• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerindeki arkadaşlık ilişkileri

kelebek2005

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
213
0
46
Diğer
nasıl anlatsam bilemiyorum. işyerinde hiç sevilmediğimi düşünüyorum. özünde iyi bir insanınm. kimin derdi olsa, yakını hasta olsa vs. mutlaka sorarım, asla kimsenin arkasından konuşmam. biryerde birşey duyduysam başka kimseye söylemem. ama nedense sevilmiyorum. girdiğim ortamda hemen susuluyor. hele bir bayan var. günaydın desem bile ters bir laf söylüyor. ben nerede hata yapıyorum.

aman taktıgın seye bak sende onu tersle belki cok iyi niyetli oldugunu fark etmiş ve egosunu tatmin ediyodur senin üzerinden vardır böle insanlar cünki.

AAı üstünde iş yeri.Hiç muhattap olma,onlara uymuyorsun diye sevilmiyorsundur.Varsın sevmesinler zaten,gerek yok gereksiz insanların sevgisine.:28:

AAı üstünde iş yeri.Hiç muhattap olma,onlara uymuyorsun diye sevilmiyorsundur.Varsın sevmesinler zaten,gerek yok gereksiz insanların sevgisine.:28:

aslında haklısın. ama benim anlayamadığım şu. neden herkesein arkasından konuşan, onun bunun lafı edenler, sevilirler. ben ne yaptım ki bu durumdayım. on senedir bu işyerinedeyim. emekli olana kadar orada çalışmaya devam edeceğim. onlarda öyle. neden böyle anlamıyorum. acaba kıskançlık mı var. özellkile bayanlar sinir oluyor bana. kıskanılacak bir halim de yok.

bende benzer bir konu açacaktım.başlığı görünce dikkatimi çekti.
bende 2 yıldır bir firmada çalışıyorum.işe girdiğimde aynı pozisyonda bir bayan arkadaş daha vardı.2-3 ay sonra baya övgüler almaya başladım.işimi iyi yapıyordum, iyiydim falan.sonra başka biri alındı.benim pozisyonum değişti.aynı odada 4 kişiyiz zaten.yeni başlayan arkadaş hakkında neler söylendi neler.işini yapamıyor, patron kovacak, yok şöyle yok böyle.birde bayanın ağzı bozuktu.hakarete varıyordu söyledikleri nerdeyse. neyse aradan 6-7 ay geçti ben tatile gittim.evlendikten sonra biraz kilo aldığımda (8kg kadar fazlam var) kilo vermeye çalışıyordum.
döndüğümde odaya girdiğimde günaydın bile demediler.giderken birbirinin ardından laf eden insanlar geldiğimde hepsi kanka olmuştu.ne var ne yok konuşurken sonradan işe giren diğer ikisinin benim arkamdan konuştuğunu söyledi.güya espri yapıyor.diğer ikisi aaa sen didem çok kilolu, didem şöyle demedin mi dediler.herkes gülüyor.ben buz kestim.herkesin iyiliğini düşünen ben tu kaka olmuşum 2 haftada.birbirlerine hediye almalar.ben tatilden dönüşte hepsine hediye almıştım.onlar geldiklerinde birbirlerine hediye verdiler.
o sonradan başlayan bayan hamile kaldı. geçen hafta işten ayrıldı. şimdi o iki bayanın her söylediği batıyor bana.hep dalga geçer gibiler.o ayrılan bayan için keşke şimdi burda olsaydı falan filan.bir de ben odaya girince susuyorlar.kimseyle can ciğer olmak istemiyorum ama olanların nedenini anlamıyorum.
bugün bir tanesi telefonda konuşuyor ''haa evet didemle kaldık.o ayrıldı. yok ya benim kankam oydu oda gitti.başka anlaştığım yok falan'' sonra bugün başka bir arkadaşla işle ilgili konuşurken araya girdi.gülmeye başladı.arada bir kelimeyi yanlış söylesem 1 hafta konuşuluyor. ne kadar saçma sapan insanlar var ya. :47:

