• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi bi anne olamadım mı?

Canım seninki 28 aylık benim kıZım daha büyük oda 1 haftadır yavaş yavaş başladı konuşmaya çok şükür bende herkesin ilk yaşını sonrada ayyy daha konuşmuyormu Dr gittinmi sorularından bıktım usandım şimdi 30 aylık çok inatçı hep isteği olsun istiyor kırma fırlatma huyu yok ama bize kızdımı en sevdiği birşey olsa bile çöpe atıyor geçen ablası dediğini yapmadı diye ablasının okul projesini çöpe atmış ara ara bir hal olduk kendi itiraf etti birde ben attım çöpe ohhhh dedi yaptığı yaramazlıkları kızsak bile itiraz etmez ben yaptım der arabayla uzak bir yere gitsek son ses kesintisiz abartmıyorum rahat 2 saat ağlar evcek mutsuz huzursuz olup geri geliriz yol boyu ağlar maf etti beni 2 haftadır sanki bir düzelme var dün bir yere gittik dışarsını izliyordu dikkatini çeken şeyleride mummmyyy bak dedi ve sakindi şokkkdayım dün akşam ikinci şoku yaşadım babasıyla beni okula bırakdılar arabadan inerken okul bitince burda bekle ok biz gelcez alcaz dedi şoookkkk olduk babasıyla eşim her beni bıraktığında der demekki ezberlemiş yavrum darısı seninkinin başına Rabbim tez zamanda konuşmayı nasip etsin yavrularımıza amin

benimde kucuk oglum 3.bucuk yasinda hala konusamiyor inanin 8aylik kizim daha cok agu gugu yapiyo doktora goturduk zamanla duzelir dedi bu arada sera81 internet dostlugu boyle cabuk unutuluyomu :-(

Melekcim unutulurmu arkadaşım bugün kendime ödül verdim gündüz okul yokmuş öğretmen kalp krizi geçirmiş aradılar dün akşam okuldan akşam okulunda arıza çıkmış şansa bak kızzzzzz iki büyükler okula koca işe küçük kreşe anammm giydim pijamalarımı keyif yapıyorum anam 19 yaşımdan beri ilk kez evde tek. başımayımmmmmmmm

aksama kadar yazar durursun artik ne guzel benimkiler evde bizim burda okullar haftaya baslicak daha ogretmenler gelmemis ohhhhhhh ne guzel kiskandin valla

aksama kadar yazar durursun artik ne guzel benimkiler evde bizim burda okullar haftaya baslicak daha ogretmenler gelmemis ohhhhhhh ne guzel kiskandin valla

dur dur :nazar:etme evlendigimden beri ilk kez evdeyim tek basima yalniz zormus arkadas 1 demlik cayi bitirdim 1 enerji icecegi ictim banamisin demedi :ssz:ama muthis sessizlik var evde ohhh kafa dinliyom :27:

kres tum gun mu keske burdada kres olsaydi valla hic dusunmeden yollardim

İki kuzucum var, ilk kuzum 1 yaşında konuşma işini bitirdi, masal anlatırdı bana, sandım ki ikinci kızımda da öyle olacak :) Nerdeee... İkinci kuzum 2 yaş oldu tık yok, 2,5 oldu tık yok.. baba yerine ba derdi o derece , anne yok, söylediği iki kelime birisi ba diğeri haribo :) doktora gittik, sorun mu var, dil bağı mı var, yoksa sağır mı acaba diye ama fizyolojik hiç bir problemi yok..

Doktorumuz dedi ki acelemiz yok 4 yaşına kadar bekleyeceğiz, peki dedik döndük eve ve 3. yaş gününü kutladık hala hanımda tık yok.. Bir kaç gün sonra odada otururken bir ses geldi "Anne odadan kırmızı saçlı bebeğimi getirir misin" diye.. Neye uğradığımı şaşırdım! Mükemmel bir Türkçe ile girdi cümleye ve daha da susmadı. İki kızıma da yanı ilgiyi aynı özeni gösterdim, masallarını eksik etmedim, her şeyi anlattım sonra farkettim ki bir kelimeyi kullanacağı zaman sessiz sessiz tekrarlardı patates diyecekse önce sessiz sessiz söylerdi, fısıldayarak doğru olduğunda emin olduktan sonra çıkartırdı ağzından anlayacağınız hanım efendi "mükemmeliyetçi" çıktı.

Acele etmeyin, fizyolojik bir problemi olmadığından eminseniz sabırlı davranın..

