Rüya Yorumları İstihare

Alacati34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
171
82
18
35
günaydın kızlar
Sizinle paylaşmak istedim ettafa sürekli anlaymaktansa buradan belki fikir sahibi olurum
Kızlar 3 aydır bir derdim var ilişkimle alakalı. Sürekli Rabbime sığınıp dua etmekteyim. Dünde besmele çektim sürekli, hastalığım yeni bittğinden istihare namazını kılmadan duasını okudum içten bir şekilde o şekilde yattım.
Bir sürü rüya gördüm ama hatırladığım 2 tane. Gün içinde bir arkadaşım var bebeği olan onunla telefonda görüştük belki o bilinçaltıdır ama sizlede paylaşmak istedim

İlk rüyamda erkek arkadasımda var tahta bir yerdeyiz arkadasım baska yerde eşi ve erkek arkadasım yanımda kucagımdada erkek bebekleri var. Aglıyor acıkmıs ben bakıyorum biberona hazır mama ve süt koyup yediryorum kucagımda uyutuyorum ilk rüyam böyle

İkinci rüyam harabe bir yerdeyim ve yiyecekler var poşetimde koymusum yere. Biraz yürüyorum yavru kediler zayıf ve açlar belli. Birde yüzünü hatırlamadıgım yaslıca bir kadın var gel benle diyoum peşimden kadın kedimiydi kadınmı oldu sonra hatırlamıyorum orasını ama benimle geliyor ve etli ekmekler var poşetmde çıkarıp kdına veriyorum ve o kdar acıkmıs ki yemeye baslıyor diger poşetide kadına veriyorum götürsün kedileri doyursun diye.

Hatırladıklarım bunlar umarım istiharemle alakalıdır niyet ederek okudum ama namaz kılmadan okumak zorunda kaldım ve dün sürekli kenzül arş 786 besmele dualarını için sıkıldıkca allahımdan dileyerek okudum söylemek dogrumu bilmiyorum ibadeti ama. İnşallah hayırlara vesiledir

Yanılgı içerisindesin.. Allah için doğru bildiklerini, tam olarak hak ettiği doğrulukta değil, nefsinin kabul ettiği doğrular da yaşıyorsun.. Biraz İlmin var ve bu İlminle şeytan maskara ediyor seni. Yapman gereken sadece Allahtan doğru ve istikameti olan İlim istemek.

Anlayamadım yazdığınızı gerçekten anlamadığım için soruyorum? Ben ilişkimle alakalı sıkıntıdayım ve allahtan hayırlı eylemesi için dua ediyorum ve istihare okudum duasını içimden geldiği için dedim, bunda ne var önemli olan niyettir eleştiri etmek neden? Tutar allah tArafında veya tutmaz bunu sadece allah bilebilir ben sadece sizle paylaştım. Önemli olan niyet değil midir? İstihare duasında allahım isteğim dinime geleceğine ahiretine uygun ve hayırlı ise rüyama bahşet diye anlamları olan bir duayı içten okuyup yatmak ve gördüğü rüyayı söylemekte gerçekten yanlış nerede? İnanın irdelemiyorum soruyorum çünkü yazdıgınızdan bsşey anlamadım

Bilmek için sorduğun kesin.. O halde elimden geldiği kadar aydınlatmaya çalışayım.

Şimdi İstihare ile Allah Teala ya samimi bir şekil de dua da bulundun. Bu senin yanılgını körükleyen tarafın. Çünkü İstihareden önce İstişare gelir.. İstişare de elde ki mevcut verilerle, yani İLİM ile yapılır. Şimdi İlmen sana bir kıyas göstereceğim.

Yüce Allah bir kadın ve bir erkeğin hayatlarını sadece bir şekil de birleştirebileceğini söylüyor. O da evlilik.. Fakat evlenecek olan kişiler bir araya sadece bir kez gelebilir !.. O da bir birleri hakkın da, üçüncü bir şahsın refakatiyle bilgi vermek için olur. Örneğin o üçüncü şahıs karşı tarafın fiziki bir sorunu olup olmadığını sorar. Vücudunun görünmeyen bir kısmında yanık lekesi veya derin bir ameliyat lekesi gibi.. Ve aynı buna benzer sorular sana da sorulur. Şayet varsa bu tür sorunlar.. Karşı tarafların fikirlerine etki eder yada etmez.

Bunun dışında Allah asla ve kat-a bir kadın ve erkeğin yan yana gelmesinden razı olmaz. Şimdi sen Allahın bu kanunu bu şekil de kabul ediyormusun ?.. Kabul ediyorsan ve buna ragmen, Allahım sen bu birliktelikten razı değilsin ama bana bu birliktelik olurmu olmazmı diye işaret göster diyorsan.. Büyük yanılgı içerisindesin.

Öncelikle bizler Allah a yöneliyorsak ve Allah tan bir şey isteyeceksek, önce Allahın nelerden razı olup olmadığını bilmemiz gerekir. Bu sebeple Allah " dua da haddi aşmayın " diye buyuruyor.

