itiraf mı edeyim inkar mı edeyim bilmiyorum:)))

atakaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
238
3
46
İstanbul
merhaba hepinize

maddi sıkıntılar ile ilgili konularımı buralarda paylaşıyordum sizlerle.
herşeyin ne kadar zor olduğunu falan hep yazdım akıl verdiniz bana.

ben ailemin durumu bilmesini hiç istemedim. nisan-mayıs ayında ailemden para almıştık ve o zaman olaylar olmuştu. babam eşime şiddet uyguladı.
ailem ve eşimin arası epey süre gergindi.
şimdi yeni yeni düzelmeye başladı ilişkileri.

sabah kız kardeşim aradı. bir banka borcu ödemediğim için ihtarname göndermiş ve babam okumuş kağıdı. adres değişikliği yapmayı unutmuşum onların eline geçti.
akşam bize gelecekmiş babam.
sabah kağıdı görünce çok kızmış, bayılmış babam.
şimdi akşam gelince ne olacak hiç bilmiyorum.

eger babama herşeyi anlatırsam bütün borcu ödeyebilir ama evliliğimin geleceği için çok sıkıntı yaşarız.

söylemeyip inkar edersem kendimiz çok sıkıntı yaşayacağız ama bilmeyecekler.

babam geçen sefer yine kartı kapat diye para vermişti ben de o para ile kira faturalar falan ödemiştim. şimdi borç daha fazla. ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

mantığım söyle herşeyi bilsinler diyor ama annem de babam da hasta onları üzmeyi hiç istemem zaten evliliğimi en başından beri hiç onaylamadılar.

diğer aklıma gelende ben kartı kapattım ama ek hesap faizi demek. onlara gelen kağıtta sadece 415 tl borç yazıyor 3.e kadar ödensin diye.

sabahın köründen beridir ayaktayım düşünüyorum ama ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum

aslında en doğrusu herşeyi anlatıp hem maddi hem manevi rahatlamak gibi görünüyor ama herşeyi öürenince çok üzülecekleri için onlara kıyamıyorum.
Allahım yardım et ne olur bir mucize

Zor durumda olduğunuzu söylüyorsunuz,başlıkta niye gülümseme işareti var?Anlamadım açıkçası.

diger konunuzu okudum,caresizlikle dolandiricilarin bile oldugu yerlerden alayim kurtulayim diye düsünüyordunuz..

bence babana söylemelisin ha elinde olmaz ama yinede bir akil verir ama siz ödeyebilir diyorsunuz,baskasina borclanacaginiza babaniza borclanin daha iyi bence

Günaydın arkadaşım babanızın eline borç kağıdı geçmiş bir kere bunun inkarı olamaz artık bence herşeyi söyleyin bir önceki konunuzda tefeciden borç para almayı göze almıştınız hiç olmazsa borcunuzu babanız kapatabilir belki maddi anlamda onlarda sarsılabilir sizde elinize geçtik sıra babanıza verebilirsiniz hiç olmazsa tefeci gibi olmaz egerki tüm borçlarınızı babanız ödedi diyelim eşinizle aranız açılırmı eşiniz çalışıyormu buarada

ilişkimizin geleceği diyorsun ancak boğazına kadar borca battıktan sonra da olmayacak o gelecek :50:

Bu saatten sonra inkar edemezsin söyleyeceksin mecburen.
Sanırım sen babanın borçlarını kapatmasını istiyorsun ama eşine baskı yapacağından korkuyorsun.
Daha önce eşine şiddet bile uygulamış baban için yok hayır yapmaz demiyorum.
Ama biraz ssabırla unutulur gider sende o parayı biriktirip geri ödersin babana.

bence annenize babanıza her şeyi açık açık anlatın, belki önce annenizle konuşup babanızı biraz yumuşatmasını rica edebilirsiniz fakat böyle devam ederse daha içinden çıkılmaz bir noktaya ulaştığınızda gene öğreneceklerdir üstelik o zaman yalan söylediğiniz veya bu durumu sakladığınız için ayrı bir üzüntü yaşayacaklardır hiç gerek yok, istiyorsanız yardımlarını kabul etmeyebilirsiniz bir şekilde halledeceğinizi söyleyebilirsiniz ama bence açık olmak her zaman en iyisidir, allah yardımcınız olsun umarım sıkıntılarınızdan kurtulursunuz

aslında en doğrusu herşeyi anlatıp hem maddi hem manevi rahatlamak gibi görünüyor ama herşeyi öürenince çok üzülecekleri için onlara kıyamıyorum.

her seferinde üzülmeleri daha mı iyi
hem de sizin asalak eşiniz mutlu olsun rahatı bozulmasın diye

Nasıl bir mucize bekliyorsun atakaan?
Eski konularına baktım biraz.Eşin çok sorunlu biri.
Senin kadar o da düşünüyor mu bu borçları.
Nasıl öderim diye çabalıyor mu?
Ailen çok haklı bu durumda.Eşin hala içiyor mu ya da hala işsiz mi bilmiyorum
ama biran önce toparlanması lazım.İyi kötü demeden bir işte çalışmaya başlasın.
En kötü ihtimal asgari ücret bile olsa,bir borcun bir taksidi ödense bile yanınıza kar kalır.
Belki ailen onun birazcık çabaladığını görürse size o kadar yüklenmezler.

