benimde cildim dönem dönem problemli olabiliyor. çok şey denedim en en en etkilisi maya maskesi.. henüz 3 kere uyguladım ama gözle görülür düzelme var kesinlikle tavsiye ederim.
cildim karma, alnımda belirgin güneş lekem var. gözeneklerim hafif belirgin. en önemlisi cildim allerjik ve kızarmaya eğilimli.
bildiğimiz yaş mayayı 1 çay kş su 1 kş sütle macun kıvamına getirip yüzüme maske şeklinde sürüyorum.10 dk bekleyimp önce ılık sonra soğuk suyla yıkıyorum. inanılmaz rahatlatıyo ve lekemde açılma var. gözeneklerim daha sıkı. hiç bir yan etkiyle karşılaşmadım.
mayadan sonra yüzü kızaranları duydum ama bende olmadı. olsa bile sıkıntılı bi durum yok, kan dolaşımı hızlandığı için..bir de aslında 20 dk beklemek gerektiğini duydum ama cilt yapımdan dolayı okadar bekletmeye cesaret edemedim açıkçası.haftada 1 uyguluyorum bu maskeyi.
günlük nemlendirici olarak yıllarca pahalı markalara paralar döktüm ama fayda gördüm mü hayır.... şimdi nemlendirici olarak kayısı çekirdeği ve üzüm çekirdeği kremlerini aynı oranda karıştırdım bir de e vit ekledim. oohh mis :)
bir de güneş kremimi sürmeden kesinlikle dışarı adımımı atmam..
akşamları da cildimi temizleyip gül suyuyla siliyorum.
benim rutinlerim şimdilik bunlar.çok memnunum.şimdiye kadar okadar para döktüğüme yanarım.bir de dermakozmetik ürünler kullandım güya cildim zarar görmesin diye..
bir de duyduğum ve henüz denemediğim ama denemek için tüm malzemelerimi hazır ettiğim bir uygulama var onu da paylaşayım: pirinç kepeği yağı,kara üzüm çekirdeği yağı ve macadamia yağını aynı oranda karıştırıp haftada 2 gece sürüp yatmak. leke ve gözenekler için çok iyi olduğu söyleniyor. ben malzemelerimi aldım,bugünden itibaren başlıyorum uygulamaya..
umarım yardımcı olabilmişimdir.