üzmeyin kendinizi arkadaşlar ve sorunu kendinizde aramayım madem öyle...heryerde var bu tip kıskanç fesat insanlar..çözüm fazla muhattab olmamak araya mesafe koymak.ve onların lafına çok takılmamak

bende 2 yıldır bir firmada çalışıyorum.işe girdiğimde aynı pozisyonda bir bayan arkadaş daha vardı.2-3 ay sonra baya övgüler almaya başladım.işimi iyi yapıyordum, iyiydim falan.sonra başka biri alındı.benim pozisyonum değişti.aynı odada 4 kişiyiz zaten.yeni başlayan arkadaş hakkında neler söylendi neler.işini yapamıyor, patron kovacak, yok şöyle yok böyle.birde bayanın ağzı bozuktu.hakarete varıyordu söyledikleri nerdeyse. neyse aradan 6-7 ay geçti ben tatile gittim.evlendikten sonra biraz kilo aldığımda (8kg kadar fazlam var) kilo vermeye çalışıyordum.
döndüğümde odaya girdiğimde günaydın bile demediler.giderken birbirinin ardından laf eden insanlar geldiğimde hepsi kanka olmuştu.ne var ne yok konuşurken sonradan işe giren diğer ikisinin benim arkamdan konuştuğunu söyledi.güya espri yapıyor.diğer ikisi aaa sen didem çok kilolu, didem şöyle demedin mi dediler.herkes gülüyor.ben buz kestim.herkesin iyiliğini düşünen ben tu kaka olmuşum 2 haftada.birbirlerine hediye almalar.ben tatilden dönüşte hepsine hediye almıştım.onlar geldiklerinde birbirlerine hediye verdiler.
o sonradan başlayan bayan hamile kaldı. geçen hafta işten ayrıldı. şimdi o iki bayanın her söylediği batıyor bana.hep dalga geçer gibiler.o ayrılan bayan için keşke şimdi burda olsaydı falan filan.bir de ben odaya girince susuyorlar.kimseyle can ciğer olmak istemiyorum ama olanların nedenini anlamıyorum.
bugün bir tanesi telefonda konuşuyor ''haa evet didemle kaldık.o ayrıldı. yok ya benim kankam oydu oda gitti.başka anlaştığım yok falan'' sonra bugün başka bir arkadaşla işle ilgili konuşurken araya girdi.gülmeye başladı.arada bir kelimeyi yanlış söylesem 1 hafta konuşuluyor. ne kadar saçma sapan insanlar var ya. :47:

ben de aslında işimde biraz erken yükseldim. ebnden 10 sene önce başlamış olanlarıgeçtim. kimsenin yapamaz dediğini yaptım. gelirim arttı. belki bunlar sebeb olabilir ama onlarda isterlerse başarabilirler.

benimde öyle bir sorunum var. insanlar nedensiz yere trip yapıyo. son zamanda yanımdaki arkadaşımla iyiyim. herkez düşman kesildi nerdeyse. dedikoducu biarkadaş var sağ olsun hepsi onun başının altından çıkıyor aslında biliyorum da.. bizim aramızda konuşmamızı gittiğimizi geldiğimizi hiçbir şeyi çekemiyor.. diğerlerini de yanlış yönde kışkırtıyor gibime geliyor.. boşverin diyorsunuzda yaşayınca boşverilmiyor. şu an morelim çok bozuk mesela.:59:

İşyerinde kafanızın rahat olmasını istiyorsanız, herşeye müdahil olmayın. Kimseyle can ciğer kuzu sarması da olmayın. Kimsenin hakkında ileri geri konuşmayın. Sadece işinizi yapın. İş dışında muhabbet yapmayın.

