İstifçiliğime bir el atalım mı?

Annem istifçidir, bende ise atma hastalığı var. Evin içinde sık sık dolanırım atılacak bir şey var mı diye. Ya başkasına veririm ya da atarım. Bir ara kitap satın almaya başlamıştım ve binlerce kitap biriktirmiştim. Tek biriktirdiğim şey oydu. Ama kitapları okudukça onlar da batmaya başladı, ben de okuduklarımı koliledim ve belki 30 tane okula bağışta bulundum. Aldığım ama giymediğim kıyafetlerimi de aynı şekilde bağışladım. Şimdi bir tane kitap okusam hemen soruyorum arkadaşlara, bunu almak isteyen var mı diye. Tabii kitabı aşırı beğenirsem ve tekrar okumak istersem o zaman saklıyorum. Ama şu an 100 kitabım falan anca kalmıştır. Öncekinin yirmide biri bile değil. Taşınırken o kadar zor oluyordu ki, hiçbir şeyi biriktirmemeye karar verdim. Sık taşınan biri olarak kaçınılmaz bir değişimdi diyebilirim.
Keşke 1000 kitabınız varken tanışsaydık

Ivır zıvırı atmak beni öyle rahatlatıyorkii.
Evimde gereksiz bir iğne bile yok.

Son trend minimalciyim diyenleri sevmiyorum.

Ellerine ne geçse atıyorlar , sonra yenisini alıyorlar ; bunun adı minimalist yaklaşım değil.

Bunun aslı , evindeki fazlalıkları atmak değil, senin işine yaramayanlarin başkasının işine yariyorken evde tutmanın anlamsızlığı.

Iki kapaklı kutu alın. Icine sonradan dönüşüm olacakları koyun madem bu sizin hobiniz.

Bunun dışındakiler elinizden çıkarın.

Gazoz kapağı biriktirmek anlamsız. 10 tane yetiyor faaliyet yapmak için.
Kahkaha attım bunu okurken çünkü gazoz kapaklarının olduğu devasa cam kavanozla bakışıyoruz şu anda :D

Benim kızımda taş getiriyor ,neden getiriyorsun taşları olmaz dediğimde

Ama anne annesi babası kaybolmuş yalnız duruyordu ,diye diye her taş dolmustu :halay:

Size sözü geçen birini alın yanınıza, temizliğe girişin. Söyleyin, gereksiz olanları atsın. İlk başta zor gelir belki ama bir süre sonra kendiniz "amaaaan at gitsin" dersiniz :)

Bende tasınıyorum evim buyuk bir odam boştu ne kadar luzumsuz sey varsa istiflemişim hepsini attım kıyafetler ayakkabılar hepsini ihtiyaç sahiplerine verdim
Yeni evime kullanmadıgım hiç birsey i goturmeyecegim
İstifçilik cok kotu tlc de bununla ilgili programlar var mutlaka izle
Temizlik yapılması da cok zor bu evlerde ileri safhalarda oturacak yerleri kalmıyor
Kendine bir koli yap sadece en gerekli seyleri ona koy diğerlerini at gitsin
Kıyafetleride ihtiyaç sahiplerine ver hem sevap kazanmış olursun

ben atamıyorum diye bir keresinde yakın arkadaşımla gardrobu boşaltmıştık birçok şey seçti kimine içim gitse de ses etmedim. en son 1 hafta aldığım çantayı güzel değilmiş at dediğinde tamam gerisini hallederim diye arkadaşı yollamıştım :KK70:

şuan tek kıyamadığım el emeği çeyizlerim hiç birini kullanmıyorum ve bir dünya var nolcak bilmem

Shusui Shusui Bugüne kadar yapmadıysanız muhtemelen bugünden sonra da yapamayacaksınız ki zaten. O yüzden en en azından küçük ufak tefek şeyleri atmaya başlayın. Mesela o kapakları bi atıverim. Arkasından bozuk olan eşyalar varsa onları atın. Size ruhen de zarar verir ki onları tutmak. Birşey yapmak isteyip yapamadıkça daralırsınız. Azar azar başlayın.
Hem büyük eve çıkınca nasılsa yerim çok diyip daha çok biriktirirsiniz ki o zaman önünü alamazsınız.

