İşyerimde hamilleliğim problemi

rabia1984

SaBıR ve ZaMaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.363
8
358
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Buraya yazıp sizlerle paylaşmak istedim derdimi.Belki sorun gibi görünmesede beni çok üzen ve sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.Ben 9 yıldır bir tekstil firmasında muhasebecilik yapıyorum.Şuanda 4,5 aylık hamileyim.Daha 3 ay var benim doğum iznime ayrılmaya ama patronumla bu yüzden sürekli tartışıyoruz.Tutturmuş ben izine ayrılmadan herşeyi herkese gösterecekmişim ve bunu sürekli yanına girdiğimde tekrarlıyor.Patronun bu şekilde sürekli papağan gibi aynı sözü yenilemesi beni çıldırtıyor.Sanki ben kimseye birşey öğretmeden işten ayrılacağım yada hemen yarın doğuracağım.Tamam kendince belki haklı ama bir hamile bayanı bu kadar sıkması doğrumu sizce. Birde muhasebede bir arkadaş var 8 aydır çalışıyor, sessiz bir kız.O tek başına yapamazmış diye.Aşağıdaki sekreteri bile yukarı çıkarttı.Sürekli tepemde iki kişi bu ne bu nasıl yaptın, bunu anlamadım kafam karıştı tekrar anlat vs. sıkıldım artık.Birde demezlermi artık bizim işleri kim yaparsa yapsın bizler çok yoğun olacağız.E tamam benim işimi yapacaksınız da ben daha oradan gitmeden kime havanız.Sinirlerim çok bozuk kızlar, hemen çıkıp gidesim var ama borçlarım olduğundan daha birkaç ay çalışmaya ihtiyacım var.Patron suratıma sürekli sert bakıyor.Diğerlerine felekat nazik.Ne yapayım yani hiçmi çocuk yapmayacağım.Anladığım kadarıyla yıldırma politikası izliyor.Diğer kızlarada ne dediğini bilmiyorum.Doğumdan sonra aynı iş yerinde çalışmayı zaten düşünmüyorum ama bari doğum iznine ayrılana kadar beni bu kadar bunaltmasınlar.İnanın şuan yazarken bile ağlıyasım var.Kızlar bana akıl verin akıllarınıza ihtiyacım var.Ne yapayım.

Son düzenleme:
Birisi bi gün bana sen güçsüz durursan seni ezerler demişti. Çok doğru bi sözdür mesleğini ne güzel yapmışsın bunca sene ,bak yerine iki kişi koymuş patronun .Bence başarılarını gösterirken mutlu ol. Sen onlara gül hayatta sana gülsün bebişini kucakladığında her şey geçer:emir_bebek::nazar:

özel sektörde doğurmayacaksın evlenmeyeceksin olayları çok gördük.sana nazik davranılmıyorsa çıkana kadar sabret zaten çok zaman kalmamış,üzerine düşeni yap,her işi de öğreteyim çabasına girme değmez.

Zaten ayrılacakmışsınız çok kafaya takmayın bence hani kalıcı olsanız ve o insanlarla daha zaman geçirecek olsanız ben bu insanlarla nasıl çalışıcam derdiniz ama ne derlerse, ne hava atarlarsa atsınlar yani ne yapacaklarsa yapsınlar. Tabii öğretmeden de olmaz öğreteceksiniz ama böyle tepki vermeyin boluna stres oluyorsunuz özel sektör herzaman böyledir tek orası değil yanii. Sallaa gitsin.. Kızlar da ister orda dursunlar, ister kendi yerlerine de baksınlar sizin sorununuz değil siz hem öğretin hem de işinizi yapın. Sürekli sormaları doğaldır çünkü öğrenmeye çalışıyorlar siz gidince yanlış yapmak istemezler.. Çıkana kadar idare etmeye çalışın..

