• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işyerimiz kapanacak mı şimdi

Kira kontratı olmadan işyeri açılışı yapamazsınızki zaten.
Kontrat yok adres neresi ? Stopajı devlet hayrına bu da benden olsun ödememi diyecekti ?
Önce kontrat yapılır gidersen notere onaylatırsın vergisini ödersin ondan sonra o belgelerle imza sirküleri vs başvurur açılış için başvurursun

Kontrat yok adres neresi ? Stopajı devlet hayrına bu da benden olsun ödememi diyecekti ?
Önce kontrat yapılır gidersen notere onaylatırsın vergisini ödersin ondan sonra o belgelerle imza sirküleri vs başvurur açılış için başvurursun
Doğru söylüyorsunuz kontrat olmadan maliye,belediye gibi yerlere nasıl başvuru yapabiliyorlar.

arkadaşlar canımı sıkan bir konu var bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sveinirim
eşimn birsüredir işlettiği bir işyerimiz var hertürlü resmi işlemleri yaptırdık
bugün ruhsat için belediyeye gittik herşeyimiz tamamdı
ama işyerinin olduğu binanın enüst katı kaçak yapıldığı için ceza almış 30 bin lira cvivarı borc yok kağıdı olmadan ruhsat vermiyorlar bina sahibi verecek gücüm yok cezayı diyor ama adamın serveti çok işine gelmiyor ceza ödemek
eğer ruhsat alamazsak işyerimiz kapanacak devir paramız tüm emeklerimiz masraflarımız havaya gidecek ve eşim işsiz kalacak
işyerimizin olduğu bölge işlek ve eşim güzel iş yapıyordu şimdi burası kapanırsa işyeri açmamız çok zor çok moralim bozuk hukuken yapabileceğimiz bişey yokmu bu konuda

Bu olayın iki yönü var. Biri kaçak yapı sahibinin idari sorumlulugu diğeri de cezai sorumluluğu. Kaçak yapıyı yapan kişi hakkında TCK 184. maddesi uyarınca dava açılır ve dava sonucunda 1 ila 5 yıl arası hapis cezası verilir, bu ceza para cezasına da cevrilebilir ya da ertelenebilir. Bu işin ceza boyutu.
İdari açıdan, eğer sadece üst kat kaçak yapı ise size belediyenin işyeri için ruhsat vermemesi (işyerinizin üst katta olmadığı ve binanın geri kalanının ruhsata uygun olduğu varsayımında) bence hukuka uygun değil. Bu işleme karşı idari yargı yoluna gidilebilir. Binanin tamamı kaçak ise sizin ruhsat almanız mümkün değil. Bu durumda binayi ruhsata uygun hale getirmek ve kesilen idari para cezasını ödeyerek belediyeye başvurmak gerekir.

Önce kontrat yapılır gidersen notere onaylatırsın vergisini ödersin ondan sonra o belgelerle vs başvurur açılış için başvurursun
yalanmı söylüyoruz burada biz
herşeyimiz tam işçilerin sigortaları bile yatıyor 2 aydır vergilehvası yazarkasa imza sirküleri maliye kaydı vs vs hepsi yapıldı tek ruhsat kalmıştı oda dediğim sebbeten rededildi inşallah oda çözülecek gibi oldu yarın haletmeye çalışacaklar eşim ve bina sahibi beledeyiye beraber gidecekler

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsunuz kontrat olmadan maliye,belediye gibi yerlere nasıl başvuru yapabiliyorlar.
valla herşeyi yaptırıdk ruhsat dışındaa kimsede kira kontratı istemedi ya bu işlemi yapanlarda problem var yada siz ayrıntılı bilmeden burada beni yalancı konumuna sokuyorsunuz emin olun en son yapmak istediğim şey polemiğe girmek

