İşyerindeki huzursuzluğum

K
Konuyu ilk okuyunca yeni mezun 23 yaşında sandım sizi. 32 yaşında bu kadar acemi davranmayın.
Siz daha işi öğrenmeye çalışan birisiniz. Herkes kaçsın, o sizi ilgilendirmez, işi öğrenmek istiyorsanız talep edeceksiniz, sürekli soracaksınız.
Amiri de haklı bulmuyorum, laf sokmakla olmaz bu iş. O sizi diğerlerinden çalışırken daha fazla zorlamalı öğrenmeniz için.
Ben çalıştığım yerde işe başladığımda bildiğiniz mobing uygulayan, her hatada kızan, hatta ortada bir şey yokken bile laf sokan bir müdürüm vardı. Ama iş verirdi ve takip ederdi. Hiç sesimi çıkarmadan çalıştım. Ve o kadar çok şey öğrendim ki işle ilgili. Benim de şimdi bir ekibim var. Yeni başlayana da aynı oranda iş veriyorum ama diğerlerinden daha çok takip ediyorum. En basit soruyu bile gelip bana sorabiliyor. Ama yeni başlayanlardan kimisi çok cevval oluyor, kendini yüzde yüz işine veriyor. Kimisi de düz mantıkla yapılacak işi bile akıl edemeyip hata yapıyor aklı başka yerlerde olduğu İçin. Haliyle o durumda ben de sinirleniyorum. Siz de öyle yapıyorsunuzdur demiyorum ama daha atılgan ve özgüvenli olmanız lazım.
Bir de burada lafını yapıştırın diyenlerin gazına gelip de daire başkanını karşınıza almayın :)) En iyi karşılık kendini başarıyla göstermek olur.
Bende kendimi basariyla gostermek istiyorum ama bana boyle davranan birine ne yapabilirim simdi?is vermiyor dogru duzgun milletin isine sarsam motivasyonum alt ust oldu zaten.onu pisman etmek istiyorum bu yaptigina aslinda ama kendimi gosterebilcegim bir alan bulamiyorum malesef.

K

Bende kendimi basariyla gostermek istiyorum ama bana boyle davranan birine ne yapabilirim simdi?is vermiyor dogru duzgun milletin isine sarsam motivasyonum alt ust oldu zaten.onu pisman etmek istiyorum bu yaptigina aslinda ama kendimi gosterebilcegim bir alan bulamiyorum malesef.
Yaptığınız işi bilmiyorum, o yüzden çok tavsiye veremeyeceğim ama odasına gidip istekliliğinizi kibar bir dille anlatıp daha çok sorumluluk istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Hemen konuya gecip acilmak istiyorum sizlere.2 hafta once amirim 6-7 kisinin icinde bana oyle bir laf etti ki cok zoruma gitti o gun bu gundur toparlayamiyorum kendimi..devlet dairesinde muhendisim.1 yil kadar once ise basladim.calistigim kurumda yapilan isler ile ilgili hic tecrubem olmadi daha oncesinde.dolayisiyla islerle ilgili surekli ogrenme arkadaslardan yardim isteme durumunda oldum bu zamana kadar.aman amanda bi is verilmedi zaten bunca zaman.neyse arkadaslar ve amirimle bir aradaydik sohbet ediyorduk.cay soylenecekti cayci geldi saydim 7 cay dedim.yanlis saymisimki amirim beni duzeltti 6 dedi ve dedi saymayi bile ogrenemedin dedi.bende salak salak gulup ay pardon dedim.bana resmen hakaret ediyor ben orda iyice salaklasarak ay pardon diyorum.sonradan yuzum falan baya asildi aglicam nerdeyse koptum zaten ortamdan.cok zoruma gitti arkadaslar.ben bunu gercekten haketmedim resmen gururumu kirdi.bu ne demek yaa sayi saymayi bilmiyordun o kadar sifirsin birde hala onu bile ogrenemedin.o gunden beri hic yaninda bulunmuyorum amirimin resmen kaciyorum gibi bisey.yuzune bakmiyorum cok gerekmedikce filan.sizce ne yapmaliyim siz olsaniz ne yapardiniz?
Ben 2 tane içmek istediğim için 7 tane söyledim deseydiniz keşke :halay:

Az once bizim odaya geldi girgir samata ortami ben yokmusum gibi davraniyor bende cok orali degilim sohbete pek katilmiyorum.gerildim ama cok fazla.birde laf mi carpiyor anlamadim ya

Back
X