eşim uzun zamandır içmiyor
şu an çalışıyor ama günlük para alıyor ssk yok
kendi annesini aramasını söyledim
geçen gün aradım açmıyor dedi, kardeşine de annesi bir daha görüşmeyeceğim onunla demiş
yani bize ailemden başka kimseden fayda yok aslına bakarsanız ama olayların büyümesi beni çok korkutuyor
geçen hafta babam sordu ne durumdasınız ne yiyip ne içiyorsunuz diye ben de herşey yolunda dedim tam da üstüne gelince bu hiç iyi olmadı
babam sinirli biridir akşamı düşündükçe saatler geçtikçe içim daralıyor
eşim haketmiyor bu kadar fedakarlığı biliyorum ama şu saatten sonra ondan vazgeçmeyi düşünmüyorum
gerçekten seviyorum onu

çok aklım karışık.
aslında benim annemde bir miktar takım var onların karşılığı para verseler bile çok rahat ederim ama sonra ne olur bilmiyorum
altınların parasını isteyip onların yakınına taşınmak istediğimi söyleyeceğim
bir yandan da inakar etmeye devam et diyor iç sesim

annem her zaman derki
en iyi evlat sorun getirmeyen evlattir !!!

esinize iyi tutunun kacmasin
ailenizide sömürebildiginiz kadar hem maddi hem manevi sömürün

Babanız eşinize şiddet mi uyguladı :53: ve şu aralar ilişkileri düzeliyor öyle mi

Onun ailesinden biri size şiddet uygulasa nasıl olurdu acaba :19:

Çok saçma..

Babanız birçok kaynanadan beterken adres değiştirmeyi ihmal etmeniz çok kötü olmuş

Kaç paralık borç ki görür görmez bayılıyo babanız ihtarnameyi

Siz artık evlisiniz, ne senin baban ne onun babası borcunuza da karışmasın mal varlığınıza da.. Kimse açlıktan ölmez..

annem her zaman derki
en iyi evlat sorun getirmeyen evlattir !!!

esinize iyi tutunun kacmasin
ailenizide sömürebildiginiz kadar hem maddi hem manevi sömürün

ewet iyi bir evlat olup ailemin yüzünü güldüremedim
onların istemediği biriyle evlandim
hep dert hep sıkıntı yaşattım onlara
ne yapayım şimdi söyleyin

lütfen sacmalamayi birak...belliki sen esinden daha cok sorumluluk sahibisin, daha mantikli hareket etmen gerek.
Izin verde ailen sana yardim etsin, zaten esinin ailesi arayip sormuyormus. O borclar ona katlanir, sonra ne olacak? Sanki sevgili esin yaninda duracakmi, bir kaybolur pir kaybolur, hic belli olmaz, zaten ickiyede megilliymis, cok olsada icmeyeli, zaten issizmiste, problemler cogulasinca yine icer mutlaka. Babandan yardim iste, hicbirseyde inkar etme.
Esinlede otur konus neyi nasil yapmayi düsünüyor. Hem babandan parayi alip, hemde adama kafa tutarsa dayagida yer tabii, bu konuda ben babani ayiplamam acikcasi, sonucta ikiside erkek.
Dövene degil, dövdürene bak derim- konu erkekler olunca. Daha cok yalan söyleyip daha kötü durumlara gelme sakin. Acik ve net konus, biraz boyun bükmeniz gerekecek, ama ailen hakli yani!!!

Aynı şey bizim ailemizde de yaşandı. Muhtemelen sizde de öyle olacaktır. 17 senelik olayı şöyle özetleyeyim: Babanız bir şekilde öğrenecek, borcunuzu kapatacak ve siz yine borç yapacaksınız. Aileniz tekrar size kıyamayacak borcunuzu kapatacak ve siz yine borç yapacaksınız. Aileniz size ve eşinize bir şans daha verecek -çünkü evlatlarına kıyamayacak-ve borcunuzu kapatacak ve siz yine borç yapacaksınız......
Bu böyle uzun yıllar gidecek ve artık aileniz eşinizden de sizden de borçlarınızdan da bıkacak ve arkasını dönecek. Siz de attan düşmüşse döneceksiniz. Çünkü senelerdir sizin arkanızı toplayan aileniz bir anda kenara çekilivermiştir ve siz başınızın çaresine bakmayı biliyorsanız bile zaten zamanla unutmuşsunuzdur...
Sonra psikolojik problemler, aile içi şiddet başlar... Hatta belki aile dağılır..

Arkadaşım bence siz olayı bu boyuta getirmeden aklınızı başınıza alın. Sakın ailenizden yaptığınız borçları gizlemeyin. Ondan akıl alın. Neticede akıl akıldan üstündür. Ama aynı zamanda karı-koca Gerekirse gecenizi gündüzünüze katıp, az yiyip, az giyip, az gezip, çok çalışıp borçlarınızı kapatmaya bakın. Kimsenin yanında da boynunuz bükülmesin. Eğer eşiniz bu şekilde kötü davranışlarda bulunmasaydı babanızdan bu muameleyi görmezdi.(hoş hiç bir şekilde şiddeti haklı bulamam ama!!)
Akşam babanıza da eşinize de tatlı dille yaklaşıp derdinizi anlatın bence. Hem aralarını da bulmuş olursunuz belki.
Allah yardımcınız olsun inşallah...

en doğrusu herşeyi anlatmak ama çok korkuyorum onları daha fazla üzmek istemiyorum

Allah canımı alsada kurtulsam diye çok yalvardım ama olmadı ailem öğrendi

annemde biraz altınım var onları satıp ödenebilir borç kendileride para vermemiş olurlar
ama şu saatten sonra ailem bir daha asla güvenmez bana
affetmezler bu yaptıklarım için beni

çok üzgünüm çok pişmanım ama şu saatten sonra en doğru olanı yapmam gerek artık bir hata daha yapacak şansım yok

babanız eşinize şiddet uyguladı :53:

gelinini dövenlerin haberini okumuşluğum var da damat dövene de ilk defa rastladım:44:

Back
X