İstifa,ibraname derdi, alacaklar

Kurumsal bir yerde çalışıyorum ama ilk işe girdiğimde hizmet alımı olarak başka bir şirket üzerinden çalıştırıldım sonra kadro olayım oldu ve kadroyu alırken o şirketten istifa ettim doğal olarak istifa dilekçesinin kabulü için borcu yoktur kağıdı imzaladım ama şirket son aylığımı yatırmadı
Günlerce aradım en son borcu yoktur kağıdınız imzalanmış biz size elden verdik paranızı bir daha aramayın bizi dediler
Uzun süre uğraştık eşim araya hatrı sayılır insanları soktu ve ben paramı aldım ama diğer arkadaşlar alamadı
İnşallah o duruma düşmeden hakkınızı alırsınız
Yani benimki cok büyük bir miktar değil ancak, elden para verme gibi bir durumları yok yani ispatı çok kolay. Olsun da vermesinler, hakkımı helal etmem ve bunun vebali de mutlaka onlardan çıkar. Sigorta yatırılan günlerin ücreti elden verilebiliyor mu ki?

Yani benimki cok büyük bir miktar değil ancak, elden para verme gibi bir durumları yok yani ispatı çok kolay. Olsun da vermesinler, hakkımı helal etmem ve bunun vebali de mutlaka onlardan çıkar. Sigorta yatırılan günlerin ücreti elden verilebiliyor mu ki?
Bizim zamanımızda öyleydi 11 yıl olmuş:oha:

İyide konu icinde belirtmemissiniz servis olayini. Yorumlara yazmissiniz simdi gördüm. Deneme suresi ibareniz sozlesmenizde belirtilmis miydi? Gittiginiz 1.5saatlik yol icin yol ucreti verilecek miydi?

Ibranamede miktar yazmıyordu. Ona özellikle dikkat ettim. Yani olur da yasal bir sürece girersek muhtemelen o geçersiz sayılacak. Benim eski çalıştığm yerde ibranameyi imzalattılar ancak ibranamede şu tarihte yatirilacaktir yazıyordu. Bunda yazmayınca yatırmazlar diye düşündüm ama bakalım nolcak..
Yani şöyle ibraname de kendimden örnek vereyim , miktar yazıyordu ancak tarih bende de yazmıyordu. Kurumsal bir şirketse zaten kesinlikle yapar ödemesini , ibraname olmasa bile sigortanız yattı maaş gününde ödeme yapması gerekiyor yatacağını düşünüyorum ben

Bizim zamanımızda öyleydi 11 yıl olmuş:oha:
Ben verilmiyor diye biliyorum, yatırılan sigorta kadarını bankadan yatırmak zorundalar diye biliyorum. Çünkü eskiden asgari ücret olarak gösterilip daha yüksek maas alıyordum o zaman asgari ücret kısmını bankadan yatırıyorlardı kalanı elden veriyorlardı..

İyide konu icinde belirtmemissiniz servis olayini. Yorumlara yazmissiniz simdi gördüm. Deneme suresi ibareniz sozlesmenizde belirtilmis miydi? Gittiginiz 1.5saatlik yol icin yol ucreti verilecek miydi?
Vallahi konuyu açarken hic okumadan direk yazdım,yol uzun sürüyor demisimdir belki. Evet sözleşmede deneme süreci yazıyordu. İki taraf da feshedebilirdi yani. Yok o bir buçuk saat için yol ücreti verilmeyecekti.

Yani şöyle ibraname de kendimden örnek vereyim , miktar yazıyordu ancak tarih bende de yazmıyordu. Kurumsal bir şirketse zaten kesinlikle yapar ödemesini , ibraname olmasa bile sigortanız yattı maaş gününde ödeme yapması gerekiyor yatacağını düşünüyorum ben
Ben de aynen yatacağını düşünüyorum, ancak neden yatirmadiklarini anlamadım. Bir de yatmadan o ibranameyi imzalamaları ve fotokopisini de vermemeleri garibime gitti. Hatırladığım kadarıyla benim verdiğim evraklarda hesap numarası yoktu, insan kaynakları hallederiz buluruz demişti ama muhasebe hesap no olmadığını gördüyse belki yatırmamış olabilir yarın bir arayıp sorayım..

Back
X