• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi değilim..

Trizomi13-15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
318
267
103
37
son zamanlar neyim var bilmiyorum, his mi dersiniz psikolojimmi bozuk, beynimin oyunlarımı nedir bilmem.. eşimle çok uzak geliyoruz, sanki beni aldattı öyle bir his var içimde anlatılmax, acı veriyor bana, bir an herşeyi bırakıp gitmelerim geliyor, bir an savaşasım, olmayan bişeyleri mi takıntı yspmaya başladım yoksa kadınlar hisseder mi bilmiyorum. Tek bildiğim ne gerçekten yaptıysa öğrenmek istiyorum nede öğrenmemek.. ara ara intihar edesim geliyor, ara ara deli gibi ağlamalarım, 6 aylık beneğim var ve hiç kimsem yok yardımcı olan üzülüyorum bunalıyorum bazen çocuğuma bile bakmayasım geliyor. Sanki ona bakamıyormuş gibi hissediyorum. Sanırım son zamanlar ne anne olabildim ne kadın ne mesleğimi yapabildim. Tamamladığım hiçbirşey yok. Benden hiçbir şey olmadı gibi.. intihar edesim var zaman zaman.. ve bu hallerimede üzülüyorum neyim var anlamıyorum.. bunları yaşayıp kurtulan var mı? Neden böyle hissediyorum?

Lohusalık depresyonu olabilir mi ? Durduk yere neden böyle hissedesiniz ki

ne gördün ne duydun neden rahatsız oldun ? Biraz daha açarsan yardımcı oluruz

Sanırım depresyondasınız, yeni anne olmanın, yani hayatınızın değişimi eski özgürlüğünüzün olmayışı v.s. Ağır değişimler. Lütfen bir uzman yardımı alın, eşiniz muhtemelen size beklediğiniz ilgiyi vermeyecektir

Aldattığını düşündüren nedir size ? Hormonlarla ilgili bir dengesizlik vardır belki , yanınızda bebekle ilgili yardımcı olacak kimsenin olmaması, belki bebekle birlikte gelen eşinizle aranıza giren soğukluklar ?

İntihar elbetteki bildiğiniz gibi çözüm değil , eşinizle konuşun , bir arkadaşınızla dertleşin , bir psikiyatriste gidin ..

Bebişinizin bal yanaklarından doya doya öpün kendinize gelirsiniz:)Kafaya takmayın hiç birseyi takınca bir şey de olmuyor zaten.Akışına bırakın bazı şeyleri herşey zamanla yerine oturur;)

Bişey görüp duymadım ama bir his içimden kendimi çok yalnız hissediyorum.. karşımdA benden ilgi bekleyen çok ama herkes benim ilgi beklediğimi asıl bu süreçte yanımda olması gerektiğini unuttu gibi. Çok üzgünüm.sanırım bu hayatla savaşamadım. Çok güçlü sanırdım ne oldu böyle içinde bulunduğum ruh durumu beni dibe çekiyor.

Sizin icin endiselendim ama bebeginiz daha cok endiseledim. Ozellikle ilk bir yil bebek ilgi ister, ihtiyaclari zamaninda karsilansin ister lutfen sagliksiz dusuncelerden uzaklasin, bir yakininiz ya da yardimci olacak birini bulun. Destege ihtiyaciniz var. Psikolojik yardim alin. Bebeklere hic kiyamiyorum. Nerdesiniz acaba yakinsak ben geleyim yardima.

Bişey görüp duymadım ama bir his içimden kendimi çok yalnız hissediyorum.. karşımdA benden ilgi bekleyen çok ama herkes benim ilgi beklediğimi asıl bu süreçte yanımda olması gerektiğini unuttu gibi. Çok üzgünüm.sanırım bu hayatla savaşamadım. Çok güçlü sanırdım ne oldu böyle içinde bulunduğum ruh durumu beni dibe çekiyor.
Unuttularsa hatırlatın .. konuşun .. tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok derler ... siz anlatmazsanız kimse bilmez

Sizin icin endiselendim ama bebeginiz daha cok endiseledim. Ozellikle ilk bir yil bebek ilgi ister, ihtiyaclari zamaninda karsilansin ister lutfen sagliksiz dusuncelerden uzaklasin, bir yakininiz ya da yardimci olacak birini bulun. Destege ihtiyaciniz var. Psikolojik yardim alin. Bebeklere hic kiyamiyorum. Nerdesiniz acaba yakinsak ben geleyim yardima.
Çok tşkler istdan değilim..

Nikin neden trizomi 13 , bebeğinde patau sendromu mu var.

Bunalmışsınız biraz dinlenmeye ve ilgiye ihtiyacınız var gibi :KK66:
intihar düşüncesi işin içine giriyorsa ,demekki kaldıramıyorsunuz psikolojik destek alın

Unuttularsa hatırlatın .. konuşun .. tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok derler ... siz anlatmazsanız kimse bilmez
Bugün konuştuk eşimle, yemeğe gitmiştik, dedim böyle bir his var içimde. Aldattınsa erkek gibi söyle dedim. Ben kendimden eminim her konuda dedim. Sen böyle şeyleri aklıma sokuyorsun zorla dedi.yapmış olsam terkedecek misin dedi beni. Bende kafam çok karışık eskisen olsa direk terkederim giderim derdim şuan ne yapacağımı bile bilmiyorum dedim.ama oturup konuşulur varsa böyle bişey bilmek istiyorum. Sonrada veya hiç bilmemek dedim. Ne dediğimi bende bilmiyorum. Karasızlık. Babam annemi sldattı ve ayrıldılar annem ortada kaldı. Oda seni bu durum hep etkisi altına almış ondsn bunlsrı hissediyotsun diyor. Arada erkrkler yapadabilit diyor, yok yapmadım diyor oda ne dediğini bilmiyor gibi. Ama gözleri sanki yapyım diyor. Çok acı çekiuorum.bana psikolojimin git gide bozulduğunu acil bi dr a gitmemizi söylüyor. Seni mutlu etmek için ne yapabilitsek yapalım kendini kaybetme daha fazla diyor.. kenfimi iyi hissetmiyorum. Görseniz dünya tarlıdı bir oğlum var zaman zaman onun gözlerine bakarken üzülüyorum kendimi kaybettiğimi git gide görüyorum ve ona yetemediğimi yetemiyeceğim duygusu dahada üzüyor:(

