İstifçiliğime bir el atalım mı?

Eşya demek iş demektir . Alın elinize bir poşet kıyafet eşya kullanmadığınız ıvır zıvır ne varsa atın . Eşya azaldıkça her yer daha ferah gözükecek gözünüze rahatlayacaksınız . Kafam estikçe atarım genelde 6 ayda bir oluyor öyle rahatlarım ki :rapci:

iste bu yüzden almiyorum
Evlenene kadar istifciydim. Sonradan kafam atti nereye kadar, esim bunaliyordu sakladigim posetlerden, herseyden.
Bana dedigi lazim olursa zaten gider aliriz, devir artik degisti, herseyi elde etmek kolay.
Tek yapmam gereken sey önüme geleni almamam. Evin icine ev esyasi zaten almiyorum. Kiyafetlerde gercekten kullanmaidklarimi, iyi hissettirmeyenleri attim, satabildigim esyalari satiyorum, verebildiklerimi veriyorum, olmayanlari atiyorum.
Bak ben ki sakiz kagidina kadar saklayan istifciyken.
Su an evimde halim dahi yok, toz yapiyor, hergün yerlerin tozunu almak sahip oldugum cöplerden daha iyi hissettiriyor.
Duvarlara bir iki tablo almak istiyorum, kizimin yatagini sattim yenisini alacagim. Mama sandalyemi alacak birini buldum.
Evim ferah, temizlemesi kolay, havadar oldu. Koltuklarimin üzerinde minder dahi yok, köseye koyuyorum lazim olunca aliyorum. Iki kücük cocugum var bir de, oyuncaklari yetiyor da artiyor. Artik almamaya calisiyorum. Kullanmadiklarini bodruma indiriyorum. Ayh düsününce fenalik geliyor, neyse böyle iste..

Atıyorum atıyorum yine heryer doluyor. Anlamadım gitti. Sanırım biz ailecek istifçiyiz. Oğlum sokaktaki çöpleri bile köşeye bucağa saklıyor,kızım da taş toka getirmeye başladı. Eşim sürekli kıyafet. Hergun poşet poşet çöp :)

Atıyorum atıyorum yine heryer doluyor. Anlamadım gitti. Sanırım biz ailecek istifçiyiz. Oğlum sokaktaki çöpleri bile köşeye bucağa saklıyor,kızım da taş toka getirmeye başladı. Eşim sürekli kıyafet. Hergun poşet poşet çöp :)

Kiz bunun sonu nereye gider, cöpleri cöpe at, kiyi köse bir nefes alsin

1 sezon giymediğim giysi, 3 ay yüzüne bakmaıdğım eşya yok hükmündedir. Atın kurtulun :)

Bende de tam tersi gerekli gereksiz hatta sonradan lazım olabilecek bir cok seyı atıyorum evi de temizliyorum bı guzel ev ferahlıyor ben de ferahlıyorum esya attıkca

Benim eltim böyle ama degerlendiriyor bir çok şeyi el işinde cok iyi kuurslara falan gidiyor ama evi bana müze gibi geliyor heryerde birsürü eşya.. ben eğlenceli 4 sene oldu gelen hediyeleri bir süre değerlendirip sonra kaldırıyorum Hediye aramamak gibi aptal bi saplantım var.. Saygısızlık gibi geliyor 😆 ama arada bi damarım tutuyor gereksiz Her şey çöpe.. hatta evde 5-6 poşet atıyoruz kimi zaman .. Kenarda tuttuğunuz şeyleri degerlendirip hediye edin.. en azından başkalarını mutlu edersiniz sizde ağırlıktan kurtulursunuz biraz olsun

Son trend minimalciyim diyenleri sevmiyorum.

Ellerine ne geçse atıyorlar , sonra yenisini alıyorlar ; bunun adı minimalist yaklaşım değil.

Bunun aslı , evindeki fazlalıkları atmak değil, senin işine yaramayanlarin başkasının işine yariyorken evde tutmanın anlamsızlığı.

Iki kapaklı kutu alın. Icine sonradan dönüşüm olacakları koyun madem bu sizin hobiniz.

Bunun dışındakiler elinizden çıkarın.

Gazoz kapağı biriktirmek anlamsız. 10 tane yetiyor faaliyet yapmak için.

