Olay o hadde gelmedi ama gelebilir de. Arkası sağlam ona güveniyor muhtemelen. Ben o geldikten beri ilk günden beri aynı işyeri diye ılımlı sakin oldum ama o iyice dozu attırdı. Bu yazdıklarını dönüp dönüp okucam :) işyeri tecrübesi sıfır bende. Keşke en başında soğuk seviyeli olsaymışım çok pişmanım. Şimdi sanırım beni ezecek biri gibi görüyor ki rahatça böyle davranabiliyor
Yazdigim zaten son haddeye kadar getiren biri icin uygulanacak bir tavir
sizin icin bir kac sey yazmak istedim isinize yarar calisma hayati icin yazdiklarimda benim calistigimda hep uyguladigim seyler degil elbette tabiri caizse kazik yiye yiye ogrendigim seyler
Hep guleryuzlu olun ve sohbetleriniz gunluk konulardan olussun sesiniz sakin ayarinda olsun
İsinizi iyi takip edin mail veya baska talepleri is elinizden cikip rafa kalkana kadar her zaman sorun olursa diye ispat niteliginde kotaniz elverdigince bir muddet saklayin
Durusunuzdaki mesafeyi iyi ayarlayin ben isyerinde kanka moduna karsiyim o kankalar sonna sizi kullaniyor ay hastayim rapor aldim ay yetisemedim ay bgn motive olamadim sekline arkadaslik hatrina bir bakmissiniz onunda isini yapar olmussunuz sonra sorun olup kusluk cikar
Her is yerinde sorun olur yemek kotu olur maas dusuk olur servis kotu olur saatlerde sıkınti olur ortada elestirmeyin varsa duzelecek bir sikinti sadece konunun muhatabina iletin
Asla aileniz arkadaslariniz veya ozel hayatinizla ilgili birsey paslasmayin
Sizi psikologu gibi kimsenin gormesine izin vermeyin bazi yerlerde bazi tipler tum gun sorun anlatir orayi kotuler (hic biride birakip gitmez mesela)basta idare edilir ama zamanla sizi ordan sogutur bu durum farkina varmadan bunalirsiniz
İki kisi veya gruplasmis arkadasliklarda sorun cikarsa kusluk tavir asla mudahil olmayin biri digerini cekistirmek istediginde aa fotokopim var ay ben xi ariycaktim diye ortamdan uzaklasin
İsrar ederse ya siz arkadassiniz olur oyle seyler az sabret duzelir deyip kapatin
Ayni sekilde x senin icin sunu dedi diye gelene diyebilir cani skkindir bir sorunu varsa benimle konusur bana boyle gelme ltfen diyin (bir daha gelemz)
Gruplasarak size tavir olursa sabredin kendinizi oyalayin nete girin caktirmadan bos zamanlarda telden oyun oynayin ama kimsenin tarafinda durmayin onlar zaten kanka moduna yukarda yazdiklarima maruz kaldiklari icin ilk firsatta dalasip kendi dertlerine duserler hatta biri sze yanasmaya baslar kendine taraf ceksin diye guler yuzle mesafeyi koruyun
Sizin isiniz olmayan hic birseye aman iyi caliskan gozukecem diye atlamayin yapmayin ilerde goreviniz olur yanindaki nette gezinir maas alir sen burnunu kaldiramazsin ayni maasi alirsin bu zamanda calisan degil calismayan iyi eleman sadece kendi sorumluluklarini kusursuz yap yeter
Face instagram gibi mecralarda is arkadaslarinizi eklemeyin is iste sosyallik sosyallikte kalsin bgn isyeri icin para kazandigim yer diye bakip ay ben orda 10 saat geciriyorum ama diye tepesine oturtmayan herkes isin getirdigi sosyal ortamda mutlu calisan ha maas saat skintisi vardir o ayri
Uzun oldu ama emin ol faydali bunlar hakkinda hayirlisi