İyi Bakıcı Nasıl Olmalı?

atessila

Kuşkunun olduğu yerde, özgürlük vardır.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
932
2.010
53
Merhaba kızlar. 1 ay sonra işe başlayacağım ve kızım şu an 9,5 aylık. Bir süre babayla paslaşacağız ama nereye kadar bilemiyorum. Ailelerin bakma durumu yok ne yazık ki. "İyi bakıcı nasıl olmalı, ben ve bakıcı arasındaki ilişki şekli nasıl olmalı ve en önemlisi kızım ve bakıcı arasındaki ilişki düzeyi nasıl olmalı?" hep bunu düşünüyorum.

Benim düşündüğüm kriterler 28-40 yaş arası, bebek bakımı ve beslenmesi konusunda bilgi ve deneyim sahibi, bebeğimin elini attığı her şeye "cıs" demeyip merakını besleyecek, hareketli, neşeli ve mutlu, sevecen ama aynı zamanda kuralcı olması. Evimde bakmasını istiyorum. Eve kamera koymayı düşünüyorum ve bunu en baştan söyleyeceğim. Mesai saatlerim rahat olduğu için 8-5 çalışması gerekmeyecek. Evden geç çıktığım ya da erken geldiğim zamanlarda gözleme şansım da olacak elbette. Hatta işe başlamadan 1 hafta, kızıma birlikte bakmayı düşünüyorum. Ev işi ya da yemek istemiyorum. Tüm gününü kızımla geçirsin. Kızımı eğitmesinden önce onu sevmesini, sarılmasını istiyorum. İstediğim ilk şey bu; sevgi. Kızımı cesaretlendirmeli, takdir etmeli, desteklemeli ve meraklandırmalı. Eğitimi adına istediğim şey bu.

Off bilemiyorum gerçekten, kafam gerçekten çok karışık. Onu bir yabancıya emanet etmenin endişesi içerisindeyim ve duygularım inanılmaz karışık. Hâliyle üzülüyorum ve korkuyorum. Neye bakmalıyım kızlar? Ne sormalıyım? Ne talep etmeliyim?

bence kriterleriniz uygun

sigara da önemli kriter

düzgün konuşmak da

yaş belki 5 yaş daha üstü de olabilir 45 gibi zira ev de küçük çocuğu olmaması iyi olur

okuldan mikrop getirip anneye bulaştırıp oradan da senin bebeğe taşınabilir

bir de birlikte bakma sürecini biraz daha uzatmak iyi olur

çok küçük olmadığı için çocuğun düzeni vardır bakıcının bunu öğrenmesi zaman alır

bu arada ev işi istemiyorum demişsin zaman az galiba ama kız biraz büyüyünce birlikte montesorri etkinliği tadında bulaşık makinası toplanıp giysiler dolaba konulabilir

amaç iş değil çocuk eğitimi olacak ama

bu arada ev işi istemiyorum demişsin zaman az galiba ama kız biraz büyüyünce birlikte montesorri etkinliği tadında bulaşık makinası toplanıp giysiler dolaba konulabilir

amaç iş değil çocuk eğitimi olacak ama
Evet mantıklı. Biraz daha büyüdüğünde; odasını, oyuncaklarını birlikte toplama, kıyafetlerini düzenleme ve kendi kendine giyinmeyi öğretmeli. Bu aklıma gelmemişti, teşekkür ederim :)

Evet mantıklı. Biraz daha büyüdüğünde; odasını, oyuncaklarını birlikte toplama, kıyafetlerini düzenleme ve kendi kendine giyinmeyi öğretmeli. Bu aklıma gelmemişti, teşekkür ederim :)

giyinmek 3 yaştan sonra kreşte öğrettiler bizimkine

ama mesela bulaşık makinasını toplamak oyuncakları toplamak gruplama yapmak önemli

mesela çorap çiftleştirmek vs çok geliştirici

al koy doldur boşalt etkinlikleri var montesorri nin 1,5 yaş ve üzeri için müthiş

zira hayata dair olunca çocuk da yaptıran da sıkılmıyor görev gibi olmuyor onlarrr

Buraya da bakın lütfen :)

En başta merhametli olmalı
Temiz olmalı
Başına buyruk olmamalı, sizin dediklerinizi karşı çıkmadan yapmalı

Bana göre illa da bilgi ve tecrübe sahibi olmasına gerek yok.

Çocuk gelişimi mezunu olup, anaokulunda çalışmış sonra da evde bakıcılık yapmış hatta ilk yardım sertifikası olan hayatımda ilk kez tuttuğum bakıcı tarafından kandırıldım.

Sonrasında eşimin memleketinden gelmiş, hayatında kendi kardeşlerine bakmaktan başka tecrübesi olmayan (ki bu da profesyonel sayılmaz) bir bakıcıdan çok memnun kaldım. Kardeşlerine bakma meselesi ise eğitimden bihaber şekilde. Ama benim söylediklerimi harfiyen uyguladı. Sonra evlendi, kendi çocukları oldu. Hala görüşürüz, bana der ki abla senden çok şey öğrendim, ben hiç bilmezdim bunları, Allah razı olsun.

