Arkadaşlar 28 aylık oğlum var ve hala konuşmuyor bikaç ay önce kelime söylemeye başlamıştı fakat oda gitti yerine bebek gibi agula maları başladı.
Bişeyi isterken tamam dediğim halde binlerce kez tekrarlama gücüne sahip beni bıktırıp taki ben bi çığlık koparana kadar bazen gerçekten beynim bulanıyor , bişeyi yapma dediğimde kesinlikle ama kesinlikle anlamak istemiyor devam edebiliyor defalarca.
Çok inatçı çok hiperaktiv kreşe gidiyor 1 yaşından beri öğretmenleri aynı zamanda pedagog kaç kere konuştum hep normal dediler oğlunuz çok akıllı dediler ama bana öyle gelmiyor
Bu ısrarcı tavrı beni çok yıprattı kendime hakim olamıyorum ve kendimi çığlık atarken buluyorum acaba 2 yaş sendromunu mu ağır geçiriyor ha bu arada eline geçen herşeyi balkondan ışık hızıyla atması da var bi keresinde doktor erken doğan çocuklarda böyle problemler olabiliyor dedi ( bu arada 33 haftalık doğdu) o yüzden böyle yaramaz mış var mı sizlerde böyle durum varsa nasıl baş ediyorsunuz ?
Bu devirde YARAMAZ OLMAYAN çocuk kaldı mı?
Ben seniğ anlamadım NEDEN ÇIĞLIK ATIYORSUN?Sabrın ne kadar taşarsa taşsıın O ÇOCUK BİR BİLEMEDİN İKİ AY SONRA HER BİR ŞEY İSTEDİGİNDE AVAZI ÇIKTIGI KADAR BAĞIRACAK.SOKAKTA ÇIĞLIKLAR ATICAK,BİR ŞEY İSTEYECEK ALMADIN MI YERLERE YATACAK.
Kimse sana yardım etmeyecek çünki ÇOCUK SENDEN ÖĞRENİYOR.
Birincisi kafana çok takmışsın.Bir çok kişi ki günün çogunu bebeginle geciren pedagog ve ögretmen normal demiş .Kaygı seviyen yüksek.Bu hem sana hemde cocuguna zarar vermeye başlamış.
Öncelikle ben senin bir uzmandan rahatlamak icin tavsiyeler almanı öneririm.
İkincisi ERKEK çocuk özellikle o aylarda zor olur.Ama sen dayattıkça ,direttikçe farkında olmadan İNADI çocuguna MODELLEMİŞ oluyorsun.Yani senden öğreniyor.Sana uyguluyor sen daha da çok geriliyorsun.
Önce sakin...Endişelerini geride bırak.Sakin ve ılımlı bir tutum takın.
Bebeginin konuşması gecikmemiş.Kızlar 27 aylık gibi erkekler daha sonra açılıyor cümle cümle konuşmak için.
Önce geç mi kaldı panigini terketmelisin.Çocugunu asla dışardaki çocuklarla kıyaslama veya ileri mi geri mi diye kurma.
Her cocuk kendi içinde başka başka huylar barındırıyor.
Erken doğan bebekler yaşıtlarıyla aradaki haftaları telafi ede ede gelişiyor benim bildigim kadarıyla...Yani gayet normal haldesiniz.
Bir de agulama vs bebeginin zeki oldugu için senin anlaman ve
kısa yoldan dert anlatmak için seçtigi kaçak yol olabilir.Benim kızım böle böle diye elleriyle tarif ederdi köfteydi suydu ...
Dr anlattık geri bildirim yamalısın dedi.Kızım böle böle dedikçe anlardım ve köfte mi yapalım kızım derdim.Bir bilemedin bir kaç hafta sonra paşa paşa KÖFTE YAPALIM demeye başladı:))
Her ima ettigini anlama,bırak biraz emek sarfetsin.Ama çocugu çileden çıkartıp kızdırma da...Birden konuşamayıp sinirden zıplayan saçını yolan çocuk görmüşlüğüm vardır:))
Geri bildirimi ve sabırlı olmanı,kaygı seviyeni düşürmeni tavsiye ederim tekrar..güle güle büyüt...insallah işine yarar.ne istersen yaz sor ...her birimiz yardımcı oluruz.sadece rahat ve mutlu anne =rahat ve mutlu büyüyen çocuk bunu anımsa...sevgiler