işyerinde artık önemsenmediğimi düşünüyorum :(

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
ben bir turizm şirketinde çalışıyorum
yurtiçinde kültür turları yapıyoruz
normalde şirket eşimin babasına ait ama şuan yetkili eşim,abisi ve birde kızkardeşi var
onlar dışında ben ve bir arkadaş daha var
diğer elemanları boşver ana operasyon şirketin beyni kalbi bu ekip

ben üniversiteyi bitirdikten sonra bu şirkette çalışmaya başladım
o zaman kayınpederim vardı başında
yine bir arkadaş , ben ,eşim ve abisi vardı
kızkardeşi o zamanlar liseye gidiyordu
neyse ben 2004 te işe başladım 2008 de evlendim
sonraki dönemlerde kayınpeder emekli oldu
eşimin kızkardeşide şirkette çalışmaya başladı neyse sorun yok

şimdi genel anlamda iş şöyle ;
oturup tur programı oluştururuz mesela 1 haftalık ege veya karadeniz turu..mevsimine göre
işte tartışırız kaç gün olsun,nereleri gezelim,nerde yatalım vs
sonra bu programın satışını yaparız ve sonra bu tur gerçekleşeceği zaman
o turun başında bir turist rehberi olur ve birde şirketten bir yetkili katılır

ben evlenince turlara fazla gitmemeye başladım
sonra çocuk olunca hiç gitmedim nerdeyse
ee böyle olunca müşterilerle ilişkilerim çok zayıfladı
hiç yok nerdeyse
çünkü müşteri genelde turlarda yanlarına danışman olarak katılan kişilerle muhattab oluyorlar

birde tura gitmeyince tur hakkında fazla bilgi sahibi de olamıyorsun
ve bu turun satışınıda yapamıyorsun
çünkü düşünsenize kaç yıldır gitmediğiniz bir il hakkında müşteriye nasıl bilgi verirsiniz.

tur programını yazarken yukarıda saydığım şahıslar yorumlarını katıyorlar
işte şu otel iyi değil,şu müze kapalı,bu yere turist gitmez vs vs
ama ben ise hiç bi fikrimi bilgimi aktaramıyorum
çünkü kaç yıldır gitmediğim görmediğim bir yer ne diyebilirmki

bütün bunlar birleşince düşünün artık ofisteki pozisyonumu
müşteri tlf açsa benden bilgi bile istemiyor illaki burada tanıdığı birilerini istiyor
ofiste bir tur hakkında bi değişiklik vs yapılacaks abenim fikrimi bile sormuyorlar
ki haklılar benim o konuda bilgim yok artık

1,5 yaşında oğlum var artık annemlerde yatılı kalabiliyor istesem
turlara eskisi gibi katılabilirim
ama turları organize ederken bile ofiste herkes hemen isim sayıyor
işte şu tura sen git sen git ama bana bakan yok

gün geçtikçe kendimi daha değersiz işe yaramayan biri gibi görmeye başladım
turizm üzerine eğitimler aldım bu iş dışında başka bişey düşünemem ki
ne yapacağımı şaşırdım
çalışmasam olmaz evde hiç yapamam

ama ofiste artık kendimi çok değersiz gibi görmeye başladım

kimse benim hakkımda kötü düşünmüyor eminim
hepsini çok severim iyi anlaşıyoruz genel anlamda bir sorunumuz yok
ama anlattığım olaylar beni bu hale soktu
kafam çok karıştı

benim yerimde olsanız nasıl davranırsınız ne yaparsınız

çok uzun yazdım kusura bakmayın özür dilerim

Sizin hâlâ turlara katılmaya hazır olmadığınız fikrinde olabilirler. Bunu belirtin. Artık döndüğünüzü hissettirin herkese.

çocuğunuz 2 yaşına gelince ufak ufak turlara katılmaya başlayın. eskisi gibi adapte olursunuz. bence bebeğinizden dolayı sizi daha fazla yormak istemiyorlardır.

Evlilik birde çocuk olunca seni fazla yormak istememiş olabilirler. Kötü niyet bariz şekilde yok.
Bencede sen artık hazır olduğunu hissettir. Onlar sormasa bile sen katıl toplantılara, olmadı eşinle konuş bu konuyu. Yeterince uzak kaldığını, ailevi durumların uygun olduğunu artık işe yoğunlaşmak istediğini belirt. Bence konuşmayla halledilecek bi mevzu canını sıkma canım.

Madem hazırsınız tekrar eski günlerinize dönmeye o zamn bunu belrtin . .
Siz sölemeden onlar size sölemezler bence . . Çnkü çocuğunuz war diye szi bebeğnizden ayırmk istemiyor olabilrler
Aslında eşinizinde olması o işyernde avantaj . . Eşinize bu sorununuzu anlatsaydınız eminim size uygun bir tur bulurdu

belkide haklısınız ben gereksiz yere alınganlık yaparak bu derdimi kimseyle paylaşmadım
belkide durumu biriyle paylaşsam en azından eşimle paylaşarak eski perfonmansıma geri dönebilirim
insanın başında olunca küçücük bir sorun bile kocaman dağlar oluyor çözüm bulamıyor
teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için

Evet gerçekten alınganlık yapmışsınız. Onlar sizin bebeğinizin çok küçük olduğunu ve onunla vakit geçirmek istediğinizi düşünüyorlardır mutlaka.
Görev sizi bekliyor

Tur ile ilgili program yapılıyorken biraz atik davranıp yavaş yavaş olayın içine dahil olurdum. Size birşey söylenmesini beklemeyin bence (aa sen de şunu al gibi), artık turlara katılacağınızı ofiste duyurun, ben de şurdan başlayayım deyin.

Tabi ki hayat şartları sizi köreltmiştir ama telafisi mümkün.

Konu içeriği nedeniyle "Arkadaş çevresi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

ay canım benim D
çok saol
evet dediğiniz gibi yapacam nasılsa kaç yıllık ofisim karşımdakilerde yabancı insanlar değil zaten
silkinip kalkayım artık bir yerlerden başlayayım

Bencede sen kendini islanmis hissetme, onlar incelik yapiolardir cocugun var dye.
Bu arada yurt ici kultur turlariyla ilgileniyorum.
Hangi tur sirketi, bilgilerini, varsa internet adresini gonderebilirmisin?
Kapadokya turu varmi

Çok güzel bir işiniz var.Ne güzel hem kendiniz geziyorsunuz hem de turistleri gezdirerek para kazanıyorsunuz:) iş yerinde çalışanların çoğu akraba zaten aile şirketi.Onlar çocuğunuza baktığınız için size birşey demiyorlar önemsenmemekle alakalı değil,size iyilik yaptığını düşünüyorlar bence.

Bak zaten daha 1,5 yaşında çocuğu var onu göndermeyelim turun başında evladıyla vakit geçirsin diyorlar.Bu durum sizi rahatsız ediyor ama onlar bilemez tabi ki.Siz eşinizle konuşun,o da siz açıklayınca size hak verecektir.aktif iş yaşamınıza dönersiniz böylelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…