İşverenlerin üslubu çok kötü

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
737
793
53
30
Günaydın,

İşe gitmeden önce dünden beri canımı sıkan bir durumu buraya yazıp rahatlamak, dertleşmek istiyorum. İşverenlerin üslubu neden bu kadar kaba olabilir sizce? Suistimal edilmesinler diye bu tavrı mı takınıyorlar, anlamıyorum.

Yaklaşık 3 yıldır özel eğitim kurumlarında çalışıyorum. İşini en iyi şekilde yapmaya gayret eden, kimsenin hakkını yemeden çalışmaya özen gösteren biriyim. Ayrıca iş içinde kibar ve güleryüzlü olmaya çok özen göstermekteyim. Bunu bir zayıflık olarak mı algılıyorlar emin değilim fakat patronum sürekli ayda bir yaşanan bir durum hakkında herkesin içinde beni azarlar şekilde, üslubunu bozarak konuşuyor. Ben ise kibar davranıp ona yaşanan durumu en yalın haliyle izah ediyorum, sonra sakinleşip yaptığının farkına vararak, hatayı telafi etmek için bana yarım saat fazladan mola, yok yarım saat sigara molası yok bugün geç gelebilirsin diyerek gönlümü almaya çalışıyor. Hiç profesyonel değil?

Sana nasıl davranılmasına izin verirsen öyle davranırlar.
Nasılsa affettiriyorum öyleyse sinirimi ondan cikarabilirim.
Aynı patron bir müfettişin karşısında vb böyle bagiranilir mi? Hayır kendini tutar. Öyleyse bu bir kisilik problemi değil. Kişiye özel birşey. Sana bagirabilmre hakkinikendinde buluyor.
Tavrını koyacaksın. Bana bu şekilde bagiramazsinizkarsinizda iş arkadasiniz var, buranın sahibi patronunolsaniz bile fark etmez.

Adamın kum torbası olmuşsunuz. Müsait bir zamanda görüşmek istediğiniz söyleyip birebir görüşün ve durumu anlatın bence. Bu şekilde davranmamasını söyleyin

Muhtemelen öğretmen eğitimcisiniz.Bu şartları kabul etmemeniz lazım.9 saat içinde 7.5 saat çalışma 1.5 saat mola hakkınız var.Sgk'ya gidin.Muhtemelen kaba davranışı da seneniz dolduğu için tazminat almayın diye mobbing uyguluyorlar.Hep dik durun.Bizler kendimizi ezdirmezsek daha iyi şartlarda çalışırız.Ben her gittiğim yerde mücadele ettim.

Patronunun öküzlüğü bence hepsi aynı değil

Ne kadar bensin…

kibir bence ego tatmini benim işverenim türkiyenin sayılı iş adamlarından biridir ama öyle değil

Hah işte tam da bu tür sebeplerden insanlar devlette çalışıyor, tembel olduklarından değil. Sonra da özelde çalışmak zorunda olanlardan tafta yiyoruz burda saçma sapan mesafe koyman gerekiyor, etrafında görünmemeye bak

Biz de mesaileri alamıyoruz. Şaka gibi. Ben telafi gönül alma istemiyorum, zaten sevdiğim işi yapıyorum kaba davranmasın yeter diyorum. Zaten işim rahat aslında. Bunların dışında...

Özel sektörde bana da hep kötü müdürler denk geldi. Yeni mezun olduğum zaman özellikle hakkımı savunmak yerine idare etmeye çalışıyordum. Benim işim olmayan işleri de verdiklerinde ses çıkarmıyordum ve düzen devam etsin diye yüksünmeden yapıyordum. Yapı geregi de sakin biri olduğumdandır belki. Tabi ki salaklıkmış benimkisi Şimdiki aklım olsa hepsine cevabı zamanında verirdim beğenmediğimde durmazdım. Kimse kimseyi azarlayamaz çocukları değiliz.

Benimki nişanlımın askere gittiği gün yüzüm asık diye izin alabilirsin bugün kötü hissediyorsan demişti dlsksks gerçekten bu adamdan bitane var

Ben çok uzun yıllar çalıştım özel eğitim kurumlarında.
İlk yıllar dediğiniz gibiydi toplantı yapılırdı böyle laf sokmalar, azarlar vs
Baktım sinirlerim lacka oluyor pat pat konuşmaya başladım yüzlerine karşı herkesin içinde sonra tirstilar benden bulasmadilar hiç üslup da düzeldi tabi
Ben şöyle düşünüyordum en kötü ne olur beni kovacak mi oh alırım tazminat işsizlik maaşı kaybedecek bir şeyim yok diyordum.

Bence siz müdürün yanına gidip insanların içinde üslubun sert ve profesyonel olmadığını bu tavırdan hoslanmadiginizi söyleyin.
Eğer aynı şeyi yaparsa sizde sert bir biçimde karşılık verin birdaha yapamaz zaten.
Sert karşılık vermeseniz bile şu anda bu tavrı hak etmiyorum uslubunuzu düzeltir misin lütfen diyebilir misiniz kibar bir biçimde.
Bence bu müdür nasılsa bu kadın bana bir şey demiyor diyerek egosunu ve liderligini sizi azarlayarak diğerlerine ispatlıyor gibi geldi bana.

Hiç söven sayan patronum olmadı. Müdürler öyle oluyordu genelde. Tabi benim çalıştığım yerler fabrikalar ve holdingler. Hep çok centilmen,hoş ve nazik patronlarım oldu. Bence siz gidin bir gün derdinizi güzelce anlatın adama. Bir de sus pus olmayın. Çatır çatır cevap verin, o zaman susar kendine gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…