• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işyerı devrınde kıdem tazmınat hakkı

aycnsrdr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
476
15
118
arkadaşlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz?31.12.2016 da işyerım devrolucak ve ben elımdkeı hakları kaybetmek ıstıyorum ama ne yapmam gerektıgınıde bılmıyorum.
ben eskı ısverenımle 7 buçuk yıldır çalışıyorum ve yenı devralıcak sahıs benımle beraber devralmak ıstıyor.ama benım kıdemimden bahsedılmedı kendısıne kı o benı ılgılendırmez sızın sorumluluğunuzda dıyebılır eskı ısverenıme.ben bu durumda ne yapmalıyım.eskı ısverenden tazmınatımı alabılırmıyım.yok yenısınd,e gecıcek dersenız gecmıs yılkı kıdem ve ıhbarımı kaybetmemek ıcın ne yapmalıyım.
not: ben bu fırsatın bır daha ele gecmeyecegınız düşünerek eskı ısverenımden tazmıantımı almak ıstıyorum bunun bır yolu varmıdır.anne kız gıbı olduk o paryaı vermeme yollaırnı arayacaktır ama ben mahkemeye vermek ıstemıyorum.bu durumda ne yapmalıyım.
bilgisi olan lütfen yardımcı olabılırmı

İşkura danışmanızı öneririm.
Onlar sizi yönlendireblr.

Yeni devir alan kişiler ile devam etmek istememe gibi bir hakkınız var.Ayrıca şirket firma ismi değişiyor mu ?

Devir işlemleri sırasında iş verenler kendi arasında anlaşır, ona göre fiyattan düşer diye tahmin ediyorum. Ama bence en sağlıklısı iş yeri sahibiniz ile açık açık konuşmak. Yani nasıl bir anlaşma yaptıklarını ögrenin ona göre bir şeyler düşünün

Devir işlemleri sırasında iş verenler kendi arasında anlaşır, ona göre fiyattan düşer diye tahmin ediyorum. Ama bence en sağlıklısı iş yeri sahibiniz ile açık açık konuşmak. Yani nasıl bir anlaşma yaptıklarını ögrenin ona göre bir şeyler düşünün
eski işverenime bildirdim.yarın yenı işveren gelip sözleşme yapacaklarmış.geldiğinde konusunu açacağım.ama yenı işveren kabul etmezse ,eskısı verme zorunluluğu varmıdır

arkadaşlar lütfen bana yardımcı olurmusunuz?31.12.2016 da işyerım devrolucak ve ben elımdkeı hakları kaybetmek ıstıyorum ama ne yapmam gerektıgınıde bılmıyorum.
ben eskı ısverenımle 7 buçuk yıldır çalışıyorum ve yenı devralıcak sahıs benımle beraber devralmak ıstıyor.ama benım kıdemimden bahsedılmedı kendısıne kı o benı ılgılendırmez sızın sorumluluğunuzda dıyebılır eskı ısverenıme.ben bu durumda ne yapmalıyım.eskı ısverenden tazmınatımı alabılırmıyım.yok yenısınd,e gecıcek dersenız gecmıs yılkı kıdem ve ıhbarımı kaybetmemek ıcın ne yapmalıyım.
not: ben bu fırsatın bır daha ele gecmeyecegınız düşünerek eskı ısverenımden tazmıantımı almak ıstıyorum bunun bır yolu varmıdır.anne kız gıbı olduk o paryaı vermeme yollaırnı arayacaktır ama ben mahkemeye vermek ıstemıyorum.bu durumda ne yapmalıyım.
bilgisi olan lütfen yardımcı olabılırmı

eski iş yerimde başka bir şirkete devredilmiş biz 12 çalışandık. yeni yer bizim çalışma şartlarımızdan farklıydı mesela haftada 2 gün iznimiz vardı burada 1 gün olucaktı gibi. eski yer bize dediki ya haklarınızı alın ayrılın ya da yeni sözleşme imzalayıp işe devam edin. ben ayrıldım tazminatımı aldım ayrıca işkura gidip işsizlik maaşı başvurusu da yaptım.

arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen akıl verın az uz bır para değil yansın ıstemıyorum.ızlemem gereken yollar nelerdır

Şu aşamada tazminat hakkın var. Mutlaka tazminatını al, yakma.. Bir de avukata danışsan iyi olur.

eşim ve bütün şirket aldı, patronları boşanıp şirketi böldüler, şirket el değiştirmiş oldu, herkese tazminatlarını verip yeni sözleşme imzaladılar.

İşyerinin el değiştirmesi ya da taşınması halinde siz devam etmek istemeyebilir ve haklarınız alarak işten ayrılabilirsiniz, haklarınız alıp yeni firmada yeni sözleşmeyle başlayabilir ya da tüm haklarını saklı olduğuna dair bir sözleşme yapıp yeni firmada kıdem sürenizi devam ettirebilirsiniz.

Back
X