Aranızdaki elektrik önemli. Keşke 1 haftadan fazla zamanınız olsa idi ortak. Adem Güneş der ki ortak sürenin ilk üçte birinde anne bebeğin hem bedensel hem duygusal ihtiyaçlarını gidersin, ortadaki üçte birlik kısımda anne duygusal ihtiyaçları gidersin ama bedensel ihtiyaçları bakıcı gidersin, son kısımda hepsini bakıcı yapsın, anne sadece evde olsun.

Sizin durumunuzda ikişer gün gibi olacak ama yine de bence deneyin.

İyi bi bakıcı kocanıza göz dikmemeli.ciddiyim yakından şahit oldum böle bişeye.onun dışında saydığınız şeyleri bitek anne yapabilir.yani bakıcının evlat sahibi olması birinci kuralınız olsun derim..İnşAllah gönlünüze göre olur herşey...

En başta merhametli olmalı
Temiz olmalı
Başına buyruk olmamalı, sizin dediklerinizi karşı çıkmadan yapmalı

Bana göre illa da bilgi ve tecrübe sahibi olmasına gerek yok.

Çocuk gelişimi mezunu olup, anaokulunda çalışmış sonra da evde bakıcılık yapmış hatta ilk yardım sertifikası olan hayatımda ilk kez tuttuğum bakıcı tarafından kandırıldım.

Sonrasında eşimin memleketinden gelmiş, hayatında kendi kardeşlerine bakmaktan başka tecrübesi olmayan (ki bu da profesyonel sayılmaz) bir bakıcıdan çok memnun kaldım. Kardeşlerine bakma meselesi ise eğitimden bihaber şekilde. Ama benim söylediklerimi harfiyen uyguladı. Sonra evlendi, kendi çocukları oldu. Hala görüşürüz, bana der ki abla senden çok şey öğrendim, ben hiç bilmezdim bunları, Allah razı olsun.

Aranızdaki elektrik önemli. Keşke 1 haftadan fazla zamanınız olsa idi ortak. Adem Güneş der ki ortak sürenin ilk üçte birinde anne bebeğin hem bedensel hem duygusal ihtiyaçlarını gidersin, ortadaki üçte birlik kısımda anne duygusal ihtiyaçları gidersin ama bedensel ihtiyaçları bakıcı gidersin, son kısımda hepsini bakıcı yapsın, anne sadece evde olsun.

Sizin durumunuzda ikişer gün gibi olacak ama yine de bence deneyin.
Süreyi uzatabiliriz, hiç sorun değil. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sanki deneyimi olsa daha iyi olacak gibi geliyor insana ama bilemiyoruz, haklısınız.

İyi bi bakıcı kocanıza göz dikmemeli.ciddiyim yakından şahit oldum böle bişeye.onun dışında saydığınız şeyleri bitek anne yapabilir.yani bakıcının evlat sahibi olması birinci kuralınız olsun derim..İnşAllah gönlünüze göre olur herşey...
Amin inşallah. Ama dediklerimi yapabilir bence :) Kızım bir şeyi başardığında "aferin" demek ya da merak ettiği bir şeye "hadi bakalım" demek çok zor değil. Sarılıp, sevmek de zor olmaz sanırım. Yani olmamasını diliyorum :) Bir de şu aşamada bir tek kızımı düşünüyorum, koca kısmı sonra belki :)

Amin inşallah. Ama dediklerimi yapabilir bence :) Kızım bir şeyi başardığında "aferin" demek ya da merak ettiği bir şeye "hadi bakalım" demek çok zor değil. Sarılıp, sevmek de zor olmaz sanırım. Yani olmamasını diliyorum :) Bir de şu aşamada bir tek kızımı düşünüyorum, koca kısmı sonra belki :)
Kolay gelsin canım.konu komşu referanslı kişiler daha güvenilir diye düşünüyorum belkide zaten öle arıyosundur.herşey gönlünüzce olsun

sartlari zorlamalisin bence..daha cok küçük senin bakman daha dogru olacaktir eğer aileden biri bakmiyorsa..yine de sen bilirsin tabiki..allah iyi insanlar cikarsin karşımıza

sartlari zorlamalisin bence..daha cok küçük senin bakman daha dogru olacaktir eğer aileden biri bakmiyorsa..yine de sen bilirsin tabiki..allah iyi insanlar cikarsin karşımıza
Yanında kalmayı ben de isterdim ama şu an yapabileceğim bir şey yok. Zaten haftanın 4 günü bakacak. Salı yarım gün, çarşamba ve perşembe 9:30-12, 13:30-16 saatleri arasında bakılacak. Cuma ise 2-3 saat kadar. Öğle arası eve geleceğim. Mesela önümüzdeki seneyi geçirmek. Sonrası çok daha rahat olacak benim için. Taş çatlasa haftada 3 gün, 3-4 saat bakar maksimum.