İki yaş sendromu ağır bir süreçtir sabır gerektirir, google da bu konuyla ilgili bir çok yazı var zaten tekrar ahkam kesmeye de gerek yok önemli olan sizin sabırlı ve güler yüzlülüğünüzü kaybetmemeniz :)

sagolun anneler ya varmis demekki ama bana iyi bi sabir lazim bu arda yazmayi unuttum
oglum uc dil ögreniyor :( bu da bi etken galiba cocuk ne dil koniscagini kestiremiyor

sagolun anneler ya varmis demekki ama bana iyi bi sabir lazim bu arda yazmayi unuttum
oglum uc dil ögreniyor :( bu da bi etken galiba cocuk ne dil koniscagini kestiremiyor

Kestiremiyor değil de ayıramıyor veya reddediyor olabilir.
Üç dil çok fazla gerçekten.2 dille bile çocuklar zorlanıyorlar.
Bu konuyu bir uzmana danıştınız mı ?

Kestiremiyor değil de ayıramıyor veya reddediyor olabilir.
Üç dil çok fazla gerçekten.2 dille bile çocuklar zorlanıyorlar.
Bu konuyu bir uzmana danıştınız mı ?

okulundaki pedagog ile görustum hersey gayet normal diyor kim olsa bukadarini yapamaz diyor
ama bu yabancilarin cocuklarina bakiyorum yok dedilermi bitiyor hersey bizimkiler öyle mi?
bezdiriyor resmen dedigim gibi isin icinden cikamiyorum gercekten istedigin kadar anlat evin icinde neler yaptigini görmuyorlar ki

benım oğlumda 18.aya yenı girdi dede ve mama kelimelerınden başka bişi söylemıyor herşeye dede dıyor bana bıle çok sınır oluyorum anne kelımesını duymayı kaç sene bekledım ama bırden dede oldum :14: bu konudan sonra bende endişelendım doktora falan sorduğumda normal dıyor ama nekadar normal bılemıyorum

İki kuzucum var, ilk kuzum 1 yaşında konuşma işini bitirdi, masal anlatırdı bana, sandım ki ikinci kızımda da öyle olacak :) Nerdeee... İkinci kuzum 2 yaş oldu tık yok, 2,5 oldu tık yok.. baba yerine ba derdi o derece , anne yok, söylediği iki kelime birisi ba diğeri haribo :) doktora gittik, sorun mu var, dil bağı mı var, yoksa sağır mı acaba diye ama fizyolojik hiç bir problemi yok..

Doktorumuz dedi ki acelemiz yok 4 yaşına kadar bekleyeceğiz, peki dedik döndük eve ve 3. yaş gününü kutladık hala hanımda tık yok.. Bir kaç gün sonra odada otururken bir ses geldi "Anne odadan kırmızı saçlı bebeğimi getirir misin" diye.. Neye uğradığımı şaşırdım! Mükemmel bir Türkçe ile girdi cümleye ve daha da susmadı. İki kızıma da yanı ilgiyi aynı özeni gösterdim, masallarını eksik etmedim, her şeyi anlattım sonra farkettim ki bir kelimeyi kullanacağı zaman sessiz sessiz tekrarlardı patates diyecekse önce sessiz sessiz söylerdi, fısıldayarak doğru olduğunda emin olduktan sonra çıkartırdı ağzından anlayacağınız hanım efendi "mükemmeliyetçi" çıktı.

Acele etmeyin, fizyolojik bir problemi olmadığından eminseniz sabırlı davranın..

İki yaş sendromu ağır bir süreçtir sabır gerektirir, google da bu konuyla ilgili bir çok yazı var zaten tekrar ahkam kesmeye de gerek yok önemli olan sizin sabırlı ve güler yüzlülüğünüzü kaybetmemeniz :)

ben onun ağzını burnunu yerim ya. maşallah. önce sessizce söyleyip doğruysa sesli söylüyo demişsiniz ya bittim işte kısmına. inşallah benim oğuşumda çok yakında böyle uzuuun cümleler kurar.

Arkadaşlar 28 aylık oğlum var ve hala konuşmuyor bikaç ay önce kelime söylemeye başlamıştı fakat oda gitti yerine bebek gibi agula maları başladı.
Bişeyi isterken tamam dediğim halde binlerce kez tekrarlama gücüne sahip beni bıktırıp taki ben bi çığlık koparana kadar bazen gerçekten beynim bulanıyor , bişeyi yapma dediğimde kesinlikle ama kesinlikle anlamak istemiyor devam edebiliyor defalarca.
Çok inatçı çok hiperaktiv kreşe gidiyor 1 yaşından beri öğretmenleri aynı zamanda pedagog kaç kere konuştum hep normal dediler oğlunuz çok akıllı dediler ama bana öyle gelmiyor
Bu ısrarcı tavrı beni çok yıprattı kendime hakim olamıyorum ve kendimi çığlık atarken buluyorum acaba 2 yaş sendromunu mu ağır geçiriyor ha bu arada eline geçen herşeyi balkondan ışık hızıyla atması da var bi keresinde doktor erken doğan çocuklarda böyle problemler olabiliyor dedi ( bu arada 33 haftalık doğdu) o yüzden böyle yaramaz mış var mı sizlerde böyle durum varsa nasıl baş ediyorsunuz ?

