işyerimiz kapanacak mı şimdi

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
arkadaşlar canımı sıkan bir konu var bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sveinirim
eşimn birsüredir işlettiği bir işyerimiz var hertürlü resmi işlemleri yaptırdık
bugün ruhsat için belediyeye gittik herşeyimiz tamamdı
ama işyerinin olduğu binanın enüst katı kaçak yapıldığı için ceza almış 30 bin lira cvivarı borc yok kağıdı olmadan ruhsat vermiyorlar bina sahibi verecek gücüm yok cezayı diyor ama adamın serveti çok işine gelmiyor ceza ödemek
eğer ruhsat alamazsak işyerimiz kapanacak devir paramız tüm emeklerimiz masraflarımız havaya gidecek ve eşim işsiz kalacak
işyerimizin olduğu bölge işlek ve eşim güzel iş yapıyordu şimdi burası kapanırsa işyeri açmamız çok zor çok moralim bozuk hukuken yapabileceğimiz bişey yokmu bu konuda

arkadaşlar yokmu aranızda bilgisi olan

Allah yardımcınız olsun..
Mahkemeye başvursanız maduruz diye?

Allah yardımcınız olsun..
Mahkemeye başvursanız maduruz diye?
sağolun çok üzgünüm eşimde çok üzgün ekmek kapımız kapanırsa çok zor duruma düşeriz allah korusun kira sözleşmemiz falan yok napacağımızı şaşırdık

bina sahibinin ödemesi gerek.
"kiradan olursun, şikayet ederiz kimse tutmaz bir daha" falan deyin.

bina sahibinin ödemesi gerek.
"kiradan olursun, şikayet ederiz kimse tutmaz bir daha" falan deyin.
eşim bina sahibiyle görüşdü ödeyemm falan demiş zaten adam trilyonluk kiraya ihtiyacı yok ondna rahat sanki bizden bekliyor ödememzi zaten borçlarımızı yeni kapattık ödeyecek gcümüz yok ayrıca nedne biz başkasının cezasını çekelim ödeyelim offf tüm dertler bitti de bir bu eksikti hergün yeni bir olumsuzlk

tabii canım siz niye ödeyeceksiniz elalemin adamının kaçak kat cezasını.
kira sözleşmeniz de yok.
sanki pek çare yok gibi maalesef

tabii canım siz niye ödeyeceksiniz elalemin adamının kaçak kat cezasını.
kira sözleşmeniz de yok.
sanki pek çare yok gibi maalesef
offf ya çare yok gibi görnüyor yeni yeni kendimizi toparlamaya başlamştık maddi anlamda

Bir an önce kira sözleşmesi yapmalısınız.

İş kuruyorsunuz, dünyanın masrafını yapıyorsunuz, nasıl kira sözleşmesi yapmazsınız?

Olayı biraz daha iyi anlatirsaniz size yardimci olabilirim. Bu tür şeyleri biliyorum.
Şimdi kac katlı bir bina ve üst katiyla sizin dukkaninizin ne alakasi var? Bu baglantiyi anlayamadim. Binayi mi yikacaklar?

Olayı biraz daha iyi anlatirsaniz size yardimci olabilirim. Bu tür şeyleri biliyorum.
Şimdi kac katlı bir bina ve üst katiyla sizin dukkaninizin ne alakasi var? Bu baglantiyi anlayamadim. Binayi mi yikacaklar?
şimdi binanın 4.katının yapılması yasakmış ama aadam yaptırmış buyüzden binaya komple ceza gelmiş bizim dükkanımız en alt kat
bina cezalı göründüğü için işyerine ruhst verilmiyor borcun ödenmesi gerekmiş inşalalh adam ikna olur öderse borcu ozmana ruhsat verilecek yoksa allah korusun işyerine mühür vuracaklar
eşim borcu takside bağlatmaya çalışyr normalde takside bağlanmıyormuş ama hatrı sayılır kişiler girerse araya tolerans gösterilebilinirmiş eğer takside bağlanırsa adam ödemeye yanaşıyor şuan için tek kurtuluş bu inşallah taksit işi olur adamda ödmeeye yanaşır

Bir an önce kira sözleşmesi yapmalısınız.

İş kuruyorsunuz, dünyanın masrafını yapıyorsunuz, nasıl kira sözleşmesi yapmazsınız?
bina sahibi kira sözleşmesine yanaşmadı nedenini bende bilmiyorum demekki bu sebebtenmiş

Bakin adama diyeceksiniz ki eğer bu parayi odemezsen sonradan yaptigin o katlari da yiktiririz diye. Mecbur ödeyecek. Hatta gidin belediyeye siz de sikayet edin. 4.kati yapmış yasak diye. Bizim de dukkanimiz var. Bize de böyle şeyler oldu ama ev sahibi ödedi hem de öyle 30 bin falan degil yani. Cok cok fazla ödedi.
Tabi araya birilerini de koysaniz iyi olur. Ama adamin gozunu siz korkutun ve tum yaptiginiz masrafi da ekstra ödemek zorunda oldugunu söyleyin. Pislik herif. 30 bin lira için milletin ekmegiyle oynuyor. Hangi sehirdesiniz?

şuan belediye durumdan haberdar canım oyüzden para cezası gelmiş yıkmıyorlar binayı nednese haciz falanda gelmyior türkiyede adaletin nasıl işlediği malum bildiğin üzre

gaziantepteyiz biz
eşim hatırı sayılı bir kişi soktu araya inşallah taksit işi olursa adamda ödmeey ikna olacak gibi eğer ödemezsede olan bize olacak malesef rabbim yüzümüze baksın inşallah ayrıca kira sözleşmemiz olmadığı için maddi olarak hiç bir hak talebinde bulunamıyruz malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…