Çok tşkler istdan değilim..
Soyle bir eski konulariniza baktim iyi olmamanizi yadirgamadin oncelikle sunu bilin ki sizin gibi ve hatta daha fazla acisini yasayan milyonlara insan var. Hayat hepimizi bir sekilde itip kakiyor. Ayaga kalkabilecek bir guc elbet var. Psikiyatrise kesinlikle git konus. Dua et cocuguna simsiki saril. Her sey gececek emin ol gececek kalan kalacak giden gidecek ama gececek.

çevreniz var mi ? arkadaş akraba gibi. görüşüyor musunuz bu kişilerle.

son zamanlar neyim var bilmiyorum, his mi dersiniz psikolojimmi bozuk, beynimin oyunlarımı nedir bilmem.. eşimle çok uzak geliyoruz, sanki beni aldattı öyle bir his var içimde anlatılmax, acı veriyor bana, bir an herşeyi bırakıp gitmelerim geliyor, bir an savaşasım, olmayan bişeyleri mi takıntı yspmaya başladım yoksa kadınlar hisseder mi bilmiyorum. Tek bildiğim ne gerçekten yaptıysa öğrenmek istiyorum nede öğrenmemek.. ara ara intihar edesim geliyor, ara ara deli gibi ağlamalarım, 6 aylık beneğim var ve hiç kimsem yok yardımcı olan üzülüyorum bunalıyorum bazen çocuğuma bile bakmayasım geliyor. Sanki ona bakamıyormuş gibi hissediyorum. Sanırım son zamanlar ne anne olabildim ne kadın ne mesleğimi yapabildim. Tamamladığım hiçbirşey yok. Benden hiçbir şey olmadı gibi.. intihar edesim var zaman zaman.. ve bu hallerimede üzülüyorum neyim var anlamıyorum.. bunları yaşayıp kurtulan var mı? Neden böyle hissediyorum?

İlk kızım doğduğunda hissettiklerinin nerdeyse tamamını hissettim. Sadece intiharı çok düşünmedim çünkü benim korumam gereken bir bebeğim var diye düşünürdüm.
Eşimle hiç bir sorunumuz yok buna rağmen beni aldattığına o kadar emindim ki (onu da takibe aldım ama hiç bişey çıkmadı tabi)
Herkesin her yaptığı rahatsız ediyordu beni. O dönem ailem de sağolsun çok psikolojik baskı yaptılar. Onlar yüzünden nerdeyse eşimden boşanıyordum.
Sonra zamanla geçti ama hala o zamanlardan kalan takıntılarım var. Kendimi o dönem çok yıpratmışım hala etkilerini yaşıyorum.
Psikolojik destek al mutlaka. Benim böyle birşeye vakit olarak pek fırsatım olmadı malesef.
Kızını al çık dışarı dolaşın hava alın bol bol. Bir de bugünlerin geçeceğini bil.

Bugün konuştuk eşimle, yemeğe gitmiştik, dedim böyle bir his var içimde. Aldattınsa erkek gibi söyle dedim. Ben kendimden eminim her konuda dedim. Sen böyle şeyleri aklıma sokuyorsun zorla dedi.yapmış olsam terkedecek misin dedi beni. Bende kafam çok karışık eskisen olsa direk terkederim giderim derdim şuan ne yapacağımı bile bilmiyorum dedim.ama oturup konuşulur varsa böyle bişey bilmek istiyorum. Sonrada veya hiç bilmemek dedim. Ne dediğimi bende bilmiyorum. Karasızlık. Babam annemi sldattı ve ayrıldılar annem ortada kaldı. Oda seni bu durum hep etkisi altına almış ondsn bunlsrı hissediyotsun diyor. Arada erkrkler yapadabilit diyor, yok yapmadım diyor oda ne dediğini bilmiyor gibi. Ama gözleri sanki yapyım diyor. Çok acı çekiuorum.bana psikolojimin git gide bozulduğunu acil bi dr a gitmemizi söylüyor. Seni mutlu etmek için ne yapabilitsek yapalım kendini kaybetme daha fazla diyor.. kenfimi iyi hissetmiyorum. Görseniz dünya tarlıdı bir oğlum var zaman zaman onun gözlerine bakarken üzülüyorum kendimi kaybettiğimi git gide görüyorum ve ona yetemediğimi yetemiyeceğim duygusu dahada üzüyor:KK43:
Evet annenin aldatılmış olması , senin bunu biliyor olman , şuan ki hormon değişikliğin yüzünden seni etkilemiş olabilir .. eşinde şuan ki durumunu bilip keşke arada erkekler yapabilir demeseymiş .. eşinizde destek almanız konusunda yardımcı olacak belli ki, ertelemeyin bu konuyu .. o dünya tatlısı oğlunuza yetebileceğinizi öğrenmiş olursunuz

Back
X