canım ben 4 aylık hamileyim bende inş 8 aya kadar aynı senin gibi doğum parası almak adına çalışıyorum ama benim işim hem rahat hemde ben müdürüme anlattım durumu..maddi anlamda bizimde borcumuz var sağ olsun anlayış gösterdi..ama henüz asıl patronlarım durumdan haberdar değiller...sakın ola o salakların şeylerine aldanıpta işten çıkayım deme zaten seni 4 aydan sonra isteselerde işten çıkaramazlar çıkarırlarsa anında tazminat hakkın doğuyor mahdur olduğun için..sanırım bıkıp işi bırakman için uğraşıyor bence hiç aldırma ve o sana ne kadar gıcıksa sende ona karşı o kadar soğuk dur:41:..ayrıca aynı banada birisini yetiştir diyeceklerine eminim buna mecburuz:61:..çünkü biz yokkende işlerin ilerlemesi lazım..sıkıntı vermezler bana o konuda eminim ama sana şuan muhtaçlar bence işi öğret ama 8 aya kadar yavaş yavaş öğretki kızda herşeyi kapıp sonun olmasın...hiç kafaya takma canım bebeğin daha önemli...

yorumlarınız için teşekkürler kızlar.Ama patronu geçtim öteki kızlar daha ben odaya gelmeden kendi işlerini bırakıp sabah sabah benim yerime çıkmışlar.Hiç rahat bırakmıyorlar.Bırakında azıcık belki bir gazete belki bir haber okuyacağım.Yazdığım maillere kadar ekranımda gözleri.Ayıptır ya özel denen birşey var.Bu kadarda olunmazki.Bu arada söylediklerinizde çok haklısınız kızlar ama karakter olarak çok sakin bir insan değilim o yüzdende rahat olamıyorum.Ne kadar rahat oalcağım desemde olamıyorum.Artık çalışmak bile içimden gelmiyor.Ne kadar çabuk soğuttular beni işten.

Bu patronlar hep böyle çaycıya sekreterlik yaptırırlar sekretere muhasebecilik ki muhasebeyi okumayana ne kadar anlatsanda anlamaz patronların az elemanla çok iş yapma politikası ,patrona kesinlikle acıma sekreterin kafası kalın de başka birini bulun de onlar seni bunaltıyorsa sende onları bunalt zaten çoğu elemanın sigortasını yatırmazlar ama jeeplere,mercedeslere binerler bu adamlara acıma kök söktür

yorumlarınız için teşekkürler kızlar.Ama patronu geçtim öteki kızlar daha ben odaya gelmeden kendi işlerini bırakıp sabah sabah benim yerime çıkmışlar.Hiç rahat bırakmıyorlar.Bırakında azıcık belki bir gazete belki bir haber okuyacağım.Yazdığım maillere kadar ekranımda gözleri.Ayıptır ya özel denen birşey var.Bu kadarda olunmazki.Bu arada söylediklerinizde çok haklısınız kızlar ama karakter olarak çok sakin bir insan değilim o yüzdende rahat olamıyorum.Ne kadar rahat oalcağım desemde olamıyorum.Artık çalışmak bile içimden gelmiyor.Ne kadar çabuk soğuttular beni işten.

öncelikle günaydın aranıza yeni dahıl oldum tevafuk oldu ilk sizin yazınızı okudum

bence en bastan tavrımızı en bastan koymalıyız ben su an çalıştığım yerde çok yenıyım ama sizin sıkıntılarınızı ben yaşıyo olsam heralde tavrım biri bakarken ben çalışamıyorum
lütfen musade edın olurdu heralde yada bilmiyorum ama yok yok öylee olurdu ama cıdden öyle bırılewrı bana bakarken ben çalışamam:66:

İşyerinizdeki arkadaşlarınız tarafından bakın olaylara bir de.
Onlar sizin özel yaşamınıza saygısızlık etmek için hemen sizin yanınıza çıkmıyorlardır herhalde.
Sizin kadar deneyimli olmadıklarını düşündükleri için, siz işten ayrıldığınızda zorlanmamak için birşeyler öğrenmeye geliyorlar.
patronunuz da işlerin aksamaması için sizden bunu talep ediyor.
Her insan bir değildir. Bazı insanlar biraz daha panik yapabiliyorlar ve sanırım sizin patrnunuz da öyle.
Bana biraz fazla büyütüyor gibi geldiniz.
Sizin için, ki benim için de öyledir, çok muhteşem olan hamileliğiniz dışardakilerine sıradan geliyor.
Onlar bu konuda sizin kadar hassas değiller

patronun sürekli "onlara göster işi" diye tekrarladığında, he de geç. gösteriyorum de, tamam tamam de... geçiştir onu. çok da üstünde durma. günde 3 sefer dese senin cevabınla maksimum 2-3 dakikalık bir konuşma olacak. bunun için canını sıkma.

diğer iki kıza gelince de, şaka yollu şöyle birşey diyebilirsin " daha şimdi geldim, hamile bir kadınım ben, bir oturayım soluklanayım kızlar,bir çay içeyim, ben çağıracağım sizi yanıma" dersiniz gülerek şakalaşır gibi. samimiyet derecenizi bilmiyorum tabii ki ama böyle söyleyebilirsin. baktınız bu da olmuyor o zaman başka bir yol denersin.