Geçen yaz, yakın olduğum ve durumu iyi olmayan bir tanıdğımın kızı evleniyordu. Herşeye çok ihtiyacı vardı. Kendisine sordum evde kullanmadığım şeyler var versem kullanırmısınız diye, kadın o kadar mutlu olduki. Elime bir kaç tane koli aldım, herşeyi yıkadım pakladım sonra sarıp sarmalıyıp kolilere yerleştirdim. Kullanmadığım süs eşyaları, rengini desenini çok beğenerek alıp, bi türlü kullanmaya bile frsat bulamadığım tabak çanak, hiç bir mobilyama uymadığı halde aldığım sehpam, kıyafetlerim, pili bittiği halde tipini beğenmediğim için, pilini dahi değiştirmediğim duvar saatim, takılarım, kullanmadığım çantalarım, ayakkabılarım, takı kutularım, tuzluklsrım, değiştirdiğim ve atmaya kıyamadığım baharatlıklarım, kavonozlsrım, 3 takım dondurma kabımın bir takımı, çerezlik
Bazı halılarını değiştirdiğim halde, eskileri bir köşede tutuyordum onlar. Perdeler. Evimden bir ev gitti anlıyacanız o kadar ferahlsdım ki anlatamam, ayrıca birisine yardım etmiş oldum. Ve kız hepsini çok beğendi. Şunu da almayım demedi, hepsini yerleştirdi evine. Sizde yakınız da durumu iyi olmayan bir ihtiyaç sahibine,, kullanılacak durumda olanları verebilirsiniz. En azından bir başkasının işine yarar.

El atıyorum ve son 1 yıldır elinize almadığınız , kullanmadığınız şeyleri atın diyorum :eğlence:

Temizlik yaparken elinize ayağiniza dolanmiyomu ben temizlik yaparken çorabimi bile atasim geliyo iyi aticilardanim o yüzden size bi akil veremiycem her temizlikte acaba bunu daha önce neden atmamisim diyorum

Hanımlar merhaba. Yakında taşınıyoruz ve ben eşya toplamaya başladım. Yalnız sıkıntı şu istifçiliğe çok yakınım. Evin içi ıvır zıvır bin tane şeyle dolu. El işiyle uğraşmayı, birşeyler yapmayı seviyorum. Birşeyi boyayıp başka bir yerde kullanmak gibi, yada ufak tefek değişikliklerle başka objeye dönüştürmek gibi. Bununla birşey yapılır dediğim bin tane şey var. Ve yapmıyorum. Zaten küçük ve yaramaz bir kızım var, zamanım yok. Öylece yığıyorum, birikiyor. Ama atamıyorum :110: Biliyorum, atmalıyım ama içimde bir ses kesin lazım olur bu. Pinterestten birşey görürsün of bunla çok güzel olurdu dersin diyor.

Taşınacağımız evde büyük. Hani atmasam olur. Bir kenara koyarım. Birşey oldukça yaparım. Hem ne var ki insanların evi ıvır zıvır dolu. Bende de azıcık olsun. Ana fikrim bu. Ama sıkıntınında farkındayım çünkü beğendiğim gazoz şişesinin 23 tanesini ne yapabilirim ki? Yada 3 yıl önce bozulan ağır hantal ve çirkin saati. Hiç sevmediğim için dolabın üstüne kaldırdığım ahşap meyveliği mesela. At gitsin diyorum. Yok atamıyorum. Belki aklıma birşey gelir diyorum.

Minimalist felsefeleri okuyorum. Japon videolarını izliyorum. Sadelik mutluluktur diye takılıyorum ama kesmiyor.

Annem çemkiriyor. Eşim nasıl istersen öyle yap diyor. Bence sizin daha ikna edici düşünceleriniz vardır. Bana bir yardım edin :110:

Bende aynı durumdayım. Ve radikal kararla herşeyi rn minimale indiriyorum. Bunu gittiğim kalkan tatil villasında farkettim. Orada herşeyden 1 tane vardı mutfağında. O kadar huzurluydum ki yemek yaparken vs. Sayısına göreydi herşey ve çok pratik ve bissürü yer var. O gün anladım ve evimi sadeştircem dedim. Tabi bazılarıda abartıyorlar evde çöp bırakmıyor minimalistlik diye diye 😂😂 Bence oda bi hastalık. İkisinin ortası olmak lazım.

Velhasıl tüm çeyizlerimi ıvır zıvırlarımı fazla eşyalarımı anneme gönderdim. Hiç kullanmadığım ama eve yığdığım bir sürü tabak çanak vardı kutusu dahi açılmamış. Herşeyi doldurup getirmişim evlenirken. Şimdi yarısını azalttım yolladım. Yine yapacağım. Herşeyi en aza en sadeye indiricem. Resmen huzur doluyor insan.

Annemde bi okadar kızıyor. Atma verme kullan bak pişman olursun diye. Ama bu benim kararım ve gerçekten mutlu olduğumu gördüm. Veriyorum. Kalabalık göz yoruyor. En güzeli.

