İyi biri olmak kimseye merhamet etmek istemiyorum

Çok geçmiş olsun, tez zamanda şifalar diliyorum. Hastalığın verdiği halsizlik duygusallığı da beraberinde getiriyor. İnsan karnı aç olsa da, gönlü doysun ister. Keşke eşiniz ya da kayınvalideniz eş ve kayınvalide olmanın gereklerinin yanısıra sadece insan olduğunuz için üzerlerine düşeni yapsalardı. Eminim üzerinize titremesi, düşünülmek, hatırlanmak size çok iyi gelirdi. Nasıl bir hayat düzeniniz olduğunu bilmiyorum ama mesela titiz biriyseniz de kendinize izin verin. Bırakın kalsın işler. Kimse iş birikmesinden ölmüyor.
Tekrardan çok geçmiş olsun, keşke daha fazla bir şey yapabilseydik. Şifalar dileğiyle, sevgiler.

Eşimden talep ettiğimde hemen koyuverme kendini birşeyin yok iyisin diyor.
Sen niye koyuverdin annen neden ayaga kalkmadi, benim de halim yok bitti
Merhamet beklemeyin ama ben şu iyi günde kötü gunde olayina olan inancimi gün geçtikçe yitiriyorum.
Erkekler şimdi çalışan, kendi ayakları uzerinde duran, evi de cekip çevirecek köle gibi olacak kadin ariyor (cogunlukla). O kadar güçlü görünmemek gerekiyor.

Çok geçmiş olsun, tez zamanda şifalar diliyorum. Hastalığın verdiği halsizlik duygusallığı da beraberinde getiriyor. İnsan karnı aç olsa da, gönlü doysun ister. Keşke eşiniz ya da kayınvalideniz eş ve kayınvalide olmanın gereklerinin yanısıra sadece insan olduğunuz için üzerlerine düşeni yapsalardı. Eminim üzerinize titremesi, düşünülmek, hatırlanmak size çok iyi gelirdi. Nasıl bir hayat düzeniniz olduğunu bilmiyorum ama mesela titiz biriyseniz de kendinize izin verin. Bırakın kalsın işler. Kimse iş birikmesinden ölmüyor.
Tekrardan çok geçmiş olsun, keşke daha fazla bir şey yapabilseydik. Şifalar dileğiyle, sevgiler.
Allah razı olsun ne güzel yazmış beni ne güzel anlamışsınız keşke eş kişisi ve kv de bırak yakınlık akrabalık derecesini insan olabilselerdi.neyse onları birbiri varsa benimde Rabbim ve dua edenlerim var diyorum bende.titiz bir insanım ev dağınık olduğumda modum düşüyor ister istemez.ellemeyim dursun diyemiyorum normalde.şuan yemek ve bulaşığımı topladığıma razı oluyorum😕

Allah şifa versin Rabbim kimseye muhtaç etmesin gastalıkla imtihan etmesin ama gerçekten insanlar nankör buna sadece eş kv olarak bakmayın merhamet vşjdan olmayınca kendi kanınızdan olanlar bile sırt çevireebiliyo sen olmasan ben napardım diyenler bianda yok oluyolar Allah bunları ıslah etsin nediyelim siz moralinizi iyi tutmaya gayret edinde daha fazla onlara muhtaç olmayın inşAllah
Allah razı olsun mesajlarınız bana gayret veriyor inanın.teşekkür ederim

Merhamet beklemeyin ama ben şu iyi günde kötü gunde olayina olan inancimi gün geçtikçe yitiriyorum.
Erkekler şimdi çalışan, kendi ayakları uzerinde duran, evi de cekip çevirecek köle gibi olacak kadin ariyor (cogunlukla). O kadar güçlü görünmemek gerekiyor.
Anan baban bacınız olsa ne yazar.ben bu aile ile beraber karantinadayım kimse giremiyor kimse çıkamıyor eve.başını dik tutacaksınız kendine bakıp kendini besleyeceksin.bırak kim ne hali varsa görsün diyeceksin bu zamanda.hani yokmu iyileri okadar azki sayıları yok denecek kadar.evlilik böyle bişey kaderim yazımı tecellimi.bilmiyorum artık.Allah herkesin gönlüne göre versin diyebiliyorum sadece

Onların da fedakarlık yapmasını sağlayamazsınız, ama siz fedakarlık yapıp kendinizi yormayabilirsiniz. En güzeli kişisine göre muamele...

