazara götürdüm ve utana sıkıla sattım,sonra bu parayla biraz malzeme aldım biraz küpe kolye vs..yaptım derken birsüre böyle devam etti ve ben bu süreçte para bile biriktirdim,insanlar bana diplomalarını pazara as diye dalga geçiyordu.kulağımı tıkadım hepsine.neyse şimdi nemi yapıyorum,evlendim,antalya sidede eşimle birlikte bir dükkanımız var,hediyelik eşya üzerine kendi işimiz,Allaha şükür evimizi arabamızıda aldık,sıkıntımızda yok.demem o ki canım ticaret biraz cesaret ve sabır işi,belki birazda şans.başkalarının ne dediği önemli değil,kimse cebinden çıkarıpta sana para vermiyor,sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap canım,kendinde o hırsı o inancı buluyorsan yap.bana o diplomanı pazara as diye dalga geçen insanlar şimdi sürünüyor,hatta birisi bana pazardan yer almak istiyorum ne yapabilirim diye sordu geçenlerde,bundan başka ne demeli bilmiyorum.

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, cesaretimi arttırdınız.Sık sık düşündüm şimdiki pozisyonumda emekli olana kadar sabredebilirmiyim diye.Ama önümde daha onbir yıl var, çok uzun bir süre.Yarınımıza garantimiz yok, emekliliğimi görsem bile bunca zaman kendimi sıkmaktan ben, ben olarak kalırmıyım bilemiyorum.Dükkan işi için çok heyecanlıyım,çalışmayı severim, severek yaptığım işten kolay kolay yorulmam.Üstelik el becerilerimde vardır.Aklınıza gelebilecek her türlü el işini yaparım (örgü,nakış,takı..vb) sadece dikiş işine henüz girmemiştim ama onada meraklıyım,ilerde yapmayı istiyorum.Tabi ki korkularım var.Dükkan ilk aylarda kendini döndürse yeter,işlerim zamanla açılsın önemli değil ama sadece içerden yemeyiz inşallah.Çok birikmişim yok ama malzemeyi borçsuz olarak alacağım ve ilk altı ayın kirası hazır olarak dükkanı açmayı düşünüyorum.Çok gelirim olsum,çok paralar kazanayım derdinde değilim,mutfak masrafım çıksın,çocuklarım yanımda olsun ve etrafımda güler yüzlü insanlar olsun yeter.Ama yinede her şey nasip kısmet diyorum, bakalım bana hayallerim kısmet olacakmı?

Back
X