oncelıkle referansları sağlam olsun...ve en onemlı ozellıgı sevgı dolu olsun vıcdanlı olsun çocukları sevsın...bebegınızle arasındaki ıletısım nasıl o cok onemlı.onu ıyı gözlemleyın....sıgara ıcmemelı asla....
kurallar zamanla oluşacaktır katı kuralları olan bakıcılardan uzak dururum ben...tabıkı herseye evet denmez ama çok domınant ınsanlarda bence bakıcılık yapmamalı....

Yanında kalmayı ben de isterdim ama şu an yapabileceğim bir şey yok. Zaten haftanın 4 günü bakacak. Salı yarım gün, çarşamba ve perşembe 9:30-12, 13:30-16 saatleri arasında bakılacak. Cuma ise 2-3 saat kadar. Öğle arası eve geleceğim. Mesela önümüzdeki seneyi geçirmek. Sonrası çok daha rahat olacak benim için. Taş çatlasa haftada 3 gün, 3-4 saat bakar maksimum.

Kısa ayrılıklar yaşayacaksınız, zaman çabuk geçecektir bence çok üzülmeyin bu anlamda.

Birlikte bakma süresi bir hafta değil de 1 ay olsa?
İşe başlamadan bir ay evvel birlikte olsanız, hem düzeninizi görmeniz, hem birbirinizi
tanımanız açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bakıcı adıyla olması şart değil de bebek büyütme tecrübesi olsa güzel olur elbette.

Ben olsam en başta Allah korkusu, merhamet duygusu ararım.

Bir de şu haberli olsa bile kamera mevzusu hoşuma pek gitmiyor benim.

Sanki daha baştan ben sana güvenmiyorum mesajı veren, karşılıklı samimiyete dokunan bir durum bu.

Sen ona canını emanet edeceksin, ona güven duymalı ve samimi duygularınla kendini ve bu işi sevdirmelisin.
Seve seve koşmalı yavruna, bunu iş olarak görmemeli.

Sana ve kızına yardımcı olmak mutlu hissettirmeli.

Bu iş zaten para için yapılacak iş değil sorumluluğu büyük, ciddi özveri ve sevgi isteyen bir iş.
İşi sevdirmek de işverenin elinde.

Yani tüm iş bakıcı da bitmiyor bence.

Iyi bir bakici sizin bakis aciniza uygun olan bir bakicidir. Bu da herkese göre degisir.
Zaten kriterleriniz güzel.. bakicilarla konusunca hangisi akliniza ve kalbinize yatiyorsa onu secin..kendiliginden olusur zaten "evet bu olur" duygusu.

Kısa ayrılıklar yaşayacaksınız, zaman çabuk geçecektir bence çok üzülmeyin bu anlamda.

Birlikte bakma süresi bir hafta değil de 1 ay olsa?
İşe başlamadan bir ay evvel birlikte olsanız, hem düzeninizi görmeniz, hem birbirinizi
tanımanız açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bakıcı adıyla olması şart değil de bebek büyütme tecrübesi olsa güzel olur elbette.

Ben olsam en başta Allah korkusu, merhamet duygusu ararım.

Bir de şu haberli olsa bile kamera mevzusu hoşuma pek gitmiyor benim.

Sanki daha baştan ben sana güvenmiyorum mesajı veren, karşılıklı samimiyete dokunan bir durum bu.

Sen ona canını emanet edeceksin, ona güven duymalı ve samimi duygularınla kendini ve bu işi sevdirmelisin.
Seve seve koşmalı yavruna, bunu iş olarak görmemeli.

Sana ve kızına yardımcı olmak mutlu hissettirmeli.

Bu iş zaten para için yapılacak iş değil sorumluluğu büyük, ciddi özveri ve sevgi isteyen bir iş.
İşi sevdirmek de işverenin elinde.

Yani tüm iş bakıcı da bitmiyor bence.
İşi nasıl sevdirebilirim, bilmiyorum açıkçası. Ama kızımı sevmemesi için pek sebep yok gibi. Beslenmesi sorunsuz, mutlu ve neşeli bir bebek. Tek sıkıntımız uyku idi ama o da oldukça düzene girdi. Kamera olmazsa bırakabileceğimi hiç düşünmüyorum. Yapı gereği çok kontrolcüyüm. İyi bakıp bakmadığını görmeden yapamam, içim rahat etmez, işe gittiğimde de aklım hep evde kalır vs vs. Bir de benim sıkıntım; insanlara iş buyuramamak. Ölsem kimseye "bir bardak su getir" diyemeyenlerdenim. Ama işin ucunda kızım olunca yaparım sanırım, yani umarım :)

Back
X