İşyerinde Haksızlığa uğramak ..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
İş yerinde haksızlığa uğrayınca ne yapıyorsunuz?
Bir üst amire gitme şansınız yok diyelim .. üstelik, sizin yerinize kayrılan eleman da kendınce sinir krizi geçirip deliliğe vurarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor , çok kırgınım.
Benim çalışmamdan çok memnun olduğunu beni sevdiğini söyleyen kurum müdürüm , başka bir eleman için bu üç etti bağırıyor , onunla çok samimi ve onun menfaati için bana haksızlık yapıyor.. sonra vay şöyleydi böyleydi .. o eleman da bana , sinir krizi geçirip , senin varlığından bıktım diyor ..
istediğin yere Dilekce yaz diyor diğer müdür de .
Yani böyle alenen birisi kayrılıyorsa , öyle bişey söylemek istiyorum ki , yani üzgünüm
O elemanla da bir daha asla muhatap olmayacağım

Biraz anlaşılmaz yazmışsınız. Olayı daha net anlatırsanız fikir beyan edebiliriz

Olay kamu kurumunda mı , özel sektörde mi geçiyor ?

İlk ters hareketlerinde uyarıyorum ikincisinde hakkımı arıyorum. Baştakiler sizin ne kadar ileri gidip gidemeyeceğinizi önceki davranışlarınizdan biliyorlar. Bu yüzden genelde ilkinde susan ve hala bu kişilerle yüz göz olan insanlar daha fazla sizin düştüğünüz durumu yaşıyorlar. Sizi Tanımıyorum ama insanlara çok müsamaha göstermeyin. İnsanın başına ne gelirse ya cok fazla iyi niyetliliginden, safligindan, hakkını gozetememesinden, çok laubali olmasından geliyor.

Eğer o işe çok ihtiyacım varsa ve gidecek başka yer de toksa üst merci vs
Susarım mecbur
Başka alternatifler varsa iş arayın
Ancak şunu belirteyim
Haksızlık pek çok yerde var
Sizin oraya özgü değil.

Nasıl bir çözüm bulursun bilmiyorum ama ne yap et bunları delilleştir. ilerde işten çıkacak olursan elinde mobbing e dair belgen olur.

Anlamadım ki olayı anlatsan? Belki karşı taraf haklıdır 3 ettiyse eğer, bilemeyiz böyle

Tam olarak nasıl bir haksızlık yapılıyor size ? Yer değişimiyle mi tehdit ediliyorsunuz ? Kaç yıllık memursunuz ?

Bunlara dair bilgileri de , güncelleme notuyla konunuza eklerseniz ; kamu sektöründe çalışan arkadaşlar size daha sağlıklı yanıtlar verecektir.

Soru 1: Bir üst amire gidemiyo musunuz, gitmiyo musunuz?

Yani ortada gerçek bi engel yoksa, mesela zaten en üst amirle sorun yaşamıyorsanız, aslında bir üst amire gidebilirsiniz. En üst amirle sorun yaşıyorsanız ve haklı olduğunuza inanıyorsanız da mahkemeye gidebilirsiniz. Yani özetle gitmek isteyene gidecek bir yer her zaman bulunur.

Soru 2: Siz onlara bir şey yapamıyorsunuz, peki. Onlar size bi şey yapabilir mi?

Yani resmi bi şikayette bulunmadan diş göstermenin bi yolu yok mu? Gösterseniz sizi tek hamlede kovabilirler mi? Kovsalar arkasında durabilirler mi bu konu yargıya taşınsa? Çünkü en kötüsü gidecek bi üst amir olmaması değil, sizin kendinizi savunmak için hiçbi şey yapamayacak kadar kuyruğu kıstırmış görünmeniz.

Sağlam durup bulunduğu pozisyonu savunamayan insana eziyet eden çok olur; ögrencisi okulda zorbalığa uğrar, evde kimini kocası kimini babası hırpalar, iş yerinde üstleriniz mobbing yapar. Diş göstermeyi bilmeyene dokuz köy de dardır özetle, bakmayın siz o takım elbiselerin, gömlek - eteklerin altında bencil ve vahşi primatlar var hala. Pozisyonunuzu ona göre alın. Daha az kaygı daha çok cesaretle hareket edin. Bu işten tek keyfi kaçanın siz olmayacağını anladıklarından emin olun.

15 yıllık tecrübeme istinaden
Hiç bir şey yapmıyorum. Çünkü anlatsan da anlayacak insan olmuyorlar genelde. Anlattığımda,konuştuğumda sanki hiç öyle bir şey yaşanmamış gibi şaşırarak yüzüme bakmaları ve “sana öyle gelmiş hiç öyle bir şey yok” demeler beni daha çok deli ettiği için hiç yorum yapmıyorum bile. İşime bakıyorum. Falanca kayırılıyor mu,varsın kayırılsın aldırmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…