İstifa Mektubu İçin Yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 aydır iş miş göstermiyor.
Aynı durumu babam yapıyor şuan. :)
Ama babam şikayet ettiğiniz taraf ve 30 yıldır şirkette. Yanındaki genç asistan arkadaşa iş göstermeyi ve öğretmeyi kasıtlı olarak bırakmış. Çünkü babamda asistan kişiden şikayetçi.
kendini yavaşlattığını ve çok fazla karıştığını, gereksiz sorular sorup prosedürlere takıldığından pratik olmadığından filan şikayetçi.
İş hayatı böyle farklı maalesef. :)
Bence istifa etmeyin, öğrenmek içinde acele etmeyin, işinizi yapın geçin. Bakalım ileriki zamanlar ne gösterecek. Şuan zaten biliyorsunuz işde yok.

Hah bak simdi oldu :)
Tecrübe diye buna diyoruz. Yine iş hayatimda cok etkisi olan bi sözü paylasayim motivasyon olsun, cok deger verdigim bi buyügum söylemisti :" İş hayatında bir işi yapmayı herkes ögrenir, ne zaman ki ilişki yonetmeyi ögrendin o zaman tecrube kazanirsin.Sadece iş bilenlerle arandaki farkı bu belirleyecek " :)

Peki neden asistanı işten çıkarmıyor babanız?

Sonsuz tane keşke sizin gibi bir yöneticim olsaydı. Tekrar teşekkür ederim :)

Peki neden asistanı işten çıkarmıyor babanız?
Derdi asistanı işinden etmek değil çünkü. Sadece kendi haline bırakmış ki; bocalasın, izlesin ve tecrübe kazansın istiyor. Siz nasılsınız bilmiyorum ama bende tanıştım kızla. Yeni yüksek lisans mezunu bir arkadaş zaten. Epey gözleme fırsatım oldu; akıllı disiplinli ama pinpirikli biraz. Babam işin pratik ve gerekli kısmını öğretirken; o hep ama ben ünivde şöyle gördüm niye böyle hadi bir sorun çıkarsa vs deyip duruyor ve öğrenmek için çok acele ediyor.
Maalesef birkaç kez babam tepkisini koymak zorunda kalmış ve şuan kasıtlı olarak öğretmiyor.
Hatta kız orda burda bana birşey göstermiyor diye şikayetlere başlamış.
Dediğim gibi iş dünyası farklı maalesef. Her çerçeveden farklı.

1 aydır göstermiyor. Öncesinde gösteriyordu.
Yeterli gelmiştir belki yaptığınız iş için artık kendi başınıza yapıp deneyip görmeniz gerek bende iş devri yaptım üç ay gösterdim doğuma gideceğim gün bile gösterdim ama kendi yapıp görmedikçe yapamaz insan ben mecburu izne ayrıldım rezil olmuş yapamamış çünkü ezber yapıyordu kendi doğrularını bulması lazım çalışırken de söylüyordum ama sen burda iken yap yardımcı ol sonrası kolay diyordu öyle olmadı bu yüzden sizde kendiniz yapın yanlışınız olsun böyle böyle öğreneceksiniz böyle öğrendik bizde

Peki babanız ne yapmayı düşünüyor şu anda? Bu şekilde devam mı edecek? Asistanın kendisinden işi göstermesi için ricada mı bulunmasını istiyor? Bu şekilde daha ne kadar sürebilir ki?

Ay çok heyecan yaptım çünkü ben olaya bu şekilde bakmadım. Ama bana işi öğreten kişi gerçekten çıkmamı bekliyor orası ayrı. Çünkü hiç suçum yokken bir olayı bende patlatmıştı bu adam.

Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim :)

Babam şirketten emekli oldu zaten ama aynı mevkisinde çalışmaya devam ediyor.
Babam ilk işe başladığı gün kıza uyarıda bulunmuş; bak ben yarın çıkar giderim işin püf noktalarını öğrenmeye bak, bu işi bilen başka kimse yok, benim yerime çabucak geçersin diye. Yani babamın gerçekten kötü bir niyeti Yok.
Ama dediğim gibi kız iş konusunda fazla pinpirikli ve sorunlu.
Böyle olunca; babam hem azarlayıp terslemiş hemde kasıtlı olarak bırakmış.
Zamana bıraktı sadece, biraz kendi halinde pişsin istiyor. Şuan babam ne verirse onu yapıyormuş zaten.

Süpersin

Sevindim adınıza. Sorduklarında anlatırdınız ne yaşadıysanız.

yavaş yavaş herşeyi öğrenirsin kimse vazgeçilmez değil yok ben omasam bu şirket batar sana benden başka kimse iş öğretmez falan işi kendin öğrenmeye çalış gayret göster yeterli yanlış yap azar işit zamanla öğreneceksin başkasının saçma salak tavırlarını çekip iş öğreneceğime kendim yanlış yaparım daha iyi

babanızda gençlerin önünü açısın emekli olmuş gitmiş neyin egosu bu

merhaba, babanız ne yaptı çalışanla. çok merak ettim :) kız devam ediyor mu çalışmaya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…