İŞYERİNDEKİ SORUNUM

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
Sanırım çok uzun yazdım ve konuma istediğim gibi cevaplar alamadım, kısaca anlatıyorum işyerinde müdür dahil birkaç personel tarafındanmobbinggörüyorum; idariizin almam zorlaştırılıyor, ortaya konuşulan hakaretvari cümleler sarf ediliyor ve bana denildiğini hiçbirşekildekanıtlayamıyorum halbuki laflar bariz bana geliyor, en son müdür beyle de sesimin bayağı yükseldiği bir tartışmamoldu yani artık ipler iyice koptu, 657 ye tabiyim,ne yapılabilir, mobbing başvurusu yapacak kadar kuvvete delilim yok, ortaya atılan laflar, verilmeyenidariizinler vs.
Bu durumda ben ne yapabilirim?Mesela ortaya birlaf konuşuldu ama bana laf çakılıyor bunu nasılispatlarım şahitsiz ve ne yapmam gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikolojik sorununuz yokmuş,kendi halinde biriymişsiniz sadece,öncelikle bunu neden kabul eder gibi açıklama yapma gereği duyduğunuzu inanın anlamadım. Siz kendinize bir sıfat yakıştırırsanız,başkasi hiç cekinmez ki. Ayrıca haksızlık yapılınca sesinizi çıkarmazsanız artarak devam eder. Evrak konusunda olduğu gibi hakkınızı aramaya devam edin. Gerekiyorsa bir üst mertebeyle halledin ama haksızlığı meşru hale getirmeyin. Benim tek tavsiyem 6 ay sonra döndüğünüzde daha dişli olmanız gerektiği.

psikolojik sorunum diyelim ki var(bu söylenilen de mobbing) bu insana kötü davranılmasını gerektirmez diyorum, normalde sakinim ama haksızlığa uğradığımda çok sert çıkışlarım olabiliyor, kendimi kaybediyorum,haklı iken haksız duruma düşebiliyorum

Ama varsa bunu kullanabilir gayet ki siz itiraz etmeyince adam buradan yürümüş,üzerinize gelmiş. Yok demiştiniz konunuzda zaten,ona istinaden yazdım. Haksızlığa gelemiyorsanız bunuda kabul etmemelisiniz.

amir köşeye sıkışınca hemen psikolojik sorunun var diyor, iletişim konusunda birpsikolojik sorunum var, çeşitli tiklerim de var, toplumda sıkıntı oluyor, ne zaman hakkımı arasam bu tiklerden psikolojiden giriliyor.
keza diyelim psikolojik sorunum var kimseyle iletişim kuramıyorum, bu durum buülkede ekmeğimikazanamayacağımmı demek, hepdışlanacağım mı demek, hep haksızlığamı uğrayacağım
NOT:Benim tiklerim vs hepalaykonusu oldu oysa benimkimseye bir zararımyok, sadece ekmeğimin derdindeyim

Kimseye zararı olmayan amakendini ifade de psikolojik sıkıntısı olan insanları toplumdan dışlamak ne kadar doğru?O zaman bu mantıkla tüm engellillerin de dışlanması gerekir.kabul edilemez bir durum

Psikolojik sorunun olup olmadığını o bilemez. Doktor değil. Seninle bu şekilde konuşması zaten mobbing. Bence nereye nasıl şikayet edebilirsiniz onu araştırın. Ayrıca mobbing için kanıtlar bulmaya çalışın.

Çok geçmiş olsun. Tik için doktora gittin mi?

her ne kadar müdürü tutsa da bölge müdürü ile detaylı görüşeceğim ve atama şube müdürü ile tabi

Pardonda ben nereden bilebilirim ki sizin tikiniz olduğunu. ?Konuda ne anlattıysanız onun üzerinden yorum yapıyorum,sizinle yaşamıyorum,doğal olarak konuyu anlattığınız kadarıyla biliyorum.
Konuyu başka yerlere çekmeyin rica ederim. Psikolojik sorunlarınız yokmuş,size iftira atılıyormuş gibi anlatınca o minvalde yorum yaptım. Bu tik mevzusunu ve diğerlerini konunun başında anlatsaydinız bu yorumları yapmazdım.

serzenişim size değil, yaşadıklarıma daha doğrusu bana yaşatılanlara...Sizinle zerre kadar ilgisi yok, tepkinizi anlamakta güçlük çekiyorum sevgili arkadaşım

psikolojik sorun neyi değiştiriyor, tüü kak öcü diye gördüğümüz o sorunların eğer kimseye bir zararı yoksa neden ağılama gereği duyuluyor onu dedim ben...İnsanları psikolojik sorunlu-sorunsuz vs diye ayırdığımızda ve ona göre muamele yaptığımızda bu ayrımcılığa girmiyor mu,oysa çoğu psikolojik sorunun zararı topluma değil kendine, destek olunmalı, sen tu kakasın şeklinde değil de...O yüzden psikolojiye göre ayrımı da reddediyorum.Müdür beye dediğim de buydu, kea ben psikolojik sorunluyum, bu hakarete uğramak için bir neden olmalı mı

Önce insan diyorum, insana saygı diyorum,maalesef psikolojik sıkıntılılar topluma zarar vermese de dışlanma ya da işle ilgili bir hatasında psikolojik sorununu yüzüne vurma şeklinde yaşatılıyor, maalesef, birisi buna dur demeli

Hanımefendi bakın ne iş yapıyorsunuz bilemem,işiniz iletişim kurmadan kendi halinde yapılabilecek bir işte olabilir,tam tersi insanlarla iç içe,toplulukla iş birliği içerisinde çalışmanızı gerektiren bir işte olabilir pekala. Ha daha kibar olunabilir,aşağılama,dalga geçme vb durumlar zaten olmamalı bunda hemfikiriz zaten,konuyu başka yere çekmeyin. İlk mesajımda dahi dişli olun,hakkınızı arayın demişim farkındaysanız. Ama önemli olan oturup yakınmak yerine,neyi değiştireceğiniz,değiştirmeye çalışabileceğiniz. Oturup ahlanıp vahlanmakla çözülmez. Psikoloğa gidersiniz,sorununuzla yüzleşirsiniz amenna ama çabanız yok anladığım kadarıyla. En büyük sorununuz bu bence.
Kimseye zararı yok deyip geçmek doğru bir tavır değil kusura bakmayın. Kendiniz için iletişim konusunu çözmeniz gerek.

İşin ilginci müdürümüz namazında niyazında bir adam,dürüst olmasını beklerdim, Allahiçinkonuşun diyorum, bana telefonda söyledikleirni inkar ediyor, yukarıda Allah varken, Allah için doğruyukonuş müdür bey derken söylediklerini yazıya dökmesine istediğimde, yazıyı vermeme gerekçelerini yazıyla tarafıma bildirmesini istediğimde istediğim yazıyı veriyor, sözel olaraksorduğumda dilekçe yaz diyor, devlet kurumlarının dilekçe ileişlediğinden bahsediyor, bunu bilmediğimiimaediyor.
Kaymakama çıkacağım siz dilekçeme cevap verin dediğimde istediğim yazıyı veriyor...Bu adam namazında niyazında Allahiçin doğruyukonuş dediğimde söylediklerini inkar ediyor da kaymakama gideceğimdeyince neden hemen istediğim yazı veriliyor?Bu nasıl bir şeydir?Demekki şahsıma ayrı biruygulama yapıyor,işimizorlaştırmak için

Yalnız ben böyle mobbing ve kuyu kazmalar bir özel sektörde var sanıyordum. Memuriyet de pek huzurlu değil burada okuduklarım kadarıyla. Şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…