Bu devirde YARAMAZ OLMAYAN çocuk kaldı mı?
Ben seniğ anlamadım NEDEN ÇIĞLIK ATIYORSUN?Sabrın ne kadar taşarsa taşsıın O ÇOCUK BİR BİLEMEDİN İKİ AY SONRA HER BİR ŞEY İSTEDİGİNDE AVAZI ÇIKTIGI KADAR BAĞIRACAK.SOKAKTA ÇIĞLIKLAR ATICAK,BİR ŞEY İSTEYECEK ALMADIN MI YERLERE YATACAK.
Kimse sana yardım etmeyecek çünki ÇOCUK SENDEN ÖĞRENİYOR.
Birincisi kafana çok takmışsın.Bir çok kişi ki günün çogunu bebeginle geciren pedagog ve ögretmen normal demiş .Kaygı seviyen yüksek.Bu hem sana hemde cocuguna zarar vermeye başlamış.
Öncelikle ben senin bir uzmandan rahatlamak icin tavsiyeler almanı öneririm.
İkincisi ERKEK çocuk özellikle o aylarda zor olur.Ama sen dayattıkça ,direttikçe farkında olmadan İNADI çocuguna MODELLEMİŞ oluyorsun.Yani senden öğreniyor.Sana uyguluyor sen daha da çok geriliyorsun.
Önce sakin...Endişelerini geride bırak.Sakin ve ılımlı bir tutum takın.
Bebeginin konuşması gecikmemiş.Kızlar 27 aylık gibi erkekler daha sonra açılıyor cümle cümle konuşmak için.
Önce geç mi kaldı panigini terketmelisin.Çocugunu asla dışardaki çocuklarla kıyaslama veya ileri mi geri mi diye kurma.
Her cocuk kendi içinde başka başka huylar barındırıyor.
Erken doğan bebekler yaşıtlarıyla aradaki haftaları telafi ede ede gelişiyor benim bildigim kadarıyla...Yani gayet normal haldesiniz.
Bir de agulama vs bebeginin zeki oldugu için senin anlaman ve
kısa yoldan dert anlatmak için seçtigi kaçak yol olabilir.Benim kızım böle böle diye elleriyle tarif ederdi köfteydi suydu ...
Dr anlattık geri bildirim yamalısın dedi.Kızım böle böle dedikçe anlardım ve köfte mi yapalım kızım derdim.Bir bilemedin bir kaç hafta sonra paşa paşa KÖFTE YAPALIM demeye başladı:))
Her ima ettigini anlama,bırak biraz emek sarfetsin.Ama çocugu çileden çıkartıp kızdırma da...Birden konuşamayıp sinirden zıplayan saçını yolan çocuk görmüşlüğüm vardır:))
Geri bildirimi ve sabırlı olmanı,kaygı seviyeni düşürmeni tavsiye ederim tekrar..güle güle büyüt...insallah işine yarar.ne istersen yaz sor ...her birimiz yardımcı oluruz.sadece rahat ve mutlu anne =rahat ve mutlu büyüyen çocuk bunu anımsa...sevgiler

çocugu hangi kreşe verdiniz siz ya? üç dil haaa? Ana dili öğrense az biraz sabretseniz...
şimdi üzüldüm yaa minnacık beyni ne halde kimbilir arkadaşım?
Bulundugunuz kurumdan emin misiniz?

Bağımsız bir pedagog a sorsanıza bu konuyu çocugun ayını belirterek...bence koskocaman bir haksızlık yapılan...
Siz iyi bir annesiniz ,çocugunuz zaten bir melek...ama bulundugunuz okul yalnış...

Kızım kolej öğrencisi bu ikinci okulumuz.birincisi aşağıda saydıgım sebeplerden tek ettim.
çocugum bir kez çocuk olacak.mutlu huzurlu severek öğrenen - birey olmayı seçen
bir kişilikte yetişmesi yeterli.mutlu olmadıktan sonra hayatından hangi dilde şikayet ettiğinin ne önemi var?

çocuklarımıza mükemmel bir eğitim vaad ederek onları yarış atı mantıgıyla yetiştirmeyi hedefleyen bunu yaparken de kendi marka degerlerinden başka bir şeyi asla düşünmeyen her tür eğitim kurumunu kınıyorum ...

Back
X