Ben öyle yapıyorum,bir nebze kafam rahat. Benim derdimde patronlarla. 2 büyük patron iyi güzel hoş ama çocukları beni deli ediyor. Büyük patronlar çekirdekten yetişme, anlıyorlar elemanın halinden ama ya çocukları:36:, direkt iktidar kurma çabası içersindeler, bir türlü çekmiyorlar elllerini üstümüzden:19:

Son düzenleme:
ben şunu öğrendim. asla iyi olmayacaksın. kötü olmak bu devirde daha çok işe yarıyor. ben artık öyle çok bunaldım ki hafta sonunu sabırsızlıkla bekler oldum. ben fesat insanlarda korkuyorum. herşey beklenir onlardan. herşeyi dedikodu malzemesi yapabiliyorlar. üzerinize giydiğinizden tutunda evinize kadar.

:46::46::46::46::46::46::46:
İşyerinde kafanızın rahat olmasını istiyorsanız, herşeye müdahil olmayın. Kimseyle can ciğer kuzu sarması da olmayın. Kimsenin hakkında ileri geri konuşmayın. Sadece işinizi yapın. İş dışında muhabbet yapmayın.

Ben öyle yapıyorum,bir nebze kafam rahat. Benim derdimde patronlarla. 2 büyük patron iyi güzel hoş ama çocukları beni deli ediyor. Büyük patronlar çekirdekten yetişme, anlıyorlar elemanın halinden ama ya çocukları:36:, direkt iktidar kurma çabası içersindeler, bir türlü çekmiyorlar elllerini üstümüzden:19:

ben sevilirim işyerinde ama kimseyi aramam, yemeğe yemekhaneye yanlız giderim genelde, ne o öyle ortaokul öğrencilri gibi toplu dolaşmak, dışarı çıkarlarken çağırrlar zaten, arada arkadaşlarn odasına giderim muhabbete geri kaln zamanda bilgisayara gömülürüm, başkalarının dedikodusunu yaparlarsa yanımda sesimi çıkarmam duymazlıktan gelirim bana yorum sorarlarsa duymadım dalmışım faln derim. işin püf noktası herkesle mesafeyi koyacaksın

ay çok komik geliyor bana böyle koca koca kadınların çekememezliği,kıskançlığı,tavır değiştirmeleri falan.kendilerini rezil edip küçük düşürmekten başka bişey yapmıyorlar:27:
bu kadar yanar döner insanların dostu olmuyor malesef..bir dönem olsa bile o kişylede arasında çekemeemzlik başlar belli eder bozulurlar...

iş ortamı olarak kuzeniminkini anlatacağım bende

işe girdi çok çalışkandı,kadının biri sürekli iftira atıyormuş..imzalanmaması gereken bişeyi imzalıyormuş,müdür kzıarak bunu neden imzaladınız deyince utanmadan herkesin içinde xxxx imzala dedi diyormuş kuzenimden için..müdür söyledi diyormuş..buna benzer bir sürü olay..
ablam terbiyesini asla bozmamış insanların içinde..ama artık boğazıma kadar gelmişti diyor.bir gün iş çıkışı merdivende yakasından tutup duvara yapıştırmış:9:derdin ne senin ne istiyorsun benden.bak bir daha benimle uğraş çok fena yapıcam diyede bas bas bağırmış.tamda kuzenimin eşi almaya gelmiş.onada bağıra bağıra anlatmış kadının gözü önünde..yalancı iftiracı,utanmaz ya bıktım yaptıklarından diye..
biraz dedikodusunu yapmış kadın beni sıkıştırdı falan diye,millette hakettin demişler çünkü kuzenimin gerçekten çok güzel bir ahlakı vardır..

sonra uzman falan oldu sınava girip hepsi çok kıskanmışlar öteki sene bütün herkes uzamnlığa hazırlanmış harıl harıl:27:

valla iyi yapmış diyorum düşünce..böyle terbiyesizlerin hakkından böyle gelinir..anladığı dilden konuşacaksın:51:

sende takam derim kualkalrını tıka..yaptıkları ayıp,ama onlara katılmıyorsun,dedikodu yapmıyorsun diye böyle davranıyorlardır..onlarında kankalığının sonu elbette gelir böyle davranmaya devam ederlerse..izle ve gör derim sadece..