bi an benim herif yazıyor sandım, onu sakla bunu atma derken evi çöpe çevirmiş :KK57: bir ay önce derin bir temizlik yaptım, çoğunu attım valla, elime benim herif gelse onu da atacaktım ama şehir dışındaydı:KK53: bi gözüm içim aydınlandı ki sorma:deli:

Ay ben bazen işime yarayan şeyi bile atarım sırf ferahlamak ve evi ferahlatmak için.. Atın, attırın. 😂😂

Ben mutfakta çok biriktiryordum. En son çekmeceme doldurdugum şeylerle başladim,mini rende,kaşık ,spatula bıçak vb seyler için şöyle bir program yaptım,1 ay boyunca burdan alıp kullandıklarımı üst çekmeceye koyacağım,kullanmadıklarım çöpe yada ihtiyaç sahibine gidecek. Gerçekten 1 ay ellemediklerimi çıkardım elden.
Böyle böyle diğer dolaplara geçtim. Pek fazlalık kalmadi. Deneyin isterseniz,işe yaramadını anlayınca o eşyalar, kabul etmek daha kolay oluyor

Bir şeyi 6 ay kullanmadıysam asla evde tutmuyorum.
Kıyafetinden, araç gerece, mutfak zimbirtilarina kadar.
Ona rağmen taşınacağım,
Ve evde bir sürü daha verilecek şey bulacağıma inanıyorum :)

Esim sizin gibidir.
Özellikle kablolar, bilgisayarlar, fi tarihinden kalma harddiskler ve oyunlar konusunda. Kalın uclu nokia şarja varana kadar saklıyor.
Yok bitmiyor adamın daginigi, dronu, model arabası, uçağı, bezdim.
Yeni evde 1 odayı ona verdim, ne hali varsa görsün. Asla kapısını açmayı düşünmüyorum.

Ben geleyim bütün evi atarım ama!😂eşim bir gün yanlışlıkla bizi de atacaksın der hep.yeni bir iki kazağını giymiyor artık diye atmışlıgım var🙈

Hanımlar merhaba. Yakında taşınıyoruz ve ben eşya toplamaya başladım. Yalnız sıkıntı şu istifçiliğe çok yakınım. Evin içi ıvır zıvır bin tane şeyle dolu. El işiyle uğraşmayı, birşeyler yapmayı seviyorum. Birşeyi boyayıp başka bir yerde kullanmak gibi, yada ufak tefek değişikliklerle başka objeye dönüştürmek gibi. Bununla birşey yapılır dediğim bin tane şey var. Ve yapmıyorum. Zaten küçük ve yaramaz bir kızım var, zamanım yok. Öylece yığıyorum, birikiyor. Ama atamıyorum :110: Biliyorum, atmalıyım ama içimde bir ses kesin lazım olur bu. Pinterestten birşey görürsün of bunla çok güzel olurdu dersin diyor.

Taşınacağımız evde büyük. Hani atmasam olur. Bir kenara koyarım. Birşey oldukça yaparım. Hem ne var ki insanların evi ıvır zıvır dolu. Bende de azıcık olsun. Ana fikrim bu. Ama sıkıntınında farkındayım çünkü beğendiğim gazoz şişesinin 23 tanesini ne yapabilirim ki? Yada 3 yıl önce bozulan ağır hantal ve çirkin saati. Hiç sevmediğim için dolabın üstüne kaldırdığım ahşap meyveliği mesela. At gitsin diyorum. Yok atamıyorum. Belki aklıma birşey gelir diyorum.

Minimalist felsefeleri okuyorum. Japon videolarını izliyorum. Sadelik mutluluktur diye takılıyorum ama kesmiyor.

Annem çemkiriyor. Eşim nasıl istersen öyle yap diyor. Bence sizin daha ikna edici düşünceleriniz vardır. Bana bir yardım edin :110:
Şu tlc deki temizlik programlarini izlsyincd benim evdeki ise yarar şeyleri bile aradim geliyor arada bi izleseniz belki heves olur sizdede

Önce hepsini çöp poşetlerine doldur .Atmak için değil ortada durmasın diye😬Ama şimdi kullanmadığın heeeeeerrrşeyi
Sonra onları kullanılmayan balkon depo vs kaldır .
Untursan o iş bitmiştir .
Evin düzeninden memnuniyetinden aklına bilegelmez

Valla canım tam çöp toplama saatine hepsini at bence. İçin kan ağlasada yapacak birşey kalmaz veya iyi durumdakileri bağışla

Back
X