iyi bir insan olmak istiyorumm... Önerileriniz nelerdir

Belki de bu kindarlık ve paranoya ruhunuzun bazı insanlardan uzak durmanız için size yolladığı işaretlerdir ya da savunma mekanizmasıdır? Neden bunları kötü insan olmaya yordunuz? Bana göre “insanlar benim kuyumu kazıyor” paranoyası kötü insan olduğunuza değil, ruhsal anlamda güçsüz ve güvensiz olup da bu şekilde bir savunma mekanizması geliştirdiğinize işarettir, işareti değerlendirin ve kendinize güveninizi artırmak için çabalayın. Bunları hissetmek sizi kötü insan yapmaz. Ancak bu paranoya yüzünden size karşı gerçekten iyi niyetli birini üzerseniz kötü insan olursunuz.

Çok guzel ifade etmissin hic boyle düsunmemistim.Zayif yönlerim bilmioyorum bu konuda duşunmem lazim sanirimm

yani profil foton bile bi savunma halinde, bence haklı olmayı ya da haklı çıkmayı boşver, sen izin vermedikçe kimse sana zarar veremez öyle düşün, insanlarla hiç bi sırrını paylaşma, daha sosyal olmaya çalış, deprem vs korkusu herkes de var, bazı şeyleri de Allaha bırakıp nasıl uygun görürse diye havale etmek lazım, sonuçta elimizde olmayan şeyler için bişey yapamıyoruz zaten, kadere razı oluyorsun sonunda da
insanlar hakkında düşünmemeye çalış, televizyon ve sosyal medyadan uzak dur derim

Pozitif olmak zorunda değilsin. ''Pozitif ol, iyiyi çağır, secret mekrıt'' safsatası son yılların trendi. Kendini bil yeter. Ayrıca sana kötülük yapan insanlar kv,görümce her kimse Affetmek zorunda değilsin. Onlarla İyi olmak zorunda da değilsin. Hata insanlar için ama kendini ve çocuğunu korumak Zorundasın. Etrafına güvenebileceğin insanları al. Kuru kalabalığa iyi davransan, güler yüzlü olsan ne olacak? Deprem, yangın gibi durumlarda ne yapacağımı ben de süşünüyorum. Sanırım anne baba olmak böyle bir şey. Ben düşüncelerinde bir sorun göremedim.

Uzun uzun yazsam hangi birine yetiseyim.Soru cvp gidelim kızlar ama ufak bir iki örnek ile ben giris yapayim.
Hep herseyin en kötüsü ďüşünuyorum.
Mesela gecmiste kv ve görumceler ile cok tartşmalarimiz oldu yani onlarin bana çok haksizligi oldu aradan yillar gcti onlar unutmus gibi ararlar sorarlar iyi dawranirlar ama ben sanki kanli düşmanlarım unutamiyorum .
Aramam sormam.

Komsu arladaş eş hep herkes hakknda en kötusunu dusunuyorum ve sanki herkes beni kiskaniyor arkamdan kuyu kazıyor gibi geliyor töbe yarabbim.Bu sacma sapan duygulardan nasil kurtulabilirim.
5 aylik bebegim var o doğduktan sonra sorgulamaya başladim kendimi daha pozitiff olmak istiyorum
Kafamda hep şu sorular deprem olsa naparim yangin olsa nerden kacarim dilenci gelir kapiyi açmam kesin zarar vetcek derim offf daha birsürü zirvalik yardim bebeğim için iyi ve pozitif olmaliyim....
Ayni ben cozum bulursan banada soylermisin

Biz buna kisaca vesvese diyoruz.
Eger inancliysaniz dua
Eger ateist takiliyorsaniz piskolog
Eger hem inancliyim hemde yardim alayim derseniz dua ve piskolog combini...

Bazen ben de öyle acayip paranoyak düşüncelere kapılıyordum evde kızımla otururken. Şimdi işe döndüm paranoyak düşüncelere yer kalmadı yorgunluktan...

Bu arada bence de dilencilere kapı açma. Yangından vs korkuyorsan dikkatli davran, depremden korkuyorsan da güvenli bir eve yerleş. Bu ülkede yaşıyorken akıl sağlığımızı korumak kolay değil...

Uzun uzun yazsam hangi birine yetiseyim.Soru cvp gidelim kızlar ama ufak bir iki örnek ile ben giris yapayim.
Mesela gecmiste kv ve görumceler ile cok tartşmalarimiz oldu yani onlarin bana çok haksizligi oldu aradan yillar gcti onlar unutmus gibi ararlar sorarlar iyi dawranirlar ama ben sanki kanli düşmanlarım unutamiyorum .
Aramam sormam.

Komsu arladaş eş hep herkes hakknda en kötusunu dusunuyorum ve sanki herkes beni kiskaniyor arkamdan kuyu kazıyor gibi geliyor töbe yarabbim.Bu sacma sapan duygulardan nasil kurtulabilirim.
5 aylik bebegim var o doğduktan sonra sorgulamaya başladim kendimi daha pozitiff olmak istiyorum
Kafamda hep şu sorular deprem olsa naparim yangin olsa nerden kacarim dilenci gelir kapiyi açmam kesin zarar vetcek derim offf daha birsürü zirvalik yardim bebeğim için iyi ve pozitif olmaliyim....

İlk paragraf için şunu düşün. Bu insanların birgün başına birşey gelirse ne hissedersin? İyi davranmadığın için pişmanlık mı yoksa hiç bir his duymamak mı? Eğer üzülecekseniz geçmişe sünger çekin. Birşey hissetmeyecekseniz de boşverin gitsin :)

İkinci paragraf için, aslında günümüzde insanlar çokda masum değil. En iyi dost Bike kazık atabilirken sizin bunu Düşünmeniz çok anormal gelmedi bana. Daha önce etrafınızdan kazık yediniz mi? Belkide hafıza kendini böyle korumaya alıyor...

Mesela bize hırsız girmişti, tanımadığıma açmam kapıyı. Apartmanda ses duysam hemen kapıya koşar gözden bakarım. Kapıyı kilitlerim. Evde tek kalacaksam gece, hem evin kapısınıı defalarca kilitlerim hemde yatak odamın kapısını kilitlerim :) gibi gibi...

Aramam sormam.

Bunlar hep vesvese canım kafana taktıkca takmışsın . Unutma ama affet affetmek büyüklüktür. Her şeyin en iyi ihtimalini düşünmek ile başla her seye. Mesela görümcelerle sil baştan tanıştığını farzet
..

Aramam sormam.

sabrederim temkinli olurum ama herkes beni kiskaniyor ne yaaa bu tam bir hastalik hatta bir ycu sizofrene varan bir sey

Back
X