İtalyanca/İspanyolca ?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Merhaba, yine çok da dert olmayan bir konuyla karşınızdayım :9:

Mimarlık okuyorum, ingilizcem iyi sayılır ama geliştirmeye devam ediyorum. Dillere çok meraklı bir insan olduğumdan ikinci bir dil daha eklemek istiyorum. Yani mezun olduğumda ingilizce artı bir dil daha biliyor olmam gerek.

İspanyolca ve İtalyanca arasında kaldım. İspanyolcayı hatrı sayılır sayıda insan konuşuyor, İtalyanca da mimari için önemli bir dil. Sizce hangisi benim için daha faydalı olur? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :8:

Bir an önce karar verip öğrenmeye motive olmam lazım da:1:

Mimarlık okuyorum, ingilizcem iyi sayılır ama geliştirmeye devam ediyorum. Dillere çok meraklı bir insan olduğumdan ikinci bir dil daha eklemek istiyorum. Yani mezun olduğumda ingilizce artı bir dil daha biliyor olmam gerek.

İspanyolca ve İtalyanca arasında kaldım. İspanyolcayı hatrı sayılır sayıda insan konuşuyor, İtalyanca da mimari için önemli bir dil. Sizce hangisi benim için daha faydalı olur? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :8:

italyanca mimari için önemli bir dil değil tatlım sadece italyada ki mimari eserler büyük önem taşıyor :ssz: ispanyolca biraz türkçeye benziyor o yüzden daha çabuk öğrenirsin ama okul bitince bence italya da bir yüksek lisans yapmak ister her mimarlık öğrencisi :16:

kesinlikle ispanyolca.. kendin zaten cevabını vermişsin canım :34:

italyanca mimari için önemli bir dil değil tatlım sadece italyada ki mimari eserler büyük önem taşıyor :ssz: ispanyolca biraz türkçeye benziyor o yüzden daha çabuk öğrenirsin ama okul bitince bence italya da bir yüksek lisans yapmak ister her mimarlık öğrencisi :16:

Aslında ikisine de ilgim var ama karar veremiyorum :26:

İkisini de öğreneyim bari :27::27:

Hangisi daha zor peki? :44:

Kesinlikle İspanyolca. :20: İtalyanlar kelimeleri sakız gibi uzata uzata konuşuyor ya ağızlarına çakasım geliyor.

Benim kuzenim londrada oturuyor diger dilleri fransizca ve ispanyolca goruyor cok memnunmus vede cok cabuk ogrendi sayilir...cok seviyor ispanyolcayi
ama italyanca daha yaygin gibi sanki:26:

Kesinlikle İspanyolca. :20: İtalyanlar kelimeleri sakız gibi uzata uzata konuşuyor ya ağızlarına çakasım geliyor.

hahaaa aynen süper tespit.Yazlıkta üst kat komşum italyandı. Sadece gunaydın nasılsınız demesi ve arkasından gelen 2 lagalugası yarım saat.:1::1::1:

canım benim 5 dil bilen bir abiye sahibim. sana tavsiyem elbette önce ispanyolca öğrenmen. çünkü ispanyolca insanların sandığından daha yaygın. üstelik ispanyolca bilirsen italyancayı çok kısa sürede öğrenirsin.
hiç canını sıkma. doğru yol ispanyolca. buarada ben de mimarım. italya'yı da gördüm. mimarlar için bir hazine. leonardonun eserleri, medici ailesinin sarayları, o kiliseler, insan çok ilham alıyor hem de hayret ediyor.
buarada italyancayı da eşim bilir. inan çok az ders almasına rağmen italyadayken müthiş rahat muhabbet ediyordu italyanlarla.
hiç düşünme direkt ispanyolca öğren zaman kaybetmeden.

İkisi de :16:
Bu hafta italyanca kursuna başlayacağım seneye de İspanyolca :16:
İki dile de ilgim var hoşuma gidiyor, ama ispanyolcanın dünyada en cok konuşulan 2. dil olduğunu okumuştum bir yerde
size mesleki anlamda katkısı olabilir
ama zaten dil bilmenin her türlü artısı olur hayatınıza
bence imkanınız varsa ikisini de öğrenin, zaten advanced seviyede olmaya gerek yok intermediate ya da upper int olmak bile yeterli bence

İspanyolca derim ben, ben yurt dışında okurken ispanyolca ikinci dil olarak çok alınıyordu .ticari olarak baya kullanılan bir dil...

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Tıpam yese çince öğrenicem. Sırf hava olsun diye. Kendim öğrenmek için kitap aldım. yok arkadaş mümkün degil. Ama cok havalı bir dil bana görede çince.

canım benim 5 dil bilen bir abiye sahibim. sana tavsiyem elbette önce ispanyolca öğrenmen. çünkü ispanyolca insanların sandığından daha yaygın. üstelik ispanyolca bilirsen italyancayı çok kısa sürede öğrenirsin.
hiç canını sıkma. doğru yol ispanyolca. buarada ben de mimarım. italya'yı da gördüm. mimarlar için bir hazine. leonardonun eserleri, medici ailesinin sarayları, o kiliseler, insan çok ilham alıyor hem de hayret ediyor.
buarada italyancayı da eşim bilir. inan çok az ders almasına rağmen italyadayken müthiş rahat muhabbet ediyordu italyanlarla.
hiç düşünme direkt ispanyolca öğren zaman kaybetmeden.

Ben de 5 dil bilmek istiyorum ya, maşallah diyorum abinize. Biraz geç kalmış hissediyorum gerçi ama :26:

Okulum 3 sene sonra bitecek 3 sene de iyi seviyede öğrenirim diye düşünüyorum :)

Back
X