Selamunaleykum hanımlar. İsyanlardayım çünkü eşim bizimle birlikte bir şey yapmak istemiyor. Ne gezmek ne dolaşmak ne eğlenmek.... Sonunda net bir şekilde anladım.
Eşimin izni olduğu için bir kaç günlüğüne anne babasını, akrabalarını ( benimkiler de aynı şehirde ama eşimin anne babasının yanında kalıyoruz ) ziyâret etmeye geldik. Beni bırakıp abisiyle bir yerlere gitti bir kaç kere. Eltiler, ben ve 7 tane çocuk kafam şişti. Ben de güzelce " evde sıkıldım çocuklar çok bunalttı beni. Biraz çıkıp dolaşalım. " dedim. Tamam dedi. Benim amacım büyük kızımı babaannesine bırakıp bebek olduğu için küçüğü yanıma almaktı. Güya dolaşma planı yapıyor beyefendi "mahalleyi iki tur atar döneriz". Daha neler dedim.
Sonra sabah eltime" biz reyman ile çocukları alıp dolaşmaya çıkacağız. Sen hazırla "

Ben şok oldum resmen. 5 tane çocuk!!!!! Eltim de o kadar çocukla tek başına uğraşamazsın ben de geleyim dedi. Neyse o an bir şey demedim. Yalnız kalınca neden böyle bir şey yaptığını sordum. Ne var ki bunda dedi. surat astım haliyle. Zorla beni konuşturmaya çalışıyor. Anlamayan biriyle konuşmak istemiyorum dedim.
" Ben kesinlikle onların gelmesine bir şey demiyorum senin zihniyetin sorunlu. Kardeşin eşini çocuklarını gezdirmiyor diye güya onları gezdirmek istiyorsun. Acaba sen bizimle o kadar ilgileniyor musun? Bir yere gitsek burnumuzdan getiriyorsun. Sokağın ortasında hem bana hem çocuklara bağırıyorsun. Senin amacın bizimle vakit geçirmemek. Benimle gezmek istemeyen adamla ben hiç gezmek istemiyorum. Elti yanlış anlar diye geliyorum. Bundan sonra da canım sıkılırsa alır kızlarımı dolaşırım. " dedim. Tamam gitmiyoruz benim isim çıktı deyip abisinin yanına gitti. Eltim de şaşırdı tabi.
" gelmezse gelmesin biz çocukları götürürüz" dedim. Gittik piknik yaptık çok da güzel vakit geçirdik. O benim evde kalıp aglayacagimi zannetti. Şimdi konuşmuyorum yüzüne de bakmıyorum. Bundan sonra da canım ne yapmak isterse onu umursamadan istediğimi yapacağım. Beyefendinin keyfini bekle bekle ömrüm çürüdü.
Yaaa bir insan neden karısı ve çocuklarıyla vakit geçirmek istemez?