Bu olayın iki yönü var. Biri kaçak yapı sahibinin idari sorumlulugu diğeri de cezai sorumluluğu. Kaçak yapıyı yapan kişi hakkında TCK 184. maddesi uyarınca dava açılır ve dava sonucunda 1 ila 5 yıl arası hapis cezası verilir, bu ceza para cezasına da cevrilebilir ya da ertelenebilir. Bu işin ceza boyutu.
İdari açıdan, eğer sadece üst kat kaçak yapı ise size belediyenin işyeri için ruhsat vermemesi (işyerinizin üst katta olmadığı ve binanın geri kalanının ruhsata uygun olduğu varsayımında) bence hukuka uygun değil. Bu işleme karşı idari yargı yoluna gidilebilir. Binanin tamamı kaçak ise sizin ruhsat almanız mümkün değil. Bu durumda binayi ruhsata uygun hale getirmek ve kesilen idari para cezasını ödeyerek belediyeye başvurmak gerekir.
sanırım yarın hatrı sayılı kişiler araya girdiği için 12 taksite bağlayacaklar normalde taksit yapılmıyormuş zaten buolay mahkemelikmiş bunu yeni öğrendim
yarın ilk taksidi verecek sanırım bina sahibi ve bize ruhsat verilecek bu sayede yarın bir aksilik çıkmazsa inşallah
binanın 2 katlı olması sorun değilmiş 4..kat yasakmış ve izinsiz yapılmış ceza buyüzden yoksa bizim işyeri en alt kat ama yinede problem oldu

herşeyimiz tam işçilerin sigortaları bile yatıyor 2 aydır vergilehvası yazarkasa imza sirküleri maliye kaydı vs vs hepsi yapıldı tek ruhsat kalmıştı oda dediğim sebbeten rededildi inşallah oda çözülecek gibi oldu yarın haletmeye çalışacaklar eşim ve bina sahibi beledeyiye beraber gidecekler
Yalan söylemiyorum yada sizi yalancı konumuna sokmuyorum,iş yeri ruhsatı için istenen belgeler.
Kira kontratı,kimlik fotokopisi ve vergi lehvasıdır iş yeri açmayla ilgili ve istenen belgelerle az çok bilgim var,babamda esnaf çünkü. kendi iş yeri var.Neyse sorununuz halledilmek üzere ama kira kontratını yapın çünkü her zaman karşınıza çıkar eşiniz ticaret odasına falan kayıt olmak isterse bile çıkar.:KK24:

Son düzenleme:
Kira sözleşmesi olmadan nasıl vergi levhası çıkarttınız merak ettim. Bende dükkan açtım ruhsat çıkarırken binanın borcunu hiç sormadılar sadece dükkanın projesini istediler kullanım raporuyla birlikte. Bana çok mantıksız geldi. Mal sahibine karşı dava açabilirsiniz kaçak kiracı oturtuyor maliyeye bildirmiyor ve vergi kaçırıyor. Bütün maduriyetinizi alırsınız mal sahibinnden..Rabbim yardımcınız olsun.

Arkadaşım sana yardımcı olmaya çalışıyorum yalan mı söylüyorum demişsin.
Kontrat olmadan açılış yapamazsın.
Benimde işyerim vardı kontratsız elektriği bile açmıyolar.
İşçilerin sigortası nasıl yatıyor?
Açıkça anlatsan
Açık bir şirket/ firmanız mı var? Taşındınız mı ?
Yeni açılan biyerse adres olmadan açılış, açılış olmadan Sigorta'da yatamaz.
Sigorta ücretini muhasebeciye veriyosanız dolandırıyo olabilir.

Arkadaşım sana yardımcı olmaya çalışıyorum yalan mı söylüyorum demişsin.
Kontrat olmadan açılış yapamazsın.
Benimde işyerim vardı kontratsız elektriği bile açmıyolar.
İşçilerin sigortası nasıl yatıyor?
Açıkça anlatsan
Açık bir şirket/ firmanız mı var? Taşındınız mı ?
Yeni açılan biyerse adres olmadan açılış, açılış olmadan Sigorta'da yatamaz.
Sigorta ücretini muhasebeciye veriyosanız dolandırıyo olabilir.

muhasebecimizde var
burası küçük bir ilçe buradaki çoğu dükkanın daha kira sözleşmesi yok sadee bizimkideğil

maliye kaydı işçilerin sigortası bizim bağkurumuz vergilehvası yazar kasa vs vs hepsi tam
elektirik su dükkan sahibinin adına zaten ortak kulanım gibi sayılır sadece ruhsata dün başvurduk yani belirttiğim konu dışında problem yaşamadık
kaç defa belediyeden falanda geldiler önceleri bugünde inşallah bu caza olayı taksitle vs halolmaya çalışacak inşallah
problem çıkmazsa
pastane+ fırın işyerimiz kendimize ait firma şirket vs değil ilginiz için teşekkürler