Son düzenleme:
İşyerinizdeki arkadaşlarınız tarafından bakın olaylara bir de.
Onlar sizin özel yaşamınıza saygısızlık etmek için hemen sizin yanınıza çıkmıyorlardır herhalde.
Sizin kadar deneyimli olmadıklarını düşündükleri için, siz işten ayrıldığınızda zorlanmamak için birşeyler öğrenmeye geliyorlar.
patronunuz da işlerin aksamaması için sizden bunu talep ediyor.
Her insan bir değildir. Bazı insanlar biraz daha panik yapabiliyorlar ve sanırım sizin patrnunuz da öyle.
Bana biraz fazla büyütüyor gibi geldiniz.
Sizin için, ki benim için de öyledir, çok muhteşem olan hamileliğiniz dışardakilerine sıradan geliyor.
Onlar bu konuda sizin kadar hassas değiller

dediğinde çok haklısın canım.Muhakkak öğrenmek istiyorlar, tamam bende olsa bende o kadar öğrenmek isterim. Ama insanların sürekli bilgisayarda bastığın harfe kadar sorması biraz insanı çıldırtıyor.Tamam belki bu kadar sıkıntı yapmam hamilelik psikolojisinden olabilir.Ama insan ister istemez sıkıntıya giriyor.Sürekli birilerinin üstümde beni izlemesi beni daraltıyor.Belki ben büyütüyorum.

dogum izninden sonra simdiki is yerinde calismayi düsünmüyorsun madan hicccccc kafana takma onlar düsünsünler kara kara. Baktin cok bunaldin doktordan is göremez raporu al dinlen biraz cogu bitti azi kaldi sayili gün cabuk gecer.

Ben dogum izninden sonra tekrar isime dönecegim dönemek zorundaydim ve benim yerime bakacak olan bayana is ögretmeye urasiyorum. Korkum su ki dogum izinden sonra beni baska bir bölüme yada sürgün eder gibi kimsenin yapmak istemedigi ayak islerini yaptirip benim ögretim caylaka da benim koltuguma oturtmalari.

patronun sürekli "onlara göster işi" diye tekrarladığında, he de geç. gösteriyorum de, tamam tamam de... geçiştir onu. çok da üstünde durma. günde 3 sefer dese senin cevabınla maksimum 2-3 dakikalık bir konuşma olacak. bunun için canını sıkma.

diğer iki kıza gelince de, şaka yollu şöyle birşey diyebilirsin " daha şimdi geldim, hamile bir kadınım ben, bir oturayım soluklanayım kızlar,bir çay içeyim, ben çağıracağım sizi yanıma" dersiniz gülerek şakalaşır gibi. samimiyet derecenizi bilmiyorum tabii ki ama böyle söyleyebilirsin. baktınız bu da olmuyor o zaman başka bir yol denersin.

Canım söylediklerini de yaptım ama sen bak işine biz bekleriz diyorlar.Birde sekreter hanım telefonlarına bile bakmaz benim telefonuma aktarmış ben bakıyorum.

sadece özelde değil güzelim kamudada eğer çalışıyorsan hiçbirşey yapmaya hakkın yok. iş bilmeyenler sürekli gezerken bizim hastaneye gitmemiz problem oluyor. sen hiç üzme kendini bir daha söylerse ben öğretiyorum ama öğrenip öğrenmeyecekleri onlara kalmış biraz akılları havada deyiver. sen bebişini düşün sadece boşver.

dogum izninden sonra simdiki is yerinde calismayi düsünmüyorsun madan hicccccc kafana takma onlar düsünsünler kara kara. Baktin cok bunaldin doktordan is göremez raporu al dinlen biraz cogu bitti azi kaldi sayili gün cabuk gecer.