İnş sende bu radikal değişime girip yapabilirsin cnm. Farkı göreceksin. İnan bana aklına bile gelmeyen ama bi yerlere tıktığın gereksiz aletlerin sana hiçbir faydası yok. Ben çocuk bile yokken kullanmadıysam sen çocuk varken oturup uğraşmaya yapmaya vakit bulcağını sanmam. 🙏🏻

Bende sadeliğe o kadar düşkünüm ki.. başkasının evinde incik cıncık üst üste şeyler görünce bile atasım geliyor.. evimde bir kaç kaliteli biblom cercevelerde resimlerim ve dekoratif mumlarim var bunlardan başka bi aksesuar almıyorum.. sadelik şıklıkdemek benim için çünkü.. geçen hafta belki giyerim diye senelerdir tuttuğum onlarca kıyafeti birilerine dağıttım.. hafifledim resmen tek sorunum sürekli kıyafet ve ayakkabı alma isteğim sadece o konuda biraz iradesizim😂 atın gitsin düsünmeyin

2 ay önce taşındım topla topla bitmiyor bende normalde bir gün lazım olurcuydum ama baktım hiç kullanmamışım gereksiz ne varsa attım hiç düşünmeden kullanırım dediğim ama kullanmadığım ne varsa şuan rahatım hiç pişman da değilim tavsiye ederim :)
Bende aksine attıktan sonra pişman olanlardanim:olamaz:

Hanımlar merhaba. Yakında taşınıyoruz ve ben eşya toplamaya başladım. Yalnız sıkıntı şu istifçiliğe çok yakınım. Evin içi ıvır zıvır bin tane şeyle dolu. El işiyle uğraşmayı, birşeyler yapmayı seviyorum. Birşeyi boyayıp başka bir yerde kullanmak gibi, yada ufak tefek değişikliklerle başka objeye dönüştürmek gibi. Bununla birşey yapılır dediğim bin tane şey var. Ve yapmıyorum. Zaten küçük ve yaramaz bir kızım var, zamanım yok. Öylece yığıyorum, birikiyor. Ama atamıyorum :110: Biliyorum, atmalıyım ama içimde bir ses kesin lazım olur bu. Pinterestten birşey görürsün of bunla çok güzel olurdu dersin diyor.

Taşınacağımız evde büyük. Hani atmasam olur. Bir kenara koyarım. Birşey oldukça yaparım. Hem ne var ki insanların evi ıvır zıvır dolu. Bende de azıcık olsun. Ana fikrim bu. Ama sıkıntınında farkındayım çünkü beğendiğim gazoz şişesinin 23 tanesini ne yapabilirim ki? Yada 3 yıl önce bozulan ağır hantal ve çirkin saati. Hiç sevmediğim için dolabın üstüne kaldırdığım ahşap meyveliği mesela. At gitsin diyorum. Yok atamıyorum. Belki aklıma birşey gelir diyorum.

Minimalist felsefeleri okuyorum. Japon videolarını izliyorum. Sadelik mutluluktur diye takılıyorum ama kesmiyor.

Annem çemkiriyor. Eşim nasıl istersen öyle yap diyor. Bence sizin daha ikna edici düşünceleriniz vardır. Bana bir yardım edin :110:
Benim felsefem 1 yıldır. 1 yıldır hiç giymediğim kıyafeti mutlaka veririm. Belki lazım olur diye sakladığım eşya vs varsa ve 1 yıl içinde hiç kullanmamışsam veririm. Evim çok sadedir. Kullanmadığım eşyam tabak çanağım bile yoktur.

Atin ya da birine verin. Ferahlarsiniz. Evdeki o kotu enerjisi de gider.
Simdiye kadsr biriktirip yapmadiginiz seyleri belli ki yine yapmayacaksiniz. Tasinma bahanesine hepsinden kurtulun.

Bu bende de var malesef, misal bişey bozuluyor,içinden bir aparat çıkıyor lazım olur diye atmıyorum. Bir şeylerin kutuları,bitmiş parfümleri atmam. Sevgilimin 6 yıl önce yeni çıkarken aldığı gofret yarım kalmıştı,o gün güzel bi gündü anısı var diye streçe sarılı hatıra kutusunda, sineklenecek ama atmıyorum. Ayrıca bir streç ne kadar zaman korur test etmiş oldum işte 😀😀

Şuan şoktadayım. Ben bebegımın kuculen gıysılerını bıle ıkıncıye kullanırım dıye kaldırmıyorum ıhtıyac sahıplerıne gonderıyorum. Buzdolabımda fazladan hıcbırsey yok sadece temel ıhtıyaclar. Mesela evde kımse ketcap mayonez kullanmadıgı ıcın asla almıyorum bırı gelırse de kullanmıuoruz dıyorum. Ama teyzem bırı ıster dıye balzamik sirke bile alıyor kullanmadıgı halde tarıhı gectıkce alıp atıyor alıp atıyor. Bu butceye de bedenımıze de her manada zarar. Birde yıllanmıs ve ıcıne olamadıgı kıyafetleri. Almanyaya gıttıgımızde 4hurc esya attık kılerınden aglıcaktı. Fakat suan kılerın kapısı acılabılıyor ıcını supurup sılebılıyor. Ama ruhum acıdı sız onları atınca dedı sanırım sızde oyle hıssedıyorsunuzdur. Cok zor bence her esya atısta kafanızı dagıtacak hobıler gelıstırın. Kıtap okuyun kendınıze kahve koyun hafıfledım dıye telkım verın kendınıze ınanın ne kadar zor oldugnu gozumle gordum esya-kişi bagının

Back
X