Bir kere kontrat olmadan stopaj degerini nasıl hesaplayacaklar...gaziantepte işler farklı yürüyor heralde:110:

buaradaki sorunumuz kira sözleşmesi değil zatenöncelikle bunu belirtmek istedim

işler farklı yürüyor derken nedemek istiyorsunuz

benim sorunum farklıydı zaten bugün inşallah halolacak oda

Bilindiği üzere Gelir Vergisi Yasası'nın 75/4. maddesi hükmü uyarınca yıllık ve özel beyanname veren kurumların indirim ve istisnalar düşülmeden önceki kurum kazancından hesaplanan kurumlar vergisi düşüldükten sonra kalan kısım menkul sermaye iradı olarak kabul edilmekte ve bu kısım kurumların halka açık olup olmaması koşuluna bağlı olarak kurum bünyesinde aynı yasanın 94/6-b maddesi uyarınca vergi tevkifatına tabi tutulmaktadır. Bakanlar Kurulu kararı ile bu konuda yapılması öngörülen vergi tevkifat oranı halka açık anonim şirketlerde % 10, diğerlerinde ise % 20'dir.

illa kira sözleşmesi olacak diye kimse bize sorun çıkarmadı hiçbir kurumda
ruhsat için gittiğimzde borç yok kğıdı alıngelin altkkattan dediiler gittik bina borçlu çıktı ve borç ödenmeden veremeyiz denildi

dükkan sahiibnin vergisindne bahsediyorsanız buralar küçük yer kimse kira sözleşmesi yapmıyor evsahipleride dahil

buarada bende adalet meznuyum az çok bilgim var bu konularda

sadece dünkü konu gibi bieşeye ilk defa şahitolduğum için bilgi alamak istedim zaten oda çözülmek üzere ilginiz için teşekkürler

Son düzenleme:
Kira sözleşmeniz olmadan ruhsat için başvuru yapamazsınız zaten.Sizin kullandığınız yerden bağımsız ise size düşen emlak vergisini ödeyip sözleşmenizi de götürüp ruhsat işlemini başlatmak.

muhasebecimizde var
burası küçük bir ilçe buradaki çoğu dükkanın daha kira sözleşmesi yok sadee bizimkideğil

maliye kaydı işçilerin sigortası bizim bağkurumuz vergilehvası yazar kasa vs vs hepsi tam
elektirik su dükkan sahibinin adına zaten ortak kulanım gibi sayılır sadece ruhsata dün başvurduk yani belirttiğim konu dışında problem yaşamadık
kaç defa belediyeden falanda geldiler önceleri bugünde inşallah bu caza olayı taksitle vs halolmaya çalışacak inşallah
problem çıkmazsa
pastane+ fırın işyerimiz kendimize ait firma şirket vs değil ilginiz için teşekkürler
Babam 30 küsür yıllık esnaf bu dediklerinin hiçbiri burada yani yaşadığım şehirde kira sözleşmesi olmadan hiçbirini yapamazsanız hatta kira sözleşmesi olmadan vergi levhasını bile çıkartmıyorlar.Taksit olayı ne oldu halledebildiniz mi peki?

muhasebecimizde var

problem çıkmazsa

Hangi şehirdesin göremedim.
Ama sizin şehirde stopajı yoksaymışlar haksızlık bu.
Maliye'ye bu konuda şikayet edicem.

Bu konuda devletin de açık bıraktığı bir konu var tabii. İnsanlar kira sözleşmesi yapmadan her türlü süreci aşabiliyor belki. Ama bu her şeyin olumlu gideceği varsayımında sorunsuz oluyor. Bu konuda aracı olarak kira sözleşmesi yapan firmalar da (KiraKolay) bulunmakta. Devlet bence yakında bu konuyu zorunlu hale getirerek mağduriyetleri gidermeye çalışacak.
Geçmiş olsun.

Back
X