isyeri mola saatlerinin artirilmasi

yasmin2013

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
319
140
333
35
Arkadaslar bir soru sormak istiyorum. Bilgisi olan veya benzer durumu yasayan arkadaslar varsa bana yardimci olabilir mi? Suan da calistigim is yerinde sabah 8.30 aksam 6 saatleri arasinda calisiyorum. Haftanin 5gunu. Ancak yakin zamanda calisma saatlerim sabah 8 aksam 7olcak. Tabiki maas artirimi ya da mesai verilmeyecek. Gun icindeki mola saatleri artirilarak yine haftalik calismasaati asilmamis olacak.

Buna haklari var mi? Ben bu sekilde calismak istemiyorumg

Suan ne kadar mola yapiyorsunuz. Saatler duzenlenince mola saatiniz ne kadar olacak?

Tazminatimi alip ayrilmaya hakkim var mi??
1. 4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakika,

2. 4 saatten fazla ve 7,5 saate kadar (7,5 saat dahil) süreli işlerde yarım saat,

3. 7,5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat olarak verilir.

Kanun bu sekilde duzenler. Bunlarin daha azi olamaz daha fazlasi olabilir

Ara dinlenmesi; günlük çalışma süresinin ortalama bir zamanında o yerin gelenekleri ve işin gereğine göre ayarlanmak suretiyle, işçilerin o gün yapacakları toplam çalışma süresine orantılı olarak ve en az Kanunda öngörülen süreler kadar, kural olarak aralıksız olarak verilen ancak sözleşmelerle aralıklı olarak da belirlenebilen ve de günlük çalışma süresinden sayılmayan dinlenmedir. Ara dinlenmelerinin uygulamada daha çok yemek molası şeklinde verildiği görülmektedir. Çalışanlara ara dinlenmesi verilmesinin iş verimliliğini arttırma, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı kaynaklı muhtemel iş kazalarını önleme işlevi tartışmasızdır. Be sebepledir ki öğretide ve yüksek mahkeme kararlarında çalışanlara ara dinlenme sürelerinin Kanunun amacına uygun olarak fiilen kullandırılması gerektiği belirtilmektedir.
1. 4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakika,

2. 4 saatten fazla ve 7,5 saate kadar (7,5 saat dahil) süreli işlerde yarım saat,

3. 7,5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat olarak verilir.

İş ve sosyal güvenlik hukuku

Mola saatleri arttırılarak haftalık çalışma saatini sabit tutamazlar çünkü öğle arası hariç mola saatleriniz çalışma süresi içinde sayılır. Öğle aranızın süresi nedir?

Not: Tabii mola diye sabit bir vakit varsa, bu sürede herkes işi bırakıyorsa filan öyle olmayabilir. Çok kesin konuşmuşum bu mesajda; hukukçular daha iyi bilir. :)

Son düzenleme:
Yarim saatlik 2cay molasi, 1saatlik yemek molam var. Tabi isciler kullaniyo da ben kullanamiorum. Bunlara arti olarak 1,5saatlik daha molam olacak.

Yarim saatlik 2cay molasi, 1saatlik yemek molam var. Tabi isciler kullaniyo da ben kullanamiorum. Bunlara arti olarak 1,5saatlik daha molam olacak.
Bu ne saçmalık? Üç saat mola mı olur? Günde 7 saat çalışmış olursunuz. Madem üç saat mola var, neden 8'de gidip 7'de çıkıyorsunuz? Yani gerekçe nedir?

İlk defa böyle birşey duyuyorum
Sizde diyin ki ben 3,5 saatlik molamın sadece 1 saatini kullanıp 5de çıkıcam:)

[İUOTE="hannesli, post: 38033894, member: 471610"]3.5 saat mola mi verecekler? Kimse itiraz etmiyor mu[/QUOTE]

İnsanlar mecbur calismaya aile gecindiriyorlar. Benim disimda da genel olarak maaslar iyi o sebepten itiraz eden pek yok.

[QOTE="burcutk, post: 38033921, member: 625955"]Bu ne saçmalık? Üç saat mola mı olur? Günde 7 saat çalışmış olursunuz. Madem üç saat mola var, neden 8'de gidip 7'de çıkıyorsunuz? Yani gerekçe nedir?[/QUOTE]

Maksat cift vardiya yapmak. Gececi isciler de aksam 7de gelip sabah 8de biz gelince cikacaklar. Eps uretimi yapiyoruz, kazan sonmesin diye denk getirmeye calisiyorlar. Kazanin sonup tekrar yanmasi maliyetli cunku. Yani yine patronlar keseyi doldurma derdinde.

[İUOTE="hannesli, post: 38033894, member: 471610"]3.5 saat mola mi verecekler? Kimse itiraz etmiyor mu

İnsanlar mecbur calismaya aile gecindiriyorlar. Benim disimda da genel olarak maaslar iyi o sebepten itiraz eden pek yok.[/QUOTE]

Tazminat bu sebepten elde edilemz bildigim kadariyla

Ama bu molayi her verdiklerinde disarda gecirip onlari zorlayabilirsin. İs yerinde gecirmen icin ya da calisman icin zorlarlarsa ve bunu kanitlarsan o zaman suclu olurlar

[QOTE="ozka82, post: 38035019, member 43890"]İlk defa böyle birşey duyuyorum
Sizde diyin ki ben 3,5 saatlik molamın sadece 1 saatini kullanıp 5de çıkıcam:)[/QUOTE]

Malesef sartlar bu isime gelirse :)zaten istanbul.gibi bi yerde sanayi bolgesinden eve gelene kadar ayni saati bulur

İnsanlar mecbur calismaya aile gecindiriyorlar. Benim disimda da genel olarak maaslar iyi o sebepten itiraz eden pek yok.

Tazminat bu sebepten elde edilemz bildigim kadariyla

Ama bu molayi her verdiklerinde disarda gecirip onlari zorlayabilirsin. İs yerinde gecirmen icin ya da calisman icin zorlarlarsa ve bunu kanitlarsan o zaman suclu olurlar[/QUOTE]

Simdi sirketin muhasebecisiyle gorustum. Onun dedigi ve bebim de arastirdigim kadariyla molayi artirarak boyle.bisey yapamiyorlar. Pazartesi arastirip net bilgi verecek. Ikna edebilirsem anlasarak ayrilcam yoksa yildirmaya calisicam dediginiz gibi.

3600 gùnù doldurduysanız ayrılabiliyorsunuz. ihbarınızı alamıyorsunuz tabi. internetten araştırın bi...sayılı kanunu unuttum bakın isterseniz.

kaç yıldìr ordasınız?

çalışma saatleriniz aslında iyimiş..anladıgım kadarıyla hafta sonunuzda çalışmıyorsunuz

şuanda 8.30 6 mı? bu duruma gõre haftalık 45 saate göre yarım saat işe geç başlıyorsunuz.

8 , 7 olursada size hergün için 1 saatlik mesai ücreti vermeleri gerekir, her özel şirket bunu vermeyede biliyor tabi...

4Senedir calisiyorum. Suan saatlerim iyi zaten bu yuzdn az maas almama ragmen devam ediyodum ama hem giris cikislarimi degistirip hem de mesai vermemeleri beni uzen. Yoksa isimdn memnunum. H.sonu calismiyorum evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…