Kısaca doğruyu dosdpğru konuşacak biri sana bunları anlatmış olsaydı. Sen de Allah tan bir şey isteyeceğin zaman, haddini bilerek isterdin. Senin istihare duan ancak şu şekil de olabilir.

"Allahım.. Bu insan ile beni, bir birimize, Senin Rızan ölçüsünde bir kavuşma ihsan et"

Dilerim yeterli olmuştur.. Aklına takılan soru varsa, sorabilirsin.

Valla delirmişsin kardeşim ne diyim. Dini aşırı yaşayan bir örnek daha. Allah kalbimize aşkı sevgiyi sadakati koymuş gelmiş burda hakikaten içi boş acayip şizofreni derecede yazıyorsun. Komik vallahi hiç güleceğim yoktu. O yüzden kısmet denen şey var,o yüzden kadın ve erkek var. Tabi ben gönül eğlendirmek için istiyorum karşımdakini evlilik için değil! Allah aşkına şu mesajı okuyan bir arkadaş varsa yorum yapsın. Hayatımda tonla cins gördüm de seninkine rastlamadım.ey kardeşim? Duamın içeriğini nerden biliyorsunda yorumgetiriyorsun yok seytanın maskarası olmusum yavucum sen cidden kafayı sıyırmış olmalısın. Bende diyorum bu ne diyor ya. Hayatını nasıl geçirdin merak ediyorum sanırım üçüncü bir şahıs geldi al bu senin kocan olcak dedi sende kabul ettin. Tabi hiç konuşmadan görüşmeden hisler paylasmadan. Allah akıl fikir versin bendende sana nasihat allah dinde aşırıya kaçanıda sevmez kendine göre yorumlama. Allahla insan arasındaki duayı niyeti sadece allah yargılar ve bilir o kesinlikle sen değilsin.daha yazma rica edicem gelip okumam bile vakit ayırıp.

Allah namına ve Allah hesabına sevilebilir.Yani mahlukatı, O'nun isim ve sıfatlarına ayna ve vasıta olduğu için sevmek. O'nun sevgisine vesile olduğu için muhabbet etmektir. Bu sevgiye de hakiki sevgi deniliyor. Bu sevgi Allah’ın razı olduğu bir sevgidir.

Mesela; bir çiçeğe bakıldığı zaman, o çiçekte sevilmeye layık ne varsa, hepsi Allah’ın sonsuz güzelliğinden gelen zayıf bir tecellidir. Güzelliğin asıl kaynağı ve menbası; Allah’ın sonsuz cemalidir. Demek çiçek sadece bir mazhar ve aynadır. Bir aynaya bakıp da, aynanın kaynağına intikal etmemek abes olur.

İşte kainatta sevgiye sebep olan bütün güzellikler, mükemmellikler ve iyilikler, hepsi Allah’tan geliyor, mahlukattaki bütün güzellikler; O'nun sonsuz isim ve sıfatlarının çok perdelerden geçmiş zayıf ve basit birer tecellileridir. Biz bu tecellileri Allah için ve onun ismi ve namı ile sevebiliriz. Anne ve babamızı Allah’ın birer mahluku ve sanatı noktasından sevebiliriz. Allah namına olmadan ve O'ndan bağlantısız, sırf kendi hesaplarına sevmek doğru değildir. Yoksa Allah için ve O'nun hesabına ne kadar sevip hürmet etsek azdır. Burada sevmenin bir sınırı ve yasağı yoktur.

“Sizi tek bir nefisten (Âdem’den) yaratan ve ondanda gönlü ona ısınsın diye eşini (Havva’yı) yaratan O’dur…” (Araf, 189)
“Onun delillerinden biri de, kendilerine (meyledip) ülfet edesiniz diye kendi (cinsi)nizden size eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve bir şefkat kılmasıdır. Şüphesiz ki bunda düşünecek olan bir kavim için nice deliller vardır.” (Rum, 21)

Şeytanın maskarası dediğim husus buydu işte.. Allah sana hidayet versin. Önce git dinini öğren. Allahın hayatımızın her anını şekillendirdiği ve nasıl yaşamamız gerektiğini kararlaştırdığı İslam dinini bize gönderdi. Ama sen diyorsun ki, sen ne bilicen, Allah bilir diyorsun. Allahın bildirdiğini sana söylüyorum. Senin gibi canımın istediğini konuşmuyorum.

Yazma demişsin ama kendin yazmadan da edememişsin.. O derece nefsin galabe çalmış ki, duramamış 3 tane cevap yazmışsın.. Bir de kalkmış yazma merak edip bakmam demişsin. Yobaz ne demek anlamak ve anlatmak istiyorsan, hayatını aynen bu şekil de yazabilirsin.

Burası dini bir site değildir, dini içerik, hakaret, tartışma vb yasaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…