işyerinde dedikodu vs

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
103
38
çok dedikodu yapılan bi yerdeyim, bazen benim de dedikodumu yaptıklarını düşünüyorum laf çarptıklarını falan, işime laf ediyorlar imalı imalı laflar... geçen biriyle sohbet ediyorduk "ben de o bölümde çalışacaktım ben olsam şunları anlatacaktım sen de anlatabilirsin" şeklinde konuştum, sonraki gün içeriye girerken konuşmalarını duydum "şunları anlatabilirsin dedi bana" diyordu (insanlara güzel bir söz söylemeye bile çekinen biriyim, insanlara laf çarpabilecek birisi değilim bu arada), yanındaki de "sanki kendi çok mu çalışıyormuş" dedi. hakkımda bu tür lafların döndüğü kulağıma çarpıyor. önce malzeme odamı elimden aldılar, şimdi de aynı güne gün ortasında 4 tane boş ders koydular (gitme imkanı yok), toplantıda bile dersimle ilgili imalı laflar söyleniyor, yok "seneye o dersi vermeyeceğiz seçmelilere" bilmem ne şeklinde, kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım, olanları düşünmeyeyim diyorum aklıma geliyor. sadece yazmak istedim

Eskiden işini yapman yeterliydi. Artık günümüzde iş yerinde birde mobbing ve kliklerle uğraşıyorsun. Gençler çalışmaktan soğudu toplumda psikolojik rahatsızlıklar çoğalıyor. Yapacak birşey yok eğer sen de o seviyeye inmek istemiyorsan.

İş hayatında çok iyi niyetli insanla karşılaşmak zor.okullarda da aynı durum geçerli.siz işinize bakın görevinizi layıkıyla yapın.tayininizin çıktığı gün hayatınızdan sonsuza kadar çıkacak insanları kendinize dert etmeyin.iş veriminize de huzurunuza yansır yoksa.sınırını aşan olursa uygun bir dille yerini gösterirsiniz olur biter.

Katılıyorum, işini yapmak ayrı dert, garip tiplerle uğraşmak ayrı dert.

Mobbingi batsın.
Millet kudurdu, kudurduuu
Ağızları hiç durmuyor.
Dedikodu öyle bir şey ki insanı içine çeken bir girdap. Zaman zaman ben de düşüyorum boş bulunup. Sonra da vicdan azabı çekiyorum.
En güzeli hiç duymamak günaydın nasılsınız dışında laf konuşmamak.

ben de sizin gibi insanların hakkımda hoş olmayan şeyler konuştuklarını duyduğumda genelde tepki veremem ama insanın içine oturuyor ya.cevap verin rahatlayın diyeceğim ama bazı insanlar da haklıymış gibi üste çıkmaya çalışıp tartışma çıkarıyorlar öyle olsun da istemem.ben hiç dedikodu yapmam desem yalan olur ama siz kötü bir şey dememişsinizki.bazı insanlar sırf dedikodu yapmak için saçma sapan şeyleri büyütüyorlar ya uyuz oluyorum.

Siz kendinizi parçalayarakta çalışsanız, herkes görmek istediği gibi görür. Önceden çalışan insanın hakkının verildiğini düşünürdüm "evet bu çalışıyor en azından, gerçekten çok didiniyor, görüyorum" diye. Şimdi de herkes gözüyle gördüğü halde "aman ya o da iş mi yapıyor" oldu. Kendileri dedikodu lak lak yapıp işten kaytarınca, vicdanlarını rahatlatmak için yanlarına suç ortakları arıyorlar herhalde. Dürüstlük çok az kaldı kesinlikle. Hiiiç takılmayın heryerde var bunlardan.

Aynı benim iş yeri.Ha bire rekabet.Paranı devlet veriyor,neyin rekabetindesin.
İnsanı olumsuz etkiliyor .Çaresi:Boşver konuşsun dursunlar.

Son düzenleme:
Insanin yasantisinin büyük bir bölümü is yerinde gecerken böyle ortamlarda calismak cok can sikici cidden.
Bence siz hic aldirmayin ve positiv bir yaklasim sergileyin..sergileyin ki is arkadaslariniz da biraz pay bicsin kendilerine. Huzurlu bir ortamdan daha güzeli yok vallahi. Kimse saglamiyorsa siz saglayin belki farkedip onlarda degisirler ..

Allah yardımcınız olsun. Bu tür sıkıntılar iş stresinden çok daha ağır gelen sıkıntılardır. Gerçekten insanların iş yerlerindeki psikolojik savaşlarına anlam veremiyorum. Birçoğu iş yapan değil, yapıyormuş gibi görünmeyi yeğliyorlar ve bunun için bir sürü şey yapıyorlar. Kesinlikle iş ortamında mesafe olmalı ve gerçekten herkese güvenilmemeli. Daha birkaç yıl olmasına rağmen o kadar şaşırdım, üzüldüm, güvendiğim insanların aslında hiç güvenilmeyecek kişiler olduğunu gördüm birçok kez. Keşke herkes çalışsa. O zaman bu tür oyunlar dönmez hiç değilse ama ne yazık ki öyle olmuyor. Allah herkesin gönlüne göre versin, bu tür insanlardan korusun hepimizi.

Bence hiç kulak asma, o dedikodu yapan kişiler birbirlerinin arkasından da öyle konuşuyolardır bir de öyle düşün. Şanslısın ki sen onların bu yüzünü görmüşsün ve onlardan uzak kalabilmişsin. Ben şahsen öyle karaktersiz insanlarla asla arkadaşlık yapamazdım. Aynı ortama girdiğinde zorunluluktan merhaba de geç, biliyorum zor olur ama sen karakterinden ödün vermediğin sürece hiçbir zaman yalnız kalmazsın ve bu hayatta kaybetmezsin...

Valla insan kaynakları nasıl 1 çalışandan itibaren gerekli oluyorsa dedikodu çekememezlik de iki kişiden itibaren kaçınılmaz oluyor iş ortamında
Yapacak hiçbir şey yok mesafeni ve soğukkanlılığını koru ve işine bak...

Bizde var bana geliyor benden ona gidiyor ondan ...her yerde var insandan kacilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…