Ben dogum izninden sonra tekrar isime dönecegim dönemek zorundaydim ve benim yerime bakacak olan bayana is ögretmeye urasiyorum. Korkum su ki dogum izinden sonra beni baska bir bölüme yada sürgün eder gibi kimsenin yapmak istemedigi ayak islerini yaptirip benim ögretim caylaka da benim koltuguma oturtmalari.

Canım dönüp dönmeyeceğimi bilmiyorum ama şuanki aklımla dönmeyi düşünmüyorum.Yıllarca çok yıprandım bu iş yerinde, o yüzden kendimi sıkmamakta haklısınız galiba.Büyütmeyeceğim bu işi nasıl yapabilirim bilmiyorum ama haklısınız.Burası sanki benim yerim biri gelir biri gider.Bende başka yerde elber rızık bulurum.ALLAH'tan dileğim bebeğimle rızkımız daha iyi olur.

Canım söylediklerini de yaptım ama sen bak işine biz bekleriz diyorlar.Birde sekreter hanım telefonlarına bile bakmaz benim telefonuma aktarmış ben bakıyorum.

her sabah eşimle özel bir görüşme yapmam gerekiyor, sizin yanınızda olmaz ben sizi çağırırım de, ya da açık açık söyle ya yine şaka yollu. "ben yanımda başkası varken rahat edemem yapamam kendi özel işimi. ayrılın canım bi 5-10 yanımdan . daha 3 ay burdayım merak etmeyn herşeyi öğreneceksiniz" diyiver, hem de gül ki sinir olamasınlar.

bütün gün senin yanında diye telefonunu sana aktarmış olabilir. o zaman söyleyiver telefon çalarsa bakıversin. ya da boşta bir hat ve telsiz varsa ona yönlendirsin yanına alsın.

senin 9 yıldır orda çalıştığını ve muhasebe bölümünde olduğunu göz önüne alarak onlara bunu söyleyebilme hakkın olduğunu düşünüyorum

Dikkat etmen gereken en önemli olay işyerinden patronla iyi ayrılman çünkü başka bir işyerine müracat ettiğinde eski işyerinin adını vereceksin ki patronlar birbirini tutar

7. aydan sonra 4 aylık dogum izni alabiliyorsun. 4 aylık iznin bitiminden bebegin 1 yaşına kadar işten ayrıldıgın taktirde tazminat hakkın doguyor.dogumdan sonra burda çalışmayı düşünmüyorsan bu hakkını kullan derim.3 ay daha bırak canını sıksın sabret.9 yıllık çok güzel bir tazminat alırsın.hamile kalan personele kötü davranmak neymiş görsün..

Ama insan ister istemez sıkıntıya giriyor.Sürekli birilerinin üstümde beni izlemesi beni daraltıyor.Belki ben büyütüyorum.
Siz büyütmüyorsunuz. Aslında sadece bunalıyorsunuz. Haklısınız da. Ama onlar da kendilerini yeterli görmedkleri için biraz bocalıyorlar. Zamanla daha az rahatsız edeceklerine inanıyorum

kendimi gördüm sende bende 6.5 aylık hamileyim müdür hamile olduğumu öğrendiği günden beri burnumdan getirdi dediğin gibi bana yapmadığı,söylemediği laf kalmıyor hemde çok can yakan sözleri oluyor borcumuz olduğu için bende katlanmak zorundayım bana daha 3 aydan itibaren ücretsiz izin al git demeye başaldı düşünsene ben zaten ihtiyacım olmasa 5 dak. durmam çünkü psikopat resmen bütün moralimi alt üst ediyor hergün dualar ederek geliyorum iş yerine bugün bana kötü bişe demesin diye şimdide sen gidince birini almaylım diyor bende korkuyorum ben doğum izninden dönünce tekrar başlayamam direk çıkarır diye ama bişe yapamıyorum tazminat olayı hemen doğum izni sonrası nasıl olur bilmiyorum ben 2 yıldır çalışıyorum burda ve sürekli tepemde ücretsiz izn al git diyen bir adam 32. haftada yasal izin başlıyo ama tabi ben çocuğumla fazla zaman geçirmek istediğim izin hemen ayrılmak istemiyorum allah sonumuzu hayır etsin onlarada akıl versin ve bu yaptıklarını yanlarına bırakmasın başka bişe istemiyorum..

Back
X