İŞYERİNDE YAPTIRILAN AMELELİK HEMDE KADINLAR GÜNÜNDE

yasemin010103

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
445
269
103
34
Merhaba arkadaslarım
Ben iki yildir bi firmada muhasebe bölümündeyim.Suan iki kisiyiz departmanda normalde uc kisi calisiyorduk ama bir eleman cikti ve butun isler bana kaldi 6 aydir yogunluktan yerimden hic kalmadigimi biliyorum. Asil konu arsiv calismasi arsiv alanimiz cok kotu konteynirda asiri tozlu bocekli degmi yerindeyse köpek baglasan durmaz dün iki bayan arsiv calismasi yapmak zorunda kaldik emekci kadinlar gunuymus müdürümüz girin dedi emekciyide belirtiyor ozellikler.O tozun icin 3 saat calistik ben zaten biraz gribim burnumda tikali fenalastim nefes alamadim kalp ritmim artmis tansiyonum 8e dusmus bayginlik gecirdim revide yatirdilar biraz beni sonra kendime geldim.Kendime gelince hastane istemedim (igneden cok korkarim) bugunde kendimi iyi hissetmiyorum dedim ise gitmedim fakat gecte olsa bizi yine' o pis arsive sokacaklar bundan sonraki tepkim nasil olmali. Muhasebede calisip koli klasor tasiyaniniz varmi arsiviniz nasil isliyor tepkim konusunda bir fikir rica ederim

Denedik maskeyle calisilmiyor surekli nefes almak icin kaldirman gerekli maskeyi
Biz yeri geliyor saatlerce o maske ile sorunlu alanlarda çalışıyoruz (15-16 saat)... Siz grip oldugunuz için sorun yaşamış olabilirsiniz ama 3m maske ile nefes alamamak imkansız birşey..

Yaptırırlar. 8 mart farketmez sıradan bir gun. Bayram gunu olsa anlarim da. Kimse 8 mart diye kadinlari el üstünde tutmaz. Tutmasin da. 8 martta öldürülen bi kadin vardi en acısı da...

Arşiv çalışmanızın kapsamı neydi?Temizlik ya da salt taşımak gibi görev tanımınıza girmeyen birşey için çalıştırıldıysanız, yetkililerle görüşün. Ama yaptıklarınız görev tanımınız içinde ise (dosyaları incelemek, tasniflemek gibi) yapacak birşey yok. Olayın 8 Mart ile ilgisini de anlayamadım. Resmî tatil değil sonuçta. Sıradan bir iş günü.

Şunu da ekleyeyim; muhasebede çalışıp klasör taşıyanınız var mı demişsiniz. Hukuk birimlerinde çalışıp taşıdığım klasör ve yaptığım arşiv çalışmalarının haddi hesabı yok diyorum. Bu kadar hassas olmayın derim.

Son düzenleme:
Olay 8-9 mart olmasi degil. Madem o kadar bocek basmis tozlu demekki o arsivdekiler zaten kullanilmiyor, direkt cop. Arsiv demek yer demek. Yer demek para demek.

Ben olsam cam filan acip bi an once bitirirdim ordaki isi. Yapmayim desen belki zitlasacaksiniz iyice gucune gidecek

Kadınlar günü, şirketi yapılacak iş için asla tutum değiştirtmez. Çok önemserse şirket bı karanfil verilip pasta kestirir.
Konu kadınlar günü ile ilgili değil, şirketin arşiv odası temizliğini temizlik görevlerine rutin bı şekilde yaptırmamaları.
Sirketinizde arşiv departmanı yok ise, muhasebe ile ilgili arşiv düzenini, muhasebe bölümü çalışanları yapar.

Daha önce arsivle ilgili düzen olmadığı için bu kadar kötü durumda kalmıştır ama bi yerden başlayarak düzen sağlanmak zorunda. Siz bence gözünüzde çok büyütmüş olabilirsiniz. İş arkadaşınızı da biraz düşünün belki tek başına o çalışmak zorunda kaldı. 8 mart beklentiye girdiğiniz anlamda bir gün degil

kuzum bu patronlar özel gün falan dinlemez hatta o günlerde daha çok çalıştırırlar inat gibi.

malesef yapmak zorundasin maske takabilirsin yada o arsivi temizletsin patronunz

Aslında Arşivi rutin bir şekilde düzenleseniz bu kadar sıkıntı olmaz gibi..Sonuçta muhasebe arşiviyse siz yapmalısınız .

8 Mart ile ne alakası var sizin işiniz sizin arşiviniz 8 olmasa 9 unda yapacaksınız..

Bir de belirtmek isterim.8 Mart kutlanmamalı aslında anılmalı o gün yüzlerce kadın emekçi ölmüş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…