• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstihare ??

:KK55:Hiç duymadığım bişeydi.. Hemen araştırdım aşağıdaki yazıyı buldum.. Konu kapanmadan yazıyım. Araştırmaya devam ediyim.

"Değerli kardeşimiz;
Bildiğiniz gibi, bir kitabı gelişigüzel açarak ilk tevafuk eden yeri okuyup ondan bir mesaj çıkarmaya tefe'ül denmektedir.
Kur'an-ı Kerim'de, inançsızların anlatıldığı ve onların tehdit edildiği pek çok ayet bulunduğu için, tefe'ülünde bu ayetlerden biri çıkınca insanın ümitsizliğe düşme ihtimali olduğundan dolayı ve objektif bir kural olarak kabul edilemeyeceğini göstermek maksadıyla, İslam uleması Kur'an ile tefe'ülde bulunmaya taraftar olmamışlardır. Bununla beraber, Şah Veliyullah Dihlevî gibi büyükler arasında Kur'an ayetleriyle tefe'ülde bulunanlar da vardır.
Ancak bir kimse bu konuda kendisi için tefe'ül yapsa bile, bir başkası için yapması doğru değildir. Bu nedenle Kur'an ayetlerine bakarak evlenecekler hakkında karar vermeyi uygun görmüyoruz.
İstihare ise başka bir konudur. "

Cok mantıklıymıs bu. Sonuçta insan açıp öyle bir ayeti görüp kendi üstüne alınabilir sonra da bu ilahi bir mesaj der iyice ümitsizliğe kapılır

Kızlar aranızda hiç Kuran istiharesi yapan oldu mu? Yaptıysanız sonuç ne oldu acaba ?
İstihareyi kendinde yapabilirsin başkasına da yaptırabilirsin. Başkasının senin adına yatması daha makbul diye duydum çünkü kişi kendine yatınca bilinçaltı devreye girip sonucu şaşırtabilir. Bende dindar bir arkadaşımı yatırmıştım başladığım ilişki hayırlımı diye. Yeşil yada beyaz görürse hayırlı, siyah yada kırmızı hayırsız anlamındadır. iki rengin aynı anda görülmesine gerek yok birini görsende yeterlidir. Arkadaşım benim için yattığında kendisini yemyeşil bir ormanda görmüş. Sonrada beni görmüş saçımda beyaz üzerine yeşil puantiyeli bir taç varmış birde beyaz bir kundakta bebek görmüş. Bu şekilde ilişkime başladım şimdi 3. yılımıza gireceğiz ve gerçekten o kadar güzel bir ilişkim var ki çok mutluyum Allah'a şükrediyorum her gün...:nazar::KK22: Yani istihare namazının güvenilirliğinden emin olabilirsiniz :)

İstihareyi kendinde yapabilirsin başkasına da yaptırabilirsin. Başkasının senin adına yatması daha makbul diye duydum çünkü kişi kendine yatınca bilinçaltı devreye girip sonucu şaşırtabilir. Bende dindar bir arkadaşımı yatırmıştım başladığım ilişki hayırlımı diye. Yeşil yada beyaz görürse hayırlı, siyah yada kırmızı hayırsız anlamındadır. iki rengin aynı anda görülmesine gerek yok birini görsende yeterlidir. Arkadaşım benim için yattığında kendisini yemyeşil bir ormanda görmüş. Sonrada beni görmüş saçımda beyaz üzerine yeşil puantiyeli bir taç varmış birde beyaz bir kundakta bebek görmüş. Bu şekilde ilişkime başladım şimdi 3. yılımıza gireceğiz ve gerçekten o kadar güzel bir ilişkim var ki çok mutluyum Allah'a şükrediyorum her gün...:nazar::KK22: Yani istihare namazının güvenilirliğinden emin olabilirsiniz :)
Ne kadar şanslısınız Allah tamamına erdirsin, nazarlardan saklasın :KK68:

Kesinlikle evet, bende istihareye yatmıştım eşim için..:)

Bence konu kapanmasın da dini bölüme tasınabilir. Insanlar bilgileniyor hem ben hiç duymamıştım öğrenmiş oldum mesela
aynen dini yönlü sorulan bir soru değil uygulayanların görüşlerini soruyor arkadaş bende yeni bir şey öğrndim hatta uygun olmadığınıda öğrendim ,benim için ne güzel.

Ben yapmadım benim için yapıldı sonuç olarak hayırlı dendi.
Beyaz ve yeşil görmek hayırlıdır, kırmızı iyi değildir diyorlar. :KK64:

Ben yapmadım benim için yapıldı sonuç olarak hayırlı dendi.
Beyaz ve yeşil görmek hayırlıdır, kırmızı iyi değildir diyorlar. :KK64:
o bildiğimiz istihare namazı ve uykusu bu farklıymış bak bi nevi tombala gibi kur-andan sayfa açılarak yapılıyormuş ama zaten uygun değilmiş ;)en makbulü istihare namazıdır ..

Aaa bu lisedeyken benim basima gelmisti. O zaman bir tarikata mensup uni. ogrencilerinin evine gitmistik. Bize ders anlatacaklardi. Once yemek yedik. Yemekden sonra, o gun yeni gelen kisi benim diye, benim icin yapmislardi. Oncesinde bi dua okuyup, sonra Kuran'dan bir sayfayi acip okumuslardi. Su an hatirlamiyorum tam olarak ama galiba Nisa Suresi'nden bi sayfaydi.

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

konuyu kapatıyorum

Back
X