ahhh canim yaa aynisini bende yasiyorum....bende almanca kursunda yasiyorum bunu cok mide bulandirici....alay asagilama emir verme hocaya kiskirtma....irandan gelen bir ap....kadin var inanin yeminle syluyorum yuzunu 4 ay sonra gosterdi....emir veriyor elestiriyor en sonunda patladim....dedim o gun ogretmnde SIKISTIRDI beni agladim aglayacam pausede bu kadin bana sessiz konus anlamiyorum dedi bende sen disari cik dedim....cunku surekli o konusuyor gunluk pause olsun olmasin cep teli hic elinden dusmez....niyeti fesatlik...benim moralimin bozuk oldugunu biliyorya ddim ögretmen yok dedim ich kann sprechen dedim konusabilirim dedim...ogretmen geldi beni bir anlatiyor bir anlatiyor cocuktan beter pi.l.k :37:ben sok oldum....neden anlatiyorsun hocaya dedim bugun hepinizde felaketsiniz dedim....bana nicht kadastrofe kimse felaket degil diyooo yaaa....hoca durumu anladi mana veremedi....onuda azarladi sinirden geberdi p...l...k....ama bunun ne oldugunu anladim....daha bana konusamaz....elestiri yapsinda bir daha gorsun gununu....mahvedecegim onu....bundan sonra böyle herkes kendine ena....i ariyor....amaan iki ayim kaldi zaten....su kiz kurstan ciksa keske bende kurtulsam ahim tuttu zaten ins. hasta olsun gelemesin kendi fesatligi kendini yesin dedim....3 4 gundur gelmedi daha beter olsun....bu ne böyle yaaa....butun dan...k..r beni buluyor....özurdilerim arkadaslar bu neyki simdi....neden bunu yapiyorki....neden yapti....artik birsey diyemez....dersede lafini otuttururum....:53::53::53:

Benim işyerinlerideki problemim ise çok farklı.Aslında bu tür şeyleri asla kafaya takmam ama bir şeyde sürekli söylenince ya da soruluncada insana gına geliyor,karşındakiyle asla muhabbet etmek istemiyorsun.Benim iş arkadaşım aslında iyi biri lakin kendini geliştirememiş.Kırsal kesimde büyümüş birazda yokluk görerek büyümüş.Sonuçta bunlar onun suçu değil.Hiçbirimiz ailemizi ve maddi imkanları kendimiz belirleyemiyoruz bu yüzden kimseyi suçlayamayız.Ama artık şehirde yaşıyor ve kendi parasını kazanıyor.Benim üzerimde ne görse ''yeni mi aldın?'' diyor.Sürekli bu soruyu duymaktan bıktım.En basitinden küpe görse yeni mi diyor.Vallahi bıktım artık.Bazen utancımdan yeni aldığım kazağı yok bu yeni değil uzun zamandır giymiyorum diyorum bu seferde demez mi kazağın tülerik değil yeni gibi duruyor.Anla işte herşeyi sana anlatmak durumundamıyım yaaa.Sanki ben bir giydiğini birdaha giymeyen biriymişim gibi davranıyor.2-3 senedir yeni kıyafet almamıştım haliyle bu sene herşeyimi baştan aşağı değiştirdim ama uygun fiyatlara aldım.Sanki onun parasını harcıyorum.Saçıma fön çektiriyorum ''aaa fön mü çektirdin?Kaç gündür fönün bozulmuyor.''Hep bu tarz muhabbetler.Bıktım bunları konuşmaktan.Buraya yazarken bile sinirleniyorum hiç bunlar sorun yapılır mı?Artık ben yapıyorum çünkü herşeyi açıklamak zorunda kalıyorum.

Back
X