Doğru kendi kendimin doktoru olmalıyım değilmi.sonuçta biri kv ötekinden el oğlu beklenti içine girmem yanlıştı değilmi
eşinizin vicdanlı olması gerekirdi doğrusu ama anne oğul bir aradayken bazı adamalr kaç yaşında olurlarsa olsun çocuklaşabiliyorlar sizinki de öyle olmuş zaar. kv lerin çoğunda da kadın daha dirayetli olmalı vs gibi düşünceler olduğu için sizi hasta kabul edip işinizi görmeleri çok zor. doğrusu bu değil elbette ama bizim toplumumuzda böyle. siz istirahatinize bakın. iyi beslenin. moralinizi de böyle şeylerle bozup bağışıklığınızı düşürmeyin. çok geçmiş olsun.

Anan baban bacınız olsa ne yazar.ben bu aile ile beraber karantinadayım kimse giremiyor kimse çıkamıyor eve.başını dik tutacaksınız kendine bakıp kendini besleyeceksin.bırak kim ne hali varsa görsün diyeceksin bu zamanda.hani yokmu iyileri okadar azki sayıları yok denecek kadar.evlilik böyle bişey kaderim yazımı tecellimi.bilmiyorum artık.Allah herkesin gönlüne göre versin diyebiliyorum sade
Yoo yine de çayını çorbasını veriyorsunuz. Griptekinden daha çok hemde
Kv yaşlı diye daha çok ilgilendim grip olsada ilgilenirim ama bu hastalıkta çok yaşlı insanımızı kaybettik buyüzden daha çok titredim üstüne kendi anam gibi ama o demekki öyle benimsemedi beni😣

Siz kendinizi düşünseniz yeter, boşverin onları. Hiçbir iş yapmayın. Ve böyle affedip geçmeyin, aynı şekilde ilerde siz de ikisini önemsemeyin. Herkes size nasıl davranıyorsa öyle davranın. Çok fedakarlık yapınca ters tepiyor tam tersi o kişi görmezden geliniyor sanki fedakarlık yapanın görevi haline geliyor bir de.

eşinizin vicdanlı olması gerekirdi doğrusu ama anne oğul bir aradayken bazı adamalr kaç yaşında olurlarsa olsun çocuklaşabiliyorlar sizinki de öyle olmuş zaar. kv lerin çoğunda da kadın daha dirayetli olmalı vs gibi düşünceler olduğu için sizi hasta kabul edip işinizi görmeleri çok zor. doğrusu bu değil elbette ama bizim toplumumuzda böyle. siz istirahatinize bakın. iyi beslenin. moralinizi de böyle şeylerle bozup bağışıklığınızı düşürmeyin. çok geçmiş olsun.
Sanırım tamda dediğiniz şeyleri yaşıyorum.sağolun teşekkür ederim verdiğiniz moral için.

Siz kendinizi düşünseniz yeter, boşverin onları. Hiçbir iş yapmayın. Ve böyle affedip geçmeyin, aynı şekilde ilerde siz de ikisini önemsemeyin. Herkes size nasıl davranıyorsa öyle davranın. Çok fedakarlık yapınca ters tepiyor tam tersi o kişi görmezden geliniyor sanki fedakarlık yapanın görevi haline geliyor bir de.
Evet haklısınız ama ben kinci olamıyorum benim vicdanım herzaman en büyük zaafım olmuştur.ama sanırım bunu bi kenara yazıcam

Anan baban bacınız olsa ne yazar.ben bu aile ile beraber karantinadayım kimse giremiyor kimse çıkamıyor eve.başını dik tutacaksınız kendine bakıp kendini besleyeceksin.bırak kim ne hali varsa görsün diyeceksin bu zamanda.hani yokmu iyileri okadar azki sayıları yok denecek kadar.evlilik böyle bişey kaderim yazımı tecellimi.bilmiyorum artık.Allah herkesin gönlüne göre versin diyebiliyorum sade

Kv yaşlı diye daha çok ilgilendim grip olsada ilgilenirim ama bu hastalıkta çok yaşlı insanımızı kaybettik buyüzden daha çok titredim üstüne kendi anam gibi ama o demekki öyle benimsemedi beni😣
Sizde bundan sonra ona göre davranın üzülmeyin. Rabbim şifa versin umarım bi an önce atlatırsınız

Yaptığın iyilik zamanla görevin haline geliyor değilmi haklısın elimi eteğimi herşeyden çekip dinlensem iyi olacak sanırım

Yaptığın iyilik zamanla görevin haline geliyor değilmi haklısın elimi eteğimi herşeyden çekip dinlensem iyi olacak sanırım
Evet bu hep böyle malesef. Zorunda değilsindir ama ince düşünür yaparsın, sonra bi daha yapmasan suç olur sanki yapmak zorundaymışsın gibi ya da yaparsın beğenmezler.

Ailece covid olduk önce kv.sonra eşim şuandada ben.eşim ve kv iyi olana kadar baktım etraflarında pervane oldum.şimdide ben kendimi iyi hissetmiyorum halsiz ve bitkinim.iyiyken olduğu gibi heriş gene benim üzerimde.sende hastasının bir dinlen diyen yok.annesi sanki onunla oğlu ilgilenmiş gibi oğluna hediye alır oğlu hanım çok sağlıklıymış gibi anasına kayırır.hanıma bir el atmaz omuz vermez.çıldırmak üzereyim.ve okadar halsizimki elime aldığım şu 100gr lık telefona zor hakimim.ama çok doluyum paylaşacak kimsem yok buraya dökmek istedim içimi.zaman zaman şu merhamet eden kalbimden nefret ediyorum kimseye iyilik yapmak gelmiyor içimden.üzgünüm moralim bozuluyor böyle şeyler yaşayınca.gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var insanlar bu kadar nankör olmak zorundamıya.
Genelde bu devirde pek kimse kimseye merhamet etmiyor eş dost bazen aile bile ben merkezci önce ben diyor herkes yada anası oğlunu oğlu anasını bizde el kızı oluveriyoruz 🤷‍♀️ sizde kendinizi düşünün madem el atmayın hıcbır şeye hastayım diyip ah vah diye yatin uzanın bosverin işler birazda kalsın önemli olan sizin için siz olun kimse size değer vermiyor olsa yada öyle hissetseniz bile sizin için siz çok değerli olun sevgiler

yaptıklarınızla öbür tarafa yatırım yapmışsınız, onların yüzünden hasta olmuşsunuz, böyle yapıyorlarsa Allaha havale edin ve ikisine de küsün bir süre. Küsmek derken çocuk gibi değil, konuşmayarak. Ben olsam mecburi tek kelimelik iletişim dışında onlarla iletişim kurmazdım. Bu benim genel olarak en büyük silahımdır. Konuşmayınca hersey birkaç günde o kadar farklılaşıyor ki, sapır sapır dökülüyorlar. Konuşmayınca birşey de isteyemiyorlar, zeka seviyelerine göre 1-4 gün arasında hatalarını anlıyorlar. Benim deneyimlerim bu yönde. Uzaktan birisine ders vereceğimde bu durum yıllarca sürebiliyor, insanlar buna küslük diyor, ben ise karşı tarafın aydınlanması olarak tanımlıyorum

Öncelikle ikş kişinin minnetsizliği yüzünden iyi biri olmak istememeyi bir kenara bırakmalısınız bence. Etrafınızda iyiliğinizi hak edecek çok insan vardır, olacaktır. Ancak kimse için de saçınızı süpürge etmenize gerek yok. Herkese gerektiği ve içinizden geldiği kadar. Hastalık tabi ki hassas bir konu ama karşınızdaki kişiler bunu anlamayacak kafadaysa siz yaptırın. Yatın bir iş yapmayın isteklerinizi dile getirin.
Ben de eşim hasta olduğunda hiç kıyamam etrafında pervane olurum, ama o benim kadar beceremez bundan kırılmam çünkü onu bilirim. Ben isterim, tarif ederim ihtiyaç duyduğum şeyleri. Konuşmaktan, söylemekten çekinmeyin, bu şekilde kendinizi doldurmaktan öteye gidemezsiniz.

Back
X