• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işyerim yıllık iznimin üstüne yatıyor :(

elifgamze87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
16
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.Anlatayım biraz fikir ve cesaret alıp rahatlayayım dedim.
Şimdi ben 1 yıldır bir şirkette çalışıyorum inanın o kadar stres atlattım ama dur dedim yıllık iznini yakma kızım otur bekle tatilini yap yazın kafanı dinle sonra iş bak çık dedim.neyse nihayet 1 yılım doldu 1 hafta izin veriyor burası sağolsun çok insaflılar normalde 1 yılı dolduran herkese 14 gündür izin ama anlatamıyorsun işte neyse benim sağlık problemin çıktı bu arada perşembe günü hastaneye yatıyorum cuma ameliyat olacağım baya önemli yani dikiş falan olacak bildiğiniz ameliyat neyse bana yönetimin söylediği sen o zaman perşembe yıllık izne çık 1 sonraki perşembeye kadar izin yap evde dinlen allah allah yıllık izin gitti ben neden 1 yıldır çalışıp iznimi tatilde harcamak yerine hastane köşelerinde sonra evde ameliyatlı bir şekilde geçireyimki ya ben rapor getiricem zaten diyorum ne alakası var yıllık izinle yok burası özel sektör müşte öyle olmazmışda neden mali müş.re sordum o da benden yana öyle olmaz diyor şimdi ben bunlara nasıl anlatabilirim haklı olduğumu normalde bölge çalışmaya şikayet edebilirim ama ben iş o raddeye gelsin istemiyorum eğer burdan çıkacaksam da neden olaylı bir şekilde çıkıyım ki diyorum ama nasıl yapmam gerektiğini de bilmiyorum çünkü karşındaki hak veren tarzda insanlar değiller onlar varsa yoksa kendi çıkarları ya lütfen bir yol gösterin bana bu durumu nasıl atlatabilirim :(

Canım benim bildiğim hak verilmez alınır, ya susacak tatilini dedikleri gibi geçirmeye razı olacaksın ya da dediğn gibi yapıp rapor getireceksin, iş olacağına varacak. İstersen önce yıllık izne çık sonra rapor getir ne dersin? Çok mu acil ameliyatın?

benim de iki yıldır çalıştığım iş yerim hem sigortamı yapmıyo üstelik iş yerini yanlız çalıştırdığım için yarım gün iznim bile yok:20:

canım benim bildiğim hak verilmez alınır, ya susacak tatilini dedikleri gibi geçirmeye razı olacaksın ya da dediğn gibi yapıp rapor getireceksin, iş olacağına varacak. Istersen önce yıllık izne çık sonra rapor getir ne dersin? çok mu acil ameliyatın?

kitle var kasığımda 5 cm oldu 1 ay içinde 2,5 tan ilerlerdi 1 aydır uğraşıyorum devlet hastanesi bilirsin 28 ine gün verdi yoksa dediğin gibi yapardım walla ama şimdi ne olacak bilemiyorum :(

kitle var kasığımda 5 cm oldu 1 ay içinde 2,5 tan ilerlerdi 1 aydır uğraşıyorum devlet hastanesi bilirsin 28 ine gün verdi yoksa dediğin gibi yapardım walla ama şimdi ne olacak bilemiyorum :(

Geçmiş olsun canım ne diyeyim, ameliyatın geciktirme ama bence boyun da eğme. Göz korkutmayı dene, şikayet ederim falan de.

Şikayet edin. Böyle insanları gidin bulunduğunuz kentin Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayet edin.
Onlar da dikkat etsinler.
İzin hakkı yasal hakkınız. Vermek zorunda.
Ameliyat olacaksanız rapor alacaksınız. O da hakkınız.
Sigortasız işçi çalıştırmak suç.
Susarak biryere varılmıyor.
Canlarını yakmak lazım.

Merhaba arkadaşlar.Anlatayım biraz fikir ve cesaret alıp rahatlayayım dedim.
Şimdi ben 1 yıldır bir şirkette çalışıyorum inanın o kadar stres atlattım ama dur dedim yıllık iznini yakma kızım otur bekle tatilini yap yazın kafanı dinle sonra iş bak çık dedim.neyse nihayet 1 yılım doldu 1 hafta izin veriyor burası sağolsun çok insaflılar normalde 1 yılı dolduran herkese 14 gündür izin ama anlatamıyorsun işte neyse benim sağlık problemin çıktı bu arada perşembe günü hastaneye yatıyorum cuma ameliyat olacağım baya önemli yani dikiş falan olacak bildiğiniz ameliyat neyse bana yönetimin söylediği sen o zaman perşembe yıllık izne çık 1 sonraki perşembeye kadar izin yap evde dinlen allah allah yıllık izin gitti ben neden 1 yıldır çalışıp iznimi tatilde harcamak yerine hastane köşelerinde sonra evde ameliyatlı bir şekilde geçireyimki ya ben rapor getiricem zaten diyorum ne alakası var yıllık izinle yok burası özel sektör müşte öyle olmazmışda neden mali müş.re sordum o da benden yana öyle olmaz diyor şimdi ben bunlara nasıl anlatabilirim haklı olduğumu normalde bölge çalışmaya şikayet edebilirim ama ben iş o raddeye gelsin istemiyorum eğer burdan çıkacaksam da neden olaylı bir şekilde çıkıyım ki diyorum ama nasıl yapmam gerektiğini de bilmiyorum çünkü karşındaki hak veren tarzda insanlar değiller onlar varsa yoksa kendi çıkarları ya lütfen bir yol gösterin bana bu durumu nasıl atlatabilirim :(

ALO170 i arayın. Çalışma Bakanlığına şikayet edin ve işvereninize şunu söyleyin;

4857 sayılı İş Kanununun 56 ıncı maddesine göre, yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez. Bu iznin işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur. Ancak, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.

Siz zaten işten çıkmayı göze almışsınız. Önce sağlığınızı düşünün, sağlığınızı ertelemeyin. Rapor sürenizde dinlenirsiniz. Sonra izin için gerekirse şikayet edin. Emin olun ki siz taviz verdikçe daha fazla isteyecekler. Bırakın işten ayrılma sebebiniz de hakkınızı istediğiniz için olsun.

öncelikle geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin..kesinlikle bu durumu kabul etmeyin..ne yaparlarsa yapsınlar raporlar yıllık izin yerine geçmez.işvereninizin çalıştığı muhasebeci resmi prosedürü işvereninize açıklasın,yoksa cezaya çarptırılacağını bilsinler..sessiz kalmayın,bu duruma göz yummayın..

Back
X