- Konu Sahibi BalikKraker
-
Konsoloslgu bır arasanız ?
Çok ayrıntılı biçimde sorularıma cevap veriyorlar,bilgilendiriyorlar.
Bende bugun vizemi ama ve vize işlemler süreciyle yakından ilgilendiğim için şöyle yorrumlayabilirim ki dava açmazsanız medeni haliniz ve soyadınız değişmeden,yaşınızı da bilmiyorum yaş durumundan da anne baba üzerinden yapamazsınız zannediyorum.Ama davayı açar dava için gerekli evrakları da vize için hazırlamanız gereken evrakların içine koyarsanız olabilir.
Aradim ama ulasamadim bugun. Adli tatile de az bir zaman kaldi, ondan acele ediyorum. Yarin da arayacagim.
Ama Italya'da yasayan bir arkadasim "Zaten vizeyi konsolosluk veriyor. Vize alman icin gereken sartlarla ilgili seni bilgilendireceklerini sanmiyorum." dedi, bi' dustu orada modum.
Fakat konsolosluktan baska sorabilecek resmi bir yer yok, evet.
Avukatim da sizin gibi dusunuyor. Davayi acmis olmanin olmama durumundan daha iyi olacagi kanisinda.
Ki ben de davayi acmak istiyorum zaten.
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. :)
Bana Allah yeter...
Hangi ilde oturuyorsunuz ?
Ben vize işimi acente aracılıgıyla yaptım.Onlar hertürlü durumla karşılaşmış ve bilgi sahibidirler.
Bulundugunuz ildeki bir vize acentesiyle görüşebilirisiniz konsolosluk olmadıysa.
Ben teşekkür ederim yardımcı olabildiysem :)
Acenta isini hic dusunmek istemedim acikcasi, bir de onlara komisyon vermemek icin. :)
Konsolosluktan gereken bilgiyi alamazsam saniyorum mecbur kalacagim.
Yazdim bunu bir yere. :)
Tekrar tesekkurler.
Not: Yazmayi unutmusum. Denizli'deyim ben.
Pasaporta ve vizeye okadar para verince acenteye verilen meblağ devede kulak :)80 lira verdim ben misal.
Denizlide oturuyorsanız İzmirden alacaksınız.Bende İzmirdeyim.
İhtiyac olursa özel mesaj atabılırısınız gittiğim acenteye danışmak için numarasını adresini verebilirim.
İyi günler.
2007 de izmirden almıştım İtalya vizesi. Konsolosluk görevlisi sadece evrakları inceleyerek tek kelime sormadan shengen vizesini verdi. 3 ay önce amerika ya gitmek için başvurdum birsürü soru sordu . Tutarsızlık aradı galiba da Irak Kürdistan'ı ve Suriye'ye gitmiş olmamdan dolayı vize vermedi . Gelirinizin olmaması eşinizden boşanmanız göçmen olma ihtimalini artırır gözlerinde ama İtalya vizesi genel olarak kolaydır
konu italyan vizesi olunca damladım hemen bu konuyu takipteyim
gelecek yıl ben de okumaya gideceğim
ve okuyunca bu kadar mı olur dedim arkadaşım aynı durumdayız
bizim evlilik yıldönümümüz 23 temmuz :26:
şansa bakar mısın
sen ne yapacaksın ya da ne yapmalıyız :26:
konuyu dağıtıyor gibi oldum ama bu durumda ancak eylülde dava açılabiliyor
senin eşin kabul ediyor mu boşanmayı :26:
Bildiğim kadarıyla artık doğrudan konsolosluğa başvuru yapılamıyor.
İtalya ve Almanya için resmi aracı kurum iDATA ve İzmir'de de şubesi bulunuyor.
Diğer aracılar,aracının aracısı oluyor.Bence gereksiz masraf çünkü iDATA zaten belgeler tamam değilse başvuruyu almıyor.
Sen başka şehirde olduğun için,git-gel yapman zor olabilir çünkü mutlaka eksik buluyorlar.
İtalya ve Almanya vizeleri (kendim daha önce birkaç kez gittiğim için bu kadar emin konuşacağım) yalnızca IDATA aracılığıyla vize hizmeti verir. Büyükelçilik veya konsolosluklara direkt vize başvuru yapamazsınız. Her iki ülkenin elçiliğinin sitesine girerseniz bu bilgiyi açık şekilde görürsünüz. IDATA'da çalışanlar muhtemelen üniversite öğrencisi falan, onlardan hiçbir bilgi almanız mümkün değil kendileri de pek birşey bilmiyor.
Bahsettiğiniz diğer konu hakkında fikir sahibi olmadığım için birşey diyemeyeceğim.
Anlasmali bosanacagiz biz, kabul ediyor evet.
Dava buyuk ihtimalle eylule kaliyor ancak biz ekim 13'te evlendik, 1 senenin dolmasi icin ekim'i beklememiz soz konusu olabilir.
Sen de mi bosaniyorsun?
Bana Allah yeter...
Imm, cok bir sey degilmis, haklisiniz.
Acentenin bilgilerini vermeniz memnun eder beni.
Sag olun.
Bana Allah yeter...
Aynı şey yakın zamanda yakın bir arkadaşımın başına geldi. O da senin durumundaydı. İspanya için vize almaya çalışıyordu ve alamadı. Ev hanımı gözüktüğü için ve hala eşi ile resmi olarak beraber gözüktüğü için aileden olan belgelerle başvuruyu kabul etmediler. Belki İtalya vizesi için durum daha farklıdır. İnşallah vizeyi alabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?