- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
- Konu Sahibi 1111010001
-
Aynı durumu babam yapıyor şuan. :)1 aydır iş miş göstermiyor.
Hah bak simdi oldu :)Cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Şimdilik istifa etmemeye karar verdim. 6 ay olacak çalışmaya başlayalı. Henüz öğrenmem gereken çok şey var, çok da tecrübeli sayılmam. Bana iş göstermediği için bir sürü işim birikti. Biriken işlerimi öğrendi o ve tutuştu :)
Aynı durumu babam yapıyor şuan. :)
Ama babam şikayet ettiğiniz taraf ve 30 yıldır şirkette. Yanındaki genç asistan arkadaşa iş göstermeyi ve öğretmeyi kasıtlı olarak bırakmış. Çünkü babamda asistan kişiden şikayetçi.
kendini yavaşlattığını ve çok fazla karıştığını, gereksiz sorular sorup prosedürlere takıldığından pratik olmadığından filan şikayetçi.
İş hayatı böyle farklı maalesef. :)
Bence istifa etmeyin, öğrenmek içinde acele etmeyin, işinizi yapın geçin. Bakalım ileriki zamanlar ne gösterecek. Şuan zaten biliyorsunuz işde yok.
Hah bak simdi oldu :)
Tecrübe diye buna diyoruz. Yine iş hayatimda cok etkisi olan bi sözü paylasayim motivasyon olsun, cok deger verdigim bi buyügum söylemisti :" İş hayatında bir işi yapmayı herkes ögrenir, ne zaman ki ilişki yonetmeyi ögrendin o zaman tecrube kazanirsin.Sadece iş bilenlerle arandaki farkı bu belirleyecek " :)
Bir ay gösterdi sonra göstermedi mi anlamadım1 aydır iş miş göstermiyor.
1 aydır göstermiyor. Öncesinde gösteriyordu.Bir ay gösterdi sonra göstermedi mi anlamadım
Derdi asistanı işinden etmek değil çünkü. Sadece kendi haline bırakmış ki; bocalasın, izlesin ve tecrübe kazansın istiyor. Siz nasılsınız bilmiyorum ama bende tanıştım kızla. Yeni yüksek lisans mezunu bir arkadaş zaten. Epey gözleme fırsatım oldu; akıllı disiplinli ama pinpirikli biraz. Babam işin pratik ve gerekli kısmını öğretirken; o hep ama ben ünivde şöyle gördüm niye böyle hadi bir sorun çıkarsa vs deyip duruyor ve öğrenmek için çok acele ediyor.Peki neden asistanı işten çıkarmıyor babanız?
Yeterli gelmiştir belki yaptığınız iş için artık kendi başınıza yapıp deneyip görmeniz gerek bende iş devri yaptım üç ay gösterdim doğuma gideceğim gün bile gösterdim ama kendi yapıp görmedikçe yapamaz insan ben mecburu izne ayrıldım rezil olmuş yapamamış çünkü ezber yapıyordu kendi doğrularını bulması lazım çalışırken de söylüyordum ama sen burda iken yap yardımcı ol sonrası kolay diyordu öyle olmadı bu yüzden sizde kendiniz yapın yanlışınız olsun böyle böyle öğreneceksiniz böyle öğrendik bizde1 aydır göstermiyor. Öncesinde gösteriyordu.
Derdi asistanı işinden etmek değil çünkü. Sadece kendi haline bırakmış ki; bocalasın, izlesin ve tecrübe kazansın istiyor. Siz nasılsınız bilmiyorum ama bende tanıştım kızla. Yeni yüksek lisans mezunu bir arkadaş zaten. Epey gözleme fırsatım oldu; akıllı disiplinli ama pinpirikli biraz. Babam işin pratik ve gerekli kısmını öğretirken; o hep ama ben ünivde şöyle gördüm niye böyle hadi bir sorun çıkarsa vs deyip duruyor ve öğrenmek için çok acele ediyor.
Maalesef birkaç kez babam tepkisini koymak zorunda kalmış ve şuan kasıtlı olarak öğretmiyor.
Hatta kız orda burda bana birşey göstermiyor diye şikayetlere başlamış.
Dediğim gibi iş dünyası farklı maalesef. Her çerçeveden farklı.
Yeterli gelmiştir belki yaptığınız iş için artık kendi başınıza yapıp deneyip görmeniz gerek bende iş devri yaptım üç ay gösterdim doğuma gideceğim gün bile gösterdim ama kendi yapıp görmedikçe yapamaz insan ben mecburu izne ayrıldım rezil olmuş yapamamış çünkü ezber yapıyordu kendi doğrularını bulması lazım çalışırken de söylüyordum ama sen burda iken yap yardımcı ol sonrası kolay diyordu öyle olmadı bu yüzden sizde kendiniz yapın yanlışınız olsun böyle böyle öğreneceksiniz böyle öğrendik bizde
Babam şirketten emekli oldu zaten ama aynı mevkisinde çalışmaya devam ediyor.Peki babanız ne yapmayı düşünüyor şu anda? Bu şekilde devam mı edecek? Asistanın kendisinden işi göstermesi için ricada mı bulunmasını istiyor? Bu şekilde daha ne kadar sürebilir ki?
Ay çok heyecan yaptım çünkü ben olaya bu şekilde bakmadım. Ama bana işi öğreten kişi gerçekten çıkmamı bekliyor orası ayrı. Çünkü hiç suçum yokken bir olayı bende patlatmıştı bu adam.
Rica ederim faydam olduysa ne mutlu banaSonsuz tanekeşke sizin gibi bir yöneticim olsaydı. Tekrar teşekkür ederim :)
SüpersinAnlaşılan yaşınız küçuk :)
Kendi adıma cevaplayım;
1 Asla istifa etmem, cok istiyorsa kendi cikarsın
2. Israrla sorarım, bana cevap vermek zorunda. Niye yapmadin diye sorarsa halen sizden cevap bekliyorum derim.
3. Sorularimi mutlaka baskaları varken de tekrar ederim, itibari zedelenmesin diye cevap vermek zorunda birakirim. Ki iş taniminda bu da vardır, kisisel entrikalar için degil o kurumun sürdürulebilir olması için maaş alıyor
4. Bunlari mail kanaliyla yazili olarak yaparim ve caktirmadan sahsi mailime yedeklerim
Ben yaşadım mı? Evet!
O benimkine ek başka bir nedenle birlikte işten cikarildi ben onun yöneticiliğini aldım.
Tabii pat diye olmadı, etik bir sekilde savaştım ve kazandım.
İş hayatinda bunlar her zaman olacak, kolay olan kaçmak!
İstifa etmekten vazgeçtim şimdilik :)
Sevindim adınıza. Sorduklarında anlatırdınız ne yaşadıysanız.Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. İstifa etmekten şimdilik vazgeçtim. Ama işten çıksaydım illa ki bana nedenini soracaktı müdürüm. İstifa mektubumda sorunu belirtmesem bile müdür bir yanıt almak isteyecekti. Sizce öyle bir durumda ne demem uygun olurdu?
babanızda gençlerin önünü açısın emekli olmuş gitmiş neyin egosu buBabam şirketten emekli oldu zaten ama aynı mevkisinde çalışmaya devam ediyor.
Babam ilk işe başladığı gün kıza uyarıda bulunmuş; bak ben yarın çıkar giderim işin püf noktalarını öğrenmeye bak, bu işi bilen başka kimse yok, benim yerime çabucak geçersin diye. Yani babamın gerçekten kötü bir niyeti Yok.
Ama dediğim gibi kız iş konusunda fazla pinpirikli ve sorunlu.
Böyle olunca; babam hem azarlayıp terslemiş hemde kasıtlı olarak bırakmış.
Zamana bıraktı sadece, biraz kendi halinde pişsin istiyor. Şuan babam ne verirse onu yapıyormuş zaten.
merhaba, babanız ne yaptı çalışanla. çok merak ettim :) kız devam ediyor mu çalışmaya?Aynı durumu babam yapıyor şuan. :)
Ama babam şikayet ettiğiniz taraf ve 30 yıldır şirkette. Yanındaki genç asistan arkadaşa iş göstermeyi ve öğretmeyi kasıtlı olarak bırakmış. Çünkü babamda asistan kişiden şikayetçi.
kendini yavaşlattığını ve çok fazla karıştığını, gereksiz sorular sorup prosedürlere takıldığından pratik olmadığından filan şikayetçi.
İş hayatı böyle farklı maalesef. :)
Bence istifa etmeyin, öğrenmek içinde acele etmeyin, işinizi yapın geçin. Bakalım ileriki zamanlar ne gösterecek. Şuan zaten biliyorsunuz işde yok.
sizde neler değişti 1 yıl içinde?merhaba, babanız ne yaptı çalışanla. çok merak ettim :) kız devam